Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:21 | December 30, 2019

Nyårslistan 2019

Gjorde du något under året som du aldrig gjort förut?

2019: Jag lanserade mitt företag och har drivit en e-handel i nio månader nu. Jag har nog aldrig lärt mig så mycket nytt någonsin tidigare. Helt klart det roligaste jag har gjort karriärsmässigt!

2018: Jag startade ett bolag med egen produktion och designade mina egna produkter. Det är helt klart någonting jag aldrig har gjort tidigare. Jag blev gudmor till Johans dotter Juni, testade på glamping på Fejan Outdoor och så var jag på Way Out West för första gången.

2017: Jag var i Hong Kong och så flög jag luftballong, det är två saker jag aldrig har gjort tidigare.

2016: Vi tog oss ju an ett otroligt stort renoveringsprojekt (läs: landet) vilket är mitt första renoveringsprojekt och det har varit otroligt tidskrävande men något av det roligaste jag har gjort.

2015: Jag var på Formel1 för första gången i mitt liv och så fick jag stå bakom en bar och blanda en riktig drink på Grand Hotel. Något jag aldrig gjort tidigare.

Genomdrev du någon stor förändring?

2019: Den största förändringen är helt klart mitt jobb med Organista. Att få skapa någonting mer långsiktigt, en fysisk produkt. Nu i slutet av året känner jag en helt annan sorts tillfredsställelse än vad jag brukar göra efter ett arbetsår. Jag älskar mitt jobb med bloggen men jag kände direkt efter att jag var klar med mina studier att jag hade kapacitet att göra något mer än så. Nu får jag göra både och vilket jag mår väldigt bra av!

2018:  Jag blev brunett, haha, inte riktigt kanske men i år har jag låtit min egna hårfärg växa ut och jag har mörkare hår än vad jag har haft på över 15 år.

2017: Jag blev väldigt mycket mer hälsosam, det höll riktigt bra första halvåret men sedan började jag fuska lite och de senaste månaderna har det inte gått så bra, hehe, men mitt 2017 har varit väldigt mycket nyttigare i matväg om man jämför med tidigare år.

2016: Jag skaffade ett kontor och rutiner, jag älskar kontoret och har varit där nästan dagligen vilket gör att jag har så mycket bättre struktur på mitt arbete och jobbar inte dygnet runt som jag ofta gjorde när jag pluggade. Jag försöker lämna datorn på kontoret när jag går hem på kvällarna och jag kan fortfarande bli bättre på det men de kvällar jag lyckas lämna datorn kvar gör stor skillnad för mitt välmående märker jag.

2015: Jag slutade träna Xtremefit och började med yoga istället, det har förändrat mitt liv mycket. Min kropp mår väldigt bra av yogan.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar?

2019: Ja, Michaela och Damon fick Dante i juli, och om lite mer än en vecka så åker vi på semester med dem till Sydafrika. Jag längtar så mycket nu!

2018: Haha, oh yes! Cecilie och Nicklas fick lilla Marlon, Maria och Maxime fick Marilou, Lina och Oscar fick Olivia, Tekla och Fille lilla Zelda och så klart Johan och Sophia som fick Juni, det var dem som inte hade gått ut med sin graviditet i december förra året eftersom det var så tidigt.

2017: Ja, Stina och Kristian fick världens finaste Maximilian i november, det är mina första nära vänner som har fått barn så det var en spännande omställning och hittills har det bara varit så mysigt. Nästa år kommer det bli en riktig babyboom dessutom, Cecilie och Nicklas, Maria och Maxime, Lina och Oscar och Tekla och Fille och ett par till (där det inte är officiellt än) ska få barn. Så typ halva vårt umgänge, haha!

2016: Ja, ingen bästa vän men den som står mig närmst är Sofia storasyster Anna som fick en liten dotter och en familjevän som heter Camilla som fick sin andra son. Båda bor i Skåne och jag har inte hunnit träffa bebisarna än eftersom jag inte har varit hemma sedan i maj, det får bli ett besök nu i vår så att jag får träffa de små sötnosarna.

2015: Ja, en hel del faktiskt men ingen i min närmsta umgängeskrets.

Vilket datum kommer du alltid att minnas?

2019: Med risk för att låta tjatig, haha, men den 6e mars när vi lanserade Organista kommer jag aldrig att glömma! Vilken dag och jag kan knappt förstå att det bara har gått snart 10 månader sedan lanseringen, det känns som att jag alltid har jobbat med det här, antagligen för att det ligger mig så varmt om hjärtat.

2018: Den 29e juli glömmer jag ju aldrig eftersom det är datumet då mamma gick bort men den 29e juli 2018 kommer jag komma ihåg som datumet då jag slutade feströka. Man ska aldrig säga aldrig, det är ju ett av mina livsmotton som ni vet, men just nu känns det som att jag aldrig kommer röka en cigarett någonsin igen, jag känner mig så klar med det.

2017: Den 12e november på farsdag när Maxi föddes så klart! Nu är han en del av vår lilla familj och vi kommer fira hans födelsedag varje år den 12e november framöver. Så mysigt!

2016: Inget specifikt datum, men dagen då vi tog farväl av Mattias styvpappa, när Ida-Sofia och Mauritz gifte sig och midsommarafton, det var första gången vi kunde sova över med gäster i ett (nästan) fullt fungerande hus. Det kändes helt fantastiskt efter så många månaders planering och renovering.

2015: Den 14 augusti när min bästa vän Maria gifte sig med sin Maxime på Mallorca. Det är den finaste dagen i mitt liv hittills!

Bästa helgen? 

2019: Det finns så klart väldigt många men lyckokänslorna jag kände efter helgen nu i december när vi först hade haft julmiddag med kontoret och sen var på Johan och Sophias julfest på lördagen slår allt!!!

2018: Oj, vi har haft så många magiska helger ute på landet och Petra och Markus bröllopshelg i Provence går nog till historien som årets roligaste. Så mycket lycka, tårar, kärlek och skratt!

2017: Helgen på landet med kontorsgänget och deras respektive i juni var helt fantastisk. Vi fick sol och nästan 30 grader hela helgen och hade två magiska dagar tillsammans. Och så min 30-årshelg på landet när Maria och Sofia kom hit!

2016: Jag gillar tydligen möhippor, hehe och Susannes möhippa i Berlin var magisk, vi var ett ashärligt tjejgäng som gjorde Berlin och sista kvällen avslutade jag, Ida-Sofia och Tessi på klubben Berghain som jag har velat besöka så länge jag kan minnas. Ett minne för livet och på delad förstaplats med Ida-Sofia och Mauritz bröllopshelg i juni. Magiskt!

2015: Marias möhippa när vi hyrde ett townhouse i London och midsommar när vi hyrde stugan ute på Värmdö kommer på delad förstaplats.

