Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:03 | November 12, 2019

frukost och jobbvänligt på café Kavalleriet

Kavalleriet på Sibyllegatan alltså, jag säger då det. Vilket mysigt ställe! Jag och Matilda passade på att boka in en frukost där förra veckan efter att jag hade sett på Ellinors Instagram att hon hade varit där och det såg så fint ut i hennes stories.

Jag har gått förbi den här vackra byggnaden så många gånger men caféet är tydligen ganska nytt och jag fick nästa lite Snickarbacken-vibbar där! Snickarbacken var ju mitt favoritcafé förut men det har tyvärr stängt för gott.

Vid disken hade de dukat upp med mackor, olika juicer och söta bakverk!

Det blev varsin cappuccino i vanlig ordning. Förr var det inte ovanligt att jag och Matilda lyxade till det med take away, ibland flera gånger om dagen.

Men vi har faktiskt varit duktiga och dragit ner på det den senaste tiden och utnyttjar istället kaffemaskinen på kontoret. Så när det vid enstaka tillfällen blir en riktig barista-kaffe så njuter jag för fulla muggar.

Frukostmenyn sträcker sig en bra bit längre än det som erbjuds framme vid disken. På menyn går det att välja mellan allt möjligt gott – avokado toast, croissant, äggröra, gröt och yoghurt. Jag gillar att de verkligen har tagit sig an konceptet “frukost” och serverar det ända fram till elva på vardagar, och hela dagen under helgen. Då kan man med fördel sitta kvar ett bra tag vilket var precis vad vi gjorde!

Jag beställde in en gröt till frukost och fick den serverad med skummad mjölk på sidan, mums!

Vi delade på den obligatoriska avokadomackan och så tog Matilda en grekisk yoghurt med citrusfrukter och granola som tydligen var väldigt god den också!

Bästa målet på dagen…

…och vi valde att sitta kvar och jobba på Kavalleriet ända fram till lunch faktiskt. Ett litet tips om du vill ha miljöombyte under dagen! Kavalleriet känns som gjort för att sitta och jobba, med mycket plats och en lugn och härlig atmosfär där det är lätt att koncentrera sig.

Jag älskar valven, och visst påminner det lite om Snickarbacken?

Det tycker i alla fall jag och det är mycket möjligt att Kavalleriet kan knycka förstaplatsen i mitt hjärta nu när Snickarbacken har stängt. Vem vet!

Det enda minuset är väl att det ligger lite längre bort än Snickarbacken som låg rakt över gatan från vår lägenhet.

Det blir å andra sidan en perfekt promenad för Charlie och hundar är varmt välkomna hit. Charlie var med oss hela förmiddagen men jag glömde bort att ta en bild av henne. Hon låg och sussade sött i sin väska under tiden som vi jobbade.

Hit kommer jag definitivt att gå igen! Frukosten var fantastisk och det märktes verkligen att de lägger ner sin själ i maten.  Jag är så glad att jag hittade den här lilla pärlan via Ellinor.

Ha en fin tisdag, puss och kram!


12 kommentarer12 kommentarer om “frukost och jobbvänligt på café Kavalleriet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här