Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:15 | May 1, 2020

svar på kommentarer – produktinspiration, dukning och Skärgårdstips

Mode

Var kommer din snygga polotröja ifrån? Verkligen supersnygg, och den ser ut att vara skön också!

Hej där! Åh, det är en av mina favoriter och kommer från Andiata. Tyvärr hittade jag inte den på deras hemsida så vet inte om den finns kvar. Kram!

Var kommer din fantastiska byxa ifrån, när är den inköpt? Tänker om det är en gammal kollektion eller om det ännu finns hopp…. Är också oerhört nyfiken på skorna som sticker fram! Vill du vara så gullig och dela med dig av var de kommer ifrån med? 

Åh, mina vida byxor kommer från Twist & Tango men är gamla tyvärr. Jag såg ett par liknande på Zara häromveckan däremot så kika där. Kram!

Men alltså kan du bara dra? Så jäkla snygg även när du arbetar hemifrån. Ett par riktiga byxor till och så hade den varit alldeles perfekt till vilket tillfälle som helst! Mvh tjej med håret i en tovig boll, rutiga pyjamasbyxor med hål i skrevet, två olika strumpor och en 10 år gammal nike-sweater upptill.

Haha, gulliga du! Tro mig, vissa dagar skiter jag också i allt och går runt i ett par mjukisar med målarfärg på och ett fult linne. Ska ta en bild på det någon gång också, hehe. Kram!

Varifrån kommer ditt mobilskal? Letat efter ett i den färgen.

Visst är det fint! Jag älskar det och det kommer från Bounir, de har flera olika färger och man kan välja med eller utan kortsida. Kram!

Sååå fint kollage! Om du har tid får du så gärna göra ett liknande med beige/greige/taupe/creme väskor inför sommaren!

Tack för tipset, det fixar jag det. Kommer inom kort! Kram

Linn hjälp!! Har köpt en sko som du tidigare tipsat om, en öppen, högklackad sandalett, och nu behöver akut-expertråd! Hur ska sådana sandaletter sitta? Har beställt hem samma sko två storlekar och den mindre sitter som en smäck, som gjutna på mina fötter, typ noll millimeter tillgodo åt nåt håll alls, varken fram eller bak, men den är ju verkligen inte kortare än min fotsula (har dock en hälknöl som sticker ut men vet inte om hänsyn ska tas till sådana, haha), medan de större sitter något ledigare på foten och klacken hamnar liksom inte under hälen utan lite bakom. Vi snackar en storlek upp så de är ju liksom inte jättestora, men ja, hur ska man tänka? Precisa, eller med ganska mycket utrymme? Finns inga halvstorlekar … Båda är jättebekväma. Denna sko! Hoppas verkligen att du ser detta väldigt snart för måste skicka tillbaka asap… 😂 Förlåt men vet inte vart jag ska vända mig för denna fråga…

Hej där! Åh de är ju sååå snygga de skorna. Jag skulle satsa på den mindre storleken. Det är ju läder så de kommer töja sig lite och jag vet inte med dig men det läskigaste jag vet är när skor som inte har någon häl blir för stora för då är det så lätt att de åker av. Kram och hoppas det blir bra!

Åh var kommer den fina jackan ifrån?

Den är gammal från Rut & Circle tyvärr, kram!

Bra tips och snygga grejer! Men en viktig sak är att de där galgarna inte är bra för alla kläder då många material riskerar att tappa sin form om de hänger på tunna galgar en längre period. Ull och kashmir ska t ex absolut inte hänga så utan helst vikas, men annars hänga på en generös galge.

Håller med! Det skulle jag ha förtydligat så klart. Tack för input, kram!

