Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:23 | September 22, 2020

min vecka i bilder – mitt andra drömjobb, stuckatur till lägenheten och Carl Eldhs Ateljemuseum

jacka Custommade // skjorta H&M // jeans Toteme // stövlar Zara

Hej vänner!

Ska vi kika på lite bilder från min mobil den senaste tiden? Så här såg jag ut en dag förra veckan när jag skulle in till stan på möten.

Jag älskar mina nya stövlar från Zara med lite lägre klack. De är lite mer beiga i verkligheten!

Och jag lever i både min rutiga skjorta från H&M och min nya jacka från Custommade just nu. Perfekta höstplagg och allt jag har på mig finns i butik just nu!

De här två har hängt på landet och myst massor! Pappa är precis klar med gången han har hjälpt oss lägga ner till vattnet. Vilken krigare han är alltså! Det har varit flera veckor av stenforsling, markarbete, klyvning och fog men nu är det klart och det blev så fint.

En dag hade jag möte med härliga Stina på Hello Mantle. Hello Mantle är en ekologisk CBD-olja

…och i november släpper de en hel hudvårdsserier innehållandes CBD-olja som jag är så pepp på att testa.

En dag var jag inne i stan och plåtade en hel kampanj för Indiska som blev så fin och ni kommer få se mer av den senare i veckan. Jag var glad men trött på eftermiddagen när vi åkte ut till landet igen.

Mattias hade också haft en riktigt intensiv dag så vi bestämde oss för att köra en lite enklare date night, hehe. Det blev korvmojjen på Värmdö och jag åt fish and chips och Mattias burgare. Vi pratade om veckan och hade så mysigt! Ibland ska det inte mycket till…

Förra fredagen åkte jag hem till Petra på morgonen! Jag och Petra har pratat jättelänge om att jag måste komma hem till dem och styra upp all hennes skit och nu var det äntligen dags. Så här såg det ut när vi började…

…och så här när vi var klara! Innan jag startade Organista var jag så sugen på att starta ett konsultbolag och hjälpa människor organisera sina hem. Jag brinner ju verkligen för det här men sen när jag kom på idéen till Organista kändes det mycket roligare att börja med.

Petra är utan tvekan min stökigaste vän så det var kul att använda henne som försökskanin. När hon väl sätter igång är hon asduktig på att slänga, skänka och göra sig av med så det gick ändå mycket lättare än vad jag först hade trott. Jag fick verkligen mersmak och kanske kan jag ha tid att jobba med sånt här i framtiden?

Vi hann med hela hallen, vardagsrummet och halva garderoben och någon dag snart ska vi fortsätta med garderoben sen blir det köket och sist men inte minst deras enorma källarförråd, hehe. Det är säkert något fel på mig men jag längtar redan till nästa gång. Både Petra och Markus är så glada och det finns inget bättre än att underlätta någons liv så här. Alla borde organisera hemma tycker jag!

I lördags när jag och pappa vaknade gjorde vi oss i ordning och hoppade in i bilen. Pappa skulle nämligen skjutsa mig in till stan men först skulle vi förbi en verkstad i Vällingby och kika på stuckatur till vår nya lägenhet. Jag har nog aldrig sett så mycket fin stuckatur så det kommer bli riktigt svårt att välja.

Här är några varianter med blommor som vi är sugna på att ha i vardagsrummet. Alla stuckaturerna vi kikade på är gjutna från original-stuckaturer nedtagna från lägenheter i från slutet av 1800-talet. Vår nya lägenhet ligger i ett 1880-talshus och vi vill att de flesta detaljerna ska vara tidstypiska.

Vid lunch mötte jag upp Sofia och Mikaela och så gick vi en lång promenad i det underbara vädret.

Sofia var i Stockholm över helgen och bodde på Diplomat så jag sov med henne där över natten.

Och på kvällen åt vi middag på Supper, fantastisk mat! Vi tog en snabb drink efter men kom tidigt i säng för vi hade en fullspäckad söndag framför oss.

Jag och Sofia åt frukost tillsammans och sen mötte jag upp Mattias i lägenheten. Här är en liten detaljbild på kakelugnen men jag kommer inte lägga upp fler bilder förrän vi har fått tillträde av respekt för säljarna. Vi hade faktiskt helt missat att de redan gjort väldigt fina lister längst med taket och jag fick nästan lite ångest över att byta ut dem? Vi var dock överens om när vi köpte lägenheten att vi skulle köra extra allt när det kom till stuckaturer. Vi vill bygga in gardinerna också och det kommer göra så mycket för känslan i hela lägenheten och då måste vi börja om helt men jag har grubblat som bara den sen vi var där i förrgår. Vad tycker ni?

Jag var alldeles lycklig efter att vi hade varit i lägenheten, den känns bara så rätt för oss och jag känner mig redan nästan som hemma, hehe. Vi mötte upp Sofia, Johan och Mikaela vid Carl Eldhs Museum…

…där vi gick en rundtur i hans vackra ateljé.

Jag har velat besöka det här stället i flera år och det var precis lika vackert som det har sett ut på alla bilder. Tips på söndagsaktivitet!

Efter vårt lilla museum-besök så åkte vi till Lydmar och åt brunch hela gänget innan jag och Mattias åkte hem. Det var då jag fick migrän så resten av min eftermiddag spenderades i sängen framför en serie.

Puss & kram!


8 kommentarer8 kommentarer om “min vecka i bilder – mitt andra drömjobb, stuckatur till lägenheten och Carl Eldhs Ateljemuseum”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Behåll listerna som finns 🙂 Det ser fint ut som det är!! Dessutom är det ett lätt sätt att inte bidra till onödig konsumtion utan prioritera på sådant som känns “mer nödvändigt”

  Reply
 • Exakt håller med!

  Reply
 • Behåll listerna! Sjukt onödiga pengar och stuckatur har blivit något man ser “överallt”. Bättre ni satsar på andra fina detaljer, vägglister, golvsocklar osv 🙂

  Reply
 • Behåll listerna, de var ju superfina och som någon mer skrev, onödig konsumtion att byta ut dem <3

  Reply
 • Åh, har du sett The Home Edit på Netflix?
  Har länge känt att något liknande har saknats i Sverige och om du startar ett sådant företag så är jag den första att söka jobb haha! 😂🙋🏼‍♀️

  Reply
 • Röstar på att inte byta ut listerna, det är överflöd av stuckaturer överallt så tycker att man lessnar och tycker det blir för mkt. Tycker ni kan behålla dom listerna som fanns, tyckte dom var jättefina! Men det vet ni ju bäst själv givetvis 🙂

  Reply
 • Behåll listerna. Synd att byta ut dem.

  Reply
 • Ja, behåll listorna och låt kakelugnen “dra blickarna till sig”, den övre delen som är så fantastiskt vacker behöver igen konkurrens av stuckatur….

  Reply