Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:03 | March 19, 2020

svar på kommentarer – Corona-viruset, Organista och lite inredning

Corona-viruset

Jag pluggar på SU och har flera obligatoriska seminarium och tenta nu i mars. Vi får tyvärr inte göra detta på distans (om vi missar får vi ta ikapp det nästa termin vilket resulterar i att vi inte får csn). Detta betyder att alla, friska som sjuka kommer till uni ändå.. jag förstår det, man måste ju få sin inkomst. Dock oroligt för mig som har en underliggande sjukdom att behöva riskera det. Håller tummarna för att detta inte håller i sig så länge! Kram

Hej där! Åh, jag tänkte faktiskt på det häromdagen. Jag har ju själv pluggat på SU under fem års tid och för det första så minns jag att det sista man ville när man pluggade på universitetet var att bli sjuk och missa en tenta och behöva skjuta upp den. Jag ogillar skarpt att skjuta upp saker! För det andra så är man beroende av bidraget och studielån. Jag jobbade ju heltid med min blogg när jag pluggade så jag tog aldrig ut någon CSN men det behövs ju annars för att betala hyra, mat m.m. Och nu såg jag i alla fall på nyheterna häromdagen att alla får behålla CSN trots att man ska studera hemifrån? Funkar studierna på distans tycker du? Och har ni fått någon information om hur tentorna ska gå till? Jag hoppas så att allt löser sig. Kram!

Idag när jag skulle lämna på förskolan var där fyra barn på två hela avdelningar. Sverige stänger verkligen ner just nu…

Oj, och det trots att man inte har gått ut och stängt skolor ännu. Jag har många vänner som har barn och alla stannar i princip hemma nu. Jag tror många vill bidra till minskad smittospridning trots att regeringen inte har beslutat om det. Så fint att man tar sitt ansvar och stannar hemma om man kan. Kram!

Jobbar som Sjuksköterska på en intensivavdelning i Norge. Såklart spänd och oviss framtid vi går till mötes. Många tankar och mycket information och tilltak som sjukhuset gör just nu. Man Bävar ju lite inför om de blir mycket extra jobb för oss och hur lång tid de ska ta innan allt över. Här i norge har man ju stängt ner skolor och sådant. Får bara ta en dag i taget tänker jag.

Jag tror du gör helt rätt som tar en dag i taget! Det är fruktansvärt att vi är så dåligt förberedda. Jag minns redan under 2012-2013 när mamma var sjuk och helt beroende av sjukvården. Hennes sista veckor i livet spenderade vi på sjukhuset och redan då förstod jag hur överbelastad vården var. Jag kommer aldrig glömma sköterskorna som hoppade in utan att få betalt under sin semester för att de gjorde nedskärningar på Onkologen under sommaren. Tyvärr tar ju inte cancer och andra sjukdomar semester. När mamma sov hade jag tid att prata med sjuksköterskorna och det läskigaste var när jag förstod att man försökte driva vården som ett företag. Tyvärr insåg jag redan då att vården på så sätt hela tiden pressas till sitt yttersta och går på knäna. Det känns som att det bara har blivit värre sedan dess och då är man inte rustad för en epedemi. Jag hoppas så att alla åtgärder man tar vid nu kommer hjälpa och underlätta under den här perioden. Varje dag tänker jag på er som jobbar inom vården, på alla sjuka som inte har något val och anhöriga som inte får träffa sina nära och kära. Kram och ta hand om dig!

Min sambo jobbar på Scandic så vi inväntar hans uppsägning nu när de ska säga upp halva personalen, och på universitetet har inte alla fått komma på undervisning och det går rykten om att de ska stänga helt. Kul. Plus att vi ska flytta snart och få mycket högre hyra. Jippie.

Men usch! Jag hoppas så för er skull att han inte är en av dem och att det snabbt vänder så han i så fall får ett nytt jobb inom snar framtid. Det är ju det här som blir så otroligt tråkigt, om man t.ex. har planerat för flytt, barn osv. och satt sig i en situation där man kommer få ökade kostnader och så blir man av med jobbet. Det är fruktansvärt! Och blir man av med jobbet klarar man ju inte ens de vardagliga kostnaderna man redan har. Jag hoppas att alla permitteringar och varsel blir kortsiktiga och att företagen snart kan anställa tillbaka alla som har blivit av med jobben. Jag lider med er, kram!