Dog någon som stod dig nära?

2019: Min mormor, men vi stod aldrig varandra särskilt nära. Hon var väldigt speciell, ovanligt tyst och det var i princip omöjligt att lära känna henne. Mamma hade aldrig någon bra relation till henne heller men det var så klart sorgligt ändå. Mormor var trots allt med på varenda släktkalas och även jularna när jag var liten. Vi åt alltid kalkonmiddag hos henne på Annandagen och jag är tacksam för de fina minnena jag har där hon var delaktig på något vis.

2018: Farfar gick bort i november.

2017: Ja, Charlies dagmatte Eeva och min morfar. Jag har dock aldrig varit särskilt nära med min morfar men han har alltid funnits i mitt liv sedan jag var liten och vi träffades alltid under jul och på födelsedagar. Charlies dagmatte Eeva kom att stå mig väldigt nära så jag var otroligt ledsen när hon blev sjuk och gick bort i somras, hon var bara 63 år gammal, alltså alldeles för ung.

2016: Ja, min killes styvpappa gick bort i cancer i mars, av respekt för honom och familjen har jag inte skrivit så mycket om det här i bloggen men saknaden är inte mindre för det. Vi tänker på Claes varje dag och pratar mycket om honom.

2015: Nej!

Vilka länder besökte du?

2019: Grekland (Mykonos), England (London), Frankrike (St Tropez), Danmark (Köpenhamn) och Tyskland (Berlin).

2018: Grekland (Mykonos), England (London), Spanien (Barcelona) och Frankrike (Provence). Jag tror det är alla.

2017: Filippinerna, England (London), Grekland (Mykonos), Spanien (Mallorca), Frankrike (Paris) och Hong Kong.

2016: Mauritius, Lettland, Förenade Arabemiraten, Frankrike, Spanien, England och snart Filippinerna.

2015: Förenade Arabemiraten tre gånger, Grekland, Abu Dhabi, England tre gånger, Mallorca/Spanien, Frankrike, USA, Tjeckien, Monaco, Estland och Mauritius.

Bästa köpet? 

2019: Wow, den här frågan är alltid lika svår tycker jag! Jag har inte köpt så mycket saker i år, jag har tagit ut väldigt lite i lön och fokuserat på att bygga mitt företag så jag säger pass på den.

2018: Oj, svårt! Jag vet inte om jag köpte det i år men mitt Canon 24-70mm-objektiv är en trogen följeslagare och får man svara något så tråkigt som en steamer? Haha, jag älskar den, och min Airstyler från Babyliss. Produkter som förenklar min vardag helt enkelt.

2017: Min stationära dator, helt klart! Jag köpte även en ny bärbar dator som jag älskar (en Mac den också) och så min lilla Canon G7X, bästa kameran om man vill ha en liten kamera som tar grymma bilder, jag älskar den. Och mina Chanel-sneakers, oj vad mycket användning jag har haft av dem.

2016: Jag blev delägare i vår lägenhet, det är mitt första lägenhetsköp vilket känns stort!

2015: Min fullformatskamera!

Gjorde någonting dig riktigt glad? 

2019: Charlie gör mig så otroligt glad varje dag, jag vet inte vad jag hade gjort utan henne! Och Mattias! Han har verkligen varit min klippa i år och jag känner om möjligt en ännu starkare koppling till honom än någonsin tidigare. I februari har vi varit tillsammans i nio år och jag är fascinerad av att kärleken fortfarande växer och blir starkare.

2018: Matilda, i mars bestämde jag mig för att anställa henne på halvtid och det är något av det bästa jag har gjort. Vi har så sjukt kul ihop och jobbar riktigt bra tillsammans. Jag har jobbat heltid med bloggen och startat mitt nya företag och jag hade aldrig klarat det så här bra hittills om det inte vore för henne.

2017: Vårt nya kontor var en milstolpe. Vi gillade vårt förra också men trivdes inte med att där aldrig var riktigt bra dagsljus så när vi signade kontraktet för det stora rummet ut mot Birger Jarlsgatan så var jag riktigt glad och jag är lycklig varje dag jag får gå dit och jobba, så otroligt tacksam för det.

2016: Att jag valde att inte resa så mycket, haha! Skämtåsido så har jag har några höjdpunkter från 2016 som har gjort mig riktigt glad och de är nya kontoret, lantstället och Liv.

2015: Att jag fick resa så mycket!

Saknar du något från året som du vill ha mer av nästa år? 

2019: Nej, jag är så tacksam för allt och hade inte velat göra någonting annorlunda!

2018: Ganska snabbt la jag mina drömresplaner på hyllan när jag startade det nya företaget i våras. Först och främst p.g.a. tidsbrist då jag har jobbat mer än någonsin men också för att varenda krona jag har haft över har jag sparat och lagt in i mitt nya företag. Det blev några underbara resor ändå och ska jag vara ärlig så har jag inte känt att jag har velat resa mer än så.

2017: Jag känner att jag har haft en väldigt bra balans mellan allt i år. Mycket jobb i veckorna och massa roligt häng med vänner och familj under helger och semestrar. Jag har ju rest en hel del och Hong Kong och Mykonos var helt nya resmål för min del men jag känner trots det att jag hade kunnat tänka mig att resa och upptäcka ännu mer kommande år. Som ni vet så har jag en lång lista över platser jag vill besöka och Moskva, Sydamerika och LA-San Fransisco ligger högst upp på listan.

2016: Jag har verkligen haft tid för familj och mer kvalitetstid med vissa av mina vänner ute på landet men när våren kommer ska jag försöka spendera lite fler helger i stan. Vi har varit nyförälskade i vårt lantställe och som tur är så har ju många av våra vänner umgåtts med oss där men vissa vänner som jag inte har hunnit att umgås med lika mycket saknar jag verkligen.

2015: Ännu mer tid med mina vänner och familj, ibland känns det som att tiden inte riktigt räcker till.

Vad önskar du att du hade gjort mer? 

2019: Jag hade i och för sig kunnat blir lite bättre på att upprätthålla mina hobbys. Allting har lagts på hyllan så att jag har kunnat ägna mig åt min största hobby av dem alla, nämligen mitt jobb, hehe. Jag är däremot bra på att hålla igång med träning, motion och utomhusaktiviteter så jag är rätt nöjd ändå.

2018: Jag har jobbat betydligt mer och ägnat mig mindre åt utomhusaktiviteter så det har jag saknat en hel del. Däremot har jag varit duktig på att hålla igång min träning och har kört 3-4 yogapass i veckan och nu den senaste tiden även Becore. Jag har haft ett ganska lugnt år för att vara jag och har verkligen behövt det men känner för lite mer äventyr nästa år, både på det personliga men också jobbrelaterade planet.

