Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:07 | October 9, 2020

end of an era?

Vänner, hur börjar jag ens att skriva det här inlägget?

Många av er har följt mig från starten när jag började blogga år 2008. Bloggen började som en öppen dagbok och utvecklades sakta men säkert till min heltidssysselsättning.

Tänk så mycket vi har gått genom tillsammans? Tänk så mycket jag har fått uppleva tack vare bloggen? Tänk så mycket kärlek och sorg vi har delat? Tänk att jag har kunnat försörja mig själv under alla år på universitetet tack vare bloggen, utan ett enda studielån? Tänk att jag har fått skapa mitt egna jobb, på mina villkor? Och tänk så många fantastiska människor jag har mött? Många av mina närmsta vänner idag har på något sätt korsat min väg tack vare den här fantastiska bloggen!

Jag står fast vid att att det här har varit världens bästa jobb… tills den dagen då jag startade Organista. Att få jobba med en e-handel visade sig vara det mest utvecklande och fantastiska jag någonsin har gjort. I början tänkte jag att jag skulle fortsätta uppdatera mina kanaler som vanligt. Många andra influencers gör ju det, men skillnaden var att alla jag jämförde mig med hade startat sina företag tillsammans med ett team som sköter det mesta av den dagliga driften. Organista är än så länge bara jag!

Igår läste jag genom mina Nyårsmål för 2020… Där skrev jag att jag hade blivit mycket snällare mot mig själv och att jag vill fortsätta med det, det här är jag som är snäll mot mig själv!

Ungefär samtidigt som jag började med Organista för en sisådär två år sedan så kände jag att jag inte hann med att vara lika personlig i bloggen. Det blev mer yta blandat med vardag men sällan några inlägg som faktiskt “betydde” någonting, för mig i alla fall. Det funkade ett tag och jag vande mig vid mitt nya forum där jag trots allt fick fortsätta att umgås med er men med en känsla av att jag inte bidrog med något särskilt. Och framförallt så gjorde jag inte mitt bästa!

Jag är en människa som vill göra allting till 110% och ni har säkert märkt här i bloggen efter sommaren, att jag inte hinner med. Organista tar upp allt mer tid (vilket ju är helt fantastiskt) och jag har knappt hunnit svara på era kommentarer den senaste tiden. Förra veckan hade jag så mycket jobb och envisades med att varje kväll när jag var klar med allt det andra så tidsinställde jag inlägg till nästkommande dag. Det är så det har sett ut de senaste åren, när jag egentligen ska få vara lite ledig, under kvällar och helger, då måste jag planera och fundera över vad jag ska skapa för innehåll till bloggen. Och den senaste tiden har det bara blivit för mycket!

Jag har gått från att se mig själv med en blogg resten av livet, till att tycka att varenda inlägg de senaste veckorna tar emot att skriva. Jag har varit tvungen att blogga när jag egentligen är helt slut. Och mitt företag är ju bara jag, så tar jag slut så finns det ingenting kvar! Det är därför jag har varit tvungen att komma fram till det här svåra beslutet…

Det kanske blir en kort paus, det kanske blir en lång paus, det kanske blir slutet på min tolv år långa bloggkarriär! Oavsett vad så vill jag, från djupet av mitt hjärta, tacka er för de här fantastiska åren. Det känns som att ta farväl av en familj, min trygghet och mina stöttepelare genom livet. Tack för allt ni lärt mig, tack för att ni har vuxit upp tillsammans med mig, tack för att ni alltid har funnits där för mig och tack för att ni har gjort det möjligt för mig att ha det här fantastiska forumet tillsammans med er! Jag har aldrig tagit det för givet, det ska ni veta…

Många av mina favoritbloggare har slutat blogga det senaste året, ofta för att de har fått för mycket hat och påhopp i sina kanaler. Så är det verkligen inte i vårt fall. Utan det är den klassiska “det är inte dig det är fel på, det är mig” och i det här fallet stämmer det verkligen. När jag inte kan ge mitt allt till den här bloggen så försvinner lite av det magiska vi har byggt upp tillsammans, och då lämnar jag hellre på topp!

Jag kommer se tillbaka och minnas min bloggtid med värme och kärlek, jag hoppas ni gör det samma. Och saknar ni mig, så som jag vet att jag kommer sakna er så hittar ni mig fortfarande på Instagram.

Tack för allt och tack för mig!

Jag gråter så mycket nu när jag har läst genom inlägget men vill avsluta med att länka några av mina absoluta favoritinlägg från åren som har gått! Och så vill jag tillänga det här sista inlägget till mamma. Hon var och är än i dag, min största support och fan av bloggen någonsin!


38 kommentarer38 kommentarer om “end of an era?”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så himla trist att du slutar blogga, min all time favorit blogg! Jag förstår dig verkligen att tiden inte räcker till och man skall följa sitt hjärta i alla lägen.
  Det är väl jättebra att du lämnar på topp och lägger ner tid på det du älskar samt får mer tid över till vänner och familj 🙂
  Du har har varit med mig varje morgon till min frulle och kaffe samt när jag behövt en kort paus på kontoret, tusen tack för alla dina härliga uppdateringar, du är fantastisk!
  tack också för att du alltid svarat på alla kommentarer och gett dina läsare tid, det är verkligen inte alla som gör.

  stor kram och lycka till med allt!

