Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

11:06 | September 29, 2019

svar på kommentarer – Vietnam, konsumtionshets och hudvård

Jag är så imponerad av dig och din resa med Organista! Jag har önskat och fått mina packboxar och påsar från dig i gåva och de är så oerhört bra! Så fin kvalitet, hoppas de ska hålla många resor till! Sen använder jag vissa av dem hemma i garderoben mellan resorna också, det är fantastiskt bra! Sen är jag än mer imponerad över hur otroligt transparent och bjussig du är med att berätta om din företagarresa! Önskar dig stor framgång och ett njutningsfullt företagande, det är du så väl värd! Kram

Tack snälla för din kommentar, den gjorde min dag! Vad roligt att du önskade dig våra produkter i present, det värmer mitt hjärta och jag älskar att få höra hur ni använder era Organista-produkter. Jag gör precis som du, använder dem väldigt mycket i mina garderober här hemma när jag inte är på resande fot. Och vad glad jag blir att ni uppskattar mina “Att starta bolag”-inlägg. Jag har lärt mig så mycket och delar mer än gärna med mig av allt jag kan. Jag vet att det är så många här som är i uppstartsfasen av egna bolag eller som drömmer om att starta eget i framtiden så jag är bara glad om jag kan inspirera lite. Kram och ha en underbar dag!

Jättekul att läsa om det som är bakom ditt företag. Jobbar själv med logistik och produktutveckling i ett större företag och tycker det är lika spännande varje gång man får ett sample från tillverkaren.

Wow, vad spännande! Då har jag säkert så mycket att lära av dig, haha! Visst är det roligt? Jag älskar när vi får nya prototyper. I början var det mycket ändringar som behövde göras men nu har fabriken blivit så duktig på att tillverka våra produkter så sample-rundorna går mycket snabbare. Det här är utan tvekan det roligaste jag har gjort. Kram fina du!

Hej igen! SÅ kul att läsa om Organista när jag precis håller på att undersöka allt du skriver om! Fabriker är verkligen en djungel. Om man anlitar en agent, vad kostar det? Eller fördelas kostnaden med fabriken på nåt sätt? Ser mycket fram emot nästa del!

Hej där! Vad kul att du gillar! Bra fråga och det beror säkert på vilken agent du arbetar med. Vissa agenter tar ett fast arvode och andra tar ut en provision. Provisionen har jag märkt ligger på mellan 10-20% men sjunker efterhand som du kommer upp i större volymer och precis som med allting så är det ju förhandlingsbart. Min agent lägger på sin provision när jag lägger en beställning hos fabriken och hon kostar mig alltså ingenting under perioderna däremellan vilket passar mig utmärkt nu när vi är en liten start up som måste hålla hårt i alla våra utgifter. Kram och lycka till med allt, du måste berätta mer om ditt företag sen när du är igång.

Vad härligt med en resa till Sydafrika! Jag bodde i Kapstaden i ett halvår för tre år sedan snart. Det är en av de mest fantastiska städerna jag varit i. Inte alls fel att gå i sommarkĺäder hela “vintern” heller. Håller för övrigt med om Vietnam. Det landet (älskade Hanoi!) kommer tätt efter som favorit. När är det ni åker dit? Hoppas att det blir en underbar upplevelse!

Hej där! Visst var Vietnam magiskt, det är över tio år sedan jag var där så det hade varit kul att åka dit snart igen, även om jag har hört att det har förändrats mycket. Vi åker till Sydafrika i mitten på januari. Om du har några tips på saker vi inte får missa så får du hemskt gärna lämna en kommentar. Vi var ju där för 7-8 år sedan och jag är lite orolig att det ska kännas som att vi har gjort det mesta så jag tar gärna lite tips från en “local”, hehe. Kram!

Hej Linn! Härligt med Sydafrika! Jag och min kille är sugna på Vietnam, var rekommenderar du att åka? Vi tänker två veckor. Tack på förhand o grym blogg.

