Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:02 | May 26, 2020

Min Kristi Himmelfärd i bilder – lite fler bilder på huset, besök och grillade hamburgare till lunch

Hej hjärtan! Ska vi kika på lite bilder från min helg?

Det har varit så soligt och fint väder…

…och vårt nya vardagsrum bli t.o.m. snäppet vackrare när solens strålar letar sig in på eftermiddagen.

Jag älskar verkligen varenda vrå av det här stället så mycket!

Det har ju varit långhelg så jag och Charlie har ätit frukost i soffan framför Nyhetsmorgon, hon är så mysig på morgonen när hon är så här trött och vill ha närhet.

Jag har börjat rensa i trädgårdslandet, lagt ut ny jord och täckbark. Örterna har (precis som en av er läsare varnade mig för) tagit över hela den ena pallkragen så den ska jag gräva bort och sen är det dags att börja plantera. Det kommer bli mycket grönsaker och potatis i år och kryddorna kommer få stå i krukor istället.

Det här drar jag mig lite för, haha, men jag måste rensa bort en massa gräs och ogräs runt mina jordgubbs- och smultronplantor. Här var ju vildvuxet förra året innan vi planterade så jag hade lite räknat med att det fanns en hel del rötter kvar som skulle komma upp. Nu ska de bort en gång för alla och så ska jag lägga täckbark här också. Plantorna tar sig i alla fall jättebra och har blivit mycket större!

Hur söt får man va? Jag satt i soffan och jobbade med mobilen och så kommer Charlie och lägger sig så här.

Vi har ju tagit ut vår runda spegel från lägenheten som vi skruvade upp i helgen…

…och den fick hamna här. Vi har beställt två nya fåtöljer också men fick bara den ena och den andra ska komma den här veckan. Vi tänkte bygga in elementet i ett skåp och så kommer det bli en härlig lounge här i vårt gamla vardagsrum.

Jag älskar den här platsen så vi beställde enorma fåtöljer som man nästan kan ligga i och det blev så bra!

Vårt nya matbord levererades också förra veckan och det blev precis så fint som vi hade tänkt oss. Inlägg med information om alla våra möbler och var de kommer ifrån kommer.

Vi har sålt en hel del gamla möbler och köpt nya. När vi flyttade in hade vi ju ingenting och köpte en hel del och skaffade lite tillfälliga lösningar som sen inte riktigt känts rätt. Så nu har vi gjort om och bryggan har t.ex. fått ett matbord istället för soffor. Och uteköket som stod uppe vid huset innan har fått flytta ner.

Så i sommar blir det lite mer häng och middagar nere vid bryggan.

Det blir lite spam på Charlie idag, hehe, men hon är ju så söt. Om ni bara visste hur många bilder jag har på henne i min mobil, haha. Det är inte så lätt när jag tycker att precis allting hon gör är så gulligt.

I onsdags fick vi besök så jag hade på mig min skjortklänning från Adoore.

Och så här glad vad jag när jag insåg att jag har fått en helt perfekt selfiespegel i matsalen, hehe.

Sen dukade jag matbordet…

…och Charlie höll mig sällskap.

Vårt porslin och underläggen matchar så otroligt fint med det nya matbordet.

Och eftersom vi skulle bjuda på soppa till förrätt och kom på att vi inte hade några sopptallrikar så åkte Mattias och köpte dem här på Villeroy & Bosch i Mölnvik. Jag tyckte de passade väldigt bra!

Vi gjorde fint ute på terrassen och går hela tiden runt och är alldeles nyförälskade i vårt fina ställe sedan utbyggnaden och allt vi fixat här under våren.

Betongterrasserna är fortfarande inte helt klara, det ska på ett lager till men jag är så nöjd. Plankorna, betongen och berget gifter sig på ett så naturligt sätt.

Och matplatsen har blivit mycket mer ombonad sedan utbyggnaden kom på plats.

I fredags kom de nya barstolarna till uteköket. Vi kommer mjuka upp betongen med mycket fina växter och lite olika inslag i trä.

Jag älskar min nya skjortklänning. Den smiter åt så fint i sidan men har resor i bak så den är riktigt bekväm ändå.

Charlie har fått en ny kompis, hehe. Nej men Charlie tycker tyvärr inte riktigt om barn. Låter de för mycket eller springer runt så skäller hon och tycker de ska lugna ner sig. Klappar dem henne skäller hon också så jag blir nästan rörd när hon helt plötsligt hoppade upp i fåtöljen och la sig intill Max. Max är äldst av våra kompisbarn och jag vet inte om det beror på det. Annars verkar hon tycka att barn är väldigt opålitliga men Max och Charlie ignorerar bara varandra nu och då vågar hon kanske närma sig lite mer, haha. Så gulligt iaf! Jag hoppas att hon sakta men säkert vänjer sig vid barn.

Och frukostbuffén ser faktiskt inte alltid perfekt ut. Är huset fullt av folk och små barn kan den se ut så här. Men lika god trots det!

Jag tog inte en enda bild kvällen innan, så skönt, men vi åt en god middag och satt uppe och pratade ett bra tag efter midnatt och morgonen efter hängde alla kvar. Vi åt frukost tillsammans…

…och eftersom det var så fint väder så bestämde vi oss för att grilla hamburgare till lunch.

Alla stannade kvar och solade i ett par timmar…

…Charlie låg och solade i mitt knä.

Och när alla åkte hem blev det myskväll.

Vi såg Frost 2 och åt rostade mackor. Jag vet inte varför men jag var så sugen på det, haha.

Vilken underbar helg, puss & kram!


13 kommentarer13 kommentarer om “Min Kristi Himmelfärd i bilder – lite fler bilder på huset, besök och grillade hamburgare till lunch”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • DRÖM DRÖM DRÖM DRÖM STÄLLE ❤!!

  Reply
 • Tack tack tack snälla du <3

  Reply
 • Wow, ert ställe är så magiskt fint! Finaste jag sett!

  Reply
 • Tack snälla du <3 Kram

  Reply
 • Snygg fåtölj i skinn och trä.. är den lika bekväm som snygg?
  Var hittar man en sån?

  Reply
 • Hej!
  Så fint hem ni har! Magiskt ställe!
  jag undrar vart ni köpt vikdörrarna till utbyggnaden, ser att ni även har på flera ställen på huset? Är det en och samma leverantör? Vi ska köpa till vårt ställe på Ingarö och det är en djungel att hitta rätt tycker jag. Tacksam för svar!

  Reply
 • Ni har det verkligen superfint! Men måste ändå fråga.. bocken (eller vad det nu är..) som ni har på väggen. Är det bara jag som tycker att det är lite obehagligt med ett uppstoppat djur som tittar på en? Lite makabert på något sätt..?

  Reply
 • Vi älskar den <3

  Reply
 • Vart är tallrikarna ifrån 🙏???

  Reply
 • Fick sån härlig energi av detta inlägg, tack!!

  Reply
 • Så himla fint och mysigt!

  Reply
 • Tack <3 <3 <3

  Reply
 • Fina barstolar till uteköket. Var har du köpt dem?

  Reply