Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:54 | August 14, 2019

min sommar i bilder – landet och Skärgården

Hej godingar! Jag tänkte att vi skulle kika tillbaka på min sommar genom mobilen. Det mesta från Frankrike och Mykonos har ni ju redan sett så nu blir det tema landet och Skärgården…

…men eftersom jag har varit inne i stan och jobbat en hel del så börjar vi här. Närmre bestämt på Grand Terrassen.

Där mötte jag nämligen upp den här favoriten en kväll efter jobbet. Mikaela fyllde år när vi var i Frankrike så jag bjöd på födelsedagsmiddag…

…och sen gick vi till Bank Hotells takbar, sippade på en riktigt fin tequila och började prata med en kille från LA. Han jobbade med artister och hade precis varit på Roskilde. Vi garvade bort flera timmar tillsammans och hade så kul. Vid ett slängde vi dock in handduken…

…för jag skulle vara på kontoret tidigt morgonen efter och när klockan slog lunch gick jag, Matilda och Klara ner till Sturehof…

…där vi mötte upp Masha och åt lunch tillsammans.

Ibland undrar jag hur jag har lyckats hitta de här fantastiska tjejerna. Vi har så kul tillsammans och har alla blivit väldigt bra vänner men ändå så jobbar vi sjukt hårt tillsammans. Jag har gått på magkänsla varje gång och den har visat sig leverera riktigt bra hittills.

Det jag skulle säga att vi alla har gemensamt är att vi alla är otroligt opretentiösa, vi accepterar varandra precis som vi är men ställer samtidigt väldigt höga krav på oss själva. Och vi ÄLSKAR det vi gör! Helt klart ett vinnande koncept och jag är så glad att de här tjejerna har kommit in i mitt liv.

Efter lunchen gick jag förbi Louis Vuitton och lämnade in min väska. Butiksbiträdet som hjälpte mig berättade att det inte är många som vet att Louis Vuitton även restaurerar och lagar gamla väskor. Så bra tycker jag, och när jag fick den här favoriten så kostade den knappt 5000 kronor. Idag går den på minst det dubbla. I övrigt är min väska i riktigt fint skick, det är bara handtagen som har blivit alldeles utslitna som ni kan se på bilden. Det kostar runt tusenlappen per handtag men jag kommer kunna ha den resten av livet så det tycker jag det är värt flera gånger om.

Nästa stopp blev NK där jag skulle leta present till min guddotter Juni som skulle fylla 1 år.

Jag brukar skämta och säga att det är ok att köpa märkeskläder till sina kompisars barn men inte till sina egna. Men jag kanske har ändrat mig, det finns ju så jäkla mycket gulliga saker. Jag hittade ett Versace-set som var alldeles för mycket men varför inte liksom?

Tyvärr fanns det inte i Junis storlek så det fick blir den här urgulliga mjukisdressen från Kenzo istället.

Och lite strandleksaker som hon kan leka med på landet nästa sommar!

Supernöjd med mina presenter så gick jag tillbaka till kontoret och jobbade några timmar till.

Ljuset har varit helt fantastiskt på kontoret nu under sommaren, men tyvärr har det varit lite för varmt under de varmaste dagarna. Så efter en riktigt svettig vecka på kontoret bestämde jag mig för att jobba mestadels på landet veckan efter.

Ljuset har inte varit fy skam där heller! Vissa dagar har jag gått runt i mjukiskläder hela dagen.

Det här är Charlie efter en dag när det sov över fyra barn på landet. Jag har nog aldrig sett henne så trött, hahaha! Helt utslagen…

En kväll när jag kom ut till landet efter en lång dag på kontoret så hoppade vi ner i båten och körde bort till Abborr Krogen, ett av mina favorithak i Skärgården och det ligger två minuter med båt från oss.

Där åt vi sommarens första, rökta räkor och revbensspjäll till varmrätt. Älskar maten där och stämningen. Så enkelt men så mysigt!