2017: Jag har hängt i naturen mer än någonsin det här året och det är något av det som gör mig allra lyckligast. Det har blivit mer friluftsliv helt enkelt men under årets andra halva har jag slarvat lite med min träning. Det blir i genomsnitt 1-2 yogapass i veckan och flera långpromenader men ska jag må som bäst behöver jag få in rutinen med 3-4 yogapass i veckan igen så det är ett av mina mål till nästa år!

2016: När jag skrev svaret ovan hade jag ingen aning om att vi skulle bli med lantställe under 2016. Jag har hängt massor ute i naturen, jag har plockat svamp, blåbär, åkt fyrhjuling, båt och jag älskar varje sekund av det. Ren och skär lycka!

2015: Varit ute i naturen, jag saknar att åka skidor, att vandra, plantera blommor och plocka svamp. Det ska jag göra mer år 2016!

Vad önskar du att du gjort mindre? 

2019: Jag är ganska nöjd här också, jag har så klart jobbat mer än någonsin men det har inte känts särskilt påfrestande då det här är någonting jag alltid har velat göra. Jag känner mig väldigt sällan stressad och jag har nog tvingats bli ännu mer effektiv för att hinna med både bloggen och Organista. Visst jobbar jag otroligt mycket men jag känner ändå att jag har en jättefin balans mellan jobb, privatliv och att umgås med mina nära och kära. Visst har jag varit tvungen att göra vissa uppoffringar men det har det varit värt alla gånger om!

2018: Ingenting faktiskt, för jag slutade som sagt röka i juli. Det var på dagen fem år sedan mamma gick bort (jag gillar att ha mål med tydliga datum att förhålla mig till) och jag har velat sluta med min feströkning i ett par år nu. Jag rökte mer än någonsin under sommaren med vetskapen om att jag skulle sluta och har nog aldrig rökt så mycket som jag gjorde under vår vecka på Mykonos, haha. Dagen efter att vi kom hem därifrån tog jag mitt sista bloss på en cigarett och det har nästan varit lite för lätt att sluta. Jag trodde att jag skulle sakna det jättemycket i sociala sammanhang men njuter mest av att slippa gå ut och ta en cigg mitt i middagen.

Jag har dessutom blivit mycket bättre på att ta en paus från jobb under kvällar och helger och det var främst under oktober och december när jag hade som mest med både bloggen och mitt nya företag som jag fick börja jobba kvällar igen. Jag startar gärna min arbetsdag runt åtta och jobbar sen utan problem fram till sju-åtta på kvällen men sen har jag varit bra på att koppla bort jobbet och hänga med Mattias eller ägna mig åt något annat som inte är jobbrelaterat. Lördagar har jag tagit nästan helt ledigt och sen startar min nya arbetsvecka alltid på söndagar i och med bloggen men får jag bara en dag i veckan med lite ledighet så klarar jag mig riktigt bra. Antagligen för att jag älskar mitt jobb så mycket och att det inte alltid känns som ett jobb, mer som en hobby.

2017: Rökningen är under kontroll, jag feströkte knappt alls i början av året och jag tar aldrig längre en cigarett om jag är ledsen, i sommar och höst har jag feströkt men eftersom jag festar betydligt mindre så är det ingenting som stör mig just nu.

Jobbat mindre kvällar! I perioder och framförallt en period under våren och nu i höst så har jag jobbat alldeles för mycket. Nästa år kommer nog inte bli mycket bättre men jag försöker hela tiden bli mer effektiv i mitt arbete och fortsätter det i den här takten så kommer jag behöva mer hjälp av både Matilda och kanske ytterligare en person under 2018.

2016: Haha, det är så roligt att läsa mina gamla svar för jag har helt glömt dem! Jag har rökt mer än vad jag hade önskat i år också. Konstigt nog, trots att min mamma gick bort i cancer, så finns det perioder när jag är ledsen som jag känner för att ta en cigarett. Jag skriver sällan om det här i bloggen för jag vill inte påverka någon annan till att vara lika dum som jag och nästa år funderar jag på att sätta totalt rökförbud på mig själv. Jag har alltid tidigare tänkt att jag alltid kommer att feströka men nu är jag inte så säker på det längre, jag är ganska sugen på att sluta med det så vi får se hur jag gör.

2015: Rökt, det har blivit alldeles för mycket av det när vi har rest och festat i perioder.

Favoritprogram på TV? 

2019: Så mycket bättre är i princip det enda tv-programmet jag fortfarande tittar på!

2018: Nu när jag läser föregående års svar så undrar jag hur jag har kunnat missa Så mycket bättre. För det har jag följt slaviskt i många år nu och det vid sidan av Nyhetsmorgon är i princip det enda jag ser på tv. Årets produktion av Så mycket bättre var lite sämre än vanligt men det är fortfarande mitt favoritprogram, jag blir så glad av det. Och så följde jag så klart Lets Dance slaviskt i år eftersom Margaux var med, det är också ett program jag blir väldigt glad av. Vem vet mest har jag knappt sett alls sen dem bytte programledare, haha, och annars är det serier som gäller!

2017: Jag har i princip slutat att titta på tv, jag älskar fortfarande Nyhetsmorgon på TV4 men annars är det serier som gäller. Just nu kollar vi på en som heter Peaky Blinders som jag gillar jättemycket och så har jag börjat se om Modern Family, jag älskar den serien och framförallt Phil Dunphy, haha.

2016: Vem vet mest är fortfarande en favorit, haha, annars har jag inte sett så mycket på TV men några bra serier har det blivit, bl.a. London Spy och Billions.

2015: Bron, Homeland och Vem vet mest.

Bästa boken du läste? 

2019: Bergets Skugga. Det är uppföljningen på min favoritbok Shantaram. Den första boken är så klart tio gånger bättre men den här är helt ok också, lite flummigare men jag har trots allt tagit mig genom hela. Det bästa är att läsa om hur livet i Indien skildras, jag är så sugen på att åka dit!

2018: När jag ser tillbaka på året tänker jag att jag inte har läst så mycket. Jag har varit för trött för att läsa innan jag går och lägger mig men nu när jag verkligen tänkte efter så har jag läst mer periodvis istället. Jättemycket i somras bl.a. och jag kan omöjligt välja en favorit. De bästa har varit Jag heter inte Miriam av Majgull AxelssonFactfulness av Hans Rosling och Störst av allt av Malin Persson Giolito. Ett litet liv av Hanya Yanagihara minns jag inte om jag läste i år eller förra året men oavsett vad så är det ett litet tips, en underbart vacker berättelse.

