Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:04 | June 26, 2019

svar på kommentarer – no drama, yoga och Paris

Jag tycker du svarar så bra till folk, verkligen duktig på att vara snäll och empatisk. Det är nog en av anledningarna till att dina inlägg med svar på kommentarer är kul att läsa. No drama liksom. Ha en fin vecka!

Vad glad jag blir! Ja, det är nog en väldigt bra beskrivning av mig som person, no drama, haha. Ju äldre jag blir desto mindre drama vill jag har omkring mig och det ska mycket till för att göra mig upprörd eller ledsen. Överlag tror jag att vi alla kan bli bättre på att ta saker lite mer med en nypa salt. Däremot är jag inte särskilt konflikträdd av mig, jag är nog nästan för transparent och ärlig ibland så jag får snarare tänka på att inte säga precis vad jag tycker och tänker alltid. Jag är glad att du tycker om de här inläggen i alla fall, det är en klar favorit hos mig med. Kram!

Ok skrev just något i stil med ”duktig på att vara snäll” och det låter ju helknäppt. Skyller på gravidhjärna och tror du hänger med i resonemanget. 

Haha! Du fick fram vad du ville säga, helt klart. Och stort grattis till graviditeten. Vad kul! Hoppas att du mår bra bortsett från gravidhjärna, kram!

Blir verkligen imponerad över hur trevlig och mogen ton du har i dina svar. En annan hade väl slängt ur sig något bitchigt på flera av dem, haha. Kände även en STOR suck över ”ätstörningsfrågan”.. framförallt faktumet att personen antyder att ”kunna äta en krämig pastarätt” skulle vara ett tydligt tecken på att man är frisk! Som att inte ätstörningar kan visa sig på 1000 olika sätt med olika svårigheter liksom. Jaja du är grym Linn, keep up the good work <3

Haha! Tack bästa du och som jag skrev som svar på föregående kommentar så gillar jag helt enkelt inte drama och tar sällan illa upp. Och angående pastarätten, jag är inte överförtjust i pasta, men det vågade jag knappt skriva, hehe. Jag äter en då och då och tycker det kan vara gott ibland men jag blir i princip aldrig sugen på det. Jag tror som du att det ligger ganska mycket mer bakom ätstörningar än om man gillar pasta eller inte, hehe. Kram och ha en underbar sommar!

Kan tyvärr inte ge råd ang meditation, borde nog också försöka mig på det där! MEN är glad för bilderna på klänningen när du sitter ner! Ville så gärna köpa en förra året men hade inte råd, nu har jag fått jobb på kontor (jippie!) men är lite orolig att den är för kort för att sitta i. Vi har inte jättestrikt klädkod, men känns inte okej att sitta i en klänning/kjol som åker upp och blir kort-kort. Men här ser den ju absolut godkänd ut, och jag är “bara” 170 (visst är du 175?) Så det måste ju funka? Vill inte köpa en klänning jag bara kan ha utanför jobbet!

Hej där! Jajamensan, jag är till och med 176 cm lång så det borde inte vara några problem. Jag lever i min safariklänning och älskar den, jag hoppas du blir lika nöjd. Och massa grattis till nya jobbet, kram!

Är precis likadan när det gäller att köra på och när det sedan lugnar ner sig (efter ha varit sjuk i utmattning ser jag alltid till att hektiska perioder är så korta som möjligt) så kommer kroppen ikapp och då landar alla känslorna på en och samma gång. Försöker motverka detta med att föra dagbok till vardags där jag ger mig själv lite tid att bearbeta allt som hänt och känna efter löpande men hade säkert mått bra av mer meditation i livet också! Det är ju väldigt härligt när man väl tar sig tiden att göra det.

Bra tips, tack snälla! Min pappa har varit utbränd så jag är också så försiktig. Stannar ofta upp under dagen och tänker “jaha, vad händer om jag inte hinner med det här just idag?” och i nio fall av tio är det ju ingen katastrof, hehe. Vi får träna på meditationen helt enkelt, kram fina du!

