Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:45 | June 25, 2019

Min midsommarafton i bilder

Hej älsklingar! Ska vi kika tillbaka på min midsommarafton i bilder? Vilken dag och kväll det blev alltså. Jag jobbade så mycket förra veckan och varenda stund jag hade över ägnade jag åt förberedelser så jag hann knappt tänka på själva festen och hade noll förväntningar, då brukar det ju faktiskt bli som bäst!

Jag och Charlie har en ny rutin, jag slänger ut godis till henne på gräsmattan så får hon leka sök och under tiden sitter jag i solen på trappan och jobbar på datorn. När hon är klar kommer hon och sätter sig bredvid mig och solar lite, hon älskar solen. Precis så här började vi vår midsommarmorgon också!

Eftersom vi visste att vi hade en massa jobb under veckan tog vi in två servitörer från People Partner som kom redan vid tio och hjälpte oss med alla förberedelser. Att dra ihop en midsommarfest för sjutton vuxna och tre barn är ingenting man gör i en handvändning.

Även Sophia och Johan kom ett par timmar tidigare, de bor bara runt hörnet med båt, så fick de hjälpa till med midsommarstången. Och vilken insats de gjorde. Pappa hade byggt “stången” i förväg och de klädde den så fint!

Vi plockade fram dryck och snacks till fördrinken och fick skydda allt i skuggan. Det var runt 25 grader varmt men som tur var så fläktade det ordentligt, så skönt.

Det blev till slut min klänning från H&M och mina Superga-sneakers utan platå som åkte på. Jag var så sugen på att bara känna mig 100% bekväm eftersom jag skulle styra och rodda så mycket med lekar och annat.

Tekla, Fille och Zelda var först på plats och hon chillade och åt sin lunch i skuggan. Min lilla älskling, hon är så nyfiken, glad och enkel att ha å göra med men ändå väldigt kavat och bestämd. Älskar det!

Sen började resten av gänget trilla in, det är alltid långa köer ut till Värmdö på midsommarafton så det kan ta sin lilla tid att komma ut om man åker från stan.

Vi hade först tänkt äta nere på bryggan men eftersom det blåste så friskt så valde vi att köra lunchen på terrassen innan vi gick ner och körde lekarna vid bryggan.

Sophia och Johan reste midsommarstången, vi har faktiskt aldrig haft midsommarstång tidigare men det blir det ändring på nu för det blev så stämningsfullt och fint, tycker ni inte?

Humöret var på topp!

Petra och Steffi, vilka pinglor va!

Vi hälsade alla välkomna, skålade och…

…tog den obligatoriska midsommarbilden på alla tjejerna…

…innan vi slog oss ner till bords!

Det var prefekt väder och tack vare blåsten kunde vi sitta ute i solen utan skydd, annars hade det nog blivit lite för varmt.

Midsommarbuffén blev nästan bättre än vad vi hade hoppats på…

…och gästerna var supernöjda!

Vi köper alltid lite lyxigare köttbullar, några delikatess-sillar och riktigt bra västerbottenost-paj, det lyfter verkligen buffén till en helt annan nivå.

Vi åt, sjöng snapsvisor och njöt av det fina vädret!

Jag tog en selfie med gänget i bakgrunden…

…och försökte fånga den magiska stämningen på bild.

Skål!

Det var så mysigt med alla hundar och barn, det tillför verkligen ytterligare en dimension till midsommar med lite barn.

Det blir så naturligt häng också, vissa äter en sista gång, några hänger i trappen, en ville doppa fötterna i poolen och alla blev de helt förälskade i hundarna. Så gulligt!

Efter lunchen när vi var mätta och glada förflyttade vi oss ner till vattnet och gräsmattan där det väntade lekar.

Jag delade upp alla i fyra lag sen utmanade vi varandra i boule, dart och luftgevär! Inte de där vanliga midsommarlekarna alltså utan vi testade något nytt. Nästa år kanske jag slänger in hopp med säck också för det är ju faktiskt riktigt roligt.

Några vilade i skuggan mellan lekarna och stämningen hettade till flera gånger! Jag älskar lekar och är så glad att vi gjorde en boulebana på tomten förra året. Vi har spelat boule varenda gång vi har haft gäster i år.

När vi kom upp serverades det glass och jordgubbar som mellanmål och vid nio grillade vi hamburgare och korv. Jag bad Petra ta en ordentlig tugga så man såg hur gott det var, haha, älskar den här bilden.

Middag i solnedgången!

Jag vet inte vad det var men burgarna var helt underbart goda, Mattias är grym på att laga mat, att t.o.m. något så enkelt kan bli så jäkla gott. De var verkligen perfekt grillade!

Vi åt, snackade skit och föräldrarna njöt av att barnen hade somnat.

Och vilka ungar alltså, båda två som sov över sover tydligen genom allt när de väl har somnat. Vi hade inte riktigt räknat med all in fest det här året eftersom två av barnen skulle sova över men päronen var riktigt festsugna…

…och musiken dundrade ut ur högtalