Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:45 | July 21, 2019

förlänger min semester lite

Hej älsklingar!

Jag hoppas att ni mår bra och njuter av sommaren och eventuell ledighet, det gör jag men det är en sak som har skavt de senaste veckorna sedan jag kom hem från Frankrike. Det känts som att något inte riktigt är som det ska. Jag är tröttare än vanligt, jag fick migrän en dag (vilket jag inte har haft på över ett halvår) och jag har inte riktigt känt mig som mig själv. Jag drömde t.ex. om mamma för första gången på säkert ett år häromnatten. Det var ingen mardröm men det var inte heller en fin dröm, något där emellan och när jag vaknade upp var jag ledsen resten av dagen.

Hur galet är det inte att hon fortfarande lever i mina drömmar? I slutet av juli är det sex år sedan hon gick bort men hon lever fortfarande så starkt i mig. Jag vill ju att hon ska göra det, samtidigt som det gör ont. Visst lär jag mig att hantera sorgen efter henne, lite bättre för varje år som går faktiskt, men när jag har en dålig dag så känns det som att hon precis togs ifrån mig. Då känns såren lika djupa som de var då och ibland undrar jag om det nästan är lite värre nu just på grund av det, tanken på att det är så sjukt länge sedan jag såg henne sist. Jag vet inte!

Men jag vet att det blev lite för mycket förra veckan, när Mattias var ute på landet med Charlie och hade påbörjat sin semester men jag körde på med mina intensiva arbetsdagar i stan. Pappa var ju hos oss och tog hand om Charlie när vi var i Frankrike och när vi kom hem hade vi bara en kväll tillsammans innan han skulle åka hem igen. Då slog det mig att jag nästan bara har jobbat de senaste gångerna han har varit här. Visst har vi ätit lunch och middag tillsammans och pysslat med lite olika små projekt en timme här och där, men sen har jag suttit och jobbat. Hela dagar och sena nätter, trots att det har varit helg.

Jag älskar som sagt mitt jobb och har inga problem med att arbeta intensivt mestadels av året men jag fick mig en liten tankeställare vad gäller prioritering gällande kvalitetstid med familj och vänner förra veckan. Jag känner att det är dags för mig att faktiskt lägga undan datorn för att ta vara på tiden jag har tillsammans med dem jag älskar mest. Jag har förlorat för många nära i mitt liv och just nu reflekterar jag mycket över större saker som det här. Jag förlorade ju både mamma och Matti under sommaren så det brukar bli så för mig, att sommaren är en lite jobbigare period eftersom den väcker så många minnen till liv.

Jag älskar er för att ni är så förstående och jag hade inte kunnat få en bättre boost än den ni gav mig när jag gjorde mitt senaste inlägg om att ta en veckas semester inför Frankrike. Som en av er läsare skrev är det kanske bra att ta någon vecka till för att verkligen komma ner i varv och hinna landa och det är precis vad jag har beslutat mig för att göra nu. För att njuta med mina nära och kära, slappna av och fylla på med inspiration så att jag kan komma tillbaka till jobbet som jag älskar och vara riktigt utvilad och kreativ igen. Det blir ungefär en veckas semester, kanske lite till och så är jag tillbaka här i bloggen i början av augusti igen.

Vi håller kontakten på Instagram och så hoppas jag att ni har er underbar sommar tills vi ses här om ett litet tag igen.

Puss & kram!


30 kommentarer30 kommentarer om “förlänger min semester lite”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ta hand om dig, Linn ❤

  Reply
 • Tack fina du och detsamma <3 Kram så länge!

  Reply
 • Livet är nu ❤️ Stor kram

  Reply
 • Word <3 <3 <3 Kram!

  Reply
 • Hoppas du tar ledigt så länge som behövs, alla finns kvar <3

  Reply
 • Tack bästa du! Jag lovar 😀 Jag behöver inte så länge för att sakna skiten ur bloggen så vi ses här snart igen, hehe. Kram

  Reply
 • Helt rätt, ta hand om dig Linn ❤️ Jag tror att återhämtning är nyckeln till att lyckas i ett högt tempo, hur roligt än jobbet är. Heja dig och njut av ledigheten!

  Reply
 • Jag håller verkligen med och tack för din kommentar <3 Kram och ha en härlig sommar <3

  Reply
 • Linn ! Ta så många veckor du behöver , vi finns kvar ❤️

  Reply
 • Tack gulliga du! Vi hörs här snart igen! Kram

  Reply
 • Njut och koppla av! ❤️

  Reply
 • Tack snälla, ha en underbar sommar så länge! <3 Kram

  Reply
 • Läste just denna artikel med dig, bra tips och kul att det går så bra för dig!
  https://www.svd.se/packa-som-ett-proffs–6-basta-tipsen

  Reply
 • Tack snälla, jag hade helt missat att den artikeln hade publicerats på SVD Perfect Guide så tack för din kommentar annars kanske jag hade missat den. Kram!

