Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:55 | February 28, 2020

vilken vecka och mitt liv i fem viktiga delar

Hej fredag! 

Hur mår ni idag? Jag mår bara fint men herregud vilken vecka. Det är nästan lite roligt att jag inledde veckan här i bloggen med att beklaga mig över min tidsoptimism för nu har jag verkligen lyckats överträffa mig själv, haha! Ganska kort in på året insåg jag att jag behöver justera och göra om mina mål lite för 2020. Jag har så många stora projekt på gång och det viktigaste mitt i allt det här kommer bli att inte tappa den där viktiga balansen. Så jag ska se över mina mål och fila lite till sen kommer det en uppdatering av dem senare i vår. Och det kanske inte är en så dum idé ändå? Att hela tiden påminna sig om och utvärdera sina mål under årets gång! Just nu är det i alla fall fullt ös och den här veckan råkade bara bli en sådan där vecka då precis allting händer på en och samma gång och så här ser mitt liv ut just nu om vi delar upp det i fem viktiga delar:

Lägenheten

Vi har ju bestämt oss för att sälja vår lägenhet och i onsdags hade vi en stylingfirma här som fixade och piffade lite. Det var längesen jag la ner kärlek på inredningen här hemma i stan, allt vårt fokus har nämligen legat på landet så det var verkligen välbehövligt. Ni kommer få se bilderna som mäklaren tar på resultatet sen så klart. Och igår kom städerskan (så dålig planering och ibland brister kommunikationen i relationer som ni vet, haha, alltså mellan mig och Mattias) så då städade hon och jag fick fixa till stylingen igen efteråt när allting hade flyttats runt. Det som var tanken var så klart att det skulle städas, putsas och skuras först och sen stylas. Fotograferingen skulle dessutom ske igår men efter ytterligare en miss i kommunikationen så visade det sig att det är idag de ska fota lägenheten. Så vi har ju hunnit bo hemma några dagar sedan de stylade vilket innebar en hel del fix i morse igen. Aja, nu fotar de i alla fall lägenheten om en timme och den är ren och väldigt fint så det här kommer bli bra.

Landet

Samtidigt som vi bestämde oss för att sälja vår lägenhet så började vi bygga ut på landet. Vi har ett bygglov som går ut nästa sommar och eftersom det är ganska tidskrävande att söka bygglov så bestämde vi oss för att ta tag i det nu. Jag var lite tveksam i början för det vore skönt med ett år på landet utan en massa projekt men det är här Mattias kommer in i bilden och verkligen levererar. För när vi började skissa upp och titta på möjligheterna så känns det så bra! Och Mattias är en riktig doer så på bara någon vecka har de lyckats spränga bort sten, lägga grund och dra värmeslingor och nu är det “bara” väggar och tak som ska byggas så fort grunden har torkat. Utbyggnaden innebär att vi måste beställa en hel del möbler och inredning samt planera om hela terassen som påverkas av utbyggnaden så vi lägger en hel del tid på det här också.

Kontoret

Vi har kommit till slutet på en fantastisk era! Igår packade vi nämligen ihop och flyttade alla våra saker från kontoret där vi har suttit i flera år nu. Vi letade ju kontor under hela hösten men lyckades inte hitta något som passar alla så nu delar vi på oss istället. Petra, Mira och Adoore kommer flytta till ett kontor på Östermalm där det finns lagermöjligheter som de behöver och jag, Daniel och Michaela med anställda har flyttat till ett annat rum på No18 och så kommer vi fortsätta att leta efter ett framtida kontor. Vi har börjat kika på lite butikslokaler med kontorsmöjligheter. Förstår ni vilken dröm? Jag har ju Organista och Michaela är delägare i bl.a. Grounded Factory så det vore magiskt att ha en kombination mellan showroom och kontor eftersom vi även jobbar med fysiska produkter nu. Jag tycker det är en underbar tid vi befinner oss i, med en massa möjligheter och ingenting som är riktigt bestämt än! Ibland är förändring verkligen välbehövligt och jag tror att vi alla var så redo för den här flytten. Och vi kommer som sagt bli kvar på No18 åtminstone året ut och inte mig emot för jag älskar verkligen det där stället.

Organista 

Organista och början av året har varit en dröm! Vi har slagit våra säljmål varje månad hittills och februaris budget satte vi redan den 15e, alltså efter att bara halva månaden hade gått. Det är helt otroligt! Den senaste veckan har dock kantats av att behöva släcka bränder och hitta lösningar. Det är fantastiska problem för de kommer utav att vi redan har sålt slut på flera av våra bästsäljare. En försenad produktion innebär dock förlorade intäkter men efter en turbulent vecka börjar det mesta ordna upp sig. Sedan har vi läget i världen just nu, jag märker att folk är avvaktande p.g.a Corona-viruset och jag tror det kommer påverka försäljningen under en (förhoppningsvis) kortare period om det fortsätter att sprida sig i Europa. Men jag har bestämt mig för att ta en dag i taget nu och tänka positivt så får vi se vad som händer!

