Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:29 | April 6, 2020

vecka 15 – påsklov, rastlös och inte så mycket planer

veckans planer

Hej måndag! Jag var nära på att hoppa över det här inlägget idag. Om mina veckor har varit mycket lugnare den senaste tiden så är det ingenting som går upp emot den här veckan, haha. Egentligen skulle man vara fri från jobbet nu och njuta av påskledigheten men många av oss har redan jobbat hemifrån i flera veckor och eftersom man inte får resa någonstans så kommer den här veckan inte bli särskilt olik de tidigare. Men, men! Jag gillar ju rutiner och därför bestämde jag mig för att ändå skriva mitt veckoinlägg som jag ju alltid gör varje måndag året runt.

Idag hänger jag på landet hela dagen, jag ska jobba undan lite saker under förmiddagen och runt lunch tänkte jag börja rensa ut lite lådor här. Det gäller att passa på nu när man har så mycket hemmatid och i slutet av juni flyttar vi hit på heltid och vi har en hel del saker som måste få plats med från lägenheten. Vi kommer behöva magasinera en del men jag hoppas att vi kan ha det mesta här, vi får se helt enkelt! I morgon ska jag in till stan, jag ska till min terapeut på eftermiddagen och på onsdag fotar jag med Lisa. På torsdag ska vi på påskmiddag hos ett par vänner och i helgen får vi lite besök av andra vänner ute på landet för att fira påsk. Just nu verkar det ju som att veckan bjuder på helt ok väder och jag hoppas på lite sol som livar upp! Vad har ni för påskplaner?

veckans bästa

Innan påskhelgen tänkte jag ta en vända till Plantagen och börja planera inför planteringen av vårt trädgårdsland. Det är dags att plantera lite blommor i krukorna och så ska jag börja så frön som jag driver upp i små inomhusväxthus innan jag planterar dem i pallkragarna när de har vuxit till sig. Oj vad jag längtar efter odlingssäsongen nu, att odla och sköta om mina växter är som terapi för mig och jag misstänker att jag kommer uppskatta det om möjligt ännu mer i år. Det är de där små sakerna i livet som gör otroligt stor skillnad i de här osäkra tiderna, håller ni inte med?

veckans sämsta

Jag är så uttråkad nu så det finns inga gränser! Jag vet att jag har det väldigt bra och jag ska inte klaga mer än någon annan (mestadels känner jag mig oerhört tacksam) men den här bloggen är ändå mitt forum där jag vädrar mina känslor och tankar så nu klagar jag lite, hehe. Var och varannan dag får jag nämligen små krypningar i kroppen och även om jag försöker hålla igång med motion och träning så är det precis som att jag har en massa överskottsenergi som jag inte lyckas göra av med. Tänk om man inte får jobba som man brukar, resa eller gå ut och roa sig på ett bra tag. Vad kommer vi ha kvar att prata om till slut, när alla samtalsämnen om Corona har tagit slut? Just nu känner jag mig för rastlös för att läsa böcker eller lära mig något nytt, men jag antar att det kommer gå i vågor. Den senaste tiden har jag försökt att verkligen ta det lugnt och tänka att allt löser sig och nu väntar jag bara på att det där lugnet ska infinna sig så att jag kan börja bli kreativ igen. En sak som saknas är nämligen det där drivet jag brukar känna av att få bygga och se hur mitt företag växer och mår bra. Eftersom allt sånt ligger på is just nu så har jag svårt att känna mig motiverad men jag antar att min hjärna behöver ett tag för att ställa om och anpassa sig till allt det här. Jag lider dessutom så otroligt mycket med de som är mest utsatta av allt det här så det är svårt att se en mening med allting just nu. Hur hanterar ni alla de här känslorna man har i samband med Corona-krisen? Om ni har några bra tips får ni hemskt gärna dela med er i en kommentar så vi kan hjälp varandra lite!

veckans låt

Som på beställning så bestämde sig The Weeknd för att släppa ytterligare tre bonuslåtar till sitt album. Tack för det säger jag och ville tipsa er andra Weeknd-fans om att ni inte får missa dem. Här hittar ni albumet och låtarna är märkta med Bonus Track i slutet. Jag lyssnade knappt på musik under de första veckorna när allt var så nytt med Covid-19 men den senaste veckan lyssnar jag på musik hela tiden, det har blivit mitt sätt att koppla från och drömma mig bort till en ljusare framtid.

Ha en härlig måndag kära ni, puss och kram!


19 kommentarer19 kommentarer om “vecka 15 – påsklov, rastlös och inte så mycket planer”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • https://www.svt.se/datajournalistik/social-distansering-simulering/

  Reply
 • Känner så också igen mig i rastlösheten, att det verkligen kryper i kroppen av att göra saker – känner mig så himla understimulerad även om jag gör saker. Saknar att umgås med vänner och kollegor som normalt. Att få åka till fjällen ett par dagar hade varit drömmen nu. Känns dock smått olagligt att göra det men det hade gjort så mycket för välbefinnandet att ta på sig längdskidorna och åka ut i skogen istället för att springa samma löprundor som senaste tre veckorna i Sthlms innerstad.

  Reply
 • Jag hör dig! Och känner med dig. Vi får tänka på hur bra vi ändå har det här i Sverige. Kram!

  Reply
 • Hej Linn,
  Jag brukar inte kommentera men jag vill bara ge dig ett perspektiv på Sverige och där jag bor Danmark.

