Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:36 | October 2, 2019

min nya hudvårdsrutin och råd från en vän som är utbildad hudterapeut

Neostrata Sheer Hydration här // Akademikliniken Recovery creme här // Akademikliniken Extra Care Moist här // Exuviance Vespera Bionic Serum här // Neostrata Clarifying Cleanser här // Exuviance SkinRise Bionic Tonic pads här // Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish här // Exuviance Deep Hydration treatment här 

Hej hjärtan!

Jag får ofta frågor om min hudvårdsrutin så jag tänkte att vi skulle kika på vad jag använder just nu. Jag skulle beskriva min hudtyp som ganska fet men jag upplever ändå att den stundtals kan bli väldigt torr, framförallt när det blir kallare ute. Så jag bestämde mig för att en gång för alla ta tag i det och göra en riktig satsning! OCH, då finns det ingen bättre person att vända sig till än min vän Stina som är utbildad hudvårdsterapeut. Jag upplever dessutom att vi har ganska likadan hudtyp så jag bad henne om hennes bästa hudvårdstips. Då rekommenderade hon en bra balans mellan aktiva ingredienser, som syror, och mer lugnande och reparerande produkter . På så sätt kan man hålla orenheter borta samtidigt som man återfuktar huden ordentligt. Blir det däremot för mycket aktiva ingredienser kan det gå åt andra hållet. Det är precis vad jag har upplevt tidigare när jag har testat aktiva ingredienser och därför har jag hållit mig borta från diverse syror. Men rätt balans verkar helt enkelt vara nyckeln och Stina gav mig en lista på produkter som jag beställde rakt av, haha!

Stinas favoritrengöring är Neostrata Clearifying Cleanser. Trots att den innehåller aktiva ingredienser kan jag använda den varje dag, det är för att den tvättas bort och inte ligger kvar på huden. I komplement till den tipsade hon om att återfukta, lugna och reparera huden med hjälp av Vespera Bionic Serum från Exuviance som är den gröna lilla flaskan. Serumet och rengöringen har faktiskt blivit mina två favoriter.

Eller, nu kommer vi ju till min nya dag- och nattkräm som också är helt fantastiska om man gillar återfuktning precis som jag. Båda två kommer från Akademikliniken och dagkrämen tillför fukt under dagen och heter Extra Care Moist. Nattkrämen heter Recovery Creme och den reparerar och återuppbygger under natten. Min natt- och dagkräm innehåller alltså inga syror utan fokuserar endast på att reparera, lugna och återuppbygga hudbarriären. Jag har använt spf året runt under en lång tid nu och det blir ännu viktigare när man använder produkter med aktiva ämnen. Den bästa jag har testat (japp, det var Stina som tipsade mig om den också, haha) är Sheer Hydration från Neostrata med spf 35. Den är superlätt, sjunker in i huden på några sekunder och lägger sig aldrig som en hinna under sminket som jag ofta tycker att ansiktskrämer med spf gör.

Exuviance SkinRise Bionic Tonic pads här // Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish här // Exuviance Deep Hydration treatment här 

Som komplement till min dagliga hudvårdsrutin så använder jag de här padsen en till två gånger i veckan. Två till tre gånger i månaden ska jag även peela hyn med Exuviances Microdermabrasion för att få bort döda hudceller. Så fort jag behöver en extra fuktboost så får Deep Hydration Treatment agera nattmask eller till och med som serum under dagarna. Jag brukar lägga den direkt efter att jag har gjort min peeling och sedan sover jag med den.

Tydligen går det bra att blanda Neostratas och Exuviances produkter och ni som har läst bloggen i många år vet att jag testade enbart Exuviance-produkter för många år sedan men det fungerade inte alls för mig. Jag gav det ändå några månader men min hy som i vanliga fall sköter sig väldigt bra blev väldigt dålig och jag fick mycket finnar som aldrig försvann. Anledningen att man kan blanda Neostrata med Exuviance är för att de innehåller samma aktiva syra och annars ska man vara försiktig med att blanda olika syraprodukter. Stina trodde att min dåliga hy sist kan ha berott på just det eller att jag helt enkelt råkade gå på för hårt, det magiska knepet är visst att man sakta men säkert vänjer hyn vid produkterna.

Neostrata Clarifying Cleanser här // Neostrata Sheer Hydration här // Neostrata Eye Cream här // Akademikliniken Recovery creme här // Akademikliniken Extra Care Moist här // Exuviance Vespera Bionic Serum här 

Stina var även väldigt noga med att flera gånger poängtera för mig att vad som passar en viss person är väldigt olika beroende på vilken hudtyp man har så klart. Men alla de här produkter ska i alla fall vara väldigt “snälla” mot hyn och arbetar lagom aktivt samtidigt som att jag kompletterar med produkter som håller min hy ren, fräsch och återfuktad. Jag kör alltså exakt samma hudvårdsrutin som hon rekommenderade och älskar det, min hy känns väldigt återfuktad och välmående och jag är så glad att jag har ett riktigt hudvårdsproffs som vän så att jag slapp testa mig fram till just den här magiska kombinationen på egen hand.

Det hade jag förresten aldrig ens lyckats med, haha! 


4 kommentarer4 kommentarer om “min nya hudvårdsrutin och råd från en vän som är utbildad hudterapeut”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Tack Linn för att du delar med dig 😍🙏🏼 Superbra inlägg som jag efterfrågat! Använder redan många av produkterna men blev nyfiken på Neostrata! Perfekt med tipsen från din vän Stina, jag är en sådan som lätt går för hårt ut så tog till mig av dem. Uppskattar verkligen att du lyssnar på vad vi som läsare efterfrågar, har alltid fått respons på önskemål och det är ett stort plus! Du är en klar favorit bland bloggarna 😘

  Reply
 • Wow, tack för din gulliga kommentar! Ja, det är så värdefullt när man kan få tips av någon som verkligen kan. Speciellt om man gör som du och jag och “går för hårt ut”, haha. Självklart vill jag lyfta det ni läsare efterfrågar. Det är ni läsare och er närvaro här som är anledningen till att bloggen är vad den är. Kram!

  Reply
 • Tack för ett bra inlägg, behöver precis inhandla nya produkter här.. Tycker det är svårt när man ska bestämma sig för att köra på en dagkräm med eller utan SPF 🙂 Hur tänker du? Antar att produkterna från Akademikliniken inte innehåller SPF? Kör du på en kräm med SPF när du misstänker det blir en solig dag då och en utan under de tråkiga grå dagarna? 🙂

  Reply
 • Hej fina du. Bra och ganska viktig fråga när det kommer till hudvård, enligt mig. Som jag skrev i inlägget förespråkar jag alltid spf, året runt. Speciellt om man samtidigt använder aktiva ämnen för mycket av de farliga strålarna utsätts vi för året runt. Nej precis, krämerna från Akademikliniken innehåller inte någon spf. Det gör ju inget när det kommer till nattkrämer för då ska man inte ha spf men när det gäller dagkräm så rekommenderar jag att komplettera med en SPF om din dagkräm inte innehåller det. I inlägget tipsar jag om min favorit som Stina rekommenderade. Och kom ihåg att kika efter något som innehåller både UVA- & UVB-skydd. UVA är de strålar som når oss året runt, oavsett om det är molnigt eller inte. De passerar moln, glas och hudens översta lager. Det är därför det är viktigt att ha spf året runt. UVB har ett högre energiinnehåll och kan bromsas av exempelvis moln, det är de strålarna som gör att du bränner dig när du solar. Jag hoppas du fick svar på din fråga. Kram!

  Reply