Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:52 | August 27, 2019

Min vecka i bilder – svampjakt, Köpenhamn och långhelg i Skåne

Hej godingar! Vi skruvar tillbaka klockan lite och kikar på vad jag har haft för mig de senaste veckorna. Jag tog inte så många bilder på landet den sista veckan av semestern så jag slår ihop de bilderna med bilderna jag har tagit den senaste veckan. Nu kör vi!

En dag efter att det hade regnat jättemycket så gav vi oss ut i skogen på svampjakt. Vi letade i runt 1,5 timme och hittade ändå kantareller så att det räckte till ett par kantarell toast. Lyxigt! Vi tänkte gå ut en runda snart igen.

Jag skulle säga att skogen är en av mina topp tio bästa tidsfördriv. Jag älskar lugnet och att det alltid känns som att jag är med på en inspelning av Ronja Rövardotter. Skogen ute vid oss är som en riktig trollskog, så vildvuxen och fin!

Förra lördagen åkte vi bort till Nora Gård, minns ni den lilla pärlan som jag upptäckte förra sommaren bara 15 minuter från oss? Tyvärr upplevde jag att det har blivit lite nergånget sedan sist men det kanske bara var jag som såg det med helt andra ögon första gången jag var där.

Vi fikade i alla fall, jag åt en fralla, drack bryggkaffe som jag inte ens tycker om, hehe, och så beundrade vi de fina rabatterna hos damen som bor precis bredvid. Så här skulle jag vilja så på landet nästa år. Tänk att bara kunna gå ut i trädgården och plocka en fin bukett när man känner för det!

Det var riktig höstkänsla i luften och vi bestämde oss för att gå en promenad i skogen! Min lilla familj!

Det är så lantligt och fint överallt runt Nora Gård!

En kväll trotsade vi regnet och åkte bort till Vita Grindarna så fort solen kikade fram igen. Där åt vi en jättegod sparrissoppa till förrätt…

…och jag åt deras torsk med färska räkor, riven pepparrot och pocherat ägg. Jag har blivit helt besatt av vit fisk och pepparrot den här sommaren, så gott!

Sommarlov = sovmorgon! Jag vaknar ofta tidigt men jag älskar att ligga och mysa i sängen med Charlie och Mattias när de sover vidare. Jag kan stirra på henne i timmar och tröttnar aldrig, haha.

Ok, bara en till på min lilla tjej! Hur söt får man va egentligen?

Det har förtärts en hel del tomater också kan jag lova, vilken skörd det blev alltså!

Jag plockade en bukett med gräs, ängsblommor och faktiskt en hel del vackert ogräs borta vid Nora Gård som står på matbordet. Jag tänkte att den får torka så här.

Och sista kvällen på semestern så köpte vi precis allt vi var sugna på i matbutiken, haha. Jag älskar att göra det och det blev en salig mix av nachos med smält ost, toast med skagenröra, godis, bullar, pizza och revbensspjäll.

Vi tände ljus i hela gästhuset, tittade på en serie och åt tills vi storknade.

Jag är så glad att vi har fått spendera så mycket tid här i sommar och vi pendlar fortfarande en hel del, det är så mysigt att få komma ut hit på kvällen efter en lång arbetsdag i stan.

Min första dag på kontoret möttes jag av den här underbara lappen som Klara hade skrivit. Klara har ju praktiserat hos oss över sommaren och nu har hon börjat ett program på Hyper Island. Hon har varit en stjärna på att skapa innehåll och jag kommer sakna henne jättemycket. Gissa om jag blev glad av hennes fina ord?

Något av det bästa med att vara tillbaka i stan? Mina smoothies från Blueberry, hehe. Jag har en ny favorit som heter Go Nuts. Den smakar jordgubb och jordnötssmör. Underbart gott!

Och att komma igång med träningen igen! Jag hann köra ett pass innan jag fick feber och det var riktigt jobbigt efter tre veckors uppehåll men det gick. Jag längtar tills jag har fått in träningen som rutin igen!

I tisdags startade jag morgonen på Åhlens City där vi firade bästa Sara som har gjort en kollektion med basplagg för Bread & Boxers.

Jag och min bästa kompis som alltid är med!

Jag vet inte vad jag hade gjort utan den här lilla korven, hon gör mig så lycklig varje dag!

Och Charlie är van eventhund vid det här laget, hon har varit med mig på event i över tio år nu. Hon var 1 år när jag började blogga och nu är hon 12 år.

