Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:16 | November 6, 2019

min vecka i bilder – ett oväntat frisörbesök och Sydafrika-planering på landet

Hej vänner!

Det är dags att gräva fram senaste tidens mobilbilder ur arkivet och den här gången blev det en enda röra när jag laddade upp bilderna i bloggen så jag ber om ursäkt för att de inte presenteras i kronologisk ordning som de brukar göra, hehe. Vi börjar för ungefär en och en halv vecka sedan när det var fredag och jag hade gjort mig fin…

…jag skulle nämligen kila ner till Taverna Brillo efter jobbet och äta middag med Mattias, Mikaela och Johan. Vi delade på friterad kronärtskocka, carpaccio, burrata och calamari till förrätt och åt deras löjromspizza och getostpizza till varmrätt. Allt var så gott! Det var längesen jag åt på Brillo så jag var positivt överraskad, jag minns inte att maten var så fantastiskt gott.

Jag har fått in en riktigt bra träningsrutin de senaste veckorna och den här bilden knäppte jag av mitt träningsset från Stonger en dag när jag var på väg till ett pass. Det här är mina bästa träningsbyxor just nu, så sköna och löjligt höga i midjan, precis som jag vill ha det.

Efter mitt Becore-pass mötte jag upp Tekla på Mahalo och åt deras smaskiga Acai Bowl med jättemycket jordnötssmör och topping.

Och det här var på vägen tillbaka till kontoret. Ofta när jag går i stan och hittar en fin gata eller ett vackert hus så knäpper jag av en bild, här skulle jag gärna fota en outfit snart, så vackert.

Jag har även varit på ett event hos Facebook tillsammans med Shopify!

Det var kul att få se Facebooks kontor, jag har aldrig varit där tidigare och det såg ut som ett enda stort och kreativt dagis. Jag kan tänka mig att det är en jätterolig miljö att arbeta i men personligen hade jag nog aldrig inrett så, haha, det känns väldigt Google/Silicon Valley. Och det passar säkert ett digitaliserat företag väldigt bra!

De serverade en god frukost och så var det lite mingel innan vi satte igång.

Jag har jobbat med FB-annonsering sedan dag ett med Organista och har fått lära mig en hel del av min FB-konsult Damon. De pratade alltså mestadels om saker som jag redan kände till men det bästa med de här seminarierna är ändå att man får träffa alla andra e-handlare som man kan dela erfarenheter med och lära sig utav.

På eftermiddagen skulle jag på ett möte på Linnegatan och hade en halvtimme över, den spenderade jag på mitt favoritcafé Kringlan som drivs av världens härligaste par i 30-årsåldern. Missa inte!

Det var flera på kontoret som hade testat “lyxbion” Capitol den senaste tiden. Jag har aldrig hört talas om den tidigare men jag och Mattias älskar ju att gå på bio så när vi skulle på dejtnight förra veckan så bokade jag biljetter till Joker här.

Jättefina lokaler och man kan äta både mat och dricka vin till filmen, så mysigt. Har ni sett Joker? Jag var alldeles tagen och Joaquin Phoenix är ju en helt fantastisk skådespelare. Riktigt skruvad, mörk och bra film!

På väg till kontoret häromdagen så knäppte jag den här bilden av mina två favoriter. Charlie älskar Matilda och så fort jag inte är på kontoret så ska hon upp och ligga i Matildas knä. Hon vet att hon inte får det när jag är där så hon passar på den lilla skiten, haha.

Förra helgen åkte vi ut till landet efter vår middag på Brillo under fredagen. Det är alltid extra mysigt att komma ut till landet efter en kväll i stan…

…och kort därpå kom Stina, Max och Kristian ut. Vi fikade, lekte med Max i flera timmar och när han hade lagt sig så lagade Mattias pulled pork burger och sötpotatispommes till middag.

Morgonen efter så åt vi en lång frukost tillsammans och Charlie kröp upp i Kristians knä. Ibland överraskar hon! Charlie är ju en väldigt reserverad hund och har knappt en handfull favoriter som hon tyr sig till. Andra människor bryr hon sig inte särskilt mycket om och det här hör alltså till ovanligheten. Jag som matte blir nästan lite stolt när det händer, haha, fråga mig inte varför. Det är ju knappast som att jag har något med det att göra…

Och på Nyhetsmorgon pratade dem om att optimister lever nära tio år längre än pessimister. Jag som ofta för höra att jag “är alldeles för positiv” blev såklart skitnöjd och var tvungen att ta en bild som bevis. Den här kommer jag dra fram varje gång någon säger så till mig nu, mohaha.

Den här lilla tjejen alltså, hon är ett proffs på att ha mysigt!

Och så här vacker var vintern en eftermiddag när jag kom hem efter min långpromenad med Charlie.

På måndagar är det frukostbuffé för alla medlemmar på vårt kontor…

…och den här bilden knäppte jag av den härliga utsikten från kontoret. Vi har ju sagt upp vårt kontrakt som går ut i februari. Jag kommer sakna det här stället men är helt säker på att nästa kontor kommer bli ännu mer episkt.

Frukostbuffén blir faktiskt bara bättre och bättre för varje månad som går och nu är den i klass med en riktigt bra hotellfrukost.