Jag är SÅ tacksam över att jag har ett jobb där det går att jobba hemifrån och att det är helt okej. Har varit hemma idag och igår för har lite ont i halsen, och idag beslutade vår chef att vi ska jobba hemifrån allihopa tills något annat sägs. Skönt att slippa åka tunnelbana! Jag träffar sällan människor eller gör något förutom att gå till jobbet eller gymmet, så för mig blir det inte så stor skillnad. Jag jobbar hemma och tar en långpromenad varje dag för att få luft. Hoppas hoppas att smittspridningen stannar av!

Hej där! Men åh så bra att ni jobbar hemifrån och skönt att det inte har påverkat ditt liv i för stor utsträckning. Jag sitter lite i samma situation. Jag kan jobba hur mycket som helst hemifrån men tyvärr blir ju försäljningen oerhört lidande. Jag hoppas också att det kommer ett ljus i tunneln snart! Kram fina du.

Vi jobbar hemma för att minska risk för spridning. Ha det bra nu!

Så bra, kram!

Så kloka och fina ord Linn om hur du tänker kring det. Speciellt när du nämner det området som jag påverkas mycket av. Jag jobbar nämligen som akut sjuksköterska och vi har ett riktigt hästjobb i allt detta. Så jag och mina kollegor påverkas oerhört mycket. Hoppas vi får bukt och hyfsad kontroll på allt som rör denna smitta snart. Kram!

Åh, jag lider som sagt mer er och tänker så mycket på både er som jobbar inom vården och alla som är sjuka just nu. Det gör ont i mig! Vilka kämpar ni är alltså och vi har er att tacka för så mycket. Jag försöker göra mitt bästa för att hjälpa till genom att isolera mig och vara så försiktig jag kan och jag önskar att alla kunde göra så. Samtidigt förstår jag att folk slits mellan det och att de inte har något val så länge deras företag och jobb inte ska gå upp i rök. Riktigt Moment 22 det här, framförallt så länge det inte kommer några tydliga riktlinjer högre upp ifrån. Just nu känns det som att alla får bestämma lite själva hur de vill göra. Massa kramar till dig och dina fantastiska kolleger, jag hejar på er!

Jag arbetar på en statlig myndighet och veckopendlar. Än så länge har min jobbmässiga tillvaro inte påverkats i någon större omfattning mer än att arbetsgivaren ställer in resor i tjänsten och arrangemang som nätverksträffar och kurser. På det sociala planet så har vi i familjen bestämt att ställa in kommande födelsedagsfirande etc och försöka att hålla umgänget till personerna i det egna hushållet, i vart fall under de kommande två veckorna. Och semesterplaner är det inte direkt att tänka på. Förhoppningsvis stabiliseras situationen lite så det i alla fall blir möjligt att ta utflykter till grannländerna, men hoppas inte på någon solresa.

Hej där! Åh, samma här. Jag skulle egentligen ha födelsedagsfest nästa helg men det går inte nu. Tills nu har vi i princip inte träffat någon men vi har vänner och familj som har haft Corona och tillfrisknat och jag antar att de är immuna sen? Alltså att de inte kan bära på sjukdomen och smitta oss efter de tillfrisknat. I så fall hade vi ju kunnat träffa dem men vi får se hur vi gör. Ta hand om dig, kram!

Vi avbokade vår resa till Cypern!

Så tråkigt, vi hade faktiskt inga resor inbokade än men sommarens planer kommer ju helt klart påverkas om det inte har blivit bättre tills dess. Kram!

Organista

Snyggare och lättare att packa med och bättre översikt i väskan. Packade inte ens upp på resmålet – placerade kuberna rätt in i garderoben bara. Tvättpåse lyxigare alternativ istf vanliga plastkassen!

Wow, så glad jag blir! Det är det bästa jag vet med våra produkter också, att det är så enkelt att packa upp och rätt in i garderoben. Det är ju framförallt helt magisk om man byter boende ett par gånger under resans gång som vi gjorde i Sydafrika. Tack för din fina feedback, kram!

Jag har ju redan kommenterat men gör det gärna igen. Jag har pratat massor om dina produkter och till jul fick jag bidrag av mamma att köpa ett av dina set. Hon blev så sugen så hon köpte ett också och har hunnit använda dom mer än jag (hon reser en del i jobbet). Hon är SÅ nöjd! Hennes resesällskap i vintras var alla avundsjuka på hennes packning, så du kanske fick nya kunder där också. Jag har bara använt några kuber för en helgresa men var redan där såld på konceptet, så himla skönt att veta att i den kuben har jag det här, andra kuben det där etc. Skopåsen använder jag till vardags till kontoret om jag behöver andra inneskor än de jag går till jobbet med, så fin och känns roligare än en i plast (har färgen taupe som jag ÄLSKAR). Japp, jag är såld helt enkelt.