Sara har verkligen tagit fram den perfekta baskollektionen för Bread & Boxers som består av t-shirts, linnen och ett helt fantastiskt mjukis-set.

Vi fick sitta bredvid Jossan och fina Moon, Charlie är inte så förtjust i andra hundar tyvärr och ligger gärna lite högre upp så att hon slipper hälsa, så dryg, haha.

Basplaggen är verkligen tio poäng! Jag har levt i min vita t-shirt och den ribbstickade beiga t-shirten sen dess.

Vi åt frukost från ett ställe som heter Sallys!

Jag har inte hört talas om det tidigare men maten var jättegod!

Och så berättade den här stjärnan lite mer om kollektionen. Den heter Basics by Biderman och ni hittar alla plaggen här.

På vägen till kontoret kikade jag inom Louis Vuitton. De hade skickat ett sms om att min väska hade kommit tillbaka. Jag lämnade ju in den för att byta handtagen och nu känns den som ny igen. Så värt det och jag är jätteglad att jag tog tag i det och fick den fixad, jag använder den väldigt mycket fortfarande. Jag fick den för över åtta år sedan!

När jag väntade på att det skulle bli min tur så gick jag runt och kikade lite i butiken. Visste ni förresten att Louis Vuitton har börjat göra packningskuber precis som vi gör till sina resväskor? De kostar bara fem tusen kronor, hehe, men väldigt fina i alla fall.

I torsdags packade jag min handbagageväska till Skåne och jag får så många frågor om vad jag använder för produkter från Organista om jag reser med handbagage och jag skulle rekommendera det här setet (annonslänk) i så fall, det är helt perfekt till en liten resväska.

På kvällen innan jag skulle åka så tog vi en promenad och så åt vi middag på Kommendörens uteservering!

Vi delade på en massa smårätter, snackade jobb och promenerade hem med Charlie genom Humlegården. Stockholm är underbart så här på sensommaren!

Sedan släppte mina älsklingar av mig…

…och i fredags morse vaknade jag upp hemma hos Sofia och Rex i Malmö.

Jag gjorde mig i ordning och hängde med Sofia till Köpenhamn där hon jobbar. Så häftigt att vi satte oss i bilen och fyrtio minuter senare var vi mitt inne i centrala Köpenhamn.

Jag gick en promenad och kollade in alla fina inredningsbutiker.

The Apartment har en jättefin Pop Up nära Nyhavn som ni inte får missa…

…och jag bestämde att nästa gång vi flyttar så ska vi hyra en flyttbil och inreda hela lägenheten med dansk design. Det finns inget bättre!

Kolla bara in Sofias kontor, hon jobbar på ett företag som heter Frama och jag älskar varenda pryl de designar!

De har kontor ovanför sin butik som huserar i ett vackert gammalt Apotek. Ni måste gå hit om ni är i Köpenhamn!

Och visst är det något med Köpenhamn! Mitt tips är att ni spenderar några timmar i kvarteren norr om Nyhavn, Marmorkyrkan är ett bra riktmärke.

Här kan man promenera i timmar, kika in i vackra inredningsbutiker och ta en kaffe på något charmigt litet café.

Den här vackra skärbrädan från Frama ska jag köpa till vårt kök ute på landet…

…och de här vackra flaskorna finns även i schampo och balsam, de ska jag ha i duschen i gästhuset tänkte jag!

Jag satte mig och jobbade på ett café i några timmar och när Sofia var klar på jobbet så gick vi förbi Nyhavn…

…och in på Charlottenborg Slott och Konsthall där de har en jättetrevlig lunchrestaurang som heter Apollo Bar.

Vi beställde in lite olika rätter som vi delade på!

På kvällen när vi kom hem från Köpenhamn kom Maria och Marilou ner från Stockholm och på fredagsmorgonen åt vi frukost och mös med Marilou. Hon blir bara sötare och sötare den här tjejen och det är så roligt att leka med henne. Ett riktigt litet charmtroll!

När vi hade fått i oss frukost så hoppade vi in i bilen och körde ner till Näset!

Det var strålande sol och 25 grader så vi låg på stranden, badade i havet och byggde sandslott med Marilou hela förmiddagen.

Sen gick vi upp till Badhytten där vi hade bokat bord och åt sen lunch.

Det här kan jag verkligen sakna i Stockholm, vita sandstränder så långt ögat når!