Åh, jag var som sagt där för över tio år sedan och har hört att det har blivit mer exploaterat sedan dess men jag hoppas att det är lika bra fortfarande. Jag älskade i alla fall Mekong Delta, Ho Chi Minh, Nha Trang (där tog vi vårt dykcert), Hanoi och Halong Bay. I den ordningen besökte vi de ställena och började i söder. Till Halong Bay måste ni åka och bo över på en båt som tar er ut bland öarna i ett par nätter. Missa inte odlingarna i bergslandskapen i norr, det gjorde vi och jag ångrar verkligen det. Mitt tips om ni åker till Vietnam är att försöka “hinna med” hela landet, från söder till norr, för det skiljer sig väldigt mycket. Det är något med Vietnam som jag fastnade för, kanske är det deras historia och när vi var där var det som sagt väldigt oexploaterat. Det fanns inte ett enda Mc Donalds i hela landet när jag var där, inga amerikanska kedjor och man märkte tydligt av föraktet mot Amerika efter Vietnamkriget. Otroligt gripande och intressant! Vi åkte med buss och tåg från söder till norr och det kan jag varmt rekommendera, man fick verkligen se landsbygden och hur lokalbefolkningen lever då. Ha en fantastisk resa, kram!

Kul med ett svarsinlägg! <3

Vad roligt att det uppskattas! Jag är så glad att ni gör så många avtryck här i bloggen varje vecka och jag svarar alltid på alla kommentarer så fort jag hinner. Det är som sagt ni som läser bloggen och kommenterar som är anledningen till att jag älskar mitt jobb så mycket. Så tack för det, kram!

Hej! Jag har följt din blogg till och från sedan du startade den. När jag kikade in på din Instagram blev jag lite förvånad över att du “bara” har 24 k följare. Blev lite nyfiken och tänkte höra om det helt enkelt är så att du inte satsat så mycket där? Eller vad det beror på? Det är såklart många följare, men jag förväntade mig typ att du skulle ha 3-4 gånger så många. Kanske konstig fråga! En annan sak jag funderar mycket på. Jag vet inte om du vill svara, men du som träffar många influencers på event mm. Pratas det någon gång om ansvar för miljön? Deras/erat jobb innebär såklart att marknadsföra produkter, och samtidigt känns det som att de bidrar till konsumtionshets? Eller att de faktiskt tjänar pengar på grund av yngre tjejers osäkerhet? De unga tjejerna som ser upp till dem och lägger sina studiemedel på att köpa kläder de marknadsför. Jag är bara nyfiken på att höra om sådana här frågor diskuteras bland influencers? Menar inget illa! Jag känner mig bara lite bekymrad över hur det är för dagens unga med sociala medier med alla perfekta utseenden och kläder. Minns ju själv hur jobbig den tiden kunde vara!

Hej där! Tack för din kommentar. Haha, det tar jag som en komplimang! Jag hade min profil privat ett bra tag innan jag började använda Instagram som en del av mitt jobb och jag har alltid föredragit bloggen som forum så det beror nog mycket på det. Och angående din andra fråga, självklart pratar vi om det. Det finns säkert en hel del förändringar och förbättringar som hade kunnat ske men ingen tar direkt ansvar. Jag tror att förändringen dessutom måste ske från alla olika håll, från företag, från enskilda individer samt influencers. Jag gillar dock att man idag får influenser från så många olika håll och inte bara från några enstaka aktörer. Det känns som att det finns ett så mycket mer mångsidigt utbud. Men personligen så tror jag att det är skitjobbigt för unga tjejer idag, framförallt för att de växer upp med alldeles för många intryck. Vi är inte anpassade för det och jag har självt dragit ner jättemycket på min skärmtid och mår så mycket bättre av det. Jag tror och hoppas att det kommer bli allt vanligare! Hoppas du fick lite svar på dina funderingar, annars får du gärna lämna en kommentar igen, kram!

