Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

13:55 | October 4, 2019

fredagsmys och återhämtning

Notes du Nord mjukisset här // Boots Inuikii här

Hej hjärtan! Jag hoppas att ni har haft en underbar vecka och har en rolig helg framför er. Min blir väldigt lugn, först landet sen middag hos Johan och Sophia, vilket jag ser fram emot efter en fartfylld vecka.

Helgerna för mig nu i höst handlar verkligen om återhämtning och vi har väldigt lite saker inbokade framöver vilket känns underbart. Jag jobbar ju en hel del under helgerna också men utöver det går tiden mestadels ut på att vila, kolla mysiga tv-serier, lyssna på poddar och att komma ut i naturen.

Jag samlar ju på mysiga hemmakläder som jag kan glida runt i ute på landet när det är helg och det här drömmiga setet kommer från Notes du Nord.

Jag älskar ballongärmarna som tillför det här setet det där lilla extra och ger en väldigt feminin silhuett.

Och på tal om lugn och ro…

…så har jag skurit ner ordentligt på min skärmtid på mobilen sedan ett par månader tillbaka.

Det var i slutet av sommaren när allting drog igång i en rasande fart igen som jag kände att jag fick nog och jag har i princip halverat mitt användande sedan dess vilket har gjort så mycket för mitt välmående.

Det var flera år sedan jag tog en kaffe på kontoret eller tog mig från punkt A till punkt B och bara stirrade rakt ut i tomma intet men nu gör jag det hela tiden och min hjärna har hittat tillbaka till ett helt annat fokus. Underbart, och i helgen tänkte jag berätta mer för er om hur jag gick tillväga för jag tror vi är många därute som kan se över vårt mobilanvändande och lägga den tiden på mycket vettigare saker.

Nej, nu ska jag jobba undan det sista innan jag går på helg, jag hoppas ni får en underbar fredag hjärtan…

Puss och kram!


2 kommentarer2 kommentarer om “fredagsmys och återhämtning”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Jag försöker göra samma sak. Numera lägger jag mobilen i köket ett par timmar innan jag ska sova och tycker att det är ganska mysigt att bara sitta på bussen och titta på folk eller ut genom fönstret. Dessutom har jag aldrig mobilen framme när jag umgås med vänner. T ex äter middag, tar ett glas vin, ser på film, fikar etc. Jag har aldrig fattat varför folk sitter med mobilen på bordet när de äter eller tvunget måste uppdatera på Instagram just i den stunden. Jag skulle känna mig så otrevlig. Det är nästan som om jag skulle vända mig om mitt i en konversation med någon och börja prata med en annan person. Ingen som gör så med mobilen tänker på det viset. Om det inte är så att det är en gemensam rolig aktivitet eller att den andra är på toaletten, men även då så är det faktiskt ganska skönt att bara sitta där och vänta utan att ta fram mobilen 🙂

    Eh, sorry om min kommentar är lite svamlande. Jag är nog för trött för att sitta framför datorn. På tal om skärmtid 😉
    Ha en fin start på din helg söta du!

    Reply
  • Visst är det skönt att vara skärmfri? Haha, liknelsen att börja prata med någon annan har jag inte ens tänkt på men det ligger verkligen något i det du säger. Så ska jag också börja tänka! Jag tror det är för att många är så pass beroende av telefonen så att det helt enkelt har blivit en norm att ta med sig den till middagsbordet. Man blir trygg av att ha den nära och veta vart den finns. Men jag hoppas att det vänder snart! Ha en underbar vecka fina du, kram!

    Reply