  Reply
 • Min mormor har varit död i 11 år, men varje gång jag drömmer om henne så är det när hon är levande. Konstigt att hjärnan typ inte fattar verkligheten ibland…

  Reply
 • Åh, visst är det konstigt! Mina drömmar om mamma känns å andra sidan inte på riktigt. Det är precis som att jag drömmer om henne, att hon lever och allting är så verkligt så att det gör ont i mig men innerst inne så förstår jag även mitt i drömmen att det inte är på riktigt. Antagligen för att drömmarna inte stämmer överens med verkligheten vi levde i. Jag vet inte hur jag ska förklara det men jag hoppas att jag någon gång får drömma en fin dröm om henne, där allting känns precis som det gjorde när hon levde. Jag kommer antagligen vara helt knäckt när jag vaknar upp igen men det hade det varit värt för en liten och äkta stund med henne igen. Kram fina du och jag beklagar sorgen efter din mormor!

  Reply
 • Hoppas du känner dig bättre snart. Lite ledighet och mindre krav kan vara lösningen. I bland kan det vara så att kroppen blir lite chockad av ledigheten i sig och det ger sig uttryck i att den behövdes! Ta hand om dig! Världen finns kvar också efter semestern!
  //Berith

  Reply
 • Hej Berith! Tack snälla för peppen och jag håller verkligen med. Min kropp blev lite chockad och framförallt så trött, hehe. Den hann väl för en gångs skull stanna upp och känna efter. När jag saktar ner mitt tempo blir jag ofta ganska seg och sen kommer rastlösheten. Det är väl därför jag inte gillar att ta det lugnt, hehe, men så bra för kroppen att få återhämta sig och det borde den helt klart få göra ett par gånger om året. Framförallt nu i efterhand känner jag hur bra det var för mig, jag känner mig så mycket starkare och mer fokuserad nu än vad jag gjorde innan min lilla semester. Kram och tack igen för din kommentar!

  Reply
 • Hoppas du har en härlig semester! Får jag som ny bloggare fråga hur man gör med bilder på en blogg? Jag vill t ex lägga ut bilder på en tapet som jag tycker om, kan jag ta en bild från google.se eller hur går jag tillväga? Hur gör du? Supertacksam för tips! Kram!

  Reply
 • Hej där! Jag använder sällan andras bilder, bara produktbilder som jag får skickat till mig och som jag alltså får använda i kollage utan att länka vem som tagit dem. Det är alltid den som äger bilden som ska få kredd på en blogg eller hemsida så mitt tips om du använder andras bilder är att länka till fotografen som tagit bilden. Då brukar det vara ok med de flesta. Kram och stort lycka till med bloggen, så kul ju!

  Reply
 • Ta all tid du behöver fina Linn! Känns ingen press att uppdatera vare sig blogg eller Instagram förens du känner dig bättre, hälsan är viktigast! Kram!

  Reply
 • TACK fina du <3 Hoppas du haft en underbar sommar! Kram

  Reply
 • Kramar i massor, en dag i taget!

  Reply
 • <3 Kram fina du!

  Reply
 • Det är viktigt att lyssna på kroppen!

  Reply
 • Håller med, kram kära du! <3

  Reply
 • Ta en dag i taget och lyssna på dina signaler så ska du se att du snart mår bättre 🙂

  Reply
 • Tack snälla och hoppas du har haft en fin sommar! <3

  Reply
 • Hej Linn,
  Hoppas att du njuter av din semester!
  Har en fråga som jag hoppas du vill besvara när du är tillbaks igen.
  Jag har en företagsidé om en produkt jag vill ta fram. Jag har designen utskissad i huvudet men undrar hur jag tar nästa steg dvs att beställa produkten? Eller snarare en prototyp. Har googlat fabriker i Kina tex men räcker det med att skicka bilder eller ska man åka dit för att vara säker på att slutresultatet lever upp till ens vision och förväntningar? Och hur kan man vara säker på att ingen ”snor” idén när man lämnar ut bilder till tex en fabrik. Kan man ta patent redan innan produkten är färdigställd? Och hur fungerar allt?
  Vore väldigt glad om du ville besvara den här frågan!
  Kram

  Reply
 • Hej på dig! Åh, vad kul att du frågar för jag håller på att skriva ihop ett inlägg där jag berättar mer exakt om hur jag gick tillväga när jag startade Organista. Det är jättesvårt att hitta bra fabriker att jobba med men du behöver absolut inte åka dit. Däremot ska du räkna med att processen med att ta fram prototyper tar tid, oavsett hur du går tillväga. Och det är väldigt svårt att skydda din produkt så länge det inte är en helt ny och unik uppfinning. Att söka patent är dessutom väldigt dyrt, men jag kommer skriva mer om allt det här i inlägget som jag borde ha klart någon gång nästa vecka så håll utkik här i bloggen. Kram så länge och tack för din kommentar!

  Reply