Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:01 | May 15, 2020

barskåp i ny skrud, världens finaste tavla och tillfällig soffa

Hej fredag! Hur mår ni idag?

Jag har precis betat av ett jobbrace och ska snart ut på terrassen och trädgårdslandet och planera lite inför helgens inköp och plantering. Tack snäll för alla tips gällande växter som tål mycket sol förresten. Jag har fått så mycket inspiration och ser fram emot att visa er sen men först tänkte jag att vi ska kika på lite bilder från vardagsrummet.

Under dagen idag kommer vår nya soffa och under tiden har vi haft vår gamla soffa här så länge. Den nya är en stor hörnsoffa i vitt linnetyg och jag tror det kommer bli så fint med alla de svarta detaljerna. Ljust och fräscht men med en hel del som bryter av så att det inte blir för vitt!

Och på måndag ska de äntligen fixa kaminen. Jag längtar tills vi kan premiärelda i den!

Vår nya tavla är på plats också! De två tavlorna jag hade tänkt passade tyvärr inte men blev jättefina i gästhuset och samma dag ramlade jag över ett konto på Instagram som heter @creamimperial och föll pladask för den här magiska tavlan.

Den gör sig inte riktigt rättvisa på bilden, jag ska försöka ta lite bättre…

…och den känns mycket pampigare i verkligheten men det här är nog den finaste tavlan jag någonsin har haft i mina ägor i alla fall.

Jag älskar den och går hela tiden fram och beundrar de vackra penseldragen och gillar skarpt att den är målad i flera olika dimensioner.

Och här har ni ett annat litet inredningsprojekt. Ignorera gärna våra fingeravtryck från när vi bar in det, det är avtorkat nu, hehe. Vi har letat efter ett barskåp i evigheter och Mattias skickade några lite modernare förslag till mig men jag gillade inget riktigt så jag började googla.

Och när jag väl börjar leta så letar jag i timmar. Ändå hittade jag ingenting jag riktigt gillade förrän jag kom in på Bukowskis och såg det här. Ett gammalt barskåp i valnöt från Tidaholms Möbelfabrik.

Skåpet var slitet med fläckar och då tänkte vi att vi faktiskt kunde köpa och måla om det. Annars tycker jag att det kan vara lite synd att göra om gamla möbler för mycket, om de redan är i fint skick. Insidan är i alla fall så fin med speglar, en lampa som tänds när man öppnar, en utdragbar bricka och små hyllor att ställa glas på. Vi vann auktionen och skickade iväg skåpet på målning och det blev exakt så fint som jag hade hoppats på. Vi har köpt handtag i svart stål från Buster & Punch som vi ska sätta på också sen kommer det fler bilder.

Och kolla ljuset när solen skiner in här under eftermiddagen, jag har fortfarande inte riktigt förstått att det här är vårt nya vardagsrum! Jag är så lycklig för det och ikväll tänkte vi inviga med vår första myskväll här så fort soffan har kommit. Det blir fish tacos och Let’s Dance för hela slanten. Vad ska ni göra i helgen?

Ha en fin fredag så länge mina favoriter, puss & kram!


8 kommentarer8 kommentarer om “barskåp i ny skrud, världens finaste tavla och tillfällig soffa”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så fint, älskar stilen och soffbordet är en favorit 🙌🏼 Ha det fint! Kram 🥰

  Reply
 • Vad kul att du gillar det <3 Kram

  Reply
 • Herreguuud vilken magisk tavla, jag älskade den. Hade velat ha den men med typ vitt och mörkblått, hade varit så fräscht!

  http://johannagrahn.se

  Reply
 • Visst är den magisk 🙂 Kram

  Reply
 • Så fint! Vart är golvet ifrån? 🙂

  Reply
 • Superfint med den färgen på soffan ju. Åh det skulle va så snyggt med bara en touch av beige eller grå på väggarna. Tavlan försvinner lite nu. Tycker jag 🙂

  Reply
 • Haha, jag älskar den och vill inte att den ska sticka ut för mycket men smaken är som baken :O Kram

  Reply
 • Trillade in här av en slump. Jättefint hem du har! Läser inte så mkt bloggar men följer dig på insta förstås.

  Ps. Ser att snoopy-lampans topp är ”bakochfram” men det kanske är med vilje 🤩

  Reply