Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:43 | December 3, 2019

min vecka i bilder – två julbord på en vecka och den första snön

Hej vänner! Ska vi kika tillbaka på lite mobilbilder från den senaste tiden?

Förra helgen var vi i stan och en dag gick vi en lång promenad ut till Djurgården och på vägen hoppade vi in på mysiga Diplomat…

…där jag åt en Skagen Toast till lunch…

…och sen promenerade vi hem men tog en omväg runt Karlaplan så att den här lilla tjejen skulle få ordentligt med motion.

I söndags på första advent hade vi bokat julbord tillsammans med Johan och Sophia på Hotel Skeppsholmen. Jag älskar att åka ut dit, det känns som en egen liten by på en ö mitt i staden.

Vi var tidiga så vi slog oss ner…

…och kort därefter kom lilla familjen. Det var underbart att få hänga med min guddotter Juni, jag älskar den här lilla skitungen så mycket och gladare barn får man leta efter, hon förgyller verkligen mitt liv. Juni kan fortfarande ha den fina klänningen hon fick av mig när hon var nyfödd. Så söt så att jag vill äta upp henne!

Vi snackade ikapp lite och sen högg vi in på julbordet!

Det fanns så mycket mat så vi delade upp det i en 3-4 omgångar och började med sillen och det kalla.

Jag försöker alltid ta det lite lugnt med maten för att spara ordentligt med magrum till efterrättsbordet…

…och jag som har hållit mig ända till första advent utan lussekatter eller någon form av julgodis gick verkligen loss på efterrätterna och allt godis. Mums!

Igår vaknade jag tidigt, gjorde mig iordning och väckte den här lilla tjejen som gillar att ta sovmorgon.

Solen sken för fjärde dagen i rad nästan och himlen var alldeles rosa och ljuvlig när vi gick till kontoret.

Vid lunch lämnade jag Charlie och Matilda på kontoret och kilade iväg till NK där jag skulle få testa Dysons Air Wrap.

Och wow säger jag bara, det gick så snabbt, är skonsamt för håret och jag som brukar vara skeptisk mot hårverktyg med låg värme har fått tänka om för det regnade t.o.m. igår när jag gick hem och lockarna är lika fina idag. Jag ska testa den hemma också och sen lovar jag att berätta mer.

Jag fastnade vid skoavdelningen på NK på vägen tillbaka. Ni vet ju hur mycket jag älskar mina Inuikii’s och jag funderar på att önska mig de här beiga som jag redan har, fast i svarta i julklapp.

Stureplan har blivit så magiskt fint sedan de julpyntade! Jag och Charlie har världens mysigaste promenad till kontoret om morgnarna nu.

Förra fredagen tog jag med mig Charlie på lunchen och så kilade vi bort till Hallwylska…

…där den här donnan hade styrt upp årets första julbord.

I år har de inrett Hallwylska’s innergård så fint! Det kändes som att stiga rakt in i ett riktigt vinterland.

Vi var ett stort gäng som frossade i julmat och hade så trevligt innan jag var tvungen att kila vidare till ett möte. Tack Dasha för att du kickstartade julen på bästa sätt!

Förra helgen var vi hembjudna på middag hos Stina och Kristian tillsammans med Michaela och Damon. När vi kom dit hade de gjort så mysigt, med brasa…

…och dukat fram ett gäng förrätter på köksön. Bl.a. den här helt brutala löjromspizzan, jag åt så många bitar så att jag tappade räkningen. Vi skulle nämligen äta skaldjur till huvudrätt och då gäller det att man har grundat ordentligt.

Vi satt till bords i flera timmar, pratade om allt mellan himmel och jord och skrattade så mycket. Både Stina och Kristian och Michaela och Damon är några av våra närmsta vänner men de fyra har nyligen lärt känna varandra. Man kan säga att det är en dröm för mig som går i uppfyllelse. När två av mina “familjer” finner varandra och kommer så bra överens. Jag ser fram emot väldigt många fler middagar och mysigt häng tillsammans.

Jag har varit på invigningen av Adoores pop up-butik i Mood Gallerian! De har öppet torsdag till söndag den här helgen också och jag fick sån beslutsångest när jag testade deras magiska festklänningar. Det här var ju min förhandstippade favorit…

…men väl på plats så föll jag pladask för den här glittriga, svarta också. Vilken tror ni fick följa med mig hem till slut?

I fredags skuttade jag upp ur sängen när jag såg hur snön föll ner utanför våra fönster.

Det var dock lite för varmt ute så det blev rätt slaskigt på vägen till kontoret men det gjorde detsamma för allt var så vitt och fint ändå.

Oj, vad jag önskar att det blir snö till jul! Efter en fantastisk arbetsdag på kontoret hoppade vi in i bilen och åkte ut mot landet.

Jag fick alltså vakna upp till den här fantastiska utsikten i lördags och jag känner mig lika tacksam varje gång fortfarande.

Det blev en jättelugn helg, med en hel del promenader och frisk luft…

…i det vackra vinterlandskapet.

Och i söndags firade vi första advent och åt frukost framför nyhetsmorgon. Det var den senaste tiden ur mobilarkivet det!

Puss & kram!


1 kommentarerEn kommentar om “min vecka i bilder – två julbord på en vecka och den första snön”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej. Sedan 2 år har jag zoomat ut från sociala media och indragens etc för tyckte det blev för mkt. Istället koncentrerat på att jobba och bygga upp saker och ting. Din blogg var dock en av mina favoriter och nu kom jag över den igen. Ska nog börja följa enbart dig då din smak på kläder och inredning är den samma. Gillar din nya grej organista.

    En fråga dock och vore underbart om du kunde svara på den. Vad är måttet på ert matbord med fyra eames stolar på långsidan och även måttet på mattan som omger matsalsgruppen så fint. Inte så lätt föreställa sig vilka mått man ska ha med nytt hus.

    Mvh
    Maria

    Reply