2017: Den bok jag har läst som jag oftast refererar till är helt klart Sapiens av Yuval Noah Harari. Jag älskar den och den förklarar så otroligt mycket av människans historia och utveckling och ger förklaringar till varför vissa saker är som de är idag. Nu har jag precis börjat läsa uppföljaren till Sapiens som heter Homo Deus och den verkar precis lika bra den, den handlar om människan i nutid och framtiden.

2016: Jag har läst så mycket i år så det är svårt att välja men jag skulle säga att Shantaram är en klar favorit hittills.

2015: The Goldfinch av Donna Tartt och De förklädda flickorna i Kabul av Jenny Norberg, läs dem!

Största musikaliska upptäckten? 

2019: Det har blivit väldigt mycket Khalid igen och jag, Damon och Daniel var ju på hans konsert i Stockholm i år. Det är även det bästa av allt, att jag får dela alla mina hang ups med Musik-klubben. Världens bästa musikklubb!

2018: Jag har lyssnat på mer rnb och hiphop än någonsin och så har jag som ni vet en förkärlek för indisk musik, riktiga Bollywood-klassiker gärna. Årets mest lyssnade låt är utan tvekan Hurt you med The Weeknd som jag trillade över en dag vid poolen i juni och så är jag kär i Stor som var med i årets Så mycket bättre. Jag älskar hans version av Säga mig och jag har även lyssnat mycket på Svartskallar och hans album Under broarna.

2017: Khalid, och inte Dj Khaled som många tror när jag säger hans namn utan Khalid. Den rösten alltså! Hans konsert på Nobelberget i februari sålde slut direkt så de flyttade konserten till Annexet som också sålde slut. Jag är så ledsen för det men ska se om jag kan få tag i biljetter på något annat sätt.

2016: Det har blivit lite mindre rnb/hiphop och mer grunge, läs Nirvarna, Pearl Jam och liknande som jag lyssnade mycket på i tonåren. Det har också blivit en hel del Leonard Cohen sedan hans bortgång.

2015: Jag hittade tillbaka till min favoritgenre rnb och hiphop som har varit vilandes ett par år…

Största misstaget? 

2019: Pass, pass, pass!

2018: Pass! Jag tror fortfarande att misstag är en stor del av att utvecklas som person och än så länge känner jag inte att jag har gjort något misstag i mitt liv som inte har lett till någonting bättre i slutändan.

2017: Jag tror ju som sagt inte riktigt på misstag, det är en del av det som gör att vi utvecklas som människor. Kanske kommer jag göra ett misstag någon gång i framtiden som jag önskar att jag kunde få ogjort men hittills så har även mina “misstag” lett till förändringar som jag i längden tror har varit bra för mig själv. Pass på den här frågan igen helt enkelt!

2016: Pass igen! Jag tror det var Wilde som skrev något i stil med att om man ångrar sina erfarenheter innebär det att man hindrar sin personliga utveckling, bra sagt tycker jag!

2015: Livet är fört kort för att ha ågren och man har alltid ett val. Väljer jag att göra någonting så tillåter jag sällan mig själv att ångra det och älta det i efterhand. Så jag säger pass på den frågan!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 

2019: Sedan i augusti när jag märkte att det var något fel på pappa så har jag varit ledsnare än någonsin, men på ett ganska fint och insiktsfullt vis! Jag bestämde mig för att gå till en terapeut i samband med det. Hon har lärt mig att våga känna mina känslor på riktigt och det har varit väldigt befriande. Jag har även känt mig lyckligare än någonsin i år, så jag antar att livet inte är så svart och vitt utan en blandning av allt ovan.

2018: För varje år som går efter att jag förlorade mamma och Matti så känner jag att jag blir gladare och jag känner att jag har hittat tillbaka till mig själv nästan helt. Även om jag aldrig kommer bli exakt densamma så känner jag att har jag blivit en ännu bättre version av mig själv än den jag var innan allt hände. Det känns fantastiskt!

2017: Så mycket gladare, det är alltid kul att gå tillbaka och läsa svaren från tidigare år för jag är en otrolig optimist och tror ofta att jag mår bättre än vad jag ibland kanske gör. Andra halvan av 2016 var jag mycket gladare men första halvan av året mådde jag fortfarande ganska dåligt. Bit för bit blir jag dock mer mig själv igen efter det jag gick genom och år 2017 skulle jag säga har varit 95% bra vilket känns helt underbart. I år har jag nästan fått kämpa för att stanna upp, låta mig själv må dåligt och fortsätta att bearbeta det som har hänt. Jag är ju en jäkel på att stänga av och bara köra på så jag måste vara försiktig så att det inte kommer ifatt mig senare!

2016: Mycket gladare och mer balanserad, det går inte ens att jämföra och det är intressant att titta tillbaka på vad jag skrev här ovan för om jag ser tillbaka på 2015 idag så mådde jag fortfarande väldigt dåligt och försökte nog hålla fast vid hoppet om att sorgen var på väg att bli mindre påtaglig. Det ska bli roligt att se hur det känns när jag läser det här om ett år!

2015: Mycket gladare, som jag nämnde tidigare så har sorgen efter min mamma och bror blivit lite mindre påtaglig det här året och jag har fått lättare att fokusera på annat vilket är skönt. Även om sorgen hela tiden finns där så lägger den sig inte som ett grått moln över hela min vardag längre.

Vad spenderade du mest pengar på? 

2019: Alla pengar jag har haft över har gått till resor och upplevelser.

2018: Uppstarten av mitt nya företag och produkterna, helt klart!

2017: Renoveringen av vår lägenhet, möbler och resor!

2016: Vår lägenhet och saker till lantstället, utan tvekan!

2015: Vårt nya aktiebolag, resor, min Celine-väska som jag köpte i Cannes i somras och julklappar!

Något du önskade dig och fick? 

2019: En lyckad företagslansering och en jättefin jul trots omständigheterna med pappa. Jag trodde det skulle bli mycket jobbigare än vad det var!

2018: Jag har länge velat starta ett eget företag utöver bloggen och nästa år gäller det!

2017: Mer stabilitet i mitt jobb! Vilket jag verkligen fick, vår bransch och Influencer Marketing har utvecklats något enormt under 2017!

2016: Ett lantställe som jag har drömt om så länge jag kan minnas, och så min Chloé Faye-väska så klart. Men det som egentligen betyder allra mest är att jag börjar hitta tillbaka till mig själv (eller åtminstone en ny version av mig själv) efter så många år av sorg efter mamma och Matti.

2015: Oj, jag har fått och gett mig själv så mycket fint som jag önskat mig under år 2015! Resor, mina fina väskor, en Rolexklocka av min älskade pojkvän som länge har varit en dröm och så har jag fått må bättre och vara lyckligare vilket har varit det bästa av allt!

Något du önskade dig och inte fick? 

