Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:03 | August 11, 2020

min sommar i bilder – några dagar i Skåne

Hej hjärtan! 

Den här veckan tänker jag att vi ska kika på lite bilder från min sommar. Trots en hel del jobb så har jag hunnit med så mycket mysigt! I juli tog vi en tripp ner till Skåne och skulle bo tillsammans med Mikaela och Johan hos Sofia och Rex några dagar. Sofia välkomnade oss första kvällen med en riktig pangmiddag!

Innan det var vi hos pappa och lämnade av Charlie som fick bo där under våra dagar i Skåne…

De har nämligen skaffat två katter. Charlie är ju uppvuxen med två katter så det hade antagligen varit hur lugnt som helst men vi ville inte chansa eftersom pappa ändå gärna hade Charlie hos sig.

Vi blev bortskämda med riktigt god frukost varje morgon…

…och vi fick bekanta oss med katterna. De är helt underbara och rasen är mer sällskaplig än mänga andra kattraser vilket gör att de nästan känns som hundar. De skulle vara med hela tiden!

En dag skulle jag möta upp pappa så jag åt ensamfrukost på mitt favoritställe Atrium.

Avokadosmörgåsen med pocherat ägg var tio poäng!

Sen gick vi en lång promenad genom Slottsparken och jag reflekterade över att jag inte alls uppskattade parkerna i Malmö lika mycket när jag bodde där. Nu när jag har bott i Stockholm i snart tio år så förstår jag hur unikt det är med en stad med så mycket vackra parker i.

Vi promenerade vidare till Slottsträdgårds Caféet och jag slogs av hur tacksam jag är för de här två.

Man kan säga att min och pappas relation har fördjupats ännu mer sedan allt som hände. Jag är så stolt över honom och hur han hela tiden jobbar med sig själv och sitt välmående. Han har lagt om hela sin kost, yogar och gör andningsövningar varje dag. Idag är han helt medicinfri och börjar i terapi nu under hösten. Vi pratar mycket om livet och en hel del om det som har varit i det förflutna och räds inte jobbiga samtalsämnen på samma sätt. Och tilliten jag trodde skulle ta ett bra tag att reparera är i princip helt tillbaka. Jag har också lärt mig i min terapi att jag måste välja att lita på en människa fullt ut tills jag inte gör det längre. Det känns väldigt fint tycker jag och ett helt nytt sätt att se på tillit för mig!

Efter vår fika hämtade vi upp Mattias och åkte bort till Geijersgatan Café och Butik och jag blev blixtförälskad i det här stället!

Som ni vet så älskar jag caféer…

…och det här kan hamna på delad förstaplats med Atrium i Malmö om ni frågar mig.

De har dessutom en helt magisk inredningsbutik…

…vi hade ju kört ner så jag passade på…

…och köpte hem en massa fina växter, krukor och annan inredning.

Hit vill jag alltid åka när jag är hemma i Skåne!

Jag fick så mycket inspiration till vår trådgård och bestämde mig för att nästa år så ska jag lägga singel i trädgårdslandet.

Hur stilig är han inte? Min pappa <3

Vi åt en riktigt bra tonfisksallad, så gott med picklade morötter och rödlök!

Här är lite av pelargonerna jag fick med mig hem till Stockholm.

När vi kom hem till Sofia igen så hittade jag katterna så här i en av gästsängarna. Det är nog de finaste katterna jag någonsin har sett!

På kvällen bokade vi bord på Kasai In the Sky.

Det var längesen vi åt asian fusion så det såg vi verkligen fram emot.

Det blåste en hel del ute på takterrassen när vi väntade på vårt bord, haha.

En bild fick vi i alla fall där jag inte hade hår i hela ansiktet.

Utsikten är verkligen magisk!

Och jag var bara tvungen att ta en bild på toaletten när jag satt och kissade. Det var fönster från golv till tak där inne och det kändes så konstigt att sitta på toaletten så öppet, haha.