Finns ingen härligare plats på jorden än Syd Afrika!! Enligt mig i alla fall. Ohhh, ni kommer ha en underbar resa, blir nästan lite avis hehe, men är det någon som förtjänar det så är det du!

Visst är där underbart, och tack snälla, vad gullig du är! Det känns väldigt härligt att ha någonting att se fram emot, jag kommer jobba väldigt mycket tills dess så då ska jag verkligen passa på att koppla av och ha lite semester. Kram och ha en fin vecka!

Wow vilken inspirationskälla du är! Älskar outfiten ovan! Klickade hem skjortan på direkten!

Tack fina du. Alltid roligt att få inspirera!

Åh vad snyggt allt är du har på dig! Missade blusen. Vad är det för märke o modell på den? Snyggt hår med. Härligt med en solresa i vinter! Tyvärr ska vi ingenstans i år.

Tack! Blusen är från 2nd Day, modellen är 2ND Nina och du hittar den här och här. Kram!

Bra inlägg! Det här med namn är verkligen svårt. Jag har reggat .nu och .se, men .com är upptaget. Tycker du man kan köra på en .se adress? Känns inte som att jag kommer att komma på ett helt ledigt namn! Och kan man heta .se på sociala medier? 

Hej fina du! Ja det är riktigt klurigt. Tycker att .se är en jättebra start. Jag hade enbart .se i början och sen köpte jag loss .com-domänen. Det var inget billigt beslut men det kändes viktigt för mig. Jag tror det beror på vad du planerar med din verksamhet. Ska du enbart vara verksam i Norden eller vill du sälja internationellt? Då kan du såklart heta .se på sociala medier också. Det finns flera företag som gör det. Kram och lycka till!

Vilken grym guide! Helt fantastisk! Tydlig! Hejja! Längtar till nästa!

Tack för din kommentar, alltid roligt att höra att det uppskattas. Kram!

Intressant! Kul att du vill skriva om detta!

Härligt att det uppskattas med lite mer jobb-relaterade inlägg! Kram på dig.

Tack! Vilket fantastiskt bra inlägg. Ser fram emot fortsättningen!

Wow, så roligt att höra att ni gillar mina “Starta bolag”-inlägg, tack! Det är så mycket information och kunskap som ska sammanfattas i varje inlägg så det tar lite tid men mitt mål är att publicera ett var eller varannan vecka tills jag har betat av allt jag har lärt mig. Kram!

Så grymt bra att du väljer att dela med dig av det här. Uppskattas till tusen!

Tack snälla, och glöm inte att fråga om jag missar något som ni undrar över när det kommer till uppstarten av Organista. Kram!

Undrar lite över fördelen med att registrera sitt företag som ett aktiebolag jämfört med bara som ett vanligt företag, om du vet eller har någon tanke kring det? Om jag förstått det rätt så går det att bara registrera ett företagsnamn, alltså utan att lägga 50k på ett AB. Men det kanske finns en fördel med att göra det?

Tack för din kommentar! Skillnaderna mellan AB och Enskild Firma är ganska många. En är att man gör skillnad på privatperson och bolag och företaget får ett eget organisationsnummer. Har man Enskild Firma gör man ingen skillnad på företaget och dig som privatperson, organisationsnumret blir grundarens personnummer, och med det sagt är AB ett säkrare alternativ. Det kan bara vara en person som äger en enskild firma, gentemot AB där det kan vara hur många som helst. Då går det att ta in investeringar och flera delägare. Planerar du i framtiden att skaffa anställda så går det tydligen (som jag har uppfattat det) att göra i en Enskild Firma, men med ett AB finns det många fördelar för personalen så som löneförmåner och friskvårdsbidrag. Ska man dessutom handla med andra företag är det nästan alltid ett AB som gäller som krav. Företagsnamnet på en enskild firma blir dessutom endast skyddat i det län där man har registrerat företaget. Men med AB täcker skyddet i hela Sverige. Man kan dessutom betala ut en del av överskottet i bolaget som vinst, vilket beskattas lägre än en lön som anställd. Ja, fördelarna är många! Jag skulle enbart rekommendera Enskild Firma om du ska arbeta ensam i bolaget samt aldrig kommer över brytningsgränsen så att du får skatta bort för mycket av pengarna du tjänar. Det är definitivt värt att kolla upp i alla fall, innan du bestämmer dig. Kram!