Det har blivit en hel del tidiga morgnar på kontoret den sista tiden. Jag har fixat med våra produktsidor och då är det så skönt att dra av ett race innan det blir liv och rörelse på kontoret så att jag kan koncentrera mig ordentligt.

Och jag har ju helt glömt att berätta! Jag fick ett ryck förra veckan och bokade in en tid hos bästa Emelie för att slinga bort min utväxt.

Helt plötsligt kände jag att det var dags men övergången med hombre (märk utväxt) var perfekt för att jag skulle vänja mig vid det lite ljusare.

Det var en tjej på salongen som hade köpt hem det här kosttillskottet från USA som tydligen ska vara helt grymt för hår, hud och naglar. Någon som har testat? Jag tycker att mina naglar håller sig jättebra under sommaren men på vintern blir kvaliteten tio snäpp sämre.

När jag satt hos frisören så var pappa var nere vid mamma och Mattis grav och fixade inför Alla Helgons helgen och skickade den här fina bilden <3

Och håret blev precis som jag hade tänkt mig, helt jäkla magiskt. Jag har förstått att det är mellanbrunt men i min värld är det här väldigt ljust så jag kallar det honungsblont. Jag vill ha lite varmare toner i mitt hår och är alltid lika imponerad när Emelie får till det så här bra!!!

Och sen jag blev ljusare har jag inte kunnat sluta ta selfies på min nya hårfärg, hehe. Jag är så nöjd!

I fredags åkte vi ut till landet efter jobbet och gjorde fint inför Alla Helgon. Jag hittade den här gulliga lyktan i garaget som bor på vår trapp nu.

Jag svängde även förbi Bunches och köpte lite blommor innan vi lämnade stan.

Strax efter lunch i lördags kom Michaela och Damon ut till landet lite tidigare än de andra.

De hade med den här fantastiska kaffekokare i present som de vet att vi har saknat…

…och den sötaste Halloween-dräkten någonsin till Charlie. Nämligen en Super Charlie-cape. Världens finaste vänner!

Dante var lördagsfin i Gucci-koftan som han fick av oss när han var nyfödd. Nu sitter den som en smäck!

Och jag var fortfarande nyförälskad i mitt ljusa barr, nyförälskelsen kommer antagligen att hålla i sig ett bra tag till. Nu när jag väl har blivit lite ljusare igen så förstår jag inte alls varför jag drog ut på det så länge.

Vid fyratiden gjorde resten av gänget oss sällskap och Mattias hade gjort värsta presentationen med Sydafrika och alla våra bokningar. Haha! Vi planerade aktiviteter och annat i över en timme och nu börjar jag förstå att vi faktiskt ska åka på världens härligaste semester tillsammans med det här underbara gänget. Oj, vad jag längtar!

Så här mysigt dukade vi upp i matsalen och Damon lagade sin specialare, grön ärtsoppa (Creme Ninion) till förrätt som var helt brutal.

Och till varmrätt lagade Mattias oxfilé, svampsås och en helt fantastisk potatispuré.

Vi satt uppe till ett bra tag efter midnatt och när jag smög upp vid åtta i söndagsmorse så började även resten av huset vakna till liv.

Jag, Damon och Daniel städade undan gårkvällen och började duka fram frukost och Petra var ansvarig för Dante. Vi kallar ju henne the baby whisperer av en anledning, hon är så jäkla duktig med barn nämligen, haha.

Lagom tills allting var klart så gjorde de andra oss sällskap…

…och så njöt vi av frukosten ett bra tag…

…innan vi klädde på oss och så gick vi tjejer en lång promenad med hundarna och Dante.

När vi kom tillbaka blev det Halloween-fika…

…och lite gos innan alla började packa ihop sina saker och åkte hem till stan igen. Det var allt för den här gången vänner, puss & kram!


8 kommentarer8 kommentarer om “min vecka i bilder – ett oväntat frisörbesök och Sydafrika-planering på landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Härliga bilder och berättelser
  Må Väl
  Kram

  Reply
 • Tack <3 Vad kul att du gillar! Kram

  Reply
 • Kanonfint!! ❤️

  Reply
 • Tack gulliga du vad glad jag blir ❤️

  Reply
 • Låter superhärligt! Och jättefin färg på håret!

  Reply
 • Tack snälla du, jag är så nöjd med håret. Emelie är en riktig stjäla på slingor och färg!

  Reply
 • Jag minns att jag skrev till dig för länge sedan och frågade hur du gör för att vara så positiv, haha. Nu har jag själv lyckats ”omprogrammera” hjärnan till mer positivt tänkande och vilken skillnad! Märker hur det påverkar min omgivning positivt också och att det smittar av sig och den känslan är den bästa! Läste även att optimism är bra mot stress, att optimister känner sig mindre stressade just för att man har en annan syn på saker än pessimister. Kan hålla med om det också! Såg mig inte som en pessimist innan utan en hybrid där emellan. Det blev en lång kommentar – ville egentligen bara säga att du inspirerade mig till ett mer positivt tänkande och det är jag väldigt glad över! 😘

  Reply
 • Wow, tack fina du för kommentaren! Den gjorde min dag och jag är helt säker på att de flesta av oss kan ändra vår inställning till livet och tänka mer positivt. Som ni läsare vet så har jag inte alltid haft det så lätt men jag slutar aldrig att tänka positivt och det skulle jag säga är min största styrka här i livet. Tack snälla för att du delade med dig, stor kram!

  Reply