Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:11 | March 12, 2020

lite tankar kring spridningen av Coronaviruset och sista dagen på kontoret på obestämd tid

Hej vänner! 

Vilken vändning allting tog den här veckan va? Från att läget kändes hyfsat under kontroll, till total ovisshet. Det var väl å andra sidan ganska väntat? Jag sitter i skrivande stund vid datorn på kontoret och har fixat lite saker som jag bara kan göra här och sedan tänkte jag faktiskt stänga ner datorn och gå hem på obestämd tid. Resten av gänget kommer inte vara på kontoret den här eller nästa vecka så i praktiken kan jag ju sitta här eftersom jag är helt ensam. Men vår plan är att spendera så mycket tid som möjligt på landet de kommande veckorna. På så sätt undviker vi, trots att vi inte själva är särskilt oroade för att bli smittade, att bli smittobärare och smitta andra som befinner sig i riskgrupperna.

Allting vi gör nu borde vi göra för att undvika smittospridning så att det inte blir för högt tryck på sjukvården. I början tyckte jag också att det var läskigt att man inte testade alla med symptom men nu förstår jag precis varför det beslutet har tagits. För att sjukhusen ska ha kraft och beredskap kvar att ta hand om de som verkligen behöver hjälp!

Jag försöker tänka att det inte finns så mycket att göra åt situationen vi befinner i oss nu och ska försöka göra det bästa av den. I det här läget är jag så glad att vi har vårt fantastiska forum här i bloggen. Tänk att vi kan prata och ha så fin kommunikation nu helt utan att riskera smittospridning.

Kan ni inte berätta lite hur ni har det? Hur har Coronaviruset påverkat er vardag hittills? Jobb? Skola? Företag? Resor? Investeringar? Socialt? I situationer som de här så känns det extra fint att vi kan prata med varandra!

Kram så länge!


21 kommentarer21 kommentarer om “lite tankar kring spridningen av Coronaviruset och sista dagen på kontoret på obestämd tid”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vi avbokade vår resa till cypern 🙁

  Reply
 • Så tråkigt, vi hade faktiskt inga resor inbokade än men sommarens planer kommer ju helt klart påverkas om det inte har blivit bättre tills dess. Kram!

  Reply
 • Jag arbetar på en statlig myndighet och veckopendlar. Än så länge har min jobbmässiga tillvaro inte påverkats i någon större omfattning mer än att arbetsgivaren ställer in resor i tjänsten och arrangemang som nätverksträffar och kurser. På det sociala planet så har vi i familjen bestämt att ställa in kommande födelsedagsfirande etc och försöka att hålla umgänget till personerna i det egna hushållet, i vart fall under de kommande två veckorna. Och semesterplaner är det inte direkt att tänka på. Förhoppningsvis stabiliseras situationen lite så det i alla fall blir möjligt att ta utflykter till grannländerna, men hoppas inte på någon solresa.

  Reply
 • Hej där! Åh, samma här. Jag skulle egentligen ha födelsedagsfest nästa helg men det går inte nu. Tills nu har vi i princip inte träffat någon men vi har vänner och familj som har haft Corona och tillfrisknat och jag antar att de är immuna sen? Alltså att de inte kan bära på sjukdomen och smitta oss efter de tillfrisknat. I så fall hade vi ju kunnat träffa dem men vi får se hur vi gör. Ta hand om dig, kram!

  Reply
 • Så kloka och fina ord Linn om hur du tänker kring det. Speciellt när du nämner det området som jag påverkas mycket av. Jag jobbar nämligen som akut sjuksköterska och vi har ett riktigt hästjobb i allt detta. Så jag och mina kollegor påverkas oerhört mycket. Hoppas vi får bukt och hyfsad kontroll på allt som rör denna smitta snart. Kram!

  Reply
 • Åh, jag lider som sagt mer er och tänker så mycket på både er som jobbar inom vården och alla som är sjuka just nu. Det gör ont i mig! Vilka kämpar ni är alltså och vi har er att tacka för så mycket. Jag försöker göra mitt bästa för att hjälpa till genom att isolera mig och vara så försiktig jag kan och jag önskar att alla kunde göra så. Samtidigt förstår jag att folk slits mellan det och att de inte har något val så länge deras företag och jobb inte ska gå upp i rök. Riktigt Moment 22 det här, framförallt så länge det inte kommer några tydliga riktlinjer högre upp ifrån. Just nu känns det som att alla får bestämma lite själva hur de vill göra. Massa kramar till dig och dina fantastiska kolleger, jag hejar på er!

  Reply
 • Vi jobbar hemma för att minska risk för spridning. Ha det bra nu!

  Reply
 • Så bra, kram!

  Reply
 • Jag är SÅ tacksam över att jag har ett jobb där det går att jobba hemifrån och att det är helt okej. Har varit hemma idag och igår för har lite ont i halsen, och idag beslutade vår chef att vi ska jobba hemifrån allihopa tills något annat sägs. Skönt att slippa åka tunnelbana! Jag träffar sällan människor eller gör något förutom att gå till jobbet eller gymmet, så för mig blir det inte så stor skillnad. Jag jobbar hemma och tar en långpromenad varje dag för att få luft. Hoppas hoppas att smittspridningen stannar av!

