Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:28 | August 25, 2019

svar på kommentarer – husbygge, semesterupplägg och att ta fram en produkt

Vad roligt att det går så bra! Jag är supernöjd med mina packboxar. En tanke, om det var mer förpackning du menade med boxar tycker jag man kan bespara miljön det. 

Åh, vad glad jag blir! Det betyder så mycket för mig och jag blir lika glad varje gång någon hör av sig med feedback, så tack för det. Miljömässigt så håller jag med dig, däremot skulle jag vilja göra som Soft Goat gör där man kan välja om man vill ha det i en box eller inte. Till en julklapp t.ex. som man annars slår in på annat sätt, eller om man kanske vill förvara sina produkter som en fin inredningsdetalj hemma men lägger man en andra order så kanske man inte vill ha en box. Kram bästa du och tack för din input! Den är guld värd!

Inte alls förvånad faktiskt, känns verkligen som du har hittat en lucka på marknaden och det känns som att företaget kan gå hur bra som helst. Kram/ Sara

Tack snälla du! Det värmer mitt hjärta, hoppas att du har haft en underbar sommar. Massa kramar!

Tack för så inspirerande inlägg! Så kul att läsa din blogg och bli inspirerad och få resetips! Din blogg är en av de bästa just nu. Variation, inspiration och fina bilder! En fråga… Det skulle vara så kul att åka till Mykonos och ha några festliga dagar och nätter. Hur gamla är folk som är ute på de ställena du skriver om? Jag är 35 och en del av våra kompisar lite äldre. Man vill ju inte känna sig som en pensionär bland eventuella 18-åringar…

Wow, vad glad jag blir! Tack snälla du, jag älskar verkligen min blogg och jag hoppas att det lyser genom i inläggen. Jag tycker det är ett så otroligt roligt forum och jag älskar relationen jag har till er läsare. Och till din fråga, det är en bra fråga för jag har uppfattat det som att åldern är ganska hög. Då har vi dock mestadels hängt på strandklubbar och restauranger. Jag fick en kommentar från en läsare som skrev att de hade varit en hel del på nattklubbar och där är åldern en helt annan tydligen. Så jag tror det beror helt på var du går. Personligen kan jag tänka mig att åka dit i många år framöver, så ge det en chans säger jag. Mykonos är fantastiskt, kram!

LINN! Var kommer dina supersöta kilklacksespadriller ifrån?

Hej där! Åh det kommer från ett märke som heter Castaner och jag har köpt mina hos Net-a-Porter här. Kram!

Tack snälla! Beställde precis hem ett par! Älskar verkligen din stil, det är alltid så inspirerande att klicka sig in hos dig! Vet inte hur många gånger jag tänkt tanken att jag lätt skulle kunna tänka mig att byta garderob med dig – rakt av! Dina outfits är alltid fullpoängare! Och framförallt är du så gullig som alltid svarar på allas frågor i kommentarerna! Tack för den bästa och mest genuina bloggen! 

Hej igen och tack gulliga du för dina fina ord. Vad glad jag blir att du blir inspirerad och beskriver bloggen som genuin. Det betyder allt för mig! Kram och hoppas du blir lika nöjd med skorna som jag är!

Vissa serier har så himla bra musik. Jag vet inte hur många artister och låtar jag upptäckt när jag tittat på One Tree Hill, Grey’s Anatomy, The O.C, Gossip Girl, Big Little Lies etc. Om du förresten vill ha tips på en serie som inte går att sluta se på så kan jag tipsa om sen franska komedi/drama-serien “Ring min agent!” på Netflix. Den utspelar sig i Paris på en talang-agentur (med kända franska skådespelare som gästspelar som en lite mer komisk version av dem själva). Helt underbar! Jag önskar att jag inte redan hade sett alla säsonger. 

Men åh, ja tack! Det har nästan känts lite tomt sedan jag såg klart på Younger så jag behöver verkligen en ny serie att fastna för, haha. Även om det är lite farligt för jag blir ju helt besatt och sträckkollar, hehe. Har inte riktigt tid med det nu när semestern är över, men jag får helt enkelt försöka att hålla mig till ett par avsnitt i veckan, hehe. Kram fina du och tack igen för tipset!

Läste just denna artikel med dig, bra tips och kul att det går så bra för dig!

Tack snälla, jag hade helt missat att den artikeln hade publicerats på SVD Perfect Guide så tack för din kommentar annars kanske jag hade missat den. Kram!

Jag hade en Jack Russel som hade liknande symptom, en läkare var med när hon fick det och beskrev att det är som när en människa får en ”tia”. Det gick alltid över rätt snabbt och vi gjorde aldrig något åt det eftersom symptomen alltid släppte så snabbt kunde ju aldrig en veterinär se hur hon var. Hon fick det någon gång varje halvår under 4-5års tid. Det låter lite likt som du beskrev men hoppas inte att eran vovve får det någon mer gång.