  Reply
 • Förstår såklart ditt beslut men fy fan vad tråkigt rent ut sagt! Blogg är min absoluta favoritkanal att följa, och din har varit en av toppfavoriterna. Så himla tråkigt att du ska sluta. Jag hoppas att det bara blir en paus, men de flesta som slutar gör ju det tyvärr för gott. Kommer såklart fortsätta följa dig på Instagram men det är ju inte samma sak… bloggen är ju personlig på ett helt annat sätt. Kommer sakna dina texter och att du alltid varit så i kommentarerna. Lycka till med organista och allt annat i livet och tack för de åren vi har fått följa dig och läsa dina texter. Kram!

  Reply
 • Vad tråkigt att du pausar/slutar blogga men jag förstår dig helt!
  Driver själv eget företag och det är något man gör i princip dygnet runt om man har global försäljning. Det är så mycket att tänka på och arbetsuppgifterna tar aldrig slut och att då ha en blogg upptill som du känner kommer i kläm gör inte tillvaron lättare.
  Stort tack för din fina blogg och dina öppenhjärtiga inlägg! För mig har det hjälpt mig enormt att läsa om hur du har hanterat din sorg och kunnat komma vidare eftersom jag själv är i samma situation. Att gå in på bloggen och se en leende bild av dig när man vet vad du har gått igenom är väldigt hoppfullt och inspirerande.
  Hoppas ni kommer trivas i nya lägenheten och att det fortsätter gå bra för Organista, du e grym!

  Reply
 • Åh vad tråkigt!!!!!! Hoppas du en dag kommer tillbaka men om inte så är jag i alla fall tacksam för alla år jag fått njuta av alla dina fina blogginlägg. All lycka till dig fina, fina Linn ❤️

  http://johannagrahn.se

  Reply
 • Tack för allt Linn! har följt dig sedan bloggstarten i princip och det har varit min absoluta favoritblogg i alla kategorier. Hoppas du kommer tillbaka men nu ska jag gå in och följa dig på insta istället. Lycka till med allt!

  Reply
 • Åå gud jag började lipa så mycket nu, rös igenom hela inlägget men sista två meningarna tippade mig över kanten!! SÅ himla tråkigt Linn då du är i princip den enda bloggen jag fortfarande läser och genuint älskar. Jag förstår dig dock helt och hållet eftersom det känns lite som att man “känner dig” efter så här många år. Men jag kan inte låta bli att sörja, det kommer bli så tomt utan dina kloka ord, tankar, tips och inspiration här ute på nätet. MEN du kanske kommer tillbaka, vi hoppas det. KRAM!

  Reply
 • Oj så vemodig läsning, Linn. Har haft din blogg som favorit i många år och kommer sakna den som sjutton. Men jag kommer såklart fortsätta följa dig på instagram och eftersom jag sett fram emot att få följa med när ni inreder nya bostaden så håller jag tummarna för att det blir en del inlägg på insta om det ❤

  Reply
 • Ånej så himlans tråkigt 🙁 Men såklart, man måste ju följa sitt eget hjärta. Jag är ett stort fan av Organista så har handlat där en hel del. Hoppas på fortsatt Insta från både dig och Organista. TACK för fantastisk blogg, med en underbar blandning av allt! <3 Kram e

  Reply
 • Oh no! Kommer att sakna dig och din blogg så mycket. Men! Du ska självklart göra vad som är bäst för dig och det är så roligt att det går så himla bra med Organista. Du är en stjärna och tack snälla för alla dessa år som vi har fått hänga med dig 🖤

  Reply
 • Men gud tjejen, förstår verkligen men nu känner jag mig jätte ledsen. Älskar att komma in hära, men vet du, efter alla år att ja följt dig känner jag mig nu också stark efter min pappas bortgång att jag också kan ”gå vidare” och det är tack vare dig!!! Så nu önskar jag dig allt gott och lycka till. Massa kärlek till dig och din familj 🙂 stor kram

  Reply
 • Åh, förstår dig även om det är tråkigt. Din blogg har varit min favorit ända sedan 2008 och det har varit så kul att följa dig i allt du gjort. Även om du inte bloggar hoppas jag bloggen ligger kvar så man kan gå tillbaka och läsa igen?
  Varmt fortsatt lycka till med Organista ❤ stor kram Li

  Reply
 • Åh 🙁 Men självklart är det rätt beslut och helt rätt, heja dig! Sen hoppas jag Organista fortsätter gå som tåget så att du kan anställa någon och kanske titta in här ibland 😊

  Reply
 • Åh vad tråkigt men förstår. Din blogg har varit min favorit! Kram du är bäst!

