Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:11 | May 22, 2020

svar på kommentarer – husbygge, kärlek och att vara lättskrämd

Mode

Älskar setet från Zara!Får jag fråga vilken storlek du har I den? Du har så fin stil och du stålar. Din blogg är den jag får mest inspiration av och du känns äkta och verkar snäll.

Hej där! Men tack snälla för din fina kommentar, vad glad jag blir. Jag har storlek XS i kjolen och S i jackan. Kram!

Hej! Har själv ett par Birken jag har i trädgården. Så sköna och fördelen är att det inte är hala. Har ingen erfarenhet av Fila, men kan tänka mig att om sulan är i plast kommer dom att bli hala om det är blött ute. Så kolla det innan så du inte blir besviken! //Sara

Åh, så bra input. Det kan ju bli jättehalt när det regnat. Det blir nog ett par Birkenstock. Kram!

Vad snyggt setet från Zara sitter på dig! Aldrig något jag hade fastnat för i butik men nu när jag såg det på dig blev jag nästan lite sugen… hämtar mycket inspiration från dig klädmässigt. Har varit och lagat mat på Aveqia en gång i Göteborg och jag kan bara hålla med, vilken upplevelse! Känslan av att ha bidragit till att laga den fina maten gör att den smakar extragott när det väl är dags att äta.

Hejsan! Vad gullig du är, tack snälla. Och jag håller verkligen med om Aveqia. Så härlig upplevelse. Kram fina du!

Min mor köpte en ljuslila Eastpackryggsäck till mig för ett par månader sedan. Det är guld värt med ryggsäck så kör på.

Jag är så sugen på den vita, kul att du är nöjd med din. Tack för din kommentar, kram.

Jag köpte ett par Birkenstock liknande de i kollaget, lite ljusare bruna dock och är så nöjd! De är så sköna, mycket bekvämare än de tofflorna av FILA-modellen. I början tyckte jag de var så fula men föll för bekvämligheten men nu har jag vänt och tycker det är rätt fina också.

Haha, håller med! Visst hade alla lärare när man var liten Birkenstock? Tyckte inte heller om dem innan men nu tycker jag de känns så klassiska och snygga. Kram!

Men så roligt att du svarade! Tack för din professionella åsikt! Är faktist väldigt överraskad över svaret, var övertygad om att du skulle svara 1. Beige, 2. Beige, 3. Beige! Haha, men känner dig tydligen inte fullt så bra som jag intalade mig! Stort tack och en ännu större kram!

Klart jag svarar! Jag svarar på alla kommentarer förr eller senare även om jag inte alltid hinner svara direkt. Jag älskar att prata med er läsare och vill visa er hur mycket jag uppskattar det. Och vad kul att jag kunde överraska dig lite med mitt svar. Hehe! Jag älskar ljusa toner som du vet men vill också att det ska vara praktiskt. Kram!
 

Är stövlarna Stuart Weitzman?

Jajamensan, jag har haft dem i 6-7 år nu och tröttnar aldrig. Jag har en mockatvätt som jag tvättar dem med då och då så blir de som nya igen. Kram.

Har varit omåttligt kär i din ATP-väska i tan sedan du köpte den och nu beställde jag äntligen samma. Har den redan i svart och de är ju sååå fina. Älskar dessa inlägg för övrigt!

Åh, det är en av mina favoriter i garderoben så det gjorde du helt rätt i. Jag är så sugen på den svarta i en större modell men jag har köpstopp på svarta väskor, hehe. Kram och tack för din fina feedback!

Hej Linn! Jag har köpt en liknande väska som du har från ATP Atelier, fast den större modellen. Jag upplever dock att den lätt blir repig, speciellt vid låset. Använder du något speciellt medel till lädret för att på så sätt ta hand om väskan? Tack så mycket för en bra blogg. Hälsningar Malin

Jag vet och håller verkligen med. Det första jag gjorde var att repa den och det är det enda negativa med ATPs väskor. Men jag upplever ändå inte att den är särskilt repig nu trots att jag har använt den väldigt mycket så den är ändå så värd alla pengar. Älskar den! Och tack själv, kram!