Charlie och Mattias har tagit sovmorgon varje dag medan jag vaknar absolut senast klockan åtta även om det är semester. Några morgnar har jag däremot legat kvar och dragit mig i sängen och druckit kaffe med Nyhetsmorgon på i bakgrunden. Det är semester för mig!

När dagen för Juni’s födelsedagskalas kom så blev det jättekallt och regnigt igen. Jag som inte hade hunnit införskaffa en bra båtjacka ännu klädde på mig mössa, vinterjacka och skidbyxor. Jajamensan, jag är väldigt frusen av mig!

Sophia och Johans lantställe ligger sju minuter från oss med båt. Så glad för att ha dem så nära och när vi kom fram blev det uppehåll.

Juni hade rosett i håret och den jättefina Burberry-klänningen som hon fick av mig i julklapp men det var så kallt så det blev jacka på också.

Efter lunchen blev det tårta, bullar och kakor!

Min älskade Juni! Jag vet inte vad jag har gjort för att förtjäna en så fin guddotter. Gladare unge får man leta efter. Du är helt klart “my new favorite feeling”.

Den här lilla familjen alltså! Min bästa vän lyckades träffa världens härligaste tjej som jag älskar att hänga med och så fick de världens gulligaste lilla avkomma tillsammans.

Juni blev överlycklig när hon fick se tårtan!

Johan och Sophias ställe ligger på en liten ö utanför Värmdö, så idylliskt!

Och när man fyller år får man äta tårta med händerna!

En dag när Mikaela var på besök så hämtade vi upp Johan och Sophia med båten, de skulle nämligen ut och sova över på Sandhamn så vi körde dem dit och åt lunch på Seglarhotellet.

Solen sken, vi njöt av den goda maten…

…och medan de andra satt kvar och gottade sig i solen så gick jag och Mikaela en liten promenad.

Jag ville visa henne alla de mysiga små gränderna och alla fina hus. Hon blev lika såld som jag och vi bestämde att hon måste skaffa ett hus där i framtiden så att jag kan komma och hälsa på. Mikaela jobbar ju som jurist men skriver mycket böcker och vilken miljö vore inte bättre att göra det i än på vackra Sandhamn.

Veckan innan vi åkte till Mykonos kom Michaela och Damon ut på lunch.

Vi (läs Mattias) lagade torsk, smält smör, hackat ägg, gröna ärtor, hollandaise och riven pepparrot….

…som vi åt till potatis från vårt alldeles egna trädgårdsland och avnjöt med ett glas riktigt gott, vitt vin.

Det är nog aldrig någon som har anklagat mig för att vara bra på att ta det lugnt, hehe, och samma dag som jag började trappa ner på jobb så skrev jag en lång att-göra-lista ute på landet. Det är så mycket småfix som behöver göras som vi inte hinner med när vi jobbar så listan blev säkert en fyrtio punkter lång men vi lyckades kryssa av i princip allt och tog lite i taget. En dag när pappa var här rensade vi bl.a. ut och städade hela garaget. Det var verkligen på tiden!

Matbordet på terrassen fick bli min studio när jag skissade klart på nästa kollektion. När den var klar gick jag även genom lite tygprover vi har fått på leopard. Jag är så sugen på att göra bl.a. skopåsar, tvättpåsar och underklädespåsar i leo. Vad tror ni om det? Jag älskar ju leopard som ni vet och har hittat ett tyg som är väldigt stilrent och matchar våra andra färger helt perfekt.

En dag städade vi och förberedde inför nästa sällskap som var Cecilie och Nicklas.

Cecilie fyllde år och vi hade pratat med Nicklas några dagar tidigare som hade skvallrat om att hon inte ville göra någon stor grej av sin födelsedag. Jag och Mattias låtsades som att vi hade glömt hennes födelsedag ända tills de kom ut och då hade vi pyntat terrassen med ballonger, blommor och beställt en tårta med en stor bild av Cecilie på, haha.

