Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:32 | September 10, 2020

ett organiseringsryck över tid och en KonMari Check List

Hej vänner!

Hur mår ni idag denna torsdag? Jag mår strålande och sitter i bilen på väg in till stan och har precis vinkat av pappa och Charlie som låg och sov så gott i sängen. Solen skiner och jag och Lisa ska fota en kampanj nu på förmiddagen och i eftermiddag har jag möten.

Jag tänkte visa er lite av vad jag har ägnat min tid åt i somras. Vi lämnade ju vår förra lägenhet och flyttade ut det mesta på landet i slutet av juni. Vi har magasinerat våra värdesaker samt hela köket men allt annat fick följa med.

Så i början av sommaren var det ganska stökigt här. Då beslutade jag mig för att skriva en lång organiseringslista som jag har betat av bit för bit när jag har haft tid över och känt för det.

Pappa körde ju upp alla saker jag hade efter mamma och Matti i januari också. 25 kartonger med minnen blev 10, sen gick jag igenom allt igen så 10 kartonger blev 5 och nu i helgen körde jag det sista racet. Då gick jag genom varenda bild och pryl. Jag beställde ett fint skåp från Blocket och bestämde mig för att jag bara får spara precis så många minnen som får plats i det skåpet. Det tog mig hela söndagen men nu är det klart.

Varenda garderob, skåp och låda i huset och garaget är nu organiserat och vi har bara precis det vi behöver och använder. Jag känner mig typ befriad! Man kan säga att jag gjorde en KonMari Check List men på mitt egna sätt. Ni hittar en bra sådan här om ni inte vill skriva en egen. Tips!

Jag är dessutom ett stort Dymo-fan och nu har jag märkt varenda låda så man vet vad som är vad! En Dymo hittar ni t.ex. på Clas Ohlson.

Och tack vare den här Youtube-videon så har jag lärt mig hur man viker hörnlakan. Det var mycket de som gjorde det så stökigt i våra lådor. Inte nu längre! Jag är som sagt så nöjd och tillfreds och har nog aldrig haft så här bra koll på mina prylar. Vi har även organiserat och fixat Mattias garderober och precis som han sa så använder man så mycket mer av sina saker när man har stenkoll på vad man har.

Jag kan verkligen rekommendera att göra så här, gå genom huset eller lägenheten bit för bit. Känslan när man är klar är helt fantastisk! Hur har ni det hemma? Organiserat, stökigt eller lite mittemellan?

Puss och kram!


3 kommentarer3 kommentarer om “ett organiseringsryck över tid och en KonMari Check List”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag organiserade mitt skafferi, hela köket med alla lådor och skåp och garderober i somras. SÅ JÄKLA SKÖNT att veta att det är ordning precis överallt. Jag vet var allt är, vad jag har och inte har och det är bästa känslan. Har alltid varit ordningsam, men vissa delar har fått vara “kaos-lådan” och “kaos-skåoet” men inte nu längre! Nästa steg är väl att skaffa en dymo haha 🙂 Behövs kanske inte när man bor rätt litet och dessutom ensam men får erkänna att jag blev ganska sugen när jag såg de här bilderna…

    Reply
  • Så smart med märkningen!! 😄 Så enkelt men något jag inte skulle tänka på i första hand trots att jag älskar min dymo på jobbet. Får nog införskaffa en till hemmet också!!

    Reply
  • Du måste vara en Jungfru va? I ditt första hus, ditt stigande tecken? Vet du själv? Eller du tycker nog sånt är strunt eller? Skulle vara så kul att se hela din astrologiska karta. ❤️

    Reply