Vilken av färgerna på Petras Paris dress från Adoore tycker du är finast sedan de släpptes första gången, och vilken är finast från den senaste kollektionen, enligt dig? Allra gladast blir jag om du rangordnar dem från finast färg ner till minst din smak!  // Jobbig läsare som älskar listor och rangordningar

Haha! Vad rolig du är. Jag älskar ju leopard så jag skulle säga leopard, lila, gul, blå och rosa. Jag gillar egentligen alla på olika sett men har utgått från vilka färger jag hade passat och trivts bäst i. Hur hade du rangordnat Paris Dress? Kram!

Organista

Vad är alla tre mått på XL kub?

Hej där! Måtten på packningskuben i XL är 40 x 31 x 12 cm. Kram!

Ursäkta en kanske superjobbigt fråga, men, har en väska med måtten 41.5 x 35 x 18 cm, vilken av alla era kuber passar ENSAM måtten allra bäst? Vill gärna fylla ut väskan maximalt! Och vad har den kuben för mått? Finns det någon ytterligare lösning, som att kombinera två olika kuber, som maxar utrymmet? Och sist undrar jag om ni har någon enorm påse som man kan fylla utrymmet med? Det är en öppen väska så anledningen till att jag frågar är att det vore trevligt att kunna stänga in sakerna man bär runt på i något innanför väskan, som en klassisk bag organiser! Tackar redan på förhand ifall att du orkar ta dig tiden! Förstår om detta var en pain in the ass-fråga! Kram!

Hejsan! Inga frågor som gäller mitt företag är jobbiga. Jag älskar ju att hitta nya och smartare sätt att packa på så jag hjälper mer än gärna till. Jag skulle säga att vår packingskub i XL passar perfekt och du kan ju helt anpassa hur mycket du packar i dem och då skulle du kunna ha två på höjden med de måtten. Lycka till och hör av dig om jag kan hjälp något mer, kram!

Jag hänger kläderna efter hur dörren öppnas, om man nu inte har skjutdörrar, då vet jag inte hur jag hänger dem.

Ah, det är ju också bra, annars är ju dörren ändå i vägen oavsett om man är vänster eller högerhänt, haha. Men det beror ju på vad man har för garderober helt enkelt. Med skjutdörrar kan man ju hänga efter vilken hand man använder när man “bläddrar” genom garderoben. Kram!

Härligt du tar tag i SEO, ett tag tänkte jag att jag skulle kontakta med lite gratis SEO tips. Men ni verkar duktiga driva sales via Instagram men det är värt lägga sin tid på SEO så ni får gratis trafik + äldre människor inte så aktiva i alla dessa appar! Jag applicerar även SEO i mitt bloggande, där är ju WP verkligen bra jämfört med många andra bloggplattformar där man inte kan lägga in titlar, meta, eller alt-beskrivningar! exempelvis Nouw!

Åh, jag älskar SEO! Jag hade kunnat jobba heltid med det. Så intressant ju, men ack så tidskrävande när man inte jobbar heltid med det. Haha! Men jag tror som du, att de till synes små sakerna man gör kan göra väldigt stor skillnad. Kram!

Trädgård

Hej! Om du vill ha perenna växter (sådana som övervintrar och kommer tillbaka) så kan du plantera t ex Nepeta (finns i vitt och lila), Kärleksört (finns i flera olika färger), Silverbuske, Perovskia (blålila), Rudbeckia ‘Magnus’ eller ‘Alba’ (rosa eller vit) och silvriga gräs som Blåsvingel och Silverhavre. Sommarblommor som klarar mycket torka är t ex Jätteverbena (lila), Pelargoner, Gazania och Petunia (dessa finns i flera olika färger). Det finns numera också fina sorter med gräddgula/vita tagetes som säkert hade varit fina till er fasad. Jag är landskapsarkitekt och instagrammar på @arkitektenstradgard om du vill ha mer inspiration! Kram/Anna

Men alltså tack för alla fina tips och så fin blogg du har. Jag länkade till den här ovan så att alla kan hitta den. Fick jättemycket inspiration! Kram.