Mina bästa! Jag har hängt med de här två sedan jag var tretton och vi flyttade från Skanör in till Limhamn. Det var då vi lärde känna varandra och de har alltid känts mer som familj för mig än vänner! Som två systrar!

Vi beställde svamptoast, moules frites, knaperstekt matjessill och löjrom och allting var så otroligt gott. Vi blev verkligen positivt överraskade av maten alla tre.

Efter lunchen gick vi en promenad i Skanör, jag köpte blommor och så gick vi bort till kyrkan och tittade till graven. Det är fortfarande ofattbart att askan efter mamma och Matti ligger här men jag är glad att jag har en så här fin plats att gå till.

I söndags vaknade jag tidigt av att solen sken in genom mitt fönster. Sofia och Rex hus är helt fantastiskt och min plan är att åka hit ofta och hälsa på. Jag drack en kaffe och medan de andra sov…

…så jag gick en lång promenad och ner till Ribbersborg.

Ribban är så vackert, framförallt när det är alldeles folktomt och det är häftigt att Malmö har en strand mitt i stan.

När jag kom hem hoppade jag in i duschen och vid halv tio kom Anna, Sofias syster och hennes familj. Det var så kul att få träffa hennes barn, Malte och Signe. De har blivit så stora! Vi dukade upp en stor frukost…

…och jag blev så glad när Anna berättade att en tjej på hennes jobb hade önskat sig Organista-produkter i födelsedagspresent av sin sambo. Då berättade Anna att hon känner mig och det känns fortfarande så overkligt varje gång jag får höra sånt här. På något sätt inbillar jag mig att det bara är mina vänner som har och använder produkterna, haha. Jag undrar om jag någonsin kommer vänja mig vid det!

Vid lunch åkte de hem och då gick jag, Sofia, Maria och Marilou en promenad. Först blev det ett stopp på vackra Atrium som har blivit dubbelt så stort sedan jag var där sist. Helt klart Malmös snyggaste café!

Och sen gick vi vidare ner till Västra Hamnen. Det blev en lång promenad i det fina vädret och när vi kom hem var det dags för mig att packa resväskan och åka hem igen. Den här helgen var precis vad jag behövde och lite till, kvalitetstid med mina bästa vänner!


13 kommentarer13 kommentarer om “Min vecka i bilder – svampjakt, Köpenhamn och långhelg i Skåne”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Fina ni är ❤️ hur gammal är din kille?

  Reply
 • Åhh – Atrium är bäst!

  Reply
 • Visst är det fint? Hel klart mitt favoritcafé i Malmö. Alla som besöker eller bor i Malmö borde gå dit, hehe. Kram!

  Reply
 • Och hur gammal är du? Haha . Oj vad dålig koll jag har trots att din blogg är en av de jag oftast läser!

  Reply
 • Tack snälla du! Haha, ingen fara, det kan ju inte du hålla reda på. Mattias är 41 och jag är 32. Kram!

  Reply
 • Vilka bilder och Ja Malmö har en speciell plats även i mitt hjärta, jobbade där nere i 4år(bodde i hbg)och det är något visst med den staden som alltid etsar sig fast(har släkt där nere också,oviktigt jag vet haha).
  Vid Atrium bor min bästa vän så dit är ett måste varje gång, älskar det.

  Reply
 • Hej fina du och tack snälla! Atrium är verkligen en pärla och jag håller med, det är alltid mysigt att komma tillbaka till ett ställe dit man har en stark koppling. Kram!

  Reply
 • Bästa som finns är handla-vad-man-vill i affären, då mår man haha! Och så härligt med svampplockning, måste också ta mig ut och leta!

  Reply
 • Haha visst är det, jag älskar det! Ja, gör det, det är så härligt att komma ut i naturen. Vi tänkte ge oss ut i helgen igen, kram!

  Reply
 • Hej, vart kommer polotröjan ifrån som du har på dig på Sarahs release?

  Reply
 • Hej fina du! Den vita polotröjan är en gammal favorit från H&M och den finns tyvärr inte i butik längre. Kram!

  Reply
 • Vad kostar det att byta handtag på LV? Har aldrig tänkt att man kan göra det!! Så bra. Kram

  Reply
 • Hej fina du. Visst är det smart? Det kostar ca 1000 kronor per handtag och jag är så nöjd då det känns som en investering eftersom väskan kommer hålla i många år till! Nu känns den som ny igen efter åtta år på nacken. Kram!

  Reply