En bra grej jag hörde om meditation som jag tog till mig var att meditation inte behöver vara uppstyrt typ “nu ska jag meditera!” och slå på headspace, utan det kan räcka att bara sitta och titta ut genom fönstret, på ett träd eller en husfasad. Ingen big deal liksom, en minut räcker och jag blir lite lugnare.

Wow, det behövde jag verkligen höra och jag testade faktiskt det häromdagen när jag satt på en buss, funkade hur bra som helst så det ska jag träna mer på. Tack för tipset, kram!

Jag är likadan med meditation och kan inte riktigt sätta mig ner och meditera som en aktivitet. Men oftast så tar jag tillfället i akt när jag befinner mig på en plats som gör mig lugn, eller när jag åker bussen till jobbet och bara tittar ut genom fönstret utan att skrolla på mobilen eller lyssna på musik. Eller ligga kvar i sängen en stund när du vaknar och bara titta ut genom fönstret, sitta ensam på en brygga och titta ut på vattnet… etc etc. Idag när jag skulle hem från jobbet och missade min buss så gick jag genom en grönskande allé och kände mig så tillfreds och lugn bara för att det var varmt, soligt och för att jag inte kände stress med att behöva skynda mig någonstans. Man MÅSTE ju inte meditera bara för att alla andra gör det och för att det blivit den nya grejen för att finna lugn. Alla hittar vi mindfullness på vårt eget unika sätt. Klänningen var för övrigt riktigt fin. Det ser ut som silke men jag såg nu att det inte är det. Otroligt fina designer på allt från Adoore måste jag säga.

Hej där! Nej, jag tror inte heller att man måste göra det för att alla andra gör det men jag har läst så många intressanta undersökningar som har gjorts på hälsoeffekterna som kommer med meditation och jag tror verkligen på det. Det är därför jag skulle vilja lära mig. Men bra tips, att man inte måste göra det på ett speciellt ställe eller på ett speciellt vis. Och jag håller verkligen med, Adoores plagg är magi. Kram fina du och ha en härlig sommar!

Vad kul med en weekend i Paris, blir så avis! Och jag är såå sugen på att klicka hem allt från Organista inför sommarens olika resor!!

Jaaa, do it! Hehe! För mig har det blivit ännu roligare att packa sedan jag startade Organista. Jag längtar liksom tills jag får sätta igång och resväskan håller sig så sjukt fin under resans gång. Jag är så glad att så många av er har klickat hem produkterna och tycker lika mycket om dem som jag gör. Det är en dröm som har gått i uppfyllelse, minst sagt. Kram gulliga du och ha en fin sommar!

Oh älskar Paris och du är så fin. En fråga bara, tycker inte du att det är pinsamt att ta foton på andra. Tänker på bilden från uteservering, herren i blå skjorta ser inte så road ut samtidigt som den blonda damen ser nästan rosenrasande ut haha. Jag hade aldrig vågat fota sådär! 

Tack snälla du och bra fråga! Just den här bilden tror jag är ganska lugn, mannen kollade mer på mig och undrade vad jag höll på med när hela mitt sällskap gick in på restaurangen men jag gick runt på andra sidan gatan. Kvinnan är mitt i ett samtal och är nog inte sur på mig, haha. Däremot tycker jag det känns lite jobbigt att inkräkta på människors privatliv sådär. Dessutom hade jag gärna fotat ställen helt folktomma, haha, jag tycker det ser stökigt ut med en massa folk men många av er läsare älskar ju de här bilderna så att man får en känsla för hur det verkligen ser ut och känns där i stunden. Jag märker själv hur ofta någon t.ex. tar mobilbilder eller filmar till stories nuförtiden och där syns man ju oavsett om man vill det eller ej. Jag antar att man bara får vänja sig helt enkelt men det är en intressant fråga att resonera kring. Vad tycker du? Kram!

Själv är jag en list-skapare! Om det ska med måste det finnas på en lista, haha. 

