Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:35 | February 7, 2020

Caféguide – frukost och jobbvänligt

Hej vänner!

Det har blivit dags att sammanfatta sensommarens och höstens bästa café- och frukosttips. Här har ni fem av mina absoluta favoriter just nu. Om ni har fått nys om något nytt härligt café eller frukostställe i Stockholm som jag inte får missa så lämna gärna ett tips, puss och kram!

BODYBUDDY, Jungfrugatan 8

Bodyboddy är ett supermysigt café och bageri som ligger i Yogayamas lokaler på Östermalm. Här serveras bland annat jättegoda, fräscha sallader och bowls. Det är lugn och avslappnad stämning som passar perfekt vid en mysig frukost eller lunch med vännen alternativt en bra plats att sitta och jobba på. Cafét lever verkligen upp till sitt namn då allt som serveras är nyttigt och hälsosamt.

Kavalleriet, Sibyllegatan 2

En pärla nära Scenkonstmuseet i Stockholm precis bakom Strandvägen. Miljön är superfin med höga valv och retro inredning. Mycket tända ljus och gulliga gröna växter. Utbudet vid disken svämmar över av utsökta mackor och fikabröd, men det bästa av allt är ändå frukostmenyn och luncherna som serveras. Trots att lokalen är ganska stor har de verkligen lyckats få till den lugna och mysiga stämningen som gör det lätt att sitta och arbeta i. I denna miljö kan man med fördel spendera en hel förmiddag framför sin dator.

Nybrogatan 38, Nybrogatan 38

Nybrogatan 38 är egentligen en urmysig kvarterskrog och barservering under kvällarna men resterande tider på dygnet serverar de frukost, brunch och lunch. Man får garanterat en perfekt start på dagen om den börjar med en frukost här. Menyn är uppdelad i frukostserveringar med sked, croissanter, frukostserveringar på assiett och något med ägg. Här finns absolut något som faller alla i smaken!

Petit Marché, Karlavägen 30A

En ny liten fransk oas mitt i stan. De kallar sig själva för Stockholms minsta marknad med blommor, växter och kaffe. Precis så skulle jag också beskriva det. Petit Marché inspirerar med sitt vackra utbud av blommor och presentprylar. Här finns det inte mycket annat på menyn än den enkla serveringen utav jättegott kaffe och en macka eller croissant på sidan. Så charmigt och det behövs egentligen inte mycket mer än så för ett vinnande koncept!

The Sparrow, Birger Jarlsgatan 24

The Sparrow är nog mest känt för sin franska vinbar och bistro, men stället har även öppet för frukost under veckans alla dagar. Buffén är stor och består av allt man kan tänka sig vilja äta till frukost. Pricken över i är de franska specialiteterna croissant och macarons.  Men du kan också stanna till för enbart en kaffe och sätta dig i bardelen för att få jobba ostört. Miljön och atmosfären är tio poäng!


6 kommentarer6 kommentarer om “Caféguide – frukost och jobbvänligt”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Åh vad sugen jag blev på frukost nu!!! Superbra inlägg, det enda jag saknar är lite prisuppgifter! 🙂

  Det är det jobbigaste med att gå ut, speciellt för frukost eller brunch, man hittar ett mysigt ställe men sätter i halsen när man kommer fram till disken på grund av hur skyhöga priser det kan vara! Och man som student rent instinktivt börjar backa bakåt, ser högst förlägen ut och snabbt ursäktar sig innan man snabbt försvinner ut genom dörren….

  Reply
 • Åh, jag skulle överlag räkna med att det kostar en hel del att äta frukost i Stockholm. I alla fall om jag jämför med Malmö som jag kommer ifrån, hehe. Kram <3

  Reply
 • Åh vad sugen jag blev på frukost nu!!! Superbra inlägg, det enda jag saknar är lite prisuppgifter! 🙂

  Det är det jobbigaste med att gå ut, speciellt för frukost eller brunch, man hittar ett mysigt ställe men sätter i halsen när man kommer fram till disken på grund av hur skyhöga priser det kan vara! Och man som student rent instinktivt börjar backa bakåt, ser högst förlägen ut och snabbt ursäktar sig innan man snabbt försvinner ut genom dörren….

  Reply
 • Petit Marché är jag så himla nyfiken på! Det ser så mysigt ut.

  Reply
 • Det är magiskt 😀

  Reply
 • Önskar massa härliga klädinspo-inlägg! Du är min stilguru nr 1 så är ofantligt nyfiken på hur du planerar att se ut i vår! Vad kör du för skor? Byxor? Tröjor? Ytterkläder? Allt? Känner mig sååååå sugen på att byta ut vintergarderoben snart och längtar efter att drunkna i underbar vårklädsinspiration!

  Vill också säga att jag tycker det är superkul när du samlar ihop kommentarer och svarar på dem i ett inlägg! 🙂 Du verkar vara ensam om att göra det? I alla fall av alla bloggar jag läser, fler borde verkligen göra detsamma, tycker det är såååå intressant att både se vad andra frågar, samt vad du svarar på saker! Man håller ju inte på och går tillbaka i massa gamla kommentarsfält, så man missar ju otroligt mycket när bloggare inte gör som du gör! 🙂

  Reply