Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:51 | April 3, 2020

Support you locals – female start ups edition

Älsklingar!

Som ni vet så brinner jag för kvinnligt företagande och gjorde ett aktivt val för ganska längesen att supporta och mestadels handla från företag som drivs av svenska, kvinnliga entreprenörer. Det kommer jag fortsätta att göra även genom den här krisen och idag vill jag lyfta bara några av alla mina favoriter här i bloggen. Jag som själv driver ett litet företag i start up-fasen vet hur hårt den här krisen slår mot oss, precis som alla andra. Det innebär allt från förlorade intäkter, höga lokalhyror, försenade produktioner och drömmar som går i kras när man tvingas lägga ner sin verksamhet som man har kämpat så hårt för.

Jag försöker dock tänka positivt, och även om jag sadlar upp för det värsta tänkbara scenariot så fortsätter jag att känna hpp. Jag hoppas så att vi tillsammans ska lyckas ta oss ur den här krisen, och även om det inte kommer ske i närtid så kommer vi någon gång komma starkare på andra sidan av det här. Under tiden så fortsätter vi kämpa och stöttar varandra tycker jag! Därför har jag under veckan hört av mig till några av mina favoritföretag och fått rabattkoder och andra erbjudanden som jag får dela med er här i bloggen. Jag tjänar alltså inte en krona på det här inlägget och det är inte ett samarbete! Jag försöker bara dra mitt strå till stacken och hjälpa på alla sätt jag kan och ett utav dem är att låna ut lite plats här i min blogg till alla företag som har det tufft just nu.

Lämna gärna en kommentar om ni har fler tips eller om jag har glömt någon! 

Lace Laboratory

Jag har ju skrivit om Lace Laboratory många gånger tidigare här i bloggen. Sakta men säkert har jag bytt ut hela min underklädesgarderob så nu innehåller den bara Lace Laboratory-trosor och några enstaka andra trosor i annat material. Jag ÄLSKAR passformen och komforten och har svårt att se att jag någonsin kommer använda några andra.

Signar ni upp er på deras nyhetsbrev på hemsidan så får ni 10% rabatt på er första order!

Blue Billie

Som ni vet så är jag ett stort fan av Blue Billie! Väldigt många av mina favoritsmycken i mitt smyckeskrin kommer därifrån och det senaste tillskotten är mitt bokstavshalsband med ett M för Mattias. Den perfekta presenten till någon ni tycker om eller varför inte till er själva!

Koden Upmark25 ger er 25% rabatt och gäller på hela Blue Billies sortiment (bortsett från rean) t.o.m den 30/4!

Juniper of Sweden

Nu när vi spenderar allt mer tid hemma så kommer i alla fall jag lägga en extra peng på riktigt sköna sängkläder. Juniper gör hållbara sängkläder i fantastiskt material men har klippt alla mellanhänder och kan på så vis erbjuda mycket bättre priser än många andra. Om du vill att det ska kännas som att krypa ner i en lyxig hotellsäng fast hemma så måste du kika in Juniper.

Använd koden DREAMS så får du 15% rabatt på hela ditt köp!

Eldstickan

Eldstickan är en favorit sedan länge och jag har deras fina tändsticksflaskor ståendes på flera olika platser både i lägenheten och här på landet. Världens bästa gå-bort-present skulle jag vilja kalla det. Alla tänder ju ljus hemma och det finns inte så många fina förvaringsalternativ för just tändstickor. Jag älskar verkligen den här produkten!

Anger ni koden FRI04 så får ni fri frakt på er order, erbjudandet gäller april ut!

Under Your Skin

Jag gillar som ni vet naturlig hudvård och Under Your Skin vill eliminera användandet av farliga kemikalier i vår hudvård och de gör det dessutom med fokus på riktigt snygg design. Jag har aldrig använt så mycket tvål och handkräm som jag gör just nu och tänkte bunkra upp med lite vackra flaskor som vi kan ha både i badrummet och på gästtoaletten här på landet.

Med koden HANDCARE får ni 15% rabatt på Under Your Skins handtvål och handkräm!

Grounded Factory

Det är ingen nyhet att jag gillar yoga! Jag har varit så tacksam under den här perioden att jag utan problem har kunnat dra av ett 45-60 minuter långt yogapass hemma när jag har känt mig stressad av allt som händer under den här krisen. När mellanrummet mellan axlarna och mina öron bara blir kortare och kortare så finns det inget bättre botemedel än yoga. Ingen vet hur länge vi måste rätta oss efter rådande restriktioner så varför inte passa på att skaffa verktygen för ett riktigt bra hemma-gym. Personligen så samlar jag på Grounded Factorys yogamattor och har redan fyra stycken men jag tänkte klicka hem en till nu med min rabattkod.

Använd koden LINN30 för att få hela 30% rabatt på er order hos Grounded Factory!