Basilika och chili gillar mycket sol. Många örter tål också mycket sol, tänk sånt som växer fritt i italien typ oregano. Tycker örter blommar så fint också.

Tack för alla tips! Chili vore ju så trevligt att ha, det ska jag testa. Kram!

Jag älskar jordgubbar och de tål mycket sol. Plus de kan övervintra. En av mina leverantörer har en hel jordgubbshäck, så underbart och dagiset i närheten kommer dit och äter ofta (plus jag när vi har möten där). Annars funkar alltid solrosor.

Tack för tipset, jag har satt jättemycket jordgubbar och smultron i trädgårdslandet som trivs så bra. Och solrosor var en bra idé, det måste jag testa. Kram!

Hem / Inredning

Hej Linn! Jag är ny här och hittade dig i början på året och har kikat in dagligen sedan dess. Jag måste bara säga att ert landställe är en av de vackraste landstället jag har sett och är så taggad på att se hur det kommer att bli med den nya delen. Tror inget annat än att det kommer bli fantastiskt när allt är klart. Er pärla som ni sålda var också otroligt fin, blir mitt framtida hem hälften så fint som den så är jag lycklig.

Tack så hemskt mycket för dina fina ord och välkommen hit! Vi trivs så bra och är så tacksamma för att vi har det här stället. Och det ska bli så otroligt roligt att visa er allt som händer här just nu efterhand som det blir klart. Kram!

Hej Linn, längesedan jag kommentera nu , men jag läser fortfarande haha. Snyggt det blir, ert landställe är sjuktfint! Hade jag skaffat ett ,hade jag definitivt velat ha exakt som ert. Du skulle bli inredare också. Ta hand om dig! Kram.

Hej där! Tack för att du lämnar avtryck, det betyder mycket för mig! Vad gullig du är och det är så kul att inreda här men jag tycker det är alldeles för svårt för att jag skulle vilja jobba med det heltid. Det finns så många andra som har väldigt mycket mer talang när det kommer till inredning än vad jag har, hehe. Däremot är det underbart att få inreda vårt hem och visa upp och inspirera er om jag kan under vägens gång. Kram!

Smart att ha garderober byggda runt dörren sådär, funderar på att göra samma hemma. Får man fråga vart garderoberna kommer ifrån? Tack för en bra blogg!

Det är faktiskt väldigt funktionellt och man tänker knappt på dem vilket jag tycker är ett stort plus. Vissa av stommarna kommer från Ikea men det var många år sedan vi byggde dem så jag kan inte svära på att de finns kvar tyvärr. Och sen är mycket anpassat och platsbyggt så att det skulle passa just den här väggen. Kram och tack själv för din kommentar!

Vilka fina skrivbord på kontoret, var kommer de från?

Visst är de stilrena och snygga? Det var faktiskt Petra och Carro som snickrade ihop och målade dem själva när vi flyttade in på kontoret. Lyx att ha vänner som är så duktiga på inredning. När de inte hittar vad de är ute efter så ser de till att bygga det själva, haha. Kram!

Älskar såna här inlägg! Jag och min kille har precis köpt hus och ska renovera allt och bygga ut! Därför är dina “renoveringsinlägg” extra roliga nu. Vet du vad ni har för golv i nya/gamla delen på landet och vart glasskivan som ni satt upp mellan (ser ut som) murstocken och väggen kommer ifrån?. Tack för en härlig och fin blogg.

Golvet är ett ekgolv som vi har köpt från Bygg-Ole och glasskivorna vid trappan är måttbeställda från Ekströms Glasmästeri.

