Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:01 | April 23, 2020

så här lockar jag mitt hår med locktång

Hej godingar! 

En av de vanligaste frågorna jag har fått genom åren sedan jag började jobba med sociala medier är utan tvekan om jag kan visa hur jag lockar mitt hår. Genom åren har jag använt lite olika stylingverktyg och mina favoriter kommer från Babyliss, Dyson, Remington och Ghd. Idag tänkte jag visa er vad jag använder just nu!

Jag börjar alltid med att dela upp håret i en övre och undre del och så börjar jag locka håret i den undre.

Jag slarvade alltid med värmeskydd förut men har märkt hur mycket bättre lockarna håller om man är noggrann men det.

Just nu använder jag Ref’s Heat Protector som fungerar riktigt bra på mitt hår.

Det var Emelie som tipsade mig om att köpa en locktång med klämma för att få lockarna att hålla bättre. Jag har alltid undvikit det förut eftersom jag tycker att det lätt blir en kant av klämman men nu har Emelie lärt mig hur man gör för att undvika det.

Plattången som hon rekommenderade är den här från Ghd. Den är 32 mm och tänk på att köpa en tjockare locktång om ni vill ha större lockar precis som jag. Det är i alla fall vad jag trivs bäst i så jag köper alltid locktänger som är minst 32 mm.

Jag ska inte ljuga, det tog lite tid innan jag fick kläm på det här.

Jag brände mig ett par gånger på fingertopparna också, haha…

…men tricket är alltså att hålla upp klämman, linda hårslingan över locktången och bara trycka till lätt med den två-tre gånger och släppa den lika fort igen.

Då blir det ingen kant och lockarna håller dubbelt så lång tid skulle jag vilja påstå. Nu när jag har lärt mig tekniken tar det inte mer än 10 sekunder att få till en riktigt bra lock och som ni vet så gillar jag när det går snabbt att fixa håret.

Vill man ha ännu större lockar så kan man borsta håret först och sen ta hårspray men jag brukar ta hårspray först…

…och sen borsta ut det.

Då blir håret lite lockigare första dagen men alldeles perfekt dag två när man har sovit med lockarna en natt. De håller dessutom mycket längre om jag sprayar innan jag borstar ut. Då brukar jag vara fin i håret i upp till tre dagar innan det är dags att tvätta håret igen.

Och så här hade gärna mitt hår fått se ut varje dag, hehe! Nej, skämtåsido, jag gillar att ha rakt hår också och gillar framförallt kontrasten. Eftersom jag är rätt dålig på att experimentera med mitt hår och min frisyr i övrigt så är det kul att kunna variera sig lite i alla fall!

Har ni några fler frågor så lämna gärna en kommentar, puss så länge!


4 kommentarer4 kommentarer om “så här lockar jag mitt hår med locktång”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Funderat på en sådan locktång ett tag, kanske dags att slå till på en för dina lockar blev så så fina!!

  http://johannagrahn.se

  Reply
 • Gör det, du kommer älska den 😀 Så bra!

  Reply
 • Riktigt snyggt hår! Ska prova den tekniken nästa gång.
  Vore kul om du gjorde ett liknande inlägg/video med vilka sminkprodukter du använder. Samt gärna ett inlägg hur man matchar beiga toner på ett snyggt sätt. Jag har alltid klätt mig mest i svart men har börjat bli mer och mer inspirerad att klä mig i beige och ljusare färger men känner att det är svårt att få det att matcha, tex vilka skor passar bäst till?
  Tack på förhand,
  Kram!

  Reply
 • Tack för tipset, det kan jag absolut göra! Jag tycker mörka skor kan vara jättefint till ljusa outfits också men det säkraste kortet skulle jag säga är vita sneakers. Testa, kram!

  Reply