2019: Ett lugnt och harmoniskt år på det personliga planet, haha. Uppbrottet med pappa har varit fruktansvärt men jag har samtidigt lärt mig väldigt mycket om mig själv så jag antar att allt ont för någonting gott med sig!

2018: Haha, jag bestämde mig snabbt för att skrota alla tankar kring att köpa en dyr väska och har istället lagt in den summan och flera gånger om i mitt nya företag. Så mycket roligare och mer värt om ni frågar mig! Jag hade t.o.m. svårt att önska mig något i julklapp i år, jag känner att jag har i princip allt jag behöver och det enda jag egentligen vill är att få komma igång och jobba med mitt nya företag. En ganska häftigt känsla faktiskt!

2017: Som vanligt ingenting viktigt men jag satte faktiskt upp mig på väntelistan för att köpa en Chanel-väska som jag i så fall kommer få ett samtal om i vår men jag har trillat över en grej som jag antagligen hellre investerar mina pengar i så det blir nog ingen Chanel-väska nästa år heller, haha.

2016: Samma svar som sist, inte något jag kan komma på…

2015: Nej ingenting jag kan komma på just nu så då var det säkert ingenting viktigt ändå!

Vad var din största framgång på jobbet? 

2019: ORGANISTA! Ibland undrar jag hur jag egentligen lyckades få ihop det, vilken resa det har varit och jag känner mig så otroligt stolt och laddad inför 2020.

2018: Återigen så är jag så otroligt stolt över mitt jobb med bloggen, under årets gång har jag jobbat med kunder som jag förut bara har drömt om och jag har stadigt ökat omsättningen i mitt AB. Men absolut mest stolt är jag över att jag vågade följa min dröm om att starta ett nytt bolag där jag tar fram mina egna fysiska produkter. Jag är så laddad inför 2019 och lanseringen som kommer ske i början av året!

2017: Jag bestämde mig i somras för att satsa all min tid på bloggen under hösten, att lägga alla mina sidoprojekt på is och det har jag fått så mycket tillbaka för. Jag har lagt ner otroligt mycket tid och energi på innehåll till bloggen, mina sociala kanaler och mina samarbeten vilket har resulterat i bättre kunder, mer betalt och högre efterfrågan. Det är så sjukt kul och jag ser fram emot ännu fler förbättringar under 2018.

2016: Som jag skrev i det här inlägget så har jag verkligen utvecklat bloggen och satt upp lite tydligare mål för den, det har varit så kul och det är mycket roligt som händer just nu som rör bloggen och som ni kommer få veta mer om nästa år.

2015: Oj, det är svårt när man är egen men jag har blivit väldigt duktig på att stressa mindre och ta ledigt på kvällarna vilket jag är så glad för. Förr har jag alltid jobbat i tid och otid! Och så klart har det roligaste varit att jag har teamat upp med en entrepreneur och en designer och vi har startat ett bolag tillsammans. Ni kommer få höra mycket mer om det så fort jag kan berätta mer!

Din största framgång på det privata planet? 

2019: Jag skulle nästan vilja göra en copy paste på föregående år! Det och att jag hade turen att hitta världens bästa terapeut som jag har gått till under hösten. Jag har lärt känna mig själv på ett helt nytt plan och det känns fantastiskt! Jag kommer fortsätta gå hos henne under 2020 och ser fram emot att gå ännu mer på djupet.

2018: Jag har funnit någon sorts sjuk harmoni! Trots mycket jobb så känner jag mig inte det minsta stressad, jag älskar precis varenda dela av mitt jobb just nu och känner att jag utvecklas mer än någonsin. Jag har varit hälsosam, tränat mycket och tagit hand om mig själv. Ätit mycket mindre socker, slutat röka, dragit ner ännu mer på alkoholen även om jag har haft så sjukt kul under året och jag befinner mig bara i relationer som jag själv mår bra av. Jag lever verkligen i nuet och tar en dag i taget, nästan lite för mycket ibland eftersom jag glömmer bort att sätta upp långsiktiga mål för mig själv men på något sätt så löser det sig ändå så länge jag följer min magkänsla. Det är en underbar känsla!

2017: Läser jag svaret från 2016 så har jag verkligen blivit bättre på att tänka på mig själv och vad jag mår bra av. Det har gjort så otroligt stor skillnad på mitt liv och det är verkligen något jag kan rekommendera alla att tänka på. Jag lägger fortfarande ner mycket tid, omtanke och energi på människor jag älskar och jag finns alltid här för mina vänner om de mår dåligt men människor som har tagit mer energi av mig än vad jag har fått tillbaka i längden finns inte längre kvar i min närmsta krets vilket känns så otroligt bra.

2016: Nu borde jag väl skriva något om att jag har blivit mer ödmjuk inför livet, eller har kommit till någon fantastisk insikt, men för min del har min utveckling och framgång på det privata planet handlat om att vara lite mer egoistisk. Att sätta mig själv först och bara göra det jag känner för. Vill jag jobba så gör jag det, vill jag isolera mig ute på landet och inte festa i långa perioder så gör jag det, vill jag tacka nej till roliga event och annat jag inte borde missa så gör jag det! Och det känns att som det gick från en vecka till en annan i höstas när jag kom ur det där som jag kallar för sorgmolnet. När jag varken visste in eller ut, när jag inte kunde minnas vad jag hade gjort dagen innan och när jag inte kunde reda ut så enkla tankebanor som att ge någon en vägbeskrivning till en plats jag mycket väl visste var den låg. Helt plötsligt började jag sakta men säkert känna mig mer som mig själv igen och det måste jag säga är min största framgång på det privata planet under 2016.

2015: Där skulle jag återigen vilja säga yogan, jag märker hur mitt liv har fått en helt annan balans sedan jag började med yoga i augusti. Meditationen som följer med på köpet har hjälpt mig en hel del i min sorg efter min mamma och min bror.

Vad gjorde du på din födelsedag? 

2019: Jag åt födelsedagslunch på Riche med tjejkompisar, var på spa med Mattias och min kusin Emma var på besök så vi åt middag med mina vänner och sen åkte jag och Mattias till London och fortsatte fira. Yes, jag älskar att fira mina födelsedagar, gärna under flera veckor, haha.

2018: Jag var i Marbella med Mattias och hans mamma Anki som firade mig med frukost på sängen, sen åt vi lunch med Stina, Kristian och Maximilian på en jättemysig restaurang vid stranden och middag på Nobu på kvällen. Vi bodde på underbar Marbella Club och hade fantastiskt väder hela veckan, jag hade inte kunnat önska mig en bättre födelsedag. Det blev en del firande med vänner när vi kom hem också. Har jag sagt att jag älskar födelsedagar? Haha!