Så fin och inspirerande blogg! Jag har fallit för lampan du har över matbordet på landet – vart är den ifrån? /xXx Lisa

Åh, jag älskar den! Det är en av mina favoriter här hemma. Den heter Crown Major och kommer från ett märke som heter Nemo. Du hittar den här, kram!

Hej Linn! Skulle du vilja berätta lite mer om er nya matta som ni köpt från Värmdö Färgbod. Vilken matta har ni valt och vilken färg? Finns det olika alternativ att välja som kant på mattan, vilken valde ni? Har funderat på att göra samma sak och blev inspirerad när jag såg er matta.

Hej där! Åh, jag älskar vår nya matta och kan verkligen rekommendera den. Känns så lyxig med till ett bra pris trots måttbeställning. Vi har som sagt köpt den på Värmdö Färgbod och mattan heter Superior i färgen Beige 111. Kram!

Så fint! Vart är golvet ifrån?

Golvet har vi beställt på Bygg-Ole i Nacka. Kram!

Övrigt

Så fint Linn, du är en fröjd att följa både här o på Instagram!! Du upplevs äkta, & allt du publicerar är feelgood <3 !!

Alltså tack snälla för all kärlek! Det betyder allt för mig och vad härligt att du gillar det jag gör och blir glad av det. Det är meningen, kram!

Sluta aldrig att blogga Linn! Har ju följt länge som du vet, och jag älskar att följa din resa genom livet. Ha en fin dag. Kram!

Fina du, jag får så mycket energi och styrka från er läsare ska ni veta. Det är jag för evigt tacksam för och som det känns just nu vill jag aldrig sluta blogga, hehe. Massa kramar!

Hej Linn! Jag såg din kommentar om att uppskovsräntan är 0,5 % och därför lägre än de flesta banklåneräntor. Det stämmer inte helt då den effektiva uppskovsräntan snarare blir runt 3,25 % så jag vill bara meddela om det. Vi har själva precis sålt och höll på att gå i den fällan så tänkte tipsa. Du kan läsa mer här tex. Tack för en bra blogg!

Tack snälla för input! Ska läsa på direkt. Tänk att de kan göra det så komplicerat va? Haha. Kram!

Hej Linn! Du säger att vi har det jätte bra i Sverige men det är jätte mycket människor som dör i Sverige bara för att det är fritt överallt. Jag skulle hellre ha det som i Danmark så att det blir mindre dödsfall. Men här Sverige vi tar inte situationen på allvar.

Hej där! Jag förstår och respekterar att alla tycker olika. Jag vet inte om Sverige gör rätt, det vet nog ingen än så länge. Det är omöjligt att säga hur många fler dödsfall det kommer bli i Sverige på lång sikt jämfört med i andra länder nu när de öppnar upp. Och det är lika svårt att säga hur många som kommer fara illa och dö av att samhället stänger ner under långa perioder. Jag syftade i alla fall till att vi har haft det bättre på så sätt att vi sluppit isolera oss i samma utsträckning som i andra länder. Vi har fått vara utomhus och röra på oss och med det inte sagt att allting är bättre i Sverige. Kram!

Stopp och belägg, när inte ens experterna själva kan uttala sig kan vi som inte är experter inte heller göra det. Beror tex på hur man räknar dödsfallen (testade för covid eller även sådana där läkare skrivit i journalen, räkna med äldreboende eller inte etc etc).

Det stämmer kanske, jag är i alla fall verkligen ingen expert och det kan ju också va så att dödstalet steg fort i Sverige p.g.a. färre restriktioner men att det kommer hamna på samma nivåer (sett till befolkningsmängd) som i andra länder så småningom. Bara tiden kommer kunna ge oss svar på alla våra frågor.

Mår också betydligt mycket bättre nu än vad jag gör annars. Vet inte om det beror på att vi precis flyttat till vårat första hus eller om det är att hela pressen på att vara social och out and about är borta nu när man ska hålla sig hemma. För en introvert och ganska osocial person är det väldigt befriande att det är norm att bara vara hemma själv med sin partner hela tiden, mår så bra av det haha. Även om det känns “fel” att må väldigt bra när världens är kaos.

