Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:35 | January 28, 2020

Helikopter-tur till vindistrikten i Sydafrika

Hej favoriter!

Ok, jag har fortfarande en hel del magiska bilder och upplevelser från Sydafrika som jag vill dela med er så jag tänker att vi lever kvar i värmen då och då ett tag till här i bloggen. Det känns ok va?

Idag tänkte jag att vi ska kika tillbaka på en av de häftigaste dagarna under resan. Nämligen när vi checkade ut ur huset i Kapstaden och skulle åka till vindistrikten.

Taggat gäng! Mattias gamla kompis har bott i Kapstaden i över tio år och driver ett företag som heter MyChoice Sydafrika. Det var han som envisades med att vi borde göra en helikoptertur. Eftersom vi ändå skulle ta en bil dit annars så bestämde vi oss för att passa på.

Vi bokade huset via MyChoice och när man bokar boende via dem bistår de med alla tips och bokningar man behöver i övrigt också. Fantastiskt!

Ladies! Petra och Michaela hade åkt helikopter tidigare…

…men det var min första helikopter-tur någonsin.

Jag var så pepp!

Jag har varit på väg att åka helikopter flera gånger men en gång blåste det så mycket och en annan gång ställdes all flygtrafik in p.g.a. säkerhetsskäl. Snacka om oflyt!

Så den här gången hade jag bestämt mig för att ingenting skulle få stå i min väg. Tror ni då inte att jag vaknade upp med migrän på morgonen, haha. Jag har nästan aldrig migrän längre, men får ju synbortfall när jag har det. Det vilar jag bort på en kvart men jag kan må ganska illa resten av dagen.

Det hindrade mig däremot inte, och även om jag kände för att lägga en spya direkt efter bilturen dit så bet jag ihop och hoppade in i helikoptern.

Det är jag så glad för nu för så fort vi kom upp i luften var mitt illamående som bortblåst. Och kolla på den här utsikten! Sydafrika jag älskar dig!

Och jag är så tacksam för att Dennis på MyChoice övertalade oss att åka på den här utflykten. Det var så mäktigt att landa på golfbanan på vingården där vi skulle äta lunch och gå på vinprovning.

De hade reserverat det bästa bordet åt oss på Delaire Graff!

Alla var så glada trots värmeböljan och vi testade en massa goda viner innan vi åt lunch. Jag och Mattias beställde hem flera lådor. Perfekt till sommaren och de har lager i Tyskland. Så det tillkommer varken någon tull och det behöver inte fraktas särskilt långt.

Graff’s rosévin var min favorit, det ser jag fram emot att sippa på i sommar.

Det här var en av mina favoritvingårdar och jag kan varmt rekommendera ett besök här om ni åker till Stellenbosch när ni är i Sydafrika, men kom ihåg att boka i förväg. Vissa vingårdar erbjuder drop in men de bästa brukar man behöva boka i förväg.

Sen njöt vi av en trerätters till lunch innan vi åkte vidare till vårt hotell Asara. Tack bästa gänget och MyChoice för ett minne för livet!


5 kommentarer5 kommentarer om “Helikopter-tur till vindistrikten i Sydafrika”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här