Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:07 | July 12, 2019

tillbaka på landet

Godmorgon fredag! Alltså, jag kan inte med ord beskriva hur mysigt det var att vakna upp här i morse, tillbaka till mitt paradis på jorden.

Jag har i och för sig haft en underbar vecka i stan! Förra året jobbade jag också två veckor under juli men annars har jag aldrig under mina tio år som Stockholms-bo, befunnit mig i stan under juli månad.

Förr tyckte jag alltid att det var så sorgligt när alla lämnade stan, nuförtiden njuter jag bara av det. Det är busenkelt att hitta parkering, kontoret är i princip helt öde, mail-inkorgen ekar tom och jag får sällan så mycket gjort som jag har fått den här veckan. Magiskt!

Jag var dessutom ute och åt middag med Mikaela i onsdags och igår hade jag och tjejerna lite avslutningslunch på Sturehof inför sommaren och semestern. Även Masha som praktiserade hos oss i våras var med, det var så kul att få hänga lite igen, jag har verkligen saknat henne!

Men nu är jag så redo för lite kvalitetshäng här ute på landet! Jag längtar efter att få lägga mig i skuggan och läsa en riktig bra bok…

…och så ska jag lyssna ikapp alla avsnitt av mina favoritpoddar som jag inte har hunnit med under våren.

Vi kommer få en hel del besök också, Mattias kommer som vanligt styra upp grillmiddagar och jag står för frukostbuffén dagen efter.

Det har hänt en hel del här sedan förra året, alla blommor och buskar har vuxit till sig, nya rabatter har anlagts, kantsten har satts på plats, boulebanan är helt klar och så den nya grillplatsen. Här har blivit snäppet mer hemtrevligt kan man säga!

Lite små projekt ska vi nog lyckas klämma in under semestern också! Jag vill antingen köpa eller snickra ihop en bänk som ska stå längst med poolhuset, och så är vi sugna på att bygga en pergola som går ut mellan poolhuset och uteduschen. Just nu känns där lite tomt och vi vill göra det ännu mysigare.

Båten har fått nya batterier, så skönt att det bara var batterierna och inte något annat, så nu ska vi ut på årets första båtfärd. Helt sjukt att det har dröjt ända tills nu, haha. Båten styr vi mot Runö där vi ska på Junis 1-årskalas och tänk att min lilla guddotter redan fyller ett år, stanna tiden snälla!

Ha en fin fredag älsklingar så hörs vi i helgen. Njut av ledigheten, puss & kram!


6 kommentarer6 kommentarer om “tillbaka på landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilka poddar lyssnar du på? =)

  Reply
 • Åh, jag kan sammanställa alla poddar jag lyssnar på i ett inlägg? Just nu är i alla fall favoriten Masters of Scale med Reid Hoffman. Fantastisk podd och så inspirerande om man som jag precis har startat ett företag. Den finns på Podcaster och är ett måste att lyssna på om du frågar mig. Kram!

  Reply
 • Men wow, vilken fantastisk utsikt att vakna upp till!

  Reply
 • Elle hur 😀 favoritstället <3 Kram

  Reply
 • Hej Linn!

  Jag och min pojkvän håller på och kollar landställe. En dröm som vi båda delar! Ska bli ett så roligt projekt om vi lyckas köpa något fint i framtiden <3
  Erat ställe har verkligen vuxit fram sen ni skaffade det och det är så himla fint!! verkligen GOOD JOB!! Tänkte kolla med dig hur ni gjorde med visionen med huset och tomten, när ni köpte tänkte ni att vi bygger mot en slutprodukt (såklart blir ett landställe aldrig riktigt klart) as we go eller tog ni in en arkitekt som hjälpte er att skapa en vision och sen har ni byggt efter det vart eftersom budgeten har tillåtit? Tycker det ser så välplanerat och fint ut trots att det är så långt ifrån hur tomten såg ut från början!

  Super tack för din tid och svar!

  Många soliga kramar

  Reply
 • Hej där! Åh, ni har världens roligaste resa framför er! Jag hoppas ni hittar ert drömställe och lova att berätta när ni väl gör det. Vi gjorde en liten blandning av det du beskriver ovan! Både jag och Mattias är två rastlösa själar, om vi bestämmer oss för någonting så vill vi att det ska gå undan. Därför bestämde vi oss för att behålla grunden av huset men att bygga om det precis så som vi ville ha det. Ett alternativ var att riva huset och bygga ett helt nytt men våra vänner som har gjort liknande resor har det tagit 1-1,5 år för. Så länge ville inte vi vänta så med hjälp av en arkitekt och vår byggare, Richard Byggare, som vi alltid jobbar tillsammans med så ritade vi upp vår vision och hade allt klart efter redan tre månader. Vårt mål var att bli klara så att vi kunde ha midsommarfest och alla möblerna bars in i huset kvällen innan midsommarafton. Våra vänner som kom och skulle fira midsommar med oss hjälpte till att packa upp och möblera hela huset. Under vissa perioder var här 7-8 byggare som jobbade sju dagar i veckan men i efterhand är vi så glada att vi körde på, jag tror det blir både billigare och mer effektivt än om 2-3 byggare hade jobbat här i 6-7 månader istället. Jag var väldigt säker på vilka material och färger vi skulle jobba med och vilken helhetskänslan skulle bli. Arkitekten tog fram ett alternativ som var möjligt att bygga, med tanke på att huset ligger på en bergssluttning och sedan blev resultatet en blandning av mina och Mattias önskemål i kombination med arkitekten som ritade upp en skiss som var möjlig att genomföra. Mattias tog ett krafttag i att projektleda byggarna och Richard Byggare tillförde jättemycket kunskap och alternativ när vi kikade på olika material och lösningar. För oss var det viktigt med en tydlig plan över hur allt skulle se ut när det var klart. Vilket även gjorde hela processen så mycket enklare när vi väl byggde till poolen och gästhuset sommaren efter. Vi har bygglov för ytterligare två gästhus, en utbyggnad av huvudhuset och en bastustuga på tomten men det kommer vi genomföra efterhand och känner absolut ingen stress med det. För precis som du skriver så blir man aldrig riktigt klar med ett lantställe, i år har vi även dragit igång lite mindre projekt, som att lägga kantsten runt alla rabatter, gångar och huset. Vi har byggt en grillplats, anlagt trädgårdslandet och lite annat. Så det finns alltid att göra och det krävs även en hel del underhåll av saker som går sönder och måste rås om. Jag önskar er stort lycka till, och njut av själva processen även om den är skitjobbig ibland, haha. Det här är helt klart något av de roligaste vi har gjort tillsammans och vi njuter och är så tacksamma för varje dag vi får spendera här. Kram!

  Reply