Hej där, och tack för din kommentar! Det är faktiskt inte omöjligt att det är just vad det var, jag visste först inte vad “tia” var men googlade det. Usch, man blir ju så orolig. Samtidigt som att så länge det är ofarligt så gör det ju ingenting, mer än att det är fruktansvärt när det väl händer. Jag hoppas verkligen att hon slipper vara med om det fler gånger. Kram fina du och tack för att du tog dig tid, det betyder allt!

Kan du inte filma hur du lägger upp håret på spolarna? kram Li

Klart jag kan, jag kan filma och lägga upp det på Insta Stories någon dag snart. Håll utkik, kram!

Åh, så fint och mysigt du fixar det för era gäster! Vem hade inte velat vara frukostgäst hos dig liksom? Håller med om att frukost är bästa målet och jag äter gärna frukostmat på kvällen också. Nu blir det inte så fint uppdukat och så översvallande mycket här i vår familj men ganska stor frukostbuffé kan det allt bli. Ha det riktigt gott och hoppas du kan njuta lite semester du också! Kram P

Hej kära du! Haha, jag har tänkt på det så mycket sen jag skrev det och det vore drömmen, att få köra världens frukost på landet tillsammans med några utav er läsare. Jag ska pitcha idéen för min account manager så kanske man kan göra det i samband med något samarbete, haha. Hur kul vore inte det? Hoppas att du har haft en underbar sommar, kram!

Hej Linn. Kan du inte berätta lite hur det är att hyra hus, vad ska man tänka på, hur gör man med städ etc. Känns som bästa upplägget när man reser många men är saker runtomkring omständigt jämfört med hotell? Ha det bäst! //Frida

Hej där! Visst kan jag det men jag kan absolut inte ta åt mig någon kredd för vårt fantastiska upplägg med huset i Frankrike. Det var allt tack vare Stina som la ner jättemycket tid på att leta upp hus och att boka all catering, kock och annat. Jag försöker övertala henne att starta egen resebyrå, haha! Skämtåsido, men Stina tänker verkligen på varenda detalj och går all in när hon planerar en resa vilket jag älskar. Huset hittade hon via den här uthyrningsfirman och det var även via dem som vi fick tips om kock och cateringfirman. Så mitt bästa tips är faktiskt att kolla med de som hyr ut huset. Ofta har de superkoll på området och vilken service det finns att tillgå. Ett annat tips är att fråga vänner och bekanta. En Facebook-status där du ber om andras tips och erfarenheter. Så gör vi ofta när vi ska ut och resa och de bästa tipsen jag har fått har jag fått av antingen vänner och bekanta eller av er läsare. Hör av dig om du har fler frågor och hoppas det var till någon hjälp. Kram!

Vilken storlek är det på väskan? Har med spanat på den länge. Så fin!

Hej där! Åh jag hittar ingen storlek på hemsidan men det är i alla fall den här. Kram och tack!

Hej! Fick precis en snilleblixt och tänkte ge den till dig hehe. Organista har massor med roliga grejer för privat organisering och tänker att du förmodligen utvecklar det spåret i detta nu. Men vad sägs om organisering för jobb? Inte till stora företag kanske men till små entreprenörer som du själv. Hur strukturerar du upp ditt jobb? Dina och personalens arbetsuppgifter, mål, budget produktutveckling osv osv? Tänker att vi är i en ny era nu med många som vill jobba för sig själva så tror definitivt det kommer att gå! Säger det här till dig för driver ett företag atm och ska starta ett till och är fett into listor, organisering osv! Du är ju civilekonom så tror inte det blir några problem. Hur tar man sitt företag till nästa steg? Hur går man från produkt till verklighet? Och om man försöker förvandla det till rena produkter som du kan sälja – kalendrar, anteckningsböcker, templets, färdiga affärsplaner man kan skriva ut och fylla i osvosv. Puss!

Wow, jag älskar snilleblixtar och det är så roligt för jag tänkte alltid att jag skulle börja med produkter för att organisera hem och skrivbord. Däremot så finns det en hel del bra alternativ för det redan så jag började med det jag tyckte saknades på marknaden. Med det inte sagt att vi inte kommer göra organisering till hem och kontor i framtiden. Jag älskar din idé att rikta sig till start ups och konsulter, jag tror precis som du att det är den utvecklingen vi kommer se. Tack för att du delade med dig av din snilleblixt bästa du, puss och kram!

Vilka poddar lyssnar du på?

Åh, jag kan sammanställa alla poddar jag lyssnar på i ett inlägg? Just nu är i alla fall favoriten Masters of Scale med Reid Hoffman. Fantastisk podd och så inspirerande om man som jag precis har startat ett företag. Den finns på Podcaster och är ett måste att lyssna på om du frågar mig. Kram!

