Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:58 | September 1, 2019

matleverans och sensommarmiddag på landet

Hej på er! 

Nu när Stockholm bjuder på så fint väder så har vi åkt ut till landet så ofta som det bara går för att njuta av de sista sommarkvällarna på altanen. Jag har blivit så mycket mer inspirerad när det kommer till matlagning nu när vi fått så fin skörd från trädgårdslandet också!

Eller ja, Mattias får i vanlig ordning stå för matlagningen, haha. Det är ändå han som har det största intresset och är väldigt duktig på att laga mat, men jag tycker det är kul att vara med att planera vad vi ska äta för gott och han låter mig önska väldigt många maträtter.

Det har varit så otroligt lyxigt att handla via Mathem och Skärgårdsbåten hela sommaren så när vi la vårt sista beställning med båtleverans så såg vi till att bunkra upp och fylla skafferierna inför hösten.

En kväll var jag så sugen på räkor, det var precis när vi skulle lägga vår beställning så då kikade vi på alla recept och hittade så mycket inspiration.

Mathem-båten har ju lagt till vid vår brygga hela sommaren och så hjälper personalen till att lasta av sen kör vi upp alla matkassarna med golfbilen eller släpet på fyrhjulingen.

Riktig vardagslyx om ni frågar mig och jag som inte gillar att gå och handla i mataffärer njuter för fullt. Helt plötsligt har det blivit roligt att handla!

Vi kommer fortsätta att köra Mathem i höst och vinter men då kommer vi köra leverans med vanlig lastbil, jag är så glad att det finns ut till oss för nu när jag har vant mig vid Mathem vet jag inte riktigt hur jag ska kunna leva utan det.

Man kan alltså söka på recept i sökrutan när man handlar eller bara skriva in en ingrediens och få upp olika recept innehållande den ingrediensen. Så smidigt och det gör verkligen inhandlingen ännu enklare, även för mig som inte är så duktig på att laga mat!

Min fantasi när det kommer till vad man kan laga är ytterst begränsad men nu kan jag gå in och söka efter något jag är sugen på och så finns det anpassade matkassar med tillhörande recept. 10 poäng!

Att leva med Mattias är dessutom som att leva tillsammans med en mästerkock. När jag väl försöker mig på att laga något så följer jag ett recept till punkt och pricka. Ibland blir det gott men ibland blir det inte alls som jag tänkt mig, haha.

När Mattias lagar mat så går han på känsla och det är så otroligt stor skillnad. Jag, pappa, vår familj och vänner kan skatta sig lyckliga helt enkelt och lyckligast av alla är så klart jag som får njuta av hans matlagning flera gånger i veckan.

När jag sa att jag var sugen på räkor så slängde han ihop Pil Pil bara så där och till det åt vi baguette och sallad med fetaost. Så enkelt men så otroligt gott!

Jag kommer sakna de här middagarna på landet när hösten kommer men vi har verkligen njutit så mycket av den här sommaren så jag borde kunna leva på minnena ända tills sommaren är här igen.

Jag har förresten en rabattkod som gäller för alla nya medlemmar hos Mathem. Med min kod LINN200 får ni hela 200 kronors rabatt på er första beställning hos MatHem och koden gäller september ut. Jag hoppas ni kommer älska Mathem lika mycket som vi gör…

Puss och kram!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här