Hej! Jag har ett likadant växthus med markfilt. Nu undrar jag vad för typ av gödsel skall man ha och när ska det gödslas. Tacksam för svar.

Hej där! Åh, jag har inte gödslat alls och fick en fantastisk skörd ändå. Men fråga personalen på Plantagen, jag är helt säker på att de vet precis. Kram!

Åh vilken dröm att gå på Khalid, trist bara att det inte kändes 100%-igt.

Ja, men så kan det vara ibland. Vissa artister är väl bättre live än andra. Nästa gång får vi satsa på någon som bjuder på lite mer “show” helt enkelt, haha, kram!

Coolt att ha sett honom! Har dock hört att han är ganska nonchalant…Har du lyssnat nåt på Jorja Smith?

Aha, ja jag har ju inte träffat Khalid personligen, så jag vet inte, hehe. Nej, faktiskt inte men det måste jag göra nu, tack för tipset!

Hej Linn, kan du inte tipsa om höst/vinterskor som är snygga till vardag (gärna utan hög klack). Tack på förhand

Hej! Bra idé, jag själv är ju lite antingen eller, dvs. klackar eller sneakers, haha! Men när snön kommer så åker ju faktiskt vinterskorna på så det kan jag absolut göra. Håll utkik, kram!

Först och främst – attans vad snygg du är! För det andra satt jag precis och letade efter ett inlägg som du har publicerat, där det fanns bilder från en fest på Djurgården (tyvärr hittade jag inte inlägget). På festen hade de ett underbart tält som skulle vara perfekt till mitt stundande bröllop. Vet du vart de har fått tag på tältet eller har du eventuellt möjlighet att fråga dem? Jag skulle verkligen vara EVIGT tacksam för svar! Kram!

Hej där! Åh, ja, det var mitt “Veckan i bilder”-inlägg. Jag är ledsen att göra dig besviken men Johan hade lånat det av en vän så det går inte att hyra någonstans. Jag hoppas du hittar ett liknande och lycka till med all planering inför bröllopet. Kram

Jag har också fet hy så ser fram emot att höra om din nuvarande hudvårdsrutin! Och kanske även ett i lägg om hur du sminkar dig…? Jag tycker du har så fin och jämn hy på alla bilder, samtidigt som det ser så naturligt ut så du får gärna dela med dig av dina hemliga knep där.

Tack snälla! Inlägget kommer inom kort. Jag är ingen expert inom hudvård men tycker det är väldigt kul så jag skriver gärna om min nuvarande hudvårdsrutin. Kram!

Jag har oxå fet hy och får lätt finnar (har nyligen fått reda på att jag har pcos) och äter nu P-piller. Min hy är bättre och mindre fet nu. Förutom P-piller tar jag självklart hand om huden dagligen med en bra hudvårdsrutin och använder ansiktsmask regelbundet. Skulle vara kul att läsa din nuvarande hudvårdsrutin och vilka produkter du använder. Trevlig helg!

Oj, vad jobbigt, jag hoppas du mår ok trots omständigheterna! Jag visste inte att det påverkade hyn negativt. Men jag använder en hel del produkter som funkar jättebra för mig, jag får ju dock sällan finnar men du kanske hittar någon du gillar. Inlägget kommer upp vilken dag som helst i alla fall, jag vill skriva det så utförligt som möjligt så det tar lite tid. Kram!