Organista 

Hej Linn! Har aldrig vågat kommentera men smygläser här då och då, tack för fin blogg. En nöt jag funderat mycket på som du kanske kan knäcka… många kontor idag är ju aktivitetsbaserade (bl.a. mitt) vilket innebär att det är en hel del grejer en bär runt på under dagen pga ”clean desk” principen, innan en låser in allt i skåpet i slutet av dagen. För att bära runt det har de på mitt jobb erbjudit antingen en ryggsäck, Perstorp väska eller en dokumentlåda från granit med handtag. Jag tyckte helt ärligt att allt var fult och otympligt, och det måste ju finnas en marknad för något bättre förvaringsalternativ? Så många jobb som kör aktivitetsbaserat/hot-desking numera (det var samma på mitt jobb i London). Iaf, jag själv har varken kunskap eller motivation att räkna ut vad som är lösningen för en smart, snygg produkt där jag lätt kan ha och organisera det jag behöver för dagen, men kanske något för Organista att produktutveckla? Tycker mig inte alls ha hittat några smarta lösningar när jag letat rundor! Ha en fin fortsatt påsk och kram från ett soligt (men blåsigt ofc) Malmö <3 

Hej där! Tack själv för att du lämnade ett avtryck här. Jag älskar när ni kommenterar! Och så intressant med lite input från någon som jobbar på ett aktivitetsbaserat kontor. Jag har nämligen aldrig gjort det och har alltid haft mitt egna skrivbord och plats. Jag älskar när ni läsare kommer med produktidéer och även om jag inte kan förverkliga alla så sår ni ett frö i min hjärna och så börjar jag fundera. Så det är inte helt omöjligt att det blir något liknande i framtiden. Jag tror ju att fler och fler företag kommer arbeta så i framtiden också. Kram bästa du, hälsa Malmö från mig!

Hej! Du som älskar att organisera, har du tips på stora burkar (större än 3,3L så tex ett helt mjölpaket får plats) som även är lite fina? Vill organisera skafferiet!

Hej där! Det har jag faktiskt, haha. Men tyvärr ingenting i Sverige/Europa. Men jag älskar The Container Store. De har flera olika modeller och i lite större storlekar. Tänk dock på att det skickas från USA så det tillkommer tullavgift. Om du hittar något här hemma får du gärna tipsa. Kram!

Kanske inte helt i linje med din affärside men ändå lite om det förpackas på ett snyggt sätt – precis som dina produkter. Ett träningskit för hemmaträning som jag med många fler har upptäckt nu i dessa tider, med allt man behöver i någon av de snygga och sobra färgskalorna du har på dina produkter. Ett kit med tex hantlar, gummiband mm samt ett skräddarsydd “väska”/förvaring till detta som kan stå framme eller snyggt i garderoben. Det skulle jag älska!

Åh, det är faktiskt en produkt jag älskar och mer än gärna hade gjort i framtiden. Jag har så många produktidéer och det är ju så mycket som skulle passa in under varumärket Organista men jag har tyvärr så många andra produkter som kommer komma före det. Istället kan jag tipsa om Casall. De har i alla fall enligt mig de absolut snyggast och mest stilrena träningsredskapen för hemmet. Hoppas du hittar något du gillar! Kram!

Hej. Ett tips är @thehomeedit på Instagram. Dröm för alla oss som älskar ordning och reda.

Åh, vad kul att du tipsar om @thehomeedit, jag älskar det kontot och följer det redan men tack för tipset. Kram!

Jag har gjort så i nästan hela min garderob. Problemet är att jag behöver små lådor att lägga kläderna i. Så där jag kan har jag enligt Kon Mari, bästa organiseringen av kläder jag vet <3

Visst är det magiskt! Jag letar också små lådor till garderoben. Lova tipsa om du hittar några fina! Kram

Inredning / Husliv 

Varifrån är era fantastiska tallrikar och dina blå jeans?!

Mina blåa jeans är ett par gamla från Cheap Monday och våra stora tallrikar kommer från The House Doctor. Jag älskar deras prylar! De mindre kommer från Bruka, en annan favorit!

Jag är uppvuxen på samma gata som er lght ligger på o flyttade sen till söder. Har alltid sagt att jag inte kan tänka mej att bo på nått annat ställe än i stan… Nu har sambon o jag köpt ett litet hus 20 min från söder o jag har aldrig trivts bättre! Du kanske också fastnar helt för huslivet. 

Vad mysigt, grattis till husköpet. Jag håller tummarna för det men det blir med största sannolikhet en lägenhet för oss. Kram!

