Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:27 | August 8, 2019

Hippie Chic – bästa hotellet på Mykonos

Ok, det kommer bli lite bilder från Mykonos den här veckan! 

Jag har precis börjat gå genom kameran och mobilen och får återuppleva allt kul vi var med om. Det var inte en lugn stund och vi var överens om att det kändes som att vi hade varit iväg i minst två veckor när det väl var dags att åka hem. Underbart när det för en gångs skull känns så och inte som att semestern flyger förbi i ett nafs.

Vi börjar med ett litet bildregn från vårt första hotell Hippie Chic! Där bodde vi de första tre dagarna och jag kände mig som hemma så fort jag satte foten i vårt rum.

Hippie Chic ligger precis nere vid vattnet och vår altan låg precis framför poolen, det var magiskt att få vakna upp och gå rakt ut här.

Det fanns egentligen bara ett minus med vårt hotell, och det var det konstiga badrummet, haha. Framförallt handfatet som var en stor sten. Det fanns absolut ingen plats att lägga varken tandborste eller ställa necessären. Lite otympligt men med tanke på att precis allt annat med hotellet var tio poäng så kunde vi definitivt ha överseende med handfatet och badrummet var jättefint i övrigt.

Hippie Chic ligger på en jättemysig strand tillsammans med restaurangen Hippie Fish där vi var och åt vår sista lunch förra året. Det var då jag blev sugen på att testa hotellet men det var faktiskt Daniel som bokade det först och sedan hängde vi bara på, vilket jag är väldigt glad för nu i efterhand.

Jag vet inte hur många vi såg ta en bild ute på bryggan framför Hippie Chics landmärke, den stora träfisken, under veckan och vi kunde inte låta bli att fundera över om vi inte borde ha något liknande på landet, hehe. Hur kul? Ett stort konstverk av något slag som alla måste ta en bild framför när de kommer hit, haha!

Och vill man ha en pool helt för sig själv så ska man definitivt boka det här hotellet. Alla trängdes nere på stranden så det var alltid alldeles folktomt uppe vid poolen. Ganska härligt faktiskt och vi smet upp hit och tog ett dop då och då när vi inte kände för att bada i havet.

Varje morgon åt vi frukost i hotellets restaurang och ni vet ju vilket fan jag är av frukost.

Varje kväll satt ägarna vid ett stort bord en bit från restaurangen vid poolen, åt mat och spelade spel. Jag älskar när det blir så familjär stämning på ett ställe och två dagar senare var man tjenis med de flesta i personalen.

När jag betygsätter ett hotell så hänger nästan 20-30% av betyget på frukostbuffén och den här innehöll allt jag kunde önska mig.

Något av det jag alltid saknar mest när jag kommer hem från min semester, croissanter och Nutella. Finns det något bättre?

Hippie Chic är väldigt litet men de har verkligen fått till alla detaljer och stället är picture perfect.

Ni minns säkert Hotel Princess som vi bodde på första året på Mykonos, jag älskade det hotellet också men vet inte om jag hade bokat det igen. Det var ett helt underbart hotell men det berodde också mycket på det stora och underbara gänget vi var där med. Det låg norr om stan vilket tyvärr är på fel sida om man vill ha nära till de flesta ställena som är värt att hänga på under dagtid.

Och hade det inte varit för vårt stora gäng så hade det varit ett ganska lugnt hotell. Det jag verkligen gillade med Hippie Chic var att det alltid hände någonting där. Det är ett lugnt hotell, inte alls stökigt, men där var alltid några roliga människor att prata med i baren och maten i restaurangen är en av de bästa på Mykonos.

Jag som lätt blir uttråkad tyckte alltså att det här var det bästa hotellet vi har bott på hittills under våra resor till Mykonos. Jag hade definitivt kunnat tänka mig att bo här om vi åker hit nästa år igen.

Vi trivdes som sagt väldigt bra i vårt rum och hade bokat en Junior Suite. Några av våra vänner hade lite otur med rummen dock, de mindre rummen var inte lika fina och så låg de inte lika bra heller. Så precis som med alla hotell så hänger det lite på vilket rum man får också antar jag.

Det var i alla fall kul att ha en så pass bra restaurang på hotellet. Vi landade sent när vi kom så första kvällen åt vi middag på hotellet med Johan och Sophia och maten är som sagt en av de bästa jag har ätit på Mykonos. Vi åt lunch här ett par gånger också, även efter att vi hade bytt hotell faktiskt.

Tyvärr var Hippie Chic fullbokat resten av veckan när vi bokade så vi bytte hotell efter halva veckan till ett hotell precis vid Scorpios som heter Seethrough. Bortsett från namnet (haha, visst är det märkligt?) så var det supermysigt, ett litet familjeägt hotell som drevs av ett grekiskt syskonpar. Fler bilder kommer, men tyvärr kunde det inte alls mäta sig med hur bra vi trivdes på Hippie Chic men då vet vi det till nästa gång i alla fall!


2 kommentarer2 kommentarer om “Hippie Chic – bästa hotellet på Mykonos”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här