2017: Mina födelsedagar menar ni? Haha, nej skämtåsido men jag firade flera gånger, först med en brunch för vänner och familj på landet, helgen efter kom ännu fler vänner så då körde vi en hel helg på landet med kockmiddag och annat mys, jag hade en födelsedagslunch med några tjejkompisar och sedan blev jag firad igen under en hel helg i London i somras. Det har varit helt magiskt att fylla 30!

2016: Jag firade i tre dagar, hehe, först med familjen, sedan på en restaurang med några vänner och på min födelsedag firade jag tillsammans med Mattias och blev bortskämd med frukost på sängen och en massa mys.

2015: Då bjöd jag hem mina absolut närmsta vänner och så åt vi en helt fantastisk mexikansk buffé, drack goda drinkar, festade hela natten och dagen efter reste jag och min pojkvän på solsemester till Dubai.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? 

2019: Ja, om jag hade haft kvar pappa i mitt liv!

2018: Jag suger verkligen på sådana här frågor, haha! Jag är så tacksam för allt i mitt liv men visst hade lite mer spontanitet säkert varit bra för mig, samtidigt som det har varit det sista jag varit sugen på så jag vet faktiskt inte. Ibland kan jag känna att jag lever i en lite för skyddad värld, jag skulle vilja se och träffa fler olika sorters människor i min vardag men det är bara upp till mig själv att skapa den förändringen.

2017: Jag kan faktiskt inte komma på någonting, jag är som sagt så otroligt tacksam för allt 2017 har inneburit. Det skulle väl i så fall vara mer yoga, rent fysiskt men även psykiskt mår jag som bäst när jag yogar flera gånger i veckan men det är bara upp till mig själv så det ska jag försöka göra bättre nästa år.

2016: Så roligt att jag skrivit om drömmen om lantställe här också, då trodde jag att den drömmen var så långt borta. Jag känner att jag tog helt rätt beslut som sålde mammas stuga och det mesta jag har gjort i år har varit genomtänkt och långsiktigt så jag skulle inte säga att jag har saknat någonting som skulle kunna göra år 2016 bättre än vad det har varit.

2015: Ja, jag hade velat spendera mer tid i mammas stuga och trädgården där, men jag mådde inte så bra av att vara där den här sommaren så det blev bara några dagar. Nu längtar jag efter en trädgård och ett fint lantställe närmare Stockholm. Det är verkligen en dröm!

Vad fick dig att må bra? 

2019: Här blir det en copy paste på föregående år, minus pappa tyvärr och plus Organista så klart!

2018: Så tråkigt men det blir en copy paste från förra året igen! Lite extra kärlek till Charlie för att hon gör mig lycklig och glad varje dag. Till pappa som är min trygga punkt i livet och Mattias för att vi har vår alldeles egna lilla familj. Vi två och Charlie så klart men också alla våra fanatiska vänner. Jag har nog aldrig befunnit mig i en relation med så många gemensamma vänner som vi älskar så högt tillsammans men samtidigt klickar på det personliga planet med. Vi har det så bra!

2017: Copy paste på 2016! Min familj och mina vänner, Mattias, kontoret, mitt jobb och alla mina fantastiska “kollegor” och landet som förgyller vårt liv. Vi har ju även gjort om i lägenheten och har börjat trivas så bra där hemma vilket jag är väldigt glad för. Jag är så otroligt tacksam för allt jag har!

2016: Copy paste på svaret ovan, det går inte en dag utan att jag känner sådan otrolig tacksamhet för Mattias, pappa, Charlie, min familj och vänner. Jag vill som sagt även lägga till lantstället, mitt nya kontor på no18 med världens bästa kontorskolleger och världens bästa Liv på listan över vad som har fått mig att må bra i år!

2015: Min pojkvän för att vi alltid har varandra, min pappa för att han alltid finns där och han är den första jag pratar med när jag vaknar på morgonen och den sista som önskar mig en god natt på kvällen innan jag somnar, min fantastiska hund Charlie för att hon är så glad, så karismatisk och förgyller vår vardag och så alla mina fantastiska vänner, framförallt de som jag numer räknar till min familj!

Vem saknade du? 

2019: Pappa! Saknade efter honom och det vi har haft de senaste sex åren har varit enorm. Det är en helt annan sorts sorg än vad jag är van vid eftersom han fortfarande lever. Det är så klart att det på så vis finns ett hopp om förändring men det gör också att jag gång på gång blir besviken. Det gör extra ont när jag läser svaren ovan, tänk så otroligt mycket han har betytt för mig!

2018: Jag har om möjligt varit ännu sämre på att åka hem och hälsa på och bara varit “hemma” en gång för farfars begravning. Ibland saknar jag verkligen Skåne men egentligen bara pappa och Sofia som bor där. Jag saknar Maria, Maxime och Marilou som bor i London jättemycket och vänner som bor i samma stad men som precis som vi har jobbat och haft mycket med annat så man inte har hunnit ses lika mycket som vanligt. Pappa saknar jag varje dag och första delen av 2018 saknade jag min bror väldigt intensivt men nu runt jul har det blivit mer fokus på mamma eftersom allt med julen påminner mig om henne. Jag saknar dessutom att ha äldre människor i mitt liv! Jag saknar mor- och farföräldrar och de som berättar om en svunnen tid. Det skulle jag vilja ha mer av i mitt liv!

2017: Jag skrev förra året att jag skulle bli bättre på att åka hem och hälsa på och det har jag faktiskt blivit även jag har insett att jag inte hinner med mer än 2-3 helger i Malmö om året om jag ska hinna med mitt liv i Stockholm, men det känns ändå ok. Pappa och Sofia har varit och hälsat på flera gånger i Stockholm och våra familjevänner har jag passat på att träffa när jag varit hemma. Yvonne, mammas gamla väninnan som står mig väldigt nära saknar jag däremot en hel del och vi har träffats alldeles för lite. Jag saknar Tekla som bor i LA och hur mycket jag än träffar Sofia och Maria så saknar jag dem hela tiden ändå. Jag önskar ofta att vi bodde i samma stad, speciellt nu när Maria ska få barn, det känns som att jag kommer missa så mycket av Marilous liv och det gör ont i mig!

2016: Inte mycket har förändrats, mer än att saknaden kan kännas ännu starkare ju längre tiden går, konstigt va? Precis efter mamma och Matti gick bort så trodde jag att man skulle glömma och sluta sakna efterhand som åren gick men icke! Jag saknar även min kusin Emma, lite andra släktingar i Malmö och några familjevänner. Nästa år ska jag bli bättre på att åka hem och hälsa på!

