Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:44 | July 17, 2019

huset i Frankrike – en liten rundtur

Hej älsklingar,

Jag kom på att jag inte har visat er huset och hur vi bodde i Frankrike. Jag hade faktiskt helt glömt bort att jag tog de här bilderna första dagen och hittade dem på minneskortet när jag la över bilderna på väskan så jag får helt enkelt skylla på semesterhjärna, haha. Hur som helst, här är det härliga huset som vi trivdes så bra i under vår semestervecka. Det var Stina och Kristian som lyckades leta upp det och här är uthyrningssidan som vi bokade det via.

Det var egentligen inte riktigt min inredningsstil alls, men den gjorde sig ändå så bra i den miljö på något vis. Och så kändes det väldigt ombonat och mysigt! Jag tänkte att jag visar er rum för rum och avslutar med vårt drömmiga sovrum, så vi kör en liten rundvandring helt enkelt och börjar i köket.

Att semestra i ett hus med tio personer och fyra barn kräver rymliga sällskapsytor. Och det hade den här villan gott om. Här ser ni den stora köksön som vi alla kunde samlas kring innan frukost, lunch och middag, så härlig. Jag har nog aldrig sett en så stor köksö faktiskt!

Vi fortsätter in i det första sällskapsrummet som ligger i anslutning till köket. Djurmålningar, statyer och möbler med klädda knappar.

Väldigt ombonat och jag fick en känsla av att Maria Montazami skulle trivas väldigt bra här,  haha, men det gjorde även vi.

Här samlades föräldrarna på morgonen när barnen hade vaknat…

…och väntade på att frukosten skulle bli färdig.

Och här är det andra sällskapsrummet, i lite mer lantlig stil med blå detaljer. Väldigt mysigt! Däremot var vi inte här en enda gång, på kvällarna var det nämligen fokus på middagar ute på terrassen så vi hängde alltid där ute tills vi gick och la oss.

Hyr man huset under en lite svalare del av året kan jag däremot tänka mig att det är supermysigt att samlas här inne på kvällen och kolla på en bra film.

Jag gillar verkligen att det fanns så många sällskapsytor, för att inte tala om poolen, terassen och poolrummet.

Perfekt för den här typen av semestrar när man hela tiden vill umgås men ändå inte leva ovanpå varandra!

Och så kommer vi till det bästa rummet i huset, hehe, Mattias och mitt sovrum. Dit kom man via den här vackra trappan…

Vi hade nämligen turen att få sviten! De andra reste ju med barn och var i behov av mörkläggningsgardiner och detta var det enda sovrummet som inte hade det.

Det låg dessutom ganska avskilt från de andra sovrummen så man kan verkligen säga att vi drog vinstlotten, hehe! Jag vet iof inte om jag hade vaknat av barnskrik i rummen intill, jag brukar sova genom det mesta men det kändes tryggt att inte behöva testa första gången under vår semester i alla fall.

Rummet var lika stort som en mindre lägenhet, vi hade badkar, stor dusch, walk in closet, en liten soffhörna och lounge-del.

Det här med badkar och dusch i sovrummet. Jag vet inte om jag hade velat ha det så hemma men visst känns det lyxigt? Däremot gillar jag att kunna stänga dörren till badrummet så det blir riktigt varmt, det går ju tyvärr inte om man har det så här.

Och så här fin utsikt hade jag när jag satt i soffan och jobbade på morgonen innan jag gick ner och åt frukost tillsammans med de andra. Nej, vi var helt klart supernöjda med valet av hus och det kändes dessutom väldigt fräscht allting. Det är alltid lite av ett lotteri när man bokar eller hyr ett ställe utifrån några bilder men den här gången skulle jag vilja påstå att huset nästan var finare i verkligheten än vad det blir på bild.

Ett litet tips om ni är sugna på att hyra hus i närheten av St Tropez helt enkelt, puss & kram!


8 kommentarer8 kommentarer om “huset i Frankrike – en liten rundtur”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Linn.
  Kan du inte berätta lite hur det är att hyra hus, vad ska man tänka på, hur gör man med städ etc. Känns som bästa upplägget när man reser många men är saker runtomkring omständigt jämfört med hotell?
  Ha det bäst!
  //Frida

  Reply
 • Hej där! Visst kan jag det men jag kan absolut inte ta åt mig någon kredd för vårt fantastiska upplägg med huset i Frankrike. Det var allt tack vare Stina som la ner jättemycket tid på att leta upp hus och att boka all catering, kock och annat. Jag försöker övertala henne att starta egen resebyrå, haha! Skämtåsido, men Stina tänker verkligen på varenda detalj och går all in när hon planerar en resa vilket jag älskar. Huset hittade hon via den här uthyrningsfirman och det var även via dem som vi fick tips om kock och cateringfirman. Så mitt bästa tips är faktiskt att kolla med de som hyr ut huset. Ofta har de superkoll på området och vilken service det finns att tillgå. Ett annat tips är att fråga vänner och bekanta. En Facebook-status där du ber om andras tips och erfarenheter. Så gör vi ofta när vi ska ut och resa och de bästa tipsen jag har fått har jag fått av antingen vänner och bekanta eller av er läsare. Hör av dig om du har fler frågor och hoppas det var till någon hjälp. Kram!

  Reply
 • Vilket fantastiskt hus! <3

  Reply
 • Eller hur 😀 Kram

  Reply
 • Jättefint, så himla lyxigt och mysigt!

  Reply
 • Visst var det 🙂 Kram <3

  Reply
 • Håller med, vill också stänga badrumsdörren så det blir riktigt varmt😀.
  Sen vet jag inte om jag tycker det e lyxigt eller snyggt med badkar mitt i allt. Men det kanske är en vanesak och alla gillar vi olika🥰.
  Men underbart hus🤩

  Reply
 • Haha, precis så 🙂 Ha en härlig sommar <3 Kram!

  Reply