Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:40 | September 5, 2019

ett besök i frisörstolen

Hej favoriter! 

Förra veckan var det ju dags att besöka Emelie på Hairtalk igen och som jag hade längtat! I flera veckor hade jag gått runt och pratat om att jag vill bli blond igen, hehe.

…men när jag väl kom till salongen och satte mig i frisörstolen så vart jag helt plötsligt inte alls lika säker längre…

…så här såg mitt hår ut efter sommaren. Det var ju riktigt mörkt när vi satte i det i juni men sol och bad har blekt det en hel del.

Hairtalk har alla nyanser på extensions du kan tänka dig och Emelie hade tagit fram en ljus variant på extensions som vi först hade tänkt sätta i, den näst längst till höger nedan.

Men eftersom jag vet att mina extensions alltid bleknar lite med tiden så kände jag att den ljusa nyansen skulle bli alldeles för ljus om ett tag.

Jag fick lite  kalla fötter helt enkelt men det fina med livet är att det är helt okej att ångra sig, hehe!

Så det blev den här, lite mörkare varianten. Vi brukade ha några utav den här nyansen i håret förut, för att matcha min blondering som inte hade växt ut helt och nu har vi alltså använt nästan bara den här så jag är ganska många steg ljusare än tidigare även om det inte riktigt syns på alla bilder.

Hej pagen! Så här ser mitt egna hår ut nu, vi klipper topparna en hel del varje gång så att det ska få återhämta sig och det har blivit så mycket tjockare och mer välmående sedan jag bytte extensions-metod och slutade använda blondspray. Väldigt nöjd!

Emelie började blanda blekningen och slinga håret.

Hon är verkligen en stjärna och kan trolla med hår och färg! Vilken talang alltså och jag känner mig alltid 100% säker när jag sätter mig i frisörstolen hos henne.

Det är förmodligen inte världens lättaste uppgift att göra en sådan liten förändring som jag bestämde mig för och få mitt egna hår att passa in klockrent med de extensions vi sätter i.

Vi beslutade oss för att lägga ljusa slingor i mitt egna hår som en ombre och sedan en mörkare nyansering över dessa. På så vis kunde vi vi ljusa upp lite utan att det blir för markant.

Nyanseringen kommer dock tvättas ur och de ljusa slingorna kommer bli mer framträdande med tiden samtidigt som mina extensions kommer bli ljusare.

Tadaaaa! Jag vet att det inte syns så mycket skillnad på bilderna, hehe, men jag är så nöjd och är så tacksam för att vi gör en gradvis förändring så att jag slipper få panik. Jag kommer ta efterbilder senare också när det har ljusnat lite!

Och åter igen, jag är så imponerad av Emelie alltså!  Jag förklarade bara hur jag ville ha det och så anpassade hon det helt efter mina önskemål och förstod direkt vad jag var ute efter. Nästa gång kanske det blir lite fler ljusa slingor och mindre nyansering, vi får se, men jag tar det i min takt helt enkelt.


4 kommentarer4 kommentarer om “ett besök i frisörstolen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du passar så bra i den hårfärgen oavsett 🙂

  Reply
 • Tack snälla, kram!

  Reply
 • Oj vad vacker du var i längden på ditt eget hår!!! Jisses! Du är förstås fin i både “normallångt” och superlångt, men du borde testa att vara utan extensions ett tag, tror du skulle trivas sjukt bra och bli jättenöjd så fort du avvant dig! Du såg verkligen classy ut i det! 🙂 En skönhet klär förstås i allt, men blev alldeles häpen när jag “plötsligt” såg bilderna mitt emellan alla extensionsbilder! Så snygg! 😍😘

  Reply
 • Tack gulliga du! Åh. Jag testade det för något år sedan men trivdes inte alls. Inte omöjligt att jag testar det snart igen dock, man vet aldrig 😛 Kram fina du <3 Ha en härlig kväll!

  Reply