2015: Ingen saknad är så stor som den jag känner efter min mamma och min bror. Min mamma och jag stod varandra väldigt nära som ni vet och aldrig förr hade jag kunnat tro att man kunde sakna någon så mycket. Ibland urartar det verkligen och då känns saknaden i princip som fysisk smärta!

De bästa nya människorna du träffade? 

2019: Jag kommer aldrig glömma vår sista dag på Mykonos den här sommaren, ni som var inblandade vet vilka ni är!

2018: Jag har inte träffat så många nya människor i år, inte som har stannat kvar i mitt liv ett längre tag i alla fall! Eftersom jag har jobbat så mycket och inte har haft lika mycket tid över för umgänge så har jag inte heller känt något behov av att skaffa nya vänner. Den tid jag har haft över har jag velat lägga på de fantastiska vännerna jag redan har.

2017: Hela gänget på Mykonos, och framförallt Damon, Michaelas kille som vi har hängt mycket med sedan dess. Han är helt fantastisk och jag är så glad för att de båda två har kommit in i våra liv! Och Matilda som jag började jobba tillsammans med i april, hon förgyller verkligen mina arbetsdagar och vi har blivit väldigt bra vänner!

2016: Oj, jag har inte lärt känna så många nya människor i år, jag skulle snarare vilja säga att jag har fortsatt utveckla gamla relationer. Liv är ju lillasyster till en gammal vän till mig så jag har varit bekant med henne tidigare men jag är så glad för att hon har kommit in i mitt liv och jobbar med mig och bloggen och vi har byggt upp en väldigt nära och underbar relation på bara ett par månader. Vi har så sjukt kul tillsammans vilket är det viktigaste för mig om jag ska jobba tillsammans med någon så nära!

Daniel som delar kontor med mig är ju vår gamla försäljningschef på Metro Mode så vi har också varit bekanta tidigare och det är först nu i höst som vi har lärt känna varandra bättre. Samma sak gäller för Michaela och Petra, som jag har känt i flera år nu. Jag är så glad att vi delar kontor tillsammans och att jag får träffa dem ännu mer än tidigare, världens härligaste gäng! Och eftersom Petra och Michaela har rest en hel del i höst så har jag och Daniel spenderat många dagar ensamma på kontoret tillsammans och han har verkligen satt guldkant på min vardag! 

2015: Marias nya, ingifta, franska familj har jag fått lära känna så mycket bättre vilket jag är väldigt glad för, det är otroligt uppfriskande med ytterligare en nationalitet i vänskaps- och familjekretsen. Och så Stina, Kristian, Maria och Johan förstås, som vi spenderade en vecka tillsammans med i somras. Vi kände dem knappt innan vi var i Frankrike tillsammans men vi hade så sjukt kul ihop och skapade minnen för livet. Jag är så glad att vi har lärt känna varandra så bra under årets gång!

Mest stolt över? 

2019: Det här året har varit så mycket härligare rent jobbmässigt! Visst har jag tagit mig genom kriser, lärt mig att en start up mestadels handlar om att släcka bränder och jobbat mer än någonsin. Men samtidigt så har jag blivit konstant belönad då Organista har gått så bra. Jag kan inte beskriva hur stolt det gör mig och hur mycket det här betyder för mig!

2018: Att jag har lyckats bolla mitt heltidsjobb med att starta ett nytt företag. Under vissa perioder har det varit riktigt tufft, när man får höra att saker inte är möjliga och fått kämpa på övertid för att se till så att det går att lösa. Den kreativa processen i början var tidvis en mardröm innan jag hade de färdiga produkterna i handen som jag vet att jag kan stå för till 100 procent. Nu när jag ser tillbaka på året så har det däremot varit värt allt slit och lite till.

2017: Jag är fortfarande väldigt stolt över min självdisciplin, den fungerar riktigt bra när det kommer till det mesta förutom mitt sockerberoende, haha. Jag är stolt över mina prestationer, mitt jobb, att jag har tagit mig dit jag är idag efter det jag varit med om och någon jag känner stolthet över varje där är faktiskt Charlie. Min fina lilla hund som är med mig vart jag än går, jag är faktiskt väldigt stolt över hur bra jag tar hand om henne. Charlie har utvecklats från att vara en riktigt stadshund till att gå långa promenader ute på landet, jag tränar henne flera gånger i veckan och hon är den bästa följeslagaren jag någonsin hade kunnat tänka mig!

2016: Oj, vad svårt! I år känns valet att stiga upp ur sängen varje morgon lika självklart igen som det alltid har gjort innan min mamma och bror gick bort. Jag älskar livet och måste jag skriva något så skulle jag nog vilja säga att jag är lite extra stolt över min självdisciplin. Jag jobbar för mig själv men är på kontoret och jobbar mer än vad de flesta gör, jag är stolt över hur jag har utvecklat bloggen och att jag har skapat rutiner för mig själv som jag mår bra av. Jag är stolt över att jag fortsätter med min yoga och väljer att göra saker som får mig att mår bra, det är jag stolt över i år!

2015: Att jag stiger upp ur sängen varje dag, att jag faktiskt ser en mening med livet och att jag, trots det jag gått genom, har en väldigt ljus och optimistisk syn på vardagen och livet. Jag älskar ju livet och det tackar jag dels mina föräldrar för!

Högsta önskan just nu? 

2019: Vad häftig att förra årets önskan gick i uppfyllelse! Jag önskar att allt ska gå fortsatt bra vilket jag kommer jobba hårt för att det ska göra! Och annars är min högsta önskan så klart att pappa ska ta sitt förnuft till fånga, samtidigt som jag inte vet om jag någonsin kommer kunna lita på honom igen. Och min magkänsla just nu säger att det tyvärr inte kommer lösa sig utan att vårt uppbrott kommer förbli permanent.

2018: Att allt flyter på som det ska och att allting går bra med lanseringen av mitt företag som kommer ske under januari/februari nästa år. Nyp mig i armen, jag kan knappt tro att det snart är dags men jag känner mig mer redo än jag någonsin har känt mig inför något i hela mitt liv.

2017: Jag önskar som sagt inte mycket i mitt liv just nu men jag önskar fortfarande att få drömma en fin dröm om min mamma. Mina mardrömmar kommer allt mer sällan men istället har det resulterat i att jag inte drömmer om henne alls vilket gör att hon känns så långt borta, det tycker jag inte heller om. Men som man brukar säga, be careful what you wish for, för kanske blir en fin dröm om mamma för mycket att mäkta med när jag väl vaknar upp igen och inser att hon fortfarande är borta.