Varför vill ni skjuta upp vinstskatten? Jag har alltid tyckt det varit skönt att betala in det direkt för att ha det överstökat, hehe. Men det kanske finns bra skäl att begära uppskov! Kram kram

Det är mycket möjligt att vi betalar in en del av den men vi har gjort så mycket vinst på den så det vore mycket bättre för oss att använda pengarna in i nästa lägenhet och på så vis ta mindre i lån. Det kommer så klart bero lite på vad räntan är på lånen vs. räntan på den uppskjutna vinstskatten också men just nu är skatten på uppskjuten reavinstskatt 0,5 % alltså väldigt låg. Kram

Hittat en jättefin vas till dig! Haha kanske konstigt men tänkte den skulle passa med din stil. 

Men alltså! Hur gullig är du? Det är det här som är det bästa med min blogg, att vi är som vänner! Och du känner verkligen mig för jag har redan den vasen i en mindre version, haha. Kram fina du!

Älskar färgen på ert kök! Luckorna och dörrarna! Vad heter kulören? Tavlorna var också trevliga!

Tack snälla, vad kul att du gillar det, vi trivs fortfarande så bra med det! Färgen på vårt kök heter heter S-5000-N, kram.

Så spännande! Vad har ni för mått i vardagsrummet? Och visst är kaminen i samma rum som glaspartierna? Hur tänker ni då med inredning (är själv i renoveringsstartgropar och då blir hållet vi vill ha glasvägg mot pga utsikt långt ifrån kaminen, som jag tänker att man också vill sitta nära pga mysfaktor…). Har du lagt upp planlösning här nånstans? Tycker det är så snyggt som ni har gjort men fastnar i min framtida möblering av ett bredare rum, kanske med både soffa och matgrupp vid glasvägg/fönster. Ursäkta babblig kommentar, haha.

Haha, inga problem. Jag tycker din kommentar är mysig för du har skrivit den så att det låter som att du tänker högt. På bilden nedan ser du hur vi ska placera kaminen i hörnet. För precis som du så tänkte jag att vi vill ha den åt samma håll som utsikten. Man vill ju njuta av båda samtidigt. Snart kommer det bättre bilder så du får se, hehe. Kram bästa du!

Corona

Jag försöker handla lokalt här i byn, tyvärr finns ingen barnbutiker och det är där vi lägger mest pengar. Men det har väl blivit lite nya kläder, extra mycket blommor och lite nya tallrikar hem. Får ibland känslan av att det jag gör ändå inte spelar roll (slår dock bort den känslan och kör ändå) och att jag skulle varit bättre på att handla lokalt tidigare så kanske inte butiker hade hamnat i den här sitsen. Min sambo jobbar mot detaljhandeln så jag vet hur tufft det är. Konstiga tider!

Jag håller verkligen med, så konstiga tider! Jag såg ett väldigt ledsamt reportage om blomsterodlingarna i Belgien också. Det är så mycket blommor som måste slängas nu, det går ju inte att sälja och de håller inte. Så sorgligt, så jag försöker köpa med mig en hel del blommor hem. Och jag har precis som du fått mig en tankeställare att man alltid borde handla mer lokalt. Kram och ta hand om dig!

Hej Linn, jag vill tipsa om Akenberg som designar solglasögon som tillverkas för hand av hållbara material. Designen är inspirerad av den svenska naturen och företaget drivs av två kvinnor. Superhärliga bågar av hög kvalitet. Just nu har ger de 25 % på hela sortimentet om man anger rabattkod LOVE.

Tack för tipset! Så fina solglasögon ju, ag länkar till Akenberg här så hoppas jag att fler hittar dit och kan supporta. Kram!

Slog till på sängkläder från juniper, tack för koden. Velat testa den länge och nu var det ingen fråga om saken längre. Kämpa på!

Så kul ju, hoppas du blir nöjd! De är magiska, kram.

Känner så också igen mig i rastlösheten, att det verkligen kryper i kroppen av att göra saker – känner mig så himla understimulerad även om jag gör saker. Saknar att umgås med vänner och kollegor som normalt. Att få åka till fjällen ett par dagar hade varit drömmen nu. Känns dock smått olagligt att göra det men det hade gjort så mycket för välbefinnandet att ta på sig längdskidorna och åka ut i skogen istället för att springa samma löprundor som senaste tre veckorna i Sthlms innerstad.

Jag hör dig! Och känner med dig. Vi får tänka på hur bra vi ändå har det här i Sverige. Kram!