Gabrielle By P

Vill man inte investera i en helt ny väska just nu så tycker jag att det här är världens bästa grej. Ni kan nämligen köpa ett nytt axelband till väskan från Gabrielle By P och ge er gamla väska ett litet ansiktslyft. Jag har redan axelremmen här ovan med nitar fast i svart och så fort Woman-axelbandet kommer in i lager igen så ska jag köpa det. Hur fint?

Med koden 100FORYOU så får ni 100 kronors rabatt på ett köp hos Gabrielle By P!

Maison Fortunée

Jag vet inte med er, men jag har haft så mycket tid över åt att göra något av det bästa jag vet. Nämligen att rensa ut, hehe! När jag gick genom våra lakan- och handdukslådor här på landet så upptäckte jag att en hel del handdukar har blivit slitna och vissa luktade lite unket så jag tänkte passa på att köpa lite nytt inför sommaren när vi har som mest besök här ute. Jag vill alltid att våra gäster ska känna sig som hemma (eller gärna som att de bor på ett mysigt hotell, hehe) här så de behöver aldrig ta med sig handdukar eller lakan, vilket dock gör att våra slits ut lite snabbare men det är det värt.

Använder ni koden SELFCARE så får ni 15% rabatt på Maison Fortunées magiska handdukar!

Soft Goat

Jag är besatt av cashmere och använder det året runt! På vintern, våren, sommaren och hösten och de flesta av mina cashmere-plagg (bl.a. tröjan ovan som jag använder hela tiden) kommer från Soft Gott. Steffi som har grundat Soft Gott är så nytänkande och jag älskar att de gör cashmere-plagg med en modern tvist. Jag tänkte snart lägga en stor beställning på vårplagg, de har fått in så många fina toppar som ni hittar här!

By Malina

En annan favorit i garderoben är ByMalina! Nu vet man ju inte om man kommer iväg på någon resa i sommar så jag tänkte unna mig lite fina sommarplagg lagom tills att restriktionerna här hemma (förhoppningsvis) hävs. Jag känner mig alldeles svältfödd på sociala tillställningar och längtar så efter att få hoppa i en fin sommarklänning och matcha med bara ben och sandaler i sommar.

Använd koden Linn15 i kassan för att få 15% rabatt på er order!

Jag hoppas ni hittar något ni gillar, puss och kram!


11 kommentarer11 kommentarer om “Support you locals – female start ups edition”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag försöker handla lokalt här i byn, tyvärr finns ingen barnbutiker och det är där vi lägger mest pengar. Men det har väl blivit lite nya kläder, extra mycket blommor och lite nya tallrikar hem. Får ibland känslan av att det jag gör ändå inte spelar roll (slår dock bort den känslan och kör ändå) och att jag skulle varit bättre på att handla lokalt tidigare så kanske inte butiker hade hamnat i den här sitsen. Min sambo jobbar mot detaljhandeln så jag vet hur tufft det är. Konstiga tider!

  Reply
 • Jag håller verkligen med, så konstiga tider! Jag såg ett väldigt ledsamt reportage om blomsterodlingarna i Belgien också. Det är så mycket blommor som måste slängas nu, det går ju inte att sälja och de håller inte. Så sorgligt, så jag försöker köpa med mig en hel del blommor hem. Och jag har precis som du fått mig en tankeställare att man alltid borde handla mer lokalt. Kram och ta hand om dig!

  Reply
 • Var kommer din fantastiska byxa ifrån, när är den inköpt? Tänker om det är en gammal kollektion eller om det ännu finns hopp…. 🙈

  Är också oerhört nyfiken på skorna som sticker fram! Vill du vara så gullig och dela med dig av var de kommer ifrån med? 🥰

  Reply
 • Åh, mina vida byxor kommer från Twist & Tango men är gamla tyvärr. Jag såg ett par liknande på Zara häromveckan däremot så kika där. Kram!

  Reply
 • Menar sista bilden alltså, inte träningskläderna. ☺️

  Reply
 • Vilket oerhört stort hjärta du har,
  Kram

  Reply
 • Tack fina du, vi hjälps åt <3 Kram

  Reply
 • Hej Linn, jag vill tipsa om Akenberg som designar solglasögon som tillverkas för hand av hållbara material. Designen är inspirerad av den svenska naturen och företaget drivs av två kvinnor. Superhärliga bågar av hög kvalitet. Just nu har ger de 25 % på hela sortimentet om man anger rabattkod LOVE.

  Reply
 • Tack för tipset! Så fina solglasögon ju, ag länkar till Akenberg här så hoppas jag att fler hittar dit och kan supporta. Kram!https://akenberg.com

  Reply
 • Slog till på sängkläder från juniper, tack för koden☺️ Velat testa den länge och nu var det ingen fråga om saken längre.

  Kämpa på❤️

  Reply
 • Så kul ju, hoppas du blir nöjd! De är magiska, kram.

  Reply