  Reply
 • Hej där! Men åh så bra att ni jobbar hemifrån och skönt att det inte har påverkat ditt liv i för stor utsträckning. Jag sitter lite i samma situation. Jag kan jobba hur mycket som helst hemifrån men tyvärr blir ju försäljningen oerhört lidande. Jag hoppas också att det kommer ett ljus i tunneln snart! Kram fina du.

  Reply
 • Min sambo jobbar på Scandic så vi inväntar hans uppsägning nu när de ska säga upp halva personalen, och på universitetet har inte alla fått komma på undervisning och det går rykten om att de ska stänga helt. Kul. Plus att vi ska flytta snart och få mycket högre hyra. Jippie.

  Reply
 • Men usch! Jag hoppas så för er skull att han inte är en av dem och att det snabbt vänder så han i så fall får ett nytt jobb inom snar framtid. Det är ju det här som blir så otroligt tråkigt, om man t.ex. har planerat för flytt, barn osv. och satt sig i en situation där man kommer få ökade kostnader och så blir man av med jobbet. Det är fruktansvärt! Och blir man av med jobbet klarar man ju inte ens de vardagliga kostnaderna man redan har. Jag hoppas att alla permitteringar och varsel blir kortsiktiga och att företagen snart kan anställa tillbaka alla som har blivit av med jobben. Jag lider med er, kram!

  Reply
 • Jobbar som Sjuksköterska på en intensivavdelning i Norge. Såklart spänd och oviss framtid vi går till mötes. Många tankar och mycket information och tilltak som sjukhuset gör just nu. Man Bävar ju lite inför om de blir mycket extra jobb för oss och hur lång tid de ska ta innan allt över. Här i norge har man ju stängt ner skolor och sådant. Får bara ta en dag i taget tänker jag.

  Reply
 • Jag tror du gör helt rätt som tar en dag i taget! Det är fruktansvärt att vi är så dåligt förberedda. Jag minns redan under 2012-2013 när mamma var sjuk och helt beroende av sjukvården. Hennes sista veckor i livet spenderade vi på sjukhuset och redan då förstod jag hur överbelastad vården var. Jag kommer aldrig glömma sköterskorna som hoppade in utan att få betalt under sin semester för att de gjorde nedskärningar på Onkologen under sommaren. Tyvärr tar ju inte cancer och andra sjukdomar semester. När mamma sov hade jag tid att prata med sjuksköterskorna och det läskigaste var när jag förstod att man försökte driva vården som ett företag. Tyvärr insåg jag redan då att vården på så sätt hela tiden pressas till sitt yttersta och går på knäna. Det känns som att det bara har blivit värre sedan dess och då är man inte rustad för en epedemi. Jag hoppas så att alla åtgärder man tar vid nu kommer hjälpa och underlätta under den här perioden. Varje dag tänker jag på er som jobbar inom vården, på alla sjuka som inte har något val och anhöriga som inte får träffa sina nära och kära. Kram och ta hand om dig!

  Reply
 • Idag när jag skulle lämna på förskolan var där fyra barn på två hela avdelningar. Sverige stänger verkligen ner just nu…

  Reply
 • Oj, och det trots att man inte har gått ut och stängt skolor ännu. Jag har många vänner som har barn och alla stannar i princip hemma nu. Jag tror många vill bidra till minskad smittospridning trots att regeringen inte har beslutat om det. Så fint att man tar sitt ansvar och stannar hemma om man kan. Kram!

  Reply
 • Jag pluggar på SU och har flera obligatoriska seminarium och tenta nu i mars. Vi får tyvärr inte göra detta på distans (om vi missar får vi ta ikapp det nästa termin vilket resulterar i att vi inte får csn). Detta betyder att alla, friska som sjuka kommer till uni ändå.. jag förstår det, man måste ju få sin inkomst. Dock oroligt för mig som har en underliggande sjukdom att behöva riskera det. Håller tummarna för att detta inte håller i sig så länge! Kram

  Reply
 • Hej där! Åh, jag tänkte faktiskt på det häromdagen. Jag har ju själv pluggat på SU under fem års tid och för det första så minns jag att det sista man ville när man pluggade på universitetet var att bli sjuk och missa en tenta och behöva skjuta upp den. Jag ogillar skarpt att skjuta upp saker! För det andra så är man beroende av bidraget och studielån. Jag jobbade ju heltid med min blogg när jag pluggade så jag tog aldrig ut någon CSN men det behövs ju annars för att betala hyra, mat m.m. Och nu såg jag i alla fall på nyheterna häromdagen att alla får behålla CSN trots att man ska studera hemifrån? Funkar studierna på distans tycker du? Och har ni fått någon information om hur tentorna ska gå till? Jag hoppas så att allt löser sig. Kram!

  Reply
 • Hej! Lite off topic, men kommer kanban plannern läggas upp på Organista? Hittar den inte där men den ser ut att vara i Organistas formspråk. Skulle gärna ladda ner den!

  Reply
 • Hej! Lite off topic, men kommer kanban plannern läggas upp på Organista? Hittar den inte där men den ser ut att vara i Organistas formspråk. Skulle gärna ladda ner och använda om den publiceras!

  Reply
 • Hejsan! Åh, vilket skarpt öga du har! Vi har testat den och kommer skriva en artikel och snart publicera den på hemsidan. Jag lovar att säga till så fort den ligger uppe. Kram!

  Reply