Nej men alltså! Mammor kan ju vara det bästa som finns? Så gulligt att hon köpte till sig själv också och tipsar sina vänner. Hälsa och tacka från mig, jag är så glad för att ni supportar. Dina fina ord betyder allt för mig och jag använder också mina skopåsar nästan varje dag när jag har med mig antingen träningsskor eller klackar i väskan. Kram bästa du!

Jag älskar den här bilden på Idas hund som har gått och lagt sig i hennes resväska…

Grattis! Är läsare sedan ett par år och beställde produkterna i färgen taupe nyligen. Har inte rest något ännu men ser fram emot att få använda dem! Och planerar att ev beställa till min kille också så vi båda kan packa snyggt. Stor kram

Åh, jag älskar att så många par matchar med olika färger! Jättemånga av våra kunder köper till sin respektive också, så kul! Men så tråkigt att man inte kan resa nu, hoppas det vänder väldigt snart så du får använda dem ordentligt. Kram fina du och tack för din kommentar.

Fantastiskt, stort grattis! Förstår om du inte vill svara men hade varit så intressant att veta om om du nu kan ta ut lön från företaget? Vad har varit den största utmaningen tycker du? Så imponerande <3

Hej där! Under förra året valde jag att inte ta ut någon lön, min enda ambition var att behålla varenda krona jag hade i bolaget och att återinvestera det i att bygga upp ett större lager. Inledningen på 2020 gick så bra så i april hade jag kunnat börja ta ut en lön utan att det skulle påverka vår lagerhållning. Men sen kom Corona och med det, det osäkra läget i världen just nu som gjorde att försäljningen har stannat upp. Så nu tar jag en dag i taget och försöker rida ut den värsta stormen. Innan det här hände hade jag nog svarat att den största utmaningen är produktionen, det är så mycket som kan gå fel. I dagsläget så inser jag att den största utmaningen antagligen kommer bli just den här perioden och det som händer i världen just nu. Men jag vill även tillägga att det tar tid att bygga ett bolag och man ska absolut inte räkna med att tjäna några stora summor pengar de första åren. Alla pengar går tillbaka in i bolaget och till utveckling av produkten och erbjudandet. Det är så klart en stor utmaning eftersom det ofta innebär att du måste försörja dig på annat sätt under tiden som du bygger upp ditt bolag. Kram!

Stort grattis till 1 år! Vilken resa och tack för att delar med dig. Det kan vara lätt att tro att allt är så lätt för dig och andra som startar nya företag, ytan är så perfekt. Men det är ju oftast som livet i övrigt, det går upp och det går ner. Kräver hårt arbete, is i magen och uthållighet. Sen är alla artiklarna fantastiska, kvaliteten är grym! Jag har i alla färger, packningen blir organiserad och snygg, dessutom använder jag dem i garderoben mellan resor för att organisera. Perfekt! Gott jobbat Linn, du är en fantastiskt fin förebild! Lycka till framåt också! Kram P

Hej där! Vad glad jag blir att du har i alla färger. Det har så klart jag också, hehe, och jag älskar att jag kan blanda färgerna lite också så ser man ännu bättre vad man har med sig och kan skilja mellan vad som är vad. Och tack för dina fina ord, de värmer verkligen och precis som du skriver så är det så mycket jobb att driva eget. Och framförallt när något som det här händer som det som pågår i världen just nu. Men det är bara att ställa om, anpassa sig och kriga vidare. Kram och ta hand om dig!

Antar att tjejen som hoppade av ångrar sig bittert nu. Grattis till ett fantastiskt första år!

Haha, det vet jag inte! Men allt handlar om timing och det här var säkert inte rätt för henne just då och man ska alltid följa sin magkänsla. Kram och tack!

Yes då har man handlat. Nu längtar jag efter nyheter. När är det på G? Eller påfyllning? Jag reser mkt o använder packpåsarna VARJE gång. Såå bra! Kram e

Hej där! Påfyllning är på gång och kommer i slutet på april som det ser ut nu. Jag håller även på med en ny kollektion men tyvärr kommer det dröja ett tag tills jag kan sätta den i produktion om Corona fortsätter att ställa till det. Kram bästa du och tack!

Hej, kom att tänka på ett produktönskemål hos Organista. En innerpåse som är platt på undersidan och med snöre att dra ihop öppningen med, i storlek att passa i väskmodeller typ LVs Neverfull. Ibland vill man ju kunna stänga om sakerna man har i väskan så att det inte syns vad man har i.

Jag älskar när ni läsare och våra kunder kommer med produktförslag. Jag antecknar och sparar alla till framtida produktutveckling. Jag har haft samma problem med min Neverfull så riktigt bra tips. Tack och kram kära du!