Vad skönt att höra att du mår bra! Och läget i världen kommer åtminstone inte kunna bli sämre av att du gör det så fortsätt med det tycker jag. Kram och ta hand om dig!

Jättesnygg kavaj! Och verkligen vårigt. Jag är vattuman, men placerar mig helst också så att jag ser hela rummet och kan ha koll på alla som går in eller ut. Jag gissar att man blir mindre lättskrämd om man utsätter sig för att kunna bli det så att säga. Så sätt dig oftare där du inte har koll så kanske det hjälper. Eller så är det för att du går upp i saker och tappar tid och rum, det är å andra sidan en sjukt bra egenskap att kunna glömma allt annat så du kanske ska behålla din lättskrämdhet ändå.

Hej där! Ja, det har säkert ingenting med stjärntecken att göra men tycker det är lite kul att man kan se liknade drag hos de med samma stjärntecken. Jag försöker göra så som du skriver, att utmana mig själv utanför min comfort zone och hoppas att det ska hjälpa till sist. Och som du skriver så är det underbart att kunna gå upp så mycket i det man håller på med och koncentrera sig så det är något jag tänker fortsätta med men med en förhoppning om att jag blir mindre lättskrämd ändå, hur ni det ska gå till? Hehe, kram!

Hahaha jaaaag är, kan bli livrädd när jag möter min sambo hemma fast jag kanske nyss såg honom. Är så fruktansvärt lättskrämd och jag har absolut inga tips och tricks mot det, bara pray and hope for the best för lilla hjärtat varje gång haha.

Haha, skönt att höra att jag inte är ensam. Kram fina du!

Jättefin! Jag är precis lika lättskrämd – även av folk som jag vet är hemma. När min sambo plötsligt står bakom mig och börjar prata när jag är helt inne i mitt…haha, hyperfokus. Tänker alltid på när Phil i Modern Family kollar på naturprogram med sina hörlurar, om typ djupa hav och försvinner helt i det… Tänk vad skönt. Men det är ingen bra idé för mig, måste höra om nån kommer för hjärtat orkar ej så skrämd jag blir. [Borde kanske ej sett skräckfilm med min storasyster å hennes vänner som liten?]

Haha, jag hör dig och är precis likadan! Och jag ÄLSKAR Phil i Modern Family. En av mina bästa karaktärer i en serie någonsin så jag blev alldeles glad i hjärtat när du refererade till honom. Kram!

Du är bäst. En fråga till frågestunden. Har du läst ut Res Dig-boken? Vad har du för tankar kring boken? Vilken av rollerna identifierar du dig med? Jag tror jag är en blandning mellan hjälte och clownen. Stor kram

Tack gulliga du! Yes, men jag har gjort så många anteckningar och försöker gå tillbaka och läsa lite då och då för att inte glömma bort allt bra jag lärt mig. Överlag tycker jag verkligen om boken och tycker att många borde läsa den. Man lär sig otroligt mycket om just familjeroller och om sig själv. Jag är definitivt hjälten som skulle fixa allt, vara duktig och få familjen att se bra ut utåt. Men med en släng av hjälparen också även om jag tidigt bröt mig ur den rollen för jag märkte att det sällan tjänade någonting till ändå. Så som sagt, boken är riktig bra. Även om jag är lite skeptisk till hur hon skriver i teorin kring den spirituella nivån som följer efter att man har kommit ner på den känslosamma nivån. Men det känns inte som att författaren någonstans förklarar den nivån i praktiken vilket gör att jag inte riktigt köper att hon själv eller de som delar med sig av sina berättelser skulle ha nått ända dit. Bara en magkänsla jag får men jag kan så klart ha fel! Och jag hoppas att författaren skriver en uppföljare där hon går mer på djupet helt enkelt, hehe! Vad tycker du? Kram!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här