Hej Linn, Jag brukar inte kommentera men jag vill bara ge dig ett perspektiv på Sverige och där jag bor Danmark. Mitt arbete har varit stängt i 3 veckor och vi är nu inne på 4e veckan. Det gäller också mitt barns förskola. Allt är stängt. Vi kan inte gå på café, restaurang, galleria eller ens gå till en lekplats med min son om det är för många där. Det vi kan är att handla på Netto (helst med plasthandskar) och i påsken riskerar vi att vi får förbud för fler än 2 människor (nu är det 10) Jag ville 1000 gånger hellre vara i Sverige i denna tid för ni har fortfarande har ”frihet” och inte är så begränsade. Så pröva att njut de saker ni fortfarande må och kan… jag hoppas du får en härlig påsk, ta hand om dig.

Hej där! Tack för din input och för att du delar med dig. Jag känner ett par stycken som bor i Danmark och förstår att vi har det jättebra här i Sverige så klart. Jag är så tacksam hela tiden för att jag bor just här och jag pratar om det med Mattias och vänner varje dag. Jag hoppas att allt går bra nu när ni lättar lite på restriktionerna. Tänker på er, ta hand om dig och kram!

Om du känner dig rastlös, varför inte anmäl dig som frivillig till sjukvården?

Kan man det? Jag trodde bara det var de med viss grundutbildning som fick? Oavsett vad så hade jag inte hunnit för jag driver ju fortfarande mitt företag och min blogg men hade jag inte jobbat hade jag gärna hjälpt till. Jag syftade mer på att det tog ett tag för mig att vänja mig vid det här lugnet men nu känns det mycket bättre. Kram!

Jag är en av dom som krigar på inom vården, vi går i krisläge nästa vecka så påsken för mig kommer som dom flesta andra dagar spenderas på jobbet. Tills den dagen man kraschar för ju fler pass man tar sig genom känns det som man närmar sig gränsen till hur mycket man ska orka. Media pratar mycket om vilka hjältar vi är (ord som skapar mer frustration än glädje ärligt talat i dessa stunder) men verkar inte förstå varken innebörden av det vi kämpar oss igenom och att vi precis som alla andra bara är människor, vi är inga maskiner som många verkar tyckas tro eller förvänta sig. Vi lägger ner kropp och själ för dom drabbade samtidigt som vi utsätter oss själva för risker av vår egna hälsa på så många sätt. Precis som du skrev ovan att du tycker det är skönt att ventilera dina tankar kunde jag inte låta bli att göra det själv här nu haha. Hoppas du får en fin påskvecka trots omständigheterna. <3

Klart du får ventilera, tack för att du gör det och delar med dig av din upplevelse av det. Jag hoppas att du mår så bra som det bara går och att du tar hand om dig. Jag skickar massa kramar och styrketankar!

Till ovan: En uppriktig fråga, vad kan vi “vanliga” människor göra för att stötta er i vården som gör ett hästjobb? Man känner sig så maktlös och villrådig. Jag har tagit med fika till min mormors hemtjänstpersonal några gånger (lämnat utanför) men känns så futtigt.

Håller med! <3

Hur det ser du på det som regeringen gått ut med att man ska hålla sig hemma under påsken? Dvs inga resor och att inte heller resor till landställen etc ska göras? Deshira Flankör som är politiker i Värmdö kommun har specifikt sagt att stockholmare (och andra som har landställe på Värmdö) INTE ska åka till Värmdö just nu pga Corona. Du verkar åka fram och tillbaka mellan stan och Värmdö hela tiden? Här kommer artikeln.

Oj, vad sjukt! Ska jag vara ärlig så har jag helt missat det här. Och vid varenda parkering framför sommarhusen här ute stod en bil över påsken, jag skulle nästan säga att det var fler som var här ute över påsken än vad det brukar göra så jag var nog inte ensam om att missa det.

Men hon kan väl knappast mena de som tar bilen från stan till värmdö? Är ju samma sjukhus du hamnar på om du blir sjuk i sthlm, och de kan ta bilen in till stan om de känner symptom. Antar att hon menar de som tar båtar ut i skärgården och riskerar att behöva ambulanshelikopter om de blir dåliga? Där finns det ju begränsade resurser.

Jag resonerade som du, eller rättare sagt, jag hade inte ens en tanke på att vi inte skulle få vara här. Vi bor ju i princip här och jag jobbar i stan, jag följer alla restriktioner jag ska och gör mitt absolut bästa jag med. Det hoppas jag alla gör… Kram!