Värmeböljan var tilllbaka, vi åt lunch i badkläder och grillade på kvällen. Cecilie som först inte ville göra någon grej av sin födelsedag blev så glad. Jag älskar ju födelsedagar, både andras och min egna så hos oss hade hon aldrig kommit undan, det kan jag lova.

Dagen efter kom pappa upp och då passade vi på och bjöd över Mattias familj också.

Charlie har ju träffat både Milla och Maja (mattias systerdöttrar) flera gånger genom åren och det är så mysigt att se att hon tyr sig lite till dem. I övrigt är hon nämligen inte så förtjust i människor, det är bara jag, Mattias, Matilda, pappa och Mattias mamma som gäller annars, haha.

Vi spelade boule och hade en av de härligaste dagarna den här sommaren.

Följt av den värsta natten! Charlie fick en fästing som jag tog bort på eftermiddagen och på kvällen när alla skulle åka hem tappade hon balansen, svimmade nästan av och blev jättekonstig. Hon fick ju en nervsjukdom av (vad veterinären tror) var en fästing när hon var i fem-sex årsåldern. Jag var helt säker på att det var hjärtat och trodde det var nu vi skulle förlora henne. Mattias tog henne i famnen och jag som inte hade druckit något körde raka vägen till djursjukhuset i ren panik. När vi kom dit var hon helt återhämtad och efter en kort undersökning fick vi åka hem igen. Dagarna därpå var vi så klart jätteroliga men Charlie har varit sig själv och jättepigg sen dess. Vi har alltså fortfarande inte fått veta exakt vad som hände…

En dag innan Mykonos behövde jag åka in till stan för lite möten…

…och när jag fick lite tid däremellan hittade jag ett mysigt café i Vasastan…

…där jag åt en avokadosmörgås med kokt ägg…

…och köpte med lite fika. Fiket heter Systrarna Andersson.

När jag skulle gå och hämta bilen gick jag förbi Granit som sålde ut den här fina bänken i bambu för ynka 250 kronor så den fick följa med mig hem och bor nu vid kortsidan av gästhuset precis där man går ner till trädgårdslandet.

Pappa kom ju upp fyra-fem dagar innan vi skulle åka till Mykonos så vi fick en hel det tid för kvalitetshäng. En kväll åkte vi till Bullandö…

…och här är jag med två av mina absoluta favoriter i hela världen. Jag vet inte hur jag skulle kunna leva utan pappa och Charlie alltså!

Jag åt deras Caesarsallad, det gör jag alltid så länge jag inte tar Skaldjursgrytan. Maten på Bullandö är så god!

Så tacksam för att de här två tycker så mycket om varandra också och de hänger gärna bara de två när jag måste vara inne i stan och jobba. Det måste ju vara som att vinna på lotto när ens kille kommer så bra överens med ens förälder.

Familjefoto!

Och så här gulligt somnade Charlie i min famn ute på terrassen när vi kom hem. Mitt hjärta!

När vi kom hem från Mykonos var semestern slut för min del och jag fotade mitt samarbete med Dryboy på landet.

På kvällen blev vi upphämtade av Sophia, Juni och Johan och åkte deras båt ut till Svartsö Krog.

Stolt gudmor med lilla familjen!

Är det ett ställe jag har velat testa länge så är det just Svartsö. Alla som har varit där lovprisar maten…

…och det var verkligen som en fine dining mitt ute i Skärgården.

De kör samma glamping-koncept som Fejan Outdoor där jag var förra året. Man kan alltså hyra ett tält över natten. Det såg så mysigt ut så jag blev sugen på att testa Svartsö också.

Jag åt burrata till förrätt och kummel till varmrätt…

…och maten var exakt så god som alla hade sagt. Så kul att ha en så pass bra krog bara tjugo minuter med båt från oss.

En dag bestämde vi oss för att sova ute i gästhuset.

