Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:55 | March 30, 2020

vecka 14 – tillbaka till kontoret, husliv och en fotografering

veckans planer

Hej måndag och ny vecka! Hur mår ni idag? Jag har haft en underbar födelsedagshelg och känner mig full av energi idag trots allt som händer. Den här veckan kommer jag vara lite mer i stan. Imorgon byter vi nämligen kontor, igen. Hehe! Men det har hela tiden varit tanken. Vi fick en nytt rum i samband med flytten men det blev ledigt först den 1a april så vi mellanlandade bara i det rummet vi har suttit i under mars. Det blev ju inte så många veckor där, men, men! Så i morgon är vi full styrka på kontoret för först gången på över två veckor. Vi är ju bara fem personer just nu, så det blir ingen stor sammankomst. Resten av veckan har jag en fotografering inbokad, jag tänkte gå på ett träningspass och ta någon promenad och kaffe med vänner som jag inte har sett på ett tag. Med det inte sagt att jag inte kommer vara väldigt försiktig och ta en dag i taget, det kommer jag fortsätta att göra. Och man vet ju inte från en dag till en annan om direktiven förändras.

veckans bästa

Det var ju lite otajmat att dra igång värsta renoveringen och utbyggnaden på landet när vi kände att vi ville bo där mer än någonsin, hehe. Däremot börjar vi se ljuset i tunneln och nu är det bara ett par veckor kvar. Vi skulle egentligen byta golvet på hela övervåningen också men har valt att dra ner på och skjuta upp vissa saker. Ett, för att spara pengar och ha en ordentlig buffert för några år framåt eftersom vi inte alls vet hur framtiden ser ut just nu, och två, för att bygget ska bli klart lite tidigare. Sådana finjusteringar kan vi göra i framtiden istället!

veckans sämsta

Den sista juni lämnar vi vår lägenhet till den nya ägaren och jag har inte riktigt hunnit vänja mig vid tanken? Jag är verkligen en stan-människa även om jag ÄLSKAR att hänga ute på landet också. Jag kan inte tänka mig en vardag utan en lägenhet och mitt liv i stan. På grund av läget just nu så kommer vi vänta med att köpa en lägenhet ett tag, vi har lite mer än 1,5 år på oss att skjuta upp reavinstskatten så det är ingen stress. Och över sommaren är det ju inga problem, då bor vi ju alltid ute på landet ändå men i höst kommer det börja kännas. Kanske får vi långtidshyra ett rum på något hotell istället om vi inte hittar någon ny lägenhet vi vill ha? Eller kanske hyra en mindre lägenhet i stan? Vi får se, just nu känns det sjukt konstigt i alla fall. Jag har bott i centrala Stockholm i elva år och alltid sagt att jag aldrig vill flytta till hus. Och nu är det just det jag ska göra? Vad är det jag har gett mig in på egentligen?

veckans låt

Har ni hängt något på Tiktok? Jag är ingen aktiv användare (än i alla fall) men går in och kikar där ibland och får mig ofta ett gott skratt eller två. Kreativiteten där inne är ju magisk. Och i en Tiktok som jag såg förra veckan spelades den här låten. Till ett klipp där Chandler, Ross och Joey i Vänner dansar. Haha! Jag fastnade direkt, så peppig låt!

Ha en fin måndag favoriter, puss & kram!


6 kommentarer6 kommentarer om “vecka 14 – tillbaka till kontoret, husliv och en fotografering”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tror du har gett dig in på något bra (kan vara för att jag är avis på dig, vill också ha hus på landet), stan finns alltid kvar!

  Reply
 • Jag är uppvuxen på samma gata som er lght ligger på o flyttade sen till söder. Har alltid sagt att jag inte kan tänka mej att bo på nått annat ställe än i stan… Nu har sambon o jag köpt ett litet hus 20 min från söder o jag har aldrig trivts bättre! Du kanske också fastnar helt för huslivet 😉

  Reply
 • Vad mysigt, grattis till husköpet. Jag håller tummarna för det men det blir med största sannolikhet en lägenhet för oss. Kram!

  Reply
 • Hehe, hoppas det <3 Kram

  Reply
 • Varför vill ni skjuta upp vinstskatten? Jag har alltid tyckt det varit skönt att betala in det direkt för att ha det överstökat, hehe. Men det kanske finns bra skäl att begära uppskov! Kram kram

  Reply
 • Det är mycket möjligt att vi betalar in en del av den men vi har gjort så mycket vinst på den så det vore mycket bättre för oss att använda pengarna in i nästa lägenhet och på så vis ta mindre i lån. Det kommer så klart bero lite på vad räntan är på lånen vs. räntan på den uppskjutna vinstskatten också men just nu är skatten på uppskjuten reavinstskatt 0,5 % alltså väldigt låg. Kram

  Reply