Hej! Lite off topic, men kommer kanban plannern läggas upp på Organista? Hittar den inte där men den ser ut att vara i Organistas formspråk. Skulle gärna ladda ner och använda om den publiceras!

Hejsan! Åh, vilket skarpt öga du har! Vi har testat den och kommer skriva en artikel och snart publicera den på hemsidan. Jag lovar att säga till så fort den ligger uppe. Kram!

Mode

Hej, Hur är detta märke i storlek? Vilken storlek har du på byxorna? Super snygga träningskläder! Gillar att toppen är långärmad och inte linne!

Hej där! Jag har storlek XS i mina träningsbyxor från Revelle och S i överdel. Jag skulle säga att de är väldigt normala i storlekarna. Kram

Fantastiskt fina byxor! Färgen är underbar! Om det finns en matchande kavaj borde du köpa den till! Antar att byxan är slutsåld då du länkar till liknande men inte samma?

Det hade jag gärna gjort men tyvärr är det ett par gamla byxor från Lindex. Älskar dem! Kram

Jo tack det är bra här på Maldiverna. Du är snygg som alltid Linn. Har den busneljackan i svart, köpte för snart 2år sen och anv såå mycket. Busnel har funnits i min gardrob i 25 år,går aldrig ur tiden. Kram kram

Men hur härligt med Maldiverna? Jag hoppas ni kom hem som ni skulle? Kram!

Varifrån kommer ditt fina linne?

Hej där, mitt beiga linne kommer från Stronger. Kram!

Inredning / Renovering

Hej! Såg just bilderna på er lägenhet, magisk! Vad är det för färgkod i kök/matsal? Ser lite grå/blå ut och älskar det! Kram

Tack snälla! Färdkoden är S2005R80B. Kram fina du!

Tack för tipset – sprang förbi HM Home igår och köpte den fina vasen med silhuetten – så fin!

Visst är den fin? Tror jag ska köpa den till landet också. Kommer passa perfekt där vi bygger ut vårt vardagsrum just nu.

Vilken underbar lägenhet!!!! Förstår ni har fått den såld. Vad är det för färg ni har i kök/matsal? Är den helt grå eller går den lite i blått? Älskar din blogg och din positiva energi! Kram

Tack snälla för de fina orden! Färgkoden är S2005R80B. Massa kramar!

Övrigt

Jag tycker det är så kul att du tar dig tiden att svara på folks frågor såhär. Det märks att du bryr dig.

Hej fina du… Tack snälla och det är klart jag svarar! Det är ni läsare som gör den här bloggen till vad den är. Kram

Jag använder inte beauty roller men använder en rengöringsmaskin som heter LumiSpa som är helt fantastisk! Aldrig haft så fin hy som nu. Tusen tack för en bra blogg. Kramar Sarah

Tack själv, för din kommentar och ditt tips! Den ska jag kolla upp med detsamma. Stor kram!

Tack för att du skrev vad det var för bok, “tyvärr” är min uppväxt ganska liknande din, så det låter som en nyttig (men ganska jobbig) bok att läsa. Kram till dig med!

Hej igen! Jag förstår, och beklagar. Men ja, jag kan verkligen rekommendera den. Tuff att läsa men man lär sig så otroligt mycket om sig själv men också andra. Kram!


4 kommentarer4 kommentarer om “svar på kommentarer – Corona-viruset, Organista och lite inredning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nu tar det nog inte lång tid innan skolorna stänger helt tror jag.

  Reply
 • Nej, det trodde jag också förra veckan men nu vet jag inte. Kan man hålla det på den nivån vi har det nu kanske det inte behövs. Hoppas det i alla fall <3 Kram

  Reply
 • Blev lite paff när du skrev att du har familj och vänner som haft Corona – mest för att jag inte hört NÅGON i min närhet, eller i deras närhet så att säga som haft det?
  Vet inte om det är lugnare här i Skåne eller om folk inte vill berätta att de blivit smittade?

  Reply
 • Oj, jag tror det är så många som har det som man inte vet heller. Jag hör om folk som fått det var och varannan dag. Men jag antar att det är bra, så vi kan uppnå flockimmunitet och utan att sjukvården blir för belastad. Det känns nästan som det blivit lite skamligt vilket är så sjukt eftersom det är som att ha influensa vilket hur många som helst har varje år. Det kan ju vara det det beror på men Skåne har väl även ganska många färre fall än Stockholm än så länge också? Eller ja, bekräftade fall i alla fall, de andra siffrorna är ju omöjliga att känna till. Kram

  Reply