Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:34 | May 21, 2020

en utflykt till Zetas Trädgård

Det är trädgårdssäsong och häromdagen när vi var i närheten av Kungens Kurva så passade vi på att ta en sväng förbi Zetas Trädgård.

Om ni inte har varit där så ÅK DIT! Ni behöver inte ens köpa blommor för att det ska vara värt ett besök utan kan bara strosa runt i deras fantastiska trädgård och ta en fika på det lilla caféet.

Det är dags att börja plantara krukor ute på terrassen och i år har jag bestämt mig för att färgerna ska gå i grönt, vitt och lila.

Tack igen för alla tips angående soltåliga växter. Jag har bara köpt växter som trivs med mycket solljus nu så håll tummarna för att de klarar sig!

På Zetas säljer de inomhusväxter också och jag har drömt om ett fikusträd så länge jag kan minnas nu. Däremot vet jag inte var vi ska ha det och det kostar flera tusenlappar så det får vänta tills det känns helt rätt helt enkelt.

De har även en massa fina krukor och kolla in den här lilla vassamlingen, så drömmig.

Jag önskar att någon kunde komma och anlägga hela vår tomt med mysiga gångar och vackra rabatter som här. Jag har insett att det är ett ständigt pågående arbete att utveckla och fixa på tomten och jag antar att det har sin charm, att man aldrig riktigt blir färdig, hehe.

Jag har samlat på mig en hel del fina vaser och burkar så jag ska duka upp dem så här till någon mysig middag i sommar tänkte jag. Ja, inte så här många då så klart men det är fint att ställa en massa små vaser i mitten av bordet och dekorera med blommor från trädgården.

Här är en del av allt fint vi hittade!

Och jag har börjat plantera krukor och ställa ut på terrassen så smått nu. Det är ju ovanligt kallt för att vara maj så jag har varit lite försiktig med de känsligaste om det skulle bli frost någon natt igen.

Det är mina jordiga fingeravtryck ni ser på krukorna, hehe, de ska tvättas av men nu börjar det bli en riktigt mysig oas här på terrassen. Jag är så nöjd! Jag hoppas ni får en mysig Kristihimmelfärd hjärtan, har ni ingenting för er kan ni ju alltid göra en utflykt till Zetas Trädgård om ni har vägarna förbi? Själv tänkte jag ta en sväng till Plantagen idag eller i morgon, jag ska köpa lite fler växter till terrassen och så är det dags att börja plantera i trädgårdslandet.

Puss och kram!


4 kommentarer4 kommentarer om “en utflykt till Zetas Trädgård”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ett besök dit står def på min to-do list nu i vår och sommar, ser så otroligt mysigt ut!

  http://johannagrahn.se

  Reply
 • Tror du kommer älska det 🙂 Kram

  Reply
 • Jag köpte ett jättefint fikusträd med flera fikon som börjat blomma ut på. Jag köpte det på Bauhaus för 379 kr, tips!

  Reply
 • Tips på att få ihop lite mini-vaser är att spara småflaskorna med snaps som brukar säljas (och köpas) vid ex midsommar. De är jättefina och i bra storlek för att sätta några blommor i, och så är det kul med återanvändning såklart 😊
  Kram

  Reply