Så kul med lägenhetsvisningar. Kan du inte berätta eller länka till vilka objekt ni kikat på? Tänker ni buda på någon så kanske du vill hålla det för dig själv iofs.

Hej där! Åh, jag tycker det känns så konstigt att länka och visa bilder på någon annans hem så där. Framförallt eftersom lägenheten inte alls var vad vi hade tänkt oss. Den såg väldigt fin ut på alla bilder men kändes väldigt mörk och var i stor behov av en renovering så det kommer absolut inte bli något köp, men jag vill inte påverka någon annan som kanske skulle vilja köpa den negativt, för bara för att den inte var för oss så kanske någon annan tycker att den är helt perfekt. Hoppas du förstår, kram!

Hej Linn var lite försiktig när du går dina skogspromenader. Min son Oscar har bott ute på Spaddalen ett tag. En morgon vid sextiden travade en älgko med kalv ut på Ramsdalsvägen mitt framför honom. Stirrade stint på honom. Fortsatte sen i sakta mak över vägen. Jag tänker på Charlie. Mvh Tina

Åh, tack snälla för din kommentar och varningen. Jag är ganska försiktig för jag såg en ko med sin kalv när jag var ute på promenad för inte så längesen. De är ju så läskigt stora och jag har hört att de kan bli aggressiva om man har med hund så jag ska verkligen vara försiktig. Hoppas att ni får en mysig höst där ute. Kram!

Älskar den låten! Kan också varmt rekommendera remixen, något fartigare. Härliga hösthälsningar!

Åh, tack snälla för tipset, den ska jag lyssna på direkt! Jag älskar verkligen den låten!


8 kommentarer8 kommentarer om “svar på kommentarer – Vietnam, konsumtionshets och hudvård”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Jag älskar den vita blusen under kappan! Så sjukt klädsam 🙂

  Reply
 • Visst är den snygg? Tack snälla, kram!

  Reply
 • Fint att du svarade på min kommentar om Sydafrika. Jag har en himla saknad efter det landet nu, särskilt Kapstaden 🙂
  Tipsar gärna, och fick lust att knåpa ihop en guide i veckan som kommer. Till dess så kan du kika på de inlägg jag skrivit redan.
  De ligger under dessa kategorier:
  https://nouw.com/christinesstories/category/cape-town-surroundings
  https://nouw.com/christinesstories/category/eating-out-in-cape-town

  Tyvärr saknar de äldsta inläggen bilder eftersom de försvann när jag bytte portal. Borde fixa det inser jag nu, hehe.

  Hoppas att du får en fin kväll!

  Reply
 • Wow, tack för fina och bra tips! Vad roligt att du har “travel stories” i bloggen och jag förstår att du saknar Sydafrika. Det är snart åtta år sedan jag var där så det ska bli sjukt kul att åka dit igen. Stor kram!

  Reply
 • Hej!
  Tack för en fin blogg! Sydafrika är helt fantastiskt, och inte alls farligt så som många verkar tro. Om du har möjlighet så besök även en kåkstad, Langa Township t.ex. Det är verkligen en ögonöppnande och intressant. En drink på hotellet Silos takbar rekommenderas också varmt :). Här hittar du massor av tips https://www.resorochaventyr.se/africa/sydafrika/

  Kram
  Irene

  Reply
 • Tack för din kommentar och tipset, det ska jag kika in. Sist jag var i Sydafrika upplevde jag inte heller att det kändes särskilt farligt samtidigt som jag har stor respekt för att man ska vara lite försiktig så klart. Det ska bli kul att se om det har förändrats något sedan jag var där sist. Ha en fin dag, kram!

  Reply
 • Tack snälla för det utförliga svaret på min fråga om AB och enskild firma! 🤗

  Reply
 • Tack själv för att du hör av dig och frågar. Jag svarar alltid och så gott jag kan utifrån min kunskap. Och det är extra kul att kunna hjälpa till med frågor om eget företagande. Kram!

  Reply