Haha, bra där! Hoppas du har testat packningslistan som man kan ladda ner gratis på Organista? Vore så kul att höra vad du tycker, kram!

Har precis börjat jobba på kontor och jag älskar halvdagar och röda dagar, vilken lyx! Har jobbat mycket med djur och där existerar inte sådant hehe. Tyvärr är det ingen halvdag före nationaldagen för oss (förstår inte varför? Så taskigt haha) men jag har verkligen njutit de andra gångerna, så passa på att göra det du också som jobbar jämt annars! 

Haha, det är nog inte för att vara taskiga som dina arbetsgivare inte kör halvdag, det finns säkert någon riktlinje för hur många halvdagar man har, alternativt kanske ni får helt ledigt någon klämdag? Jag har som sagt dålig koll på det här, hehe. Det blir en hel del jobb för mig under röda dagar nu men jag njuter lite extra ändå. Framförallt över att alla andra är lediga så det blir inte så mycket telefonsamtal och mail att svara på. Haha! Kram bästa!

Jag mediterar varje kväll innan jag går och lägger mig. Det kan vara allt mellan 5 och 30 minuter, och jag undviker helst att somna till det eftersom det är lätt hänt att hamna i en liten trans när man vaknar. Jag säger alltid till mig själv att jag behöver det och börjar genast med fokusera på mina andetag. För att bibehålla koncentrationen så räknar jag inandningen samtidigt som jag visuellt följer den genom magen, hjärtat, lungorna och hjärnan – pausar – och följer utandningen ut i samma tempo som inandningen. Tappar jag fokus och försvinner iväg så stannar jag bara upp och börjar om. Det viktigaste för mig är att jag säger till mig själv att jag behöver det, så prova det! Hoppas det kan hjälpa dig.

Åh, bra tips att göra det när man går och lägger sig! Jag är dock så inne i min ljudbok just nu så att inte somna till den känns omöjligt, hehe. Jag gissar att jag får träna på det helt enkelt men ja, jag har också hört att man helst inte ska somna när man mediterar, utan att vara medveten när man gör det. Däremot låter det som ett skönt sätt att komma ner i varv innan man ska sova. Tack för tipset, kram!

Så fint och härligt! Vad fint ert spabad är! Vad är det för märke och modell?

Hej där! Du, jag har tyvärr ingen aning. Jag försökte hitta kvittot men det kan nog ligga ute på landet, ska fråga min kille också och se om han minns, i så fall återkommer jag asap. Kram!

Hej! Jag tycker det är inspirerande att läsa om din yoga och jag undrar om du skulle kunna göra ett inlägg om din “yogaresa”? När började du med yoga, vilken typ av yoga gör du, hur ofta yogar du? Hur lång tid tog det för dig att klara vissa svårare positioner som spagat och huvudstående? Har du något mål med din yoga nu, t.ex. någon position du vill klara? Stor kram!

Hej! Åh, vad kul att du gillar yoga, det kan ju vara det bästa som finns. Jag har skrivit ett långt inlägg om min träningsrutin här, om yoga och skakmeditation här och mina tre bästa yogatips för att komma igång här. Just nu yogar jag bara på egen hand när vi är ute på landet och letar efter en härlig yogastudio i Stockholm, så har du några bra tips får du gärna höra av dig. Kram!

Dermapen är suveränt för porer tycker jag, jag punktbehandlar ett område på bägge sidorna näsan med dermapen då och då och det har gjort enorm skillnad. Testa, du behöver ju inte göra hela ansiktet. 

Är det sant? Det visste jag faktisk inte, men det är klart att man borde kunna göra det bara där man tycker det behövs som mest? Tack för tipset och så kul att höra från dig som har gjort det och är nöjd med resultatet, kram.

Tycker absolut du ska prova Dermapen! Jag är jättenålrädd och drar mig verkligen för blodprov/sprutor men känner inte alls på samma sätt med Dermapen. Knepet är att blunda och ej tänka på att det är nålar, för gör faktiskt inte alls särskilt ont, utan pirrar/bränner lite mest. Tycker huden brukar se ok ut redan dagen efter (kanske lite röd) och jättefin två dagar efter så inte jättelång återhämtning! Resultatet är dessutom otroligt. 