  Reply
 • Känns väldigt konstigt att du ska sluta blogga men det känns ändå väldigt rätt utan att jag känner dig personligen. Din blogg är en av de få bloggar jag har följt under flera år. Tack för dina inlägg! Må så gott!! Kram Tina

  Reply
 • <3 <3 <3 kommer sakna bloggen sa otroligt mycket. ta hand om dig Linn!

  Reply
 • Jag kan förstå grunden till ditt beslut, men fan vad tråkigt! Du är en av dom då som inte skriver strunt och har riktigt bra inlägg. Jätte synd!!!
  Men all lycka till dig!

  Reply
 • Tusen takk for alt du har betydd! Jeg har fulgt med deg lenge og kommer til å savne deg. Lykke til videre, jeg ønsker deg virkelig alt godt!

  Reply
 • Tack för de här åren och lycka till med allt! ❤️

  Reply
 • Ville inte läsa inlägget när jag såg rubriken och hoppades att du skulle mena något annat. Det har varit väldigt fint att få följa dig, jag har själv förlorat min mamma och för mig har det betytt mycket när du delat med dig av din resa. Lycka till i framtiden! (och hoppas det bara blir en kortare paus :))

  Reply
 • Åh Linn, personligen tycker jag det är så tråkigt. För din blogg har alltid varit så genuin, peppande och inspirerande.
  Men för din skulle jag glad, att DU sätter dig själv, din hälsa och din dröm som tar upp mycket tid, först. Fortsätt flyga högt Linn, du är amazing! ❤️

  Reply
 • Lycka till i ditt liv! Arbete och nöje i lagom blandning är receptet! Njut av tillvaron och vårda dina vänner!

  Reply
 • <3

  Reply
 • åh nej ;(
  hoppas du precis som kenza kanske återkommer men då på dina egna villkor, utan press på att ha en massa samarbeten och bara skriva för dig själv och för att du saknar kontakten med oss <3

  Reply
 • Men åhh Linn, vad ledsen jag blir men ändå så glad för dig! Jag skrev en kommentar för några år sedan som var en “hyllning till dig” och har verkligen “sett” hur du utvecklats till den fantastiska kvinna du är idag. Det finns INGEN som skriver och bemöter dina följare som du. Jag gick alltid in hit för att bli på bättre humör och hämta energi, för herregud vad du ger / gav energi här. Det är så lite hat och dumma kommentarer här. Det beror på ditt sätt att bemöta kritik. Det är stort och inte många som skulle kunna hantera det som du. Jag hoppas att du får allt du önskar i livet. Även om jag följer dig på Instagram kommer det kännas tomt att inte få läsa igenom dina inlägg som man ser att du lagt ner så mycket tid på och skrivit med hjärta. Men allt har sitt slut….eller hur? Vi är glada att du delat med dig din glädje och sorg till totalt främmande människor. Vissa följare har säkerligen gjort avtryck på dig men även du hos de som gått igenom samma saker och som du hjälpt med att bara “vara du”.
  Så…på återseende =)

  Reply
 • Hej Linn! Tack för alla år av ditt genuina, varma och sunda perspektiv i sociala medier. Tror jag varit med sen start i princip. Många år 😛 Vi träffades på en modevisning på Sthlm fashion week (typ 2011/2012) och det kommer jag alltid minnas då du var lite en av en idol för mig ☺️ Vill bara önska dig all lycka framåt, privat & karriärmässigt. Kram Emma

  Reply
 • Åh NEJ är min spontana tanke när jag läser detta inlägget! Du är den enda bloggen som jag fortsatt att följa och som jag fortfarande genuint blir inspirerad av!! Sen blir jag såklart glad för din skull och jag vet hur svårt det är att få tiden att räcka till så du gör ju ett klokt beslut….

  Önskar dig all lycka till!

  Kram

  Reply
 • Håller med alla andra, så tråkigt men förstår helt och fullt!

  Reply
 • Men nej, hur ska jag nu som inte ha instagram kunna följa när du inreder lägenheten?? 🙁 🙁

  Reply
 • Maste bara kommentera en gang till for att dela en tanke jag hade! Om du och Mattias gifter er sa far du satta igang bloggen igen for ett litet tag, for det kan jag inte missa 😂 💙 Stor kram till dig!

  Reply
 • Kommer verkligen verkligen sakna din blogg!

  Reply
 • Tack för dessa åren och lycka till❣️

  Reply
 • Jag förstår dig, även om jag kommer sakna dina uppdateringar. Du verkar vara en härlig och genuin person. Lycka till med företaget och allt du tar dig för i framtiden. Kram!

  Reply
 • Saknar bloggen!❤

  Reply
 • Jag också, Saknar!!

  Reply
 • Saknar bloggen som tusan ❤️

  Reply
 • Fin outfit

  Reply
 • Wow, vilket outfit. Lycka till med dina nya projekt! Jag beundrar det du har åstadkommit med bloggen, även om det är trist att det är slut med den. <3
  /Josefin
  fuskpalsjacka.se

  Reply
 • Snart ett år har gått och jag saknar din blogg VARJE DAG!!!!!!!!

  Reply