Personlig utveckling

Och så ovanpå allt det här så bestämde jag mig som ni vet för att börja gå i terapi under hösten. Det var när allting med pappa uppdagades och jag bröt kontakten med honom. Jag har kommit otroligt långt sedan dess men har en bra bit kvar och just de senaste veckorna har varit en stor utmaning då jag har börjat läsa en bok som går på djupet med allt som har med min barndom och hur den har påverkat mig att göra. Det är tufft men jag är fast besluten om att jag ska ta tag i det här nu och inte skjuta upp det längre. Min bakgrund ska aldrig få stå ivägen för min framtid! Däremot har jag förstått att gå i terapi är som att ha ett extrajobb vid sidan av. Det tar så otroligt mycket energi och jag har fått inse att en terapeut kan vara hur duktig som helst, men har inte jag bestämt mig för att jag verkligen vill göra en förändring så kommer det ändå inte fungera. Så jag kämpar på trots så många andra bollar i luften och kommer fortsätta att gå en gång i veckan ända fram till sommaren.

Och så slänger vi in en hund som har varit riktigt dålig i magen, att jag håller på att planera min födelsedagsfest som måste spikas innan helgen, uppdaterar bloggen varje dag och kikar på att bli delägare i en ny företagsidé. Där har ni min vardag just nu, haha! Men vet ni vad? Nu kanske jag jinxar det men jag känner ändå att jag har kontroll över det mesta och att jag får ännu mer drivkraft av att ha så mycket att göra så jag rider på den känslan idag när det äntligen är fredag och helgen börjar närma sig!

Jag hoppas ni får en underbar helg favoriter, puss & kram!


9 kommentarer9 kommentarer om “vilken vecka och mitt liv i fem viktiga delar”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh hjälp, vilken vecka! Var rädd om dig Linn så du inte kör för hårt, det där låter helt galet mycket! Tänkte faktiskt på det igår att Linn måste ha mycket nu, bloggen känns inte riktigt som den brukar (och det är helt okej såklart, speciellt efter att ha läst det här inlägget haha). Lite sjukt att jag funderar så mycket på de bloggarna jag läser och deras liv? Skyller på att jag har en vääldigt lugn vecka på jobbet 😉 Nu blir det här en väldigt lång kommentar men är nyfiken på boken du läser, kan du skriva vad den heter? Ska ta steget att börja i KBT när min remiss gått igenom, men i väntan på det hade jag gärna läst en bok som den du verkar läsa. Kram på dig Linn!

  Reply
 • Hejsan! Åh, tack snälla för din omtanke, vad gullig du är som bryr dig om mig. Jag har en mycket lugnare vecka den här veckan och brukar försöka balansera det så. Jag känner att jag har kommit otroligt långt i min personliga utveckling jämfört med bara för något år sedan och känner mig sällan stressad vilket är väldigt skönt. Visst har jag väldigt mycket att göra men jag är också mycket snällare mot mig själv. När dagen går mot sitt slut och jag inte har hunnit med allt jag borde göra så tänker jag inte mer på det utan tänker mer på allt jag har fått gjort och är nöjd med det.

  Mysigt tycker jag, att vi är en så stor del av ditt liv, det är precis som vänner och relationer ju! Och det var många som undrade vilken bok jag läser. Den heter Res dig och är skriven av Madeleine Schwartz. Jag har fått den rekommenderat av min terapeut utifrån min barndom och vad jag har varit med om så den passar absolut inte alla. Jag har levt i en familj med psykisk sjukdom, en som har varit kroniskt sjuk och en som har missbrukat så jag har utvecklat en del egenskaper som man ser hos anhöriga och medberoende och det är det vi försöker reda ut just nu. Jag gillar att läsa för att förstå och på så sätt kunna förändra mitt beteende. Kram fina du och lycka till med allt!

  Reply
 • Hej Linn!
  Jag är själv på jakt efter ett eget kontor och jag vill gärna dela med andra kreatörer. Själv arbetar jag som frilansjournalist/redaktör och driver mitt eget varumärke Akenberg. Vore superkul att se om det skulle fungera att kampera ihop så hör gärna av dig!
  Jenny
  [email protected]

  Reply
 • Hej fina du! Vi har ett kontor nu där det är helt fullt men jag kommer absolut ha dig i åtanke om vi hittar ett större kontor där det finns plats att ta in fler. Lycka till <3

  Reply
 • Hej Linn!
  Jag är själv på jakt efter ett eget kontor och jag vill gärna dela med andra kreatörer. Själv arbetar jag som frilansjournalist/redaktör och driver mitt eget varumärke Akenberg. Vore superkul att se om det skulle fungera att kampera ihop så hör gärna av dig!
  Jenny
  [email protected]

  Reply
 • Vilken bok är det du läser?:)

  Reply
 • Hej där! Boken jag läser heter Res dig av Madeleine Schwartz <3 Kram

  Reply
 • Hej,

  Skulle du vilja dela med dig av boken du läser heter? Jag är själv på en resa där jag håller på att bryta med min pappa. Kanske skulle den kunna hjälpa mig? 🙂

  Reply
 • Hej där! Boken jag läser heter Res dig av Madeleine Schwartz men jag är inte alls säker på om den kommer hjälpa dig i det du går genom nu men du kan ju läsa mer om den och se om det verkar som att den skulle vara något för dig också. Jag skickar massa kärlek och hoppas det löser sig på bästa sätt, jag vet ungefär vad du går genom. Kram!

  Reply