Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:40 | November 1, 2019

så här planerar jag min capsule wardrobe

kappa här // polo här // vit t-shirt här // väska här //  boots här // byxor här 

Hej älsklingar! 

Här kommer som utlovat uppföljningen på mitt inlägg med temat capsule wardrobe som jag la upp i förrgår. Jag tycker det är så roligt att ni visar intresse för att skapa en hållbar garderob, för då får även jag tänka till lite extra kring hur jag planerar min garderob. De senaste åren när jag har rensat ur och organiserat min garderob så har jag sett varje tillfälle som ett steg i rätt riktning för att skapa en garderob med fler plagg som jag använder ofta och färre plagg som bara ligger och skräpar.

Jag vill framförallt undvika att köpa plagg som jag aldrig använder och upplever att det blir lättare med åren, efterhand som jag blir tryggare och tryggare i vad min personliga klädstil faktiskt är. Förr var jag mer trendkänslig men nu innehåller min garderob främst enkla, stilrena och klassiska plagg som man kan mixa och matcha med varandra i oändligt många olika kombinationer. Idag tänkte jag därför tipsa om nyckelplagg och accessoarer som egentligen skulle kunna vara de enda man faktiskt behöver för att skapa en helt fulländad garderob.

 t-shirts här och här // skjortor här och här // stickade polos här och här // tights här // jeans här och här // läderbyxor här // vit polo här// svart polo här

Vi börjar med basplaggen! Jag ser alltid till att ha minst en svart och en vit t-shirt, skjorta, blus och polotröja i min garderob. Det här är väldigt tacksamma plagg som aldrig går ur tiden och som går att matcha med allt. I byxväg skulle jag aldrig klara mig utan ett par svarta, enkla tights, mina blå mom jeans, ett par ljusa jeans i samma modell och ett par skinnbyxor. Sist men inte minst, ett par stickade, varma tröjor. Personligen är jag mycket för polokrage, men mitt tips är hålla sig till den modellen som man är mest bekväm i. Du kanske gillar v-ringat eller rundad hals bättre!

svart kavaj här // rutig kavaj här // klänning här // svart kappa här // ullkappa här // linne här // svart kjol här // jeanskjol här // skärp Gucci här // väska här // pumps här // boots här// loafers här // sneakers här  

Och så var det dags för ytterplagg, accessoarer och lite mer uppklätt! Till att börja med måste jag ha minst två kavajer i min garderob, en enkel svart och en rutig för det är dem jag använder allra mest. Jag matchar gärna mina kavajer med kjol och en blå jeanskjol och en svart i skinn känns som riktiga klassiker. Varje capsule wardrobe behöver dessutom innehålla minst en “den lilla svarta” om ni frågar mig. Den här klänningen funkar lika bra under en kavaj till vardags som till fest med ett par klackar! När det kommer till ytterplagg och om jag endast hade fått välja två stycken så skulle det bli en svart kappa och en beige. Mina mest använda skor är svarta pumps, ankelboots, loafers, sneakers och ett par knähöga stövlar!

Jag hoppas att ni har tillräcklig med kött på benen och känner er riktigt peppade på att sätta igång att planera er alldeles egna capsule wardrobe nu, och glöm inte att först gå genom och se vad ni faktiskt har hemma innan ni köper nytt…

Ha en fin fredag älsklingar, puss & kram!


2 kommentarer2 kommentarer om “så här planerar jag min capsule wardrobe”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här