  Mitt arbete har varit stängt i 3 veckor och vi är nu inne på 4e veckan. Det gäller också mitt barns förskola. Allt är stängt. Vi kan inte gå på café, restaurang, galleria eller ens gå till en lekplats med min son om det är för många där. Det vi kan är att handla på Netto (helst med plasthandskar) och i påsken riskerar vi att vi får förbud för fler än 2 människor (nu är det 10)
  Jag ville 1000 gånger hellre vara i Sverige i denna tid för ni har fortfarande har ”frihet” och inte är så begränsade. Så pröva att njut de saker ni fortfarande må och kan… jag hoppas du får en härlig påsk, ta hand om dig 🙂

  Reply
 • Hej där! Tack för din input och för att du delar med dig. Jag känner ett par stycken som bor i Danmark och förstår att vi har det jättebra här i Sverige så klart. Jag är så tacksam hela tiden för att jag bor just här och jag pratar om det med Mattias och vänner varje dag. Jag hoppas att allt går bra nu när ni lättar lite på restriktionerna. Tänker på er, ta hand om dig och kram!

  Reply
 • Om du känner dig rastlös, varför inte anmäl dig som frivillig till sjukvården?

  Reply
 • Kan man det? Jag trodde bara det var de med viss grundutbildning som fick? Oavsett vad så hade jag inte hunnit för jag driver ju fortfarande mitt företag och min blogg men hade jag inte jobbat hade jag gärna hjälpt till. Jag syftade mer på att det tog ett tag för mig att vänja mig vid det här lugnet men nu känns det mycket bättre. Kram!

  Reply
 • Jag är en av dom som krigar på inom vården, vi går i krisläge nästa vecka så påsken för mig kommer som dom flesta andra dagar spenderas på jobbet. Tills den dagen man kraschar för ju fler pass man tar sig genom känns det som man närmar sig gränsen till hur mycket man ska orka. Media pratar mycket om vilka hjältar vi är (ord som skapar mer frustration än glädje ärligt talat i dessa stunder) men verkar inte förstå varken innebörden av det vi kämpar oss igenom och att vi precis som alla andra bara är människor, vi är inga maskiner som många verkar tyckas tro eller förvänta sig. Vi lägger ner kropp och själ för dom drabbade samtidigt som vi utsätter oss själva för risker av vår egna hälsa på så många sätt. Precis som du skrev ovan att du tycker det är skönt att ventilera dina tankar kunde jag inte låta bli att göra det själv här nu haha. Hoppas du får en fin påskvecka trots omständigheterna. <3

  Reply
 • En uppriktig fråga, vad kan vi “vanliga” människor göra för att stötta er i vården som gör ett hästjobb? Man känner sig så maktlös och villrådig. Jag har tagit med fika till min mormors hemtjänstpersonal några gånger (lämnat utanför) men känns så futtigt.

  Reply
 • Klart du får ventilera, tack för att du gör det och delar med dig av din upplevelse av det. Jag hoppas att du mår så bra som det bara går och att du tar hand om dig. Jag skickar massa kramar och styrketankar! 

  Reply
 • Hur det ser du på det som regeringen gått ut med att man ska hålla sig hemma under påsken? Dvs inga resor och att inte heller resor till landställen etc ska göras? Deshira Flankör som är politiker i Värmdö kommun har specifikt sagt att stockholmare (och andra som har landställe på Värmdö) INTE ska åka till Värmdö just nu pga Corona. Du verkar åka fram och tillbaka mellan stan och Värmdö hela tiden?

  Reply
 • Men hon kan väl knappast mena de som tar bilen från stan till värmdö? Är ju samma sjukhus du hamnar på om du blir sjuk i sthlm, och de kan ta bilen in till stan om de känner symptom. Antar att hon menar de som tar båtar ut i skärgården och riskerar att behöva ambulanshelikopter om de blir dåliga? Där finns det ju begränsade resurser.

  Reply
 • Majoriteten av de som har landställe ute på Värmdö tar bilen? Kan inte riktigt se skillnaden då alla (oavsett om de åker bil eller kollektivt) rör sig ute i samhället för att exempelvis handla mat? Det blir fler människor som riskerar att smittas när andra utifrån åker till sina landställen osv. Dessutom är det inte en total nödvändighet att resa till sitt landställe i dessa tider?

  Att sen sitta och åka till och från stan regelbundet, åka hem till vänner för att fira påsk, bjuda hem vänner över påsk osv ska man inte heller göra just nu? Man ska dessutom avstå från icke nödvändiga resor heter det. Läs artikeln så kanske budskapet blir tydligare.

  Reply
 • Håller med! Rekommendationerna från folkhälsomyndigheten kan väl inte bli tydligare: träffa inte folk om man inte måste och avstå alla onödiga resor. Alla måste bidra till att minska smittspridningen genom att följa råden!

  Reply
 • Jag resonerade som du, eller rättare sagt, jag hade inte ens en tanke på att vi inte skulle få vara här. Vi bor ju i princip här och jag jobbar i stan, jag följer alla restriktioner jag ska och gör mitt absolut bästa jag med. Det hoppas jag alla gör… Kram!

  Reply
 • Oj, vad sjukt! Ska jag vara ärlig så har jag helt missat det här. Och vid varenda parkering framför sommarhusen här ute stod en bil över påsken, jag skulle nästan säga att det var fler som var här ute över påsken än vad det brukar göra så jag var nog inte ensam om att missa det. 

  Reply
 • Här kommer artikeln: https://mitti.se/nyheter/deshira-flankor-varmdo/?omrade=hela-stockholm

  Reply
 • Hela nya albumet är så bra, vissa låtar går på repeat här hemma under dagarna 🙂

  Reply
 • Härligt att höra 🙂 Kram

  Reply