Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

14:42 | June 27, 2019

roadtrip till Jönköping och vårt nya tredjepartslager

Hej hjärtan,

Nu ska ni få höra om vår tisdag, det var nämligen en stor dag i Organistas historia! Strax efter sju kom Matilda och Klara hem till mig, jag åkte iväg och hämtade vår lilla lastbil på Circle K medan tjejerna började bära ut alla kartonger från lägenheten. Lagret har ju huserat i Mattias walk-in så jag kan lova er att det här var en stor dag även för honom, haha.

Jag är så glad att han har varit så förstående för att jag ville köra riktigt start up-upplägg med pack, plocka och lager hemma i lägenheten. Han har verkligen varit världens bästa stöd under den här resan. Jag däremot, var lite smått sentimental på morgonen, det är tufft att släppa kontrollen samtidigt som jag vet att en förflyttning av lagret är absolut nödvändig för att vi ska kunna utveckla bolaget.

Tack vare er och resten av Organistas kunder har det gått så bra att vi inte längre hinner stå och plocka och packa hemma i lägenheten, det hade jag inte ens kunnat drömma om för några månader sedan när vi lanserade.

Efter tre timmars körning och en bensträckare någonstans i Norrköping så anlände vi i alla fall till Jönköping och vårt nya lager Zimply Solved. De har ett tillfälligt lager här medan de väntar på att deras nybygge ska bli klart. Jag ska berätta mer om det sen, men jag är i alla fall så imponerad över personerna som har startat Zimply.

Stora delar av de nya faciliteterna är nämligen automatiserade vilket jag tror är framtiden, jag vill samarbeta med företag som tänker innovativt och framåt. Ni vet ju hur grundlig jag är och jag har lagt över två månader och säkert 10-12 möten med olika logistikpartners för att hitta den absolut bästa för oss och våra behov.

Jag valde som vanligt att gå på min magkänsla och det känns fortfarande så bra! Vårt första möte ägde rum i Stockholm för lite över en månad sedan och det sa klick direkt.

Då var det Anders och Robert, två av grundarna som kom upp och vi satt och pratade logistik och att driva bolag i över en timme.

Jag älskar att träffa nya människor och framförallt när man kommer från så olika branscher och bakgrunder men ändå tänker exakt likadant. Precis så kändes det under vårt möte och efter mötet har jag hållit kontakten med Roger, en av de andra delägarna och han har bara fortsatt konfirmera att min första magkänsla var helt rätt.

När vi väl kom fram till lagret parkerade vi först utanför men det var tydligen bara att köra raka vägen in för att lasta av, haha, inte direkt som vårt gamla lager i lägenheten.

Här har vi det härliga gänget som var där och tog emot oss. Michael, Josefin och Glenn, vilka pärlor!

Vi hade suttit i bilen länge och var sugna på lite rörelse så vi började lasta ut kartongerna och ställa allt på lastpallar.

Tjejerna sorterade i modeller och färger så det skulle bli så enkelt som möjligt för Zimply Solved att hitta rätt när de ska packa ordrarna.

Vi hade lite genomgång av produkterna 0ch vad som låg var.

Och sen märkte vi varje kartong med dess innehåll så det blir enkelt att hitta allt när våra ordrar packas.

Jag minns att jag flera gånger sa att det skulle bli så svårt att släppa taget om min bebis, haha, men jag känner mig samtidigt 100% lugn med vilka jag lämnar över till, så viktigt! Det är många bekanta som har varnat mig under processens gång. Det är nämligen många som haft dålig erfarenhet av att lägga ut pack och plock hos tredje part. Jag tog dock referenser på varenda lager jag valde att träffa och känner grundaren av ett företag som använder sig av Zimply Solved och de är så nöjda vilket känns toppen!

Sedan var det dags att gå igenom processen, allt från plock och pack till hur vi hanterar ordrarna i Shopify och sedan Postnords portal. Så vi slog oss ner vid datorn en stund. Och ja, haha, så här sitter jag gärna, bredbent som en riktig karlakarl, som mamma alltid sa till mig när jag satt så här.

Sen var det dags för en liten uppvisning i packningsprocessen, haha. Det kändes lite konstigt att stå och packa framför publik…

…men jag har ju gjort det här sååå många gånger nu så det var inga problem.

Däremot märker jag att jag har blivit mycket mindre pedagogisk sedan jag startade Organista. Jag skyller på att jag har för mycket i mitt huvud…

Från plock till färdig order! Den här veckan beställer jag våra nya e-handelspåsar och vi kommer köra på Organista i text på påsen så klart.

Jag älskar den här loggan också, vi har ju två, men den kommer få pryda förpackningar istället och förhoppningsvis kommer det bli ett eget mönster av den så småningom. Det är exakt sånt här som jag kommer ha tid att pilla med nu när jag kommer få en massa tid över. Underbart!

Därefter var det deras tur att packa nästa order för att lära sig processen. Vi blev alla väldigt imponerade av Glenn, han hade stått och sugit upp all information som en svamp så det blev en helt perfekt order på första försöket. Han viker dessutom nästan snyggare än mig, haha!

När vi kände att alla var nöjda med överlämningen så ställde vi oss vid datorn igen för att kolla lite på skissen av det nya lagret som Zimply Solved bygger. Josefin är en av ägarna och hon visade en film på hur man kan komprimera ett annars stort och stökigt lager till en enda box där en robot hämtar ordern åt en. Jag älskar sånt här! Framtidens logistik, helt klart, och jag kommer visa er allt så fort lagret står klart i november.

Vi kramades hejdå och sa att vi ses snart igen, sedan hoppade vi in i bilen och körde hemåt med tre stora leenden på våra läppar. Ni vet när magkänslan är så himla bra och den där lilla oron jag hade under morgonen var som bortblåst! Den känslan!

Mitt mål har hela tiden varit att bygga ett företag där jag omger mig av människor som jag älskar att vara kring. Precis så känner jag inför gänget på Zimply Solved och med mina två stjärnor Matilda och Klara. Vi hade världens mysigaste roadtrip tillsammans och jag vet inte vad jag hade gjort utan dem, de kompletterar där jag inte räcker till.

Och ja, ni hör ju, jag lever fortfarande på lyckoruset från i tisdags, haha!


4 kommentarer4 kommentarer om “roadtrip till Jönköping och vårt nya tredjepartslager”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Du verkar alltid vara så snyggt klädd 🙂

  Reply
 • Tack fina du vad glad jag blir. Jag gör mitt bästa, hehe, men har även jag dagar då jag går i träningskläder till kontoret. Jag älskar kontrasten mellan att klä upp mig och att klä mig väldigt avslappnat. Kram!

  Reply
 • Härligt! Ibland är det bra att släppa taget lite 😉 Var har du hittat dina snygga byxor? Kram erika

  Reply
 • Hej där! Jag fick så mycket frågor om de här byxorna, så kul för det är ett par favoriter i garderoben. De kommer från Gant och är extra höga i midjan för att vara chinos. Jag älskar byxor med hög midja, kram!

  Reply