Åh, vad kul att höra! Och att det inte gör ont heller. Jag tror att jag har ganska hög smärttröskel men det jobbigaste tycker jag är om man går runt och är svullen i flera dagar efter men då kanske jag ska våga testa mig på det i höst. Det verkar ju som att flera av er har väldigt bra erfarenhet av det. Kram och tack för din kommentar!

Vad kul att höra om din upplevelse, har själv synliga porer och dessutom hy som trilskas så ska testa denna behandling! Lägger mycket pengar på det och går varannan vecka och ser helt klart resultat men kan vara kul att testa en ny metod. Blir nyfiken på sladden som du håller i och som sedan går upp till hudterapeuten, vad är det? Och du – så söt och fin du är även utan smink!! Naturlig skönhet och inte så stor skillnad mot när du har smink!

Åh, ja testa! Jag gillade verkligen Infuzion-behandlingen som jag gjorde hos NarvaDerma och jag ser fortfarande riktigt bra resultat, framförallt på mina porer. Min hy är mycket jämnare och jag har även märkt att mitt smink sätter sig bättre och blir mycket finare. Så kul! Sladden med handtaget har med strömmen att göra, att det går runt men jag minns inte exakt vad funktionen var tyvärr men det kan din hudterapeut garanterat förklara bättre än jag, hehe. Tack snälla för dina fina ord, kram!

Hej Linn! Kul att du fortfarande har lite kärlek till Skåne, här är ju faktiskt väldigt fint på sommaren. En fundering som slog mig, jag har bland annat läst en del hos Bloggbevakning om fenomenet att ingen “nutidsbloggar” längre. Nu mera så är det mer regel än undantag att bloggare skriver om resor/event/annat veckor efter det genomfördes, är det dessutom en bloggare som är flitig på instagram så har majoriteten sett allt material redan och det hela upplevs då som old news och tappar läsvärdet. Tycker det är en ganska intressant utveckling, då jag tror att de flesta egentligen uppskattar mera dagliga uppdateringar (eller iallafall närmare i tid), men samtidigt så är det kanske svårt att göra det kvalitativt för er bloggare så tätt inpå? Vad är din egen reflektion om detta? Jag personligen tycker att allt inom några dagar är okej, är det längre tid så märker jag att jag hoppar över inlägg oftare. Kram!

Hej där! Tack för din kommentar och intressant frågeställning. Jag tycker att det är helt ok så länge man blandar med lite mer “just nu” och enklare mobilbilder som jag har börjat göra här i bloggen. Jag satt alltid på nätterna förr och fixade bilder från dagen som hade gått och som jag sedan la upp direkt dagen efter. Idag lägger man ju så mycket mer tid på sina inlägg så det blir svårt att upprätthålla och det går inte att jobba så sent varje kväll i längden. Jag älskar kombinationen dock, Instagram och framförallt stories som är mer här och nu och sedan läser man bloggen om man vill ha mer bilder, matiga inlägg och framförallt längre och ofta mer personliga texter. Eller vad säger du? Jag brukar ha som regel att inte lägga upp bilder och inlägg för lång tid efter att de har ägt rum men i Skåne fotade jag så otroligt mycket och jobbade dygnet runt med Organista veckan efter när jag kom hem så den här gången fick det bli lite utspritt. Hoppas det känns ok, kram bästa du!