Namnet på fiket på Arlanda står väl på bilden?

Ja, det heter RC Chocolat. Finns på flera ställen på Arlanda och är sjukt nice.

Haha, jajamensan, det gör det! Tack för att ni såg det, jag skyller på min dåvarande semesterhjärna. Kram!

Ni verkar ha haft en helt underbar vecka! Er semester är så himla långt från hur mina semesterplaner (och livssituation) ser ut och det gör mig nyfiken på vad er semestervecka kostade. Bara av nyfikenhet! Och kanske att jag är lite förtröden haha! Jag vet att iaf du jobbat hårt för dina pengar, jag har ingen koll på vem de andra är och tycker alla får göra precis som dom vill, bara nyfiken helt enkelt.

Hej där! Tack för din kommentar. Jag personligen är väldigt transparent när det kommer till pengar, jag frågar ofta vad saker kostar eller vad någon tjänar i lön för det är mitt sätt att skaffa mig en bild av verkligheten. Däremot var vi flera par på resan och jag vet inte om alla känner sig bekväma i att jag delar det här. Vad jag vet så jobbar alla mina vänner väldigt hårt för sina pengar men även om någon fått sina pengar på annat håll så skulle jag inte göra någon skillnad, det är helt andra saker jag värderar hos mina vänner och folk i min omgivning. Kram och ta hand om dig!

Åh det ser helt underbart ut! Härligt att ni vågade er på att åka med småbarnsfamiljer. Hur bokade ni hus och sen kock? Låter som den ultimata lösningen

Ja, jag är så glad att vi inte lyssnade på andra och gick på vår magkänsla. Det var en underbar vecka och jag kan lätt tänka mig göra om det igen. Vi hade så mysigt! Stina bokade huset via den här sidan och det var uthyrningsfirman som tipsade om kocken. Det var ett helt fantastiskt upplägg, kram!

Hoppas du har en härlig semester! Får jag som ny bloggare fråga hur man gör med bilder på en blogg? Jag vill t ex lägga ut bilder på en tapet som jag tycker om, kan jag ta en bild från google.se eller hur går jag tillväga? Hur gör du? Supertacksam för tips! Kram!

Hej där! Jag använder sällan andras bilder, bara produktbilder som jag får skickat till mig och som jag alltså får använda i kollage utan att länka vem som tagit dem. Det är alltid den som äger bilden som ska få kredd på en blogg eller hemsida så mitt tips om du använder andras bilder är att länka till fotografen som tagit bilden. Då brukar det vara ok med de flesta. Kram och stort lycka till med bloggen, så kul ju!

Hoppas du känner dig bättre snart. Lite ledighet och mindre krav kan vara lösningen. I bland kan det vara så att kroppen blir lite chockad av ledigheten i sig och det ger sig uttryck i att den behövdes! Ta hand om dig! Världen finns kvar också efter semestern! //Berith

Hej Berith! Tack snälla för peppen och jag håller verkligen med. Min kropp blev lite chockad och framförallt så trött, hehe. Den hann väl för en gångs skull stanna upp och känna efter. När jag saktar ner mitt tempo blir jag ofta ganska seg och sen kommer rastlösheten. Det är väl därför jag inte gillar att ta det lugnt, hehe, men så bra för kroppen att få återhämta sig och det borde den helt klart få göra ett par gånger om året. Framförallt nu i efterhand känner jag hur bra det var för mig, jag känner mig så mycket starkare och mer fokuserad nu än vad jag gjorde innan min lilla semester. Kram och tack igen för din kommentar!

Min mormor har varit död i 11 år, men varje gång jag drömmer om henne så är det när hon är levande. Konstigt att hjärnan typ inte fattar verkligheten ibland…

Åh, visst är det konstigt! Mina drömmar om mamma känns å andra sidan inte på riktigt. Det är precis som att jag drömmer om henne, att hon lever och allting är så verkligt så att det gör ont i mig men innerst inne så förstår jag även mitt i drömmen att det inte är på riktigt. Antagligen för att drömmarna inte stämmer överens med verkligheten vi levde i. Jag vet inte hur jag ska förklara det men jag hoppas att jag någon gång får drömma en fin dröm om henne, där allting känns precis som det gjorde när hon levde. Jag kommer antagligen vara helt knäckt när jag vaknar upp igen men det hade det varit värt för en liten och äkta stund med henne igen. Kram fina du och jag beklagar sorgen efter din mormor!