Det är ju så mysigt där men vi får aldrig riktigt njuta av det!

Men då njöt vi…

…så mycket så att jag och Charlie hängde kvar och jobbade några timmar där under dagen när Mattias åkte iväg och handlade. Charlie vill alltid ha lite närkontakt så hur vi än sitter eller ligger så ska gärna en del av henne nudda vid någon del av mig.

Min älskling! När vi hade jobbat klart kollade vi några avsnitt av Younger och myste lite till. Vilken fantastisk sommar alltså och jag hade inte velat ändå på någonting!

Vad har ni hittat på i sommar?


18 kommentarer18 kommentarer om “min sommar i bilder – landet och Skärgården”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilke underbar sommar du verkar ha haft! 🙂

  Reply
 • Verkligen, så glad för den 🙂 Hoppas du haft detsamma <3 Kram

  Reply
 • Du inspirerer så!! Jeg er i gang med å starte et interiør og klesfirma, men jeg er ingen designer og merker at når jeg er i kontakt med fabrikker så er det ikke lett å få laget samples når man ikke kan sende de tekniske tegninger. Hvordan har du gjort det og hvor finner du tygprover etc?

  Reply
 • Tack snälla! Jag förstår precis <3 Jag tar med din fråga och svarar i inlägget som kommer så håll utkik 🙂 Ha en fin dag så länge, kram!

  Reply
 • Jippi, tusen tusen takk 🙂

  Reply
 • <3

  Reply
 • Vilken fin sommar!
  Vart kommer dina fina Sandaler ifrån?
  KRAM

  Reply
 • De bruna menar du? Isf är de från Hermes 😘 Kram

  Reply
 • Så underbart du haft det, härligt. Vi har varit på Mallis, Österlen (tack för alla tips) och sommarhuset i Båstad.
  Massa Kramar till dig, ursnygg på bilderna med vita Busnelsetet❤️

  Reply
 • Wow, det låter som den perfekta sommaren och visst är Österlen magiskt 🙂 Kram och tack gulliga du! ❤️

  Reply
 • Vi är på Österlen varje sommar och i år var det extra kul med lite nya “to-do” på listan 🙂

  Reply
 • Men åh vad kul att höra! Hoppas ni fick användning för guiden. Och om ni hittade något ställe jag har missat får du gärna tipsa? Jag ska nog dit igen en sväng innan augusti är slut 😀 Kram och trevlig helg <3

  Reply
 • Vilka fina bilder <3

  Reply
 • Tack snälla 😀 Kram <3

  Reply
 • Jag hade en Jack Russel som hade liknande symptom, en läkare var med när hon fick det och beskrev att det är som när en människa får en ”tia”. Det gick alltid över rätt snabbt och vi gjorde aldrig något åt det eftersom symptomen alltid släppte så snabbt kunde ju aldrig en veterinär se hur hon var. Hon fick det någon gång varje halvår under 4-5års tid. Det låter lite likt som du beskrev men hoppas inte att eran vovve får det någon mer gång.

  Reply
 • Hej där, och tack för din kommentar! Det är faktiskt inte omöjligt att det är just vad det var, jag visste först inte vad “tia” var men googlade det. Usch, man blir ju så orolig. Samtidigt som att så länge det är ofarligt så gör det ju ingenting, mer än att det är fruktansvärt när det väl händer. Jag hoppas verkligen att hon slipper vara med om det fler gånger. Kram fina du och tack för att du tog dig tid, det betyder allt! 

  Reply
 • Hej! Vilken fantastisk sommar du verkar ha haft 🙂
  Vilken storlek har du på din Neverfull? Skulle du rekommendera att köpa ny eller begagnad?
  Kram Linnea

  Reply
 • Hej där! Jag har den största! Åh, bra fråga. Hittar du en i bra skick så kan du ju definitivt köpa den begagnad men köp den isf via en återförsäljare som garanterar äktheten. Lycka till 🙂 kram!

  Reply