Övrigt

Hej! Gäller nog de flesta raser. Min lilla dvärgtax gör likadant. 

Haha, åh, jag trodde det var typiskt för chihuahuor men kul att veta att många hundar oavsett ras beter sig så. Kram!

Min hund (blandras av större modell) korthårig, älskar också att sola inomhus på våren. Det gjorde även min amstaff jag hade tidigare. Så jag tror inte det är rastypiskt. Möjligtvis att korthåriga hundar uppskattar det mer.

Gulligt! Ja, det kanske stämmer? Känns som att en långhårig hund borde bli alldeles för varm av det? Kram!

Är han som kramar tjejen i leopard ditt ex (Martin va?)?

Haha, nej! Det där är Kristian, Stinas man. Kram!

Hej Linn. Så vackra tavlor! Älskar dom. Jag såg din stiliga pappa idag. Jag hade hämtat ett paket och kom ut på gatan och när jag såg honom tänkte jag “var har jag sett honom?” Sen kom jag på att det är ju din pappa! Han var väldigt stilig i sin hatt. Tack för en inspirerande blogg.

Åh, så fort jag läste din kommentar så skickade jag den i ett sms till honom och han blev så glad för den fina komplimangen. Tack <3 Kram!

Har du några tips på häng och dylikt om man ska segla runt i Stockholmsskärgård? Mvh, Kram

Det har jag och de kommer här! Vita grindarna vid Älgfjärden, Svartsö krog och glamping. Nässlingen är mysigt. Möja, pärlan, världshuset, vickströms fisk. Gällnö, norr om Abborkroken, Abborkrogen vid Abborkroken, Bullandö Krog och Sandhamn. Kram!

Riktigt snyggt hår! Ska prova den tekniken nästa gång. Vore kul om du gjorde ett liknande inlägg/video med vilka sminkprodukter du använder. Samt gärna ett inlägg hur man matchar beiga toner på ett snyggt sätt. Jag har alltid klätt mig mest i svart men har börjat bli mer och mer inspirerad att klä mig i beige och ljusare färger men känner att det är svårt att få det att matcha, tex vilka skor passar bäst till? Tack på förhand, Kram!

Tack för tipset, det kan jag absolut göra! Jag tycker mörka skor kan vara jättefint till ljusa outfits också men det säkraste kortet skulle jag säga är vita sneakers. Testa, kram!


4 kommentarer4 kommentarer om “svar på kommentarer – produktinspiration, dukning och Skärgårdstips”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Linn!
  Jag såg din kommentar om att uppskovsräntan är 0,5 % och därför lägre än de flesta banklåneräntor. Det stämmer inte helt då den effektiva uppskovsräntan snarare blir runt 3,25 % så jag vill bara meddela om det. Vi har själva precis sålt och höll på att gå i den fällan så tänkte tipsa. Du kan läsa mer här tex: https://www.ekonomifokus.se/bostad/salja-bostad-guide/uppskovsranta-ranta-pa-uppskov
  Tack för en bra blogg!

  Reply
 • Hej! Angående artikeln om att man skulle undvika att åka ut till landställen på Värmdö etc så kan man ju nu konstatera att det, precis som du skriver Linn, verkar vara många som ”missat” den informationen (eller helt enkelt struntar i riktlinjerna). Se artikeln: https://www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/har-okar-smittspridningen-mest-i-region-stockholm/

  Inte så svårt att lista ut med tanke på att Värmdö är en av de kommuner där smittspridningen ökar mest. Knappast en tillfällighet, men tråkigt att så många inte följer riktlinjerna. De är ju framtagna av en anledning!

  Reply
 • Hej Linn!
  Du säger att vi har det jätte bra i Sverige men det är jätte mycket människor som dör i Sverige bara för att det är fritt överallt. Jag skulle hellre ha det som i Danmark så att det blir mindre dödsfall. Men här Sverige vi tar inte situationen på allvar,

  Reply
 • Stopp och belägg, när inte ens experterna själva kan uttala sig kan vi som inte är experter inte heller göra det. Beror tex på hur man räknar dödsfallen (testade för covid eller även sådana där läkare skrivit i journalen, räkna med äldreboende eller inte etc etc).

  Reply