Hej Linn! Jag och min pojkvän håller på och kollar landställe. En dröm som vi båda delar! Ska bli ett så roligt projekt om vi lyckas köpa något fint i framtiden. Ert ställe har verkligen vuxit fram sen ni skaffade det och det är så himla fint!! verkligen GOOD JOB!! Tänkte kolla med dig hur ni gjorde med visionen med huset och tomten, när ni köpte tänkte ni att vi bygger mot en slutprodukt (såklart blir ett landställe aldrig riktigt klart) as we go eller tog ni in en arkitekt som hjälpte er att skapa en vision och sen har ni byggt efter det vart eftersom budgeten har tillåtit? Tycker det ser så välplanerat och fint ut trots att det är så långt ifrån hur tomten såg ut från början! Super tack för din tid och svar! Många soliga kramar

Hej där! Åh, ni har världens roligaste resa framför er! Jag hoppas ni hittar ert drömställe och lova att berätta när ni väl gör det. Vi gjorde en liten blandning av det du beskriver ovan! Både jag och Mattias är två rastlösa själar, om vi bestämmer oss för någonting så vill vi att det ska gå undan. Därför bestämde vi oss för att behålla grunden av huset men att bygga om det precis så som vi ville ha det. Ett alternativ var att riva huset och bygga ett helt nytt men våra vänner som har gjort liknande resor har det tagit 1-1,5 år för. Så länge ville inte vi vänta så med hjälp av en arkitekt och vår byggare, Richard Byggare, som vi alltid jobbar tillsammans med så ritade vi upp vår vision och hade allt klart efter redan tre månader. Vårt mål var att bli klara så att vi kunde ha midsommarfest och alla möblerna bars in i huset kvällen innan midsommarafton. Våra vänner som kom och skulle fira midsommar med oss hjälpte till att packa upp och möblera hela huset. Under vissa perioder var här 7-8 byggare som jobbade sju dagar i veckan men i efterhand är vi så glada att vi körde på, jag tror det blir både billigare och mer effektivt än om 2-3 byggare hade jobbat här i 6-7 månader istället. Jag var väldigt säker på vilka material och färger vi skulle jobba med och vilken helhetskänslan skulle bli. Arkitekten tog fram ett alternativ som var möjligt att bygga, med tanke på att huset ligger på en bergssluttning och sedan blev resultatet en blandning av mina och Mattias önskemål i kombination med arkitekten som ritade upp en skiss som var möjlig att genomföra. Mattias tog ett krafttag i att projektleda byggarna och Richard Byggare tillförde jättemycket kunskap och alternativ när vi kikade på olika material och lösningar. För oss var det viktigt med en tydlig plan över hur allt skulle se ut när det var klart. Vilket även gjorde hela processen så mycket enklare när vi väl byggde till poolen och gästhuset sommaren efter. Vi har bygglov för ytterligare två gästhus, en utbyggnad av huvudhuset och en bastustuga på tomten men det kommer vi genomföra efterhand och känner absolut ingen stress med det. För precis som du skriver så blir man aldrig riktigt klar med ett lantställe, i år har vi även dragit igång lite mindre projekt, som att lägga kantsten runt alla rabatter, gångar och huset. Vi har byggt en grillplats, anlagt trädgårdslandet och lite annat. Så det finns alltid att göra och det krävs även en hel del underhåll av saker som går sönder och måste rås om. Jag önskar er stort lycka till, och njut av själva processen även om den är skitjobbig ibland, haha. Det här är helt klart något av de roligaste vi har gjort tillsammans och vi njuter och är så tacksamma för varje dag vi får spendera här. Kram!

Hej Linn, Hoppas att du njuter av din semester! Har en fråga som jag hoppas du vill besvara när du är tillbaks igen. Jag har en företagsidé om en produkt jag vill ta fram. Jag har designen utskissad i huvudet men undrar hur jag tar nästa steg dvs att beställa produkten? Eller snarare en prototyp. Har googlat fabriker i Kina tex men räcker det med att skicka bilder eller ska man åka dit för att vara säker på att slutresultatet lever upp till ens vision och förväntningar? Och hur kan man vara säker på att ingen ”snor” idén när man lämnar ut bilder till tex en fabrik. Kan man ta patent redan innan produkten är färdigställd? Och hur fungerar allt? Vore väldigt glad om du ville besvara den här frågan! Kram

Hej på dig! Åh, vad kul att du frågar för jag håller på att skriva ihop ett inlägg där jag berättar mer exakt om hur jag gick tillväga när jag startade Organista. Det är jättesvårt att hitta bra fabriker att jobba med men du behöver absolut inte åka dit. Däremot ska du räkna med att processen med att ta fram prototyper tar tid, oavsett hur du går tillväga. Och det är väldigt svårt att skydda din produkt så länge det inte är en helt ny och unik uppfinning. Att söka patent är dessutom väldigt dyrt, men jag kommer skriva mer om allt det här i inlägget som jag borde ha klart någon gång nästa vecka så håll utkik här i bloggen. Kram så länge och tack för din kommentar!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här