2016: Om jag ska sänka kraven lite jämfört med föregående år så är min högsta önskan just nu att få drömma en fin dröm om min mamma. Jag drömmer fortfarande om henne ibland men då är hon alltid sjuk och jag måste försöka rädda henne och lyckas aldrig. Jag önskar att jag istället skulle få drömma om hur jag får krama om henne, förklara hur mycket jag älskar henne än en gång och berätta att jag klarar mig ganska bra ändå…

2015: Den är fortfarande och kommer nog länge vara att få träffa min mamma igen, att få krama om henne, förklara hur mycket jag älskar henne än en gång och berätta att jag klarar mig ganska bra ändå, men ändå inte…

Vad tänker du göra annorlunda nästa år? 

2019: Slänga mig ut där! Haha, det har jag ju på sätt och vis gjort redan i år men jag vill blir snäppet ännu modigare och bättre på det jag gör. Man måste satsa för att vinna helt enkelt! Mattias och jag har dessutom bestämt oss för att vi ska sälja lägenheten i vår oavsett om vi hittar en ny eller inte så vem vet, vi kanske kommer stå utan ett hem i stan ett tag men jag känner mig redo för lite ordentliga förändringar!

2018: Jag har helt klart blivit bättre på att delegera och sänka mina krav men jag kan bli ännu bättre. Jag har dessutom tvingats bli mycket mer effektiv i mitt jobb eftersom jag har haft så mycket att göra och det tänker jag fortsätta med. Jag nämnde även det tidigare, att liiiite mer äventyr skulle inte skada nästa år. Vilken tur att mitt år kommer börja med ett av de största äventyren i mitt liv, nämligen att lansera mitt nya företag.

2017: Jag tror aldrig att jag kommer lyckas sänka kraven jag har på mig själv, kanske lite men samtidigt så vill jag inte göra det för jag är väldigt nöjd med det jag presterar och skapar varje dag i mitt jobb. Däremot skulle jag vilja sänka mina krav på andra. Jag förväntar mig ofta att människor som jag arbetar med ska vara lika detaljstyrda som jag och när resultatet inte blir exakt som jag har tänkt mig så gör jag om det själv istället. Jag jobbar så mycket just nu så det kommer inte hålla i längden och jag måste helt enkelt bli bättre på att delegera och att nöja mig med vissa saker om jag vill frigöra mer tid så att jag kan utvecklas och bli ännu bättre.

2016: Haha, med tanke på att mitt hälsosamma mål gick i stöpet så kan jag ju fortsätta att sikta mot ett hälsosammare år nästa år igen!

2015: Oj, vilken svår fråga! Jag hoppas att jag kan fortsätta äta lite mer hälsosamt som jag har lyckats göra i höst, jag mår så mycket bättre av det och blir så mycket piggare.

Hur sammanfattar ni året som har gått? Och har ni några spännande Nyårslöften inför nästa år?


17 kommentarer17 kommentarer om “Nyårslistan 2019”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Har du skrivit vad som hänt med din pappa?

  Reply
 • Undrar samma

  Reply
 • Wow vilken lista och vad du är driven❤️
  Kram och gott nytt, hörs på 2020:)

  Reply
 • Kul att du gillar den 🙂 Gott Slut fina du och Gott Nytt År <3 Vi hörs och ses 2020 🙂 Kram

  Reply
 • Jag och min pappa hade ett bråk för ett år sen som jag trodde inte någon av oss skulle återhämta oss från men nu ett år senare är det bra. Faktiskt och det trodde jag aldrig. Jag var så otroligt sårad och han med. Men kärleken är räddade oss tror jag. Stor styrkekram, hoppas att ni finner er tillbaka till varandra igen. <3!

 • Åh, vad glad jag blir att höra det! <3 Massa kramar till dig och din papps!

 • Nej, det har hänt en hel del grejer under julen. Jag börjar skriva inlägget, men så ångrar jag mig igen. Det är ett jättesvårt inlägg att skriva då det inte bara involverar mig. Jag kommer skriva klart det när jag känner mig redo helt enkelt. Kram <3

  Reply
 • Hej Linn!
  Tycker du gör helt rätt i att fundera och väga dina ord. ❤️ Och samtidigt vill jag bara säga att du inte behöver skriva något mer än vad du redan gjort. Det viktigaste är att du tar hand om dig!! Massor med kramar 💞

  Reply
 • Tack fina du <3 Det betyder mycket att ni bara finns här som stöd <3 Ha ett gott slut och Gott Nytt År fina du <3 Kram!

  Reply
 • Men vad är det som har hänt med din pappa? Många hintar men du berättar ju inte

  Reply
 • Nej, det har hänt en hel del nya grejer och gör det hela tiden. Det är ett jättesvårt inlägg att skriva då det inte bara involverar mig och jag hoppas ni förstår det. Jag kommer skriva klart det när jag känner mig redo helt enkelt <3

  Reply
 • Ja självklart. Styrka!!!

  Reply
 • ❤️

  Reply
 • Grattis till ett framgångsrikt år jobbmässigt! Det märks hur mycket tid du lagt ner och det verkar ju lönat sig 🙂 Tungt med din pappa, jag har samma situation med halva min familj och det är sorgligt och jobbigt, även om jag vet att det är rätt beslut för mig. Tyvärr saknar jag nära vänner och en partner, kan erkänna att jag är avis på dina nära relationer med vänner och Mattias, hoppas att 2020 blir året för mig! Gott nytt år Linn!

  Reply
 • Hej Cornelia och tack för din fina kommentar! Jag känner verkligen med dig angående din familj. Det brukar bli extra kämpigt vid högtider som de här också som är så nära förknippat med familj. Jag tänker på dig och tycker det är fint att vi kan finna stöd i varandra även om vi aldrig har träffats. Jag hoppas som du skriver att 2020 blir ditt år <3 Kram och Gott Slut fina du <3 Kram

  Reply
 • Hej Linn!
  Jag har själv ingen kontakt med min pappa, ett val som jag gjorde för många år sedan, då jag till slut var tvungen att tänka på mitt välmående. Fick ofta höra ”men han är ju din pappa så kan du inte göra”. Men jo, någonstans måste man sätta en gräns för hur illa andra får behandla en, även ens egna föräldrar, hur ont det än gör.
  Det var ett tufft beslut som tyvärr blev permanent då ingen bättring skedde, men idag mår jag så mycket bättre hur knäppt det än låter. Att slippa den här ständiga besvikelsen.
  Jag vet egentligen inte vart jag vill komma med detta inlägg mer än att oavsett hur det går för dig och din pappa. Om ni får upp kontakten igen eller inte så kommer det kännas lite lättare och bättre för varje dag!
  All kärlek till dig!

  Reply
 • Vadå fel på din pappa?Är han sjuk?
  Förlåt för att man kanske frågar men så svårt att inte göra det när du skriver så som du gör.
  Hopps ni hittar tillbaka till varandra.
  Har alltid tyckt att eran relation har varit så fin den ni hittade tillbaka förra gången.

  Reply