Morgonen efter åkte Sofia och köpte en massa goda frallor…

…och croissanter. Drömfrukost!

Sista dagen skulle vi åka ner till Skanör Falsterbo och äta lunch och jag valde att åka några timmar tidigare än de andra.  Jag skulle nämligen till Skanörs Kyrka och se till graven.

Vi valde att ha en gravplats till Matti här eftersom vi är uppvuxna i Skanör Falsterbo och vi har firat våra flesta skolavslutningar och annat i den här kyrkan. Vi var en väldigt lycklig familj fram tills jag var 8-9 år gammal och det känns fint att få komma tillbaka hit där jag har så många fina minnen från. Mamma ville så klart begravas tillsammans med Matti här men aldrig hade jag trott att det skulle ske bara två månader senare.

Ibland slås jag av att det här är min verklighet…att min mamma och bror ligger begravda här. Det är ofta alldeles för mycket att kunna ta in.

Jag gjorde i alla fall fint vid graven inför sjuårsdagen, skrev ett kort till dem båda, satt och pratade och grät en hel del.

Sen gjorde jag något jag nästan alltid gör när jag kommer ner till Skanör. Jag gick en promenad, först till min gamla skola…

…sen till vårt område där vi bodde.

Jag gillar att gå runt och känna in mamma och Matti här, för att försöka känna att det är på riktigt. Att allting har ett slut och att vi aldrig borde ta livet för givet. Vi var en lycklig familj som levde här en gång och nu är det en helt ny generation med barnfamiljer som bor i vårt hus och i husen runtomkring. En väldigt konstig känsla så klart men också ganska vackert. Att mycket ser ut ungefär som det gjorde då men att kullen jag tyckte var hög som ett flervåningshus bara når mig precis över huvudet idag.

Efter min sentimentala promenad hoppade jag in i bilen och körde ner till Badhytten och mötte upp de andra. Det var fint att få möta upp mina vänner som blivit som min familj och få berätta för dem om min bardom. Både Sofia och Mikaela lärde jag känna runt 12-13 års ålder och jag känner i princip ingen från min bardom längre förutom pappa då och så min älskade Yvonne som är en familjevän sedan jag var väldigt liten.

När vi kom tillbaka till Malmö blev det ett stopp på Hemmakväll och jag tror aldrig att jag har sett så här mycket gott godis på ett och samma ställe. Himmelriket för en gammal sockerjunkie som jag…

…så vi plockade en stor påse godis var sen åkte vi hem och kollade film. Dagen efter vaknade jag och Mattias tidigt, hämtade Charlie hos pappa och körde tillbaka hem till Stockholm.

Tack för en underbar visit Sofia och mitt älskade Skåne, jag kommer tillbaka väldigt snart igen!


6 kommentarer6 kommentarer om “min sommar i bilder – några dagar i Skåne”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Din pappa verkar vara stark och modig. Det krävs mod att göra stora förändringar i livet. Hälsa honom att han även verkar ha en fin och omtänksam dotter.

  Reply
 • Vackra bilder och en härlig berättelse med både sorg och glädje
  😍

  Reply
 • Så fint du skriver om din pappa <3

  http://johannagrahn.se

  Reply
 • Jag är ny här på bloggen och undrar lite vad som hänt med din pappa och vad det är ni gått igenom? Om du orkar berätta såklart ❤ finns kanske något inlägg om.det annars?

  Reply
 • Vilket fint och berörande inlägg, på så många sätt&vis❤️

  Reply
 • Snääääällla berätta var din skitsnygga jacka kommer ifrån? Den “workwear”-inspirerade som du bär på bilden där ni poserar framför den härliga utsikten? Du har den till cykelbyxor (kallas det så?)? Maila gärna svar om du orkar och har tid, den var såååå himla fin, måste verkligen ha en likadan, har varit på jakt efter något motsvarande i ett halvår nu utan framgång och snart är det höst! 😀

  Reply