Nu är ju det här inlägget några veckor gammalt, men reagerade verkligen över kommentaren där personen som kommenterade skrev ”har faktiskt aldrig varit helt ledig utan kollat jobbmail även på lediga dagar” i 10års tid! Och sen kommer även ett konstaterande att det är något man får acceptera, men då hävdar jag bestämt att det måste man absolut inte! Speciellt inte som anställd. Jag köper att man som egen företagare är mer eller mindre ett med sitt företag, åtminstone till dess att man kan anställa någon att delegera till. Men att man som anställd ska behöva acceptera att kolla mail eller svara i telefon även utanför arbetstid eller på semestern är hål i huvudet. Inte hos personen som gör det, utan hos arbetsgivaren som tänker så extremt kortsiktigt och inte investerar i den anställde, dessutom dåligt om man som arbetsgivare inte plockar upp signaler om att man har anställda som inte får/kan/tar ledigt någonsin. Då är det en dålig arbetsplats, som det finns goda skäl att antingen överge den eller låta påtala att sånt inte är ok. Speciellt inte om det är en kollektivansluten arbetsplats. Anledning till att jag reagerar så starkt är att jag själv varit på just en sån arbetsplats, och även om jobbet var kul till en början, så är det inte nyttigt i längden. Man behöver tid för återhämtning och avkoppling, vad än man tror eller hävdar inför sig själv. Nu är jag på ett superbra ställe, ett stort framgångsrikt IT företag, där ingen någonsin förväntar sig att man svarar i telefonen efter arbetstid (givetvis finns det undantag, men då är det något man vet om på förhand) eller på sin lediga tid. Så börja ifrågasätta, och sätt dig själv i första rummet. Det finns ingen som tackar dig när du sitter där med en utmattningsdepression eller dyl, och det finns få jobb där man är så viktig att man måste finnas tillgänglig dygnet runt. För vad gör det om hundra år om det där mailet inte gick iväg innan kl 17? Med största sannolikhet kan det skickas kl 8 nästa dag istället för kl 23 på kvällen etc. Ta det från någon som var väldigt nära gränsen, men som tack och lov kom på sig själv innan det var för sent. Kramar

Jag hör dig och jag håller verkligen med! Att starta eget innebär ofta att ta större risker men man kan också tjäna mycket mer pengar på det, det går ofta hand i hand. Som anställd ska man inte behöva jobba och riskera utbrändhet på det sättet, i mitt fall är det i alla fall ett aktivt val och något jag gör 100% för mig själv. Min pappa har varit utbränd så jag är dessutom väldigt försiktig och stannar ofta upp och känner efter! Kram och tack för din kommentar!

Åh där har jag jobbat! Då var de kända för sin äpplekaka, undrar om den finns kvar? Måste ta en tur dit i sommar! På ett av mina pass expedierade jag en skådis som var lite i ropet då, han kom tillbaka med kvittot för han tyckte det var för dyrt och att jag måste ha tagit fel betalt, jag fick snällt gå igenom kvittot och visa att det stämde. Han gick därifrån med en suck. Kul minne såhär efteråt men då kändes det ganska olustigt haha. 

Jag ÄLSKAR när ni delar med er av sådana här minnen! Tack för din mysiga kommentar. Själv ifrågasätter jag sällan vad något kostar, haha. Tycker det är lite pinsamt men kan se upp till de som vågar nästan, haha! Kram fina du.

Underbara inlägg om Paris, TACK! Gillar verkligen när du delar personligt med mobilbilder. Paris är min favoritstad i världen, får aldrig nog. Till nästa resa – upptäck katakomberna, lite läskigt men så fascinerande!

Tack snälla! Jag är så glad att ni uppskattar mina inlägg med mobilbilder, det är ett så härligt sätt att visa upp bilder som är mer “fångade i stunden”. Och det är så sjuk med katakomberna! För varje gång jag hör någon berätta om det så googlar jag det och tänker, “jag bara måste dit”! Sen glömmer jag det alltid när jag är i Paris. Jag kanske glömmer det undermedvetet, hehe, för det ser ju ganska läskigt ut. Men nästa gång SKA jag dit! Kram och tack för tipset!


2 kommentarer2 kommentarer om “svar på kommentarer – no drama, yoga och Paris”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Din klänning är såå fin!

    Reply
  • Tack fina du! Jag har den i flera färger. Petra är verkligen ett geni när det kommer till att designa klänningar och jag älskar som ni vet Adoore. Kram!

    Reply