Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:50 | January 23, 2020

Hike uppför Lion’s Head i Kapstaden

Alltså, wow, wow, wow!

Om ni besöker Kapstaden måste ni lova mig att gå på minst en hike. Här finns helt fantastiska vandringsleder och vi valde att gå uppför Lion’s Head. Jag önskar verkligen att vi hade mer hike-vänliga vandringsleder i Stockholm med lite mer lutning och fina utsiktsplatser. Det är något med att komma upp så här, en sorts frihetskänsla när man kommer upp på högre höjder!

Vi ställde klockan på sju samma dag som vi skulle bege oss iväg på vår hike och var framme vid början av Lion’s Head klockan åtta. Ett tips är att börja så tidigt ni orkar för det blir så otroligt varmt sen!

Vattnet var slut i kiosken så vi fick klara oss med det lilla vi hade och bunkrade upp med energidryck, haha. När jag googlade hiken så stod det att det skulle ta sammanlagt 3,5 timmar upp och ner.

Det här är på vägen upp och redan halvvägs upp börjar utsikten bli helt overkligt vacker. Där nere bakom mig ser ni Camps Bay där vi hyrde vårt hus.

Den här känslan alltså! On top of the world!

Det som är skönt med att börja gå tidigt är att delar av vägen upp fortfarande ligger i skuggläge. Jag fick låna en gympapåse av Daniel där jag kunde ha mobil, plånbok, solkräm och dryck. Glöm inte gympapåse eller ryggsäck! Och bekväma skor…

Det här superpreggot var så pepp och gick i samma takt som oss andra.

Kapstaden med omnejd måste ju vara en av de vackraste platserna på jorden?

Vi kämpade på och efter halva sträckan övergår gången i trappor och sen börjar man i princip klättra upp för stenras och går längst med en smal väg och bredvid stupar det bara rakt ner. Jag har alltid varit höjdrädd men märker att min höjdrädsla blir mindre med åren, så skönt.

Men här gav vi faktiskt upp! Petra som är gravid och helt orädd för höjder ville köra på men jag och Markus sa stopp. Haha! Det var så sjukt varmt och det läskigaste hade varit att ta sig ner här igen. Det fanns hjälpmedel som handtag och kedjor men det kändes ändå sjukt osäkert. Jag kan ju få svindel ibland som inte går att kontrollera och att bli yr och trampa fel när man har 30 cm bredd att leka med kändes för läskigt.

Vi var nöjda och glada ändå, tog lite fina bilder och började gå neråt igen.

Redan vid niotiden började det blir olidligt varmt så skulle jag göra om det hade jag nog velat börja en timme tidigare.

Vilken upplevelse alltså! Och som sagt, är ni i Kapstaden så måste ni gå på en hike. Man kan tydligen gå uppför Table Mountain men då tar det ungefär 8 timmar upp och ner. Det tycker jag är lite väl när man är på semester, haha. Vår sträcka tog ungefär 1,5-2 timmar och vi var hemma lagom tills de andra i huset vaknade vilket var helt perfekt!


3 kommentarer3 kommentarer om “Hike uppför Lion’s Head i Kapstaden”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Det ser verkligen helt magiskt ut, so dreamy!!

  Reply
 • Visst? Längtar redan tillbaka! Kram.

  Reply
 • Många gör den hiken i gryningen och får sen uppleva soluppgången där uppifrån.
  Jag gjorde den hiken när jag bodde i Kapstaden men vi startade omkring Kl 7. Redan då var det varmt! Jag var livrädd när vi skulle klättra ner för de där avsatserna med kedjor, haha! Men utsikten från toppen var ändå värt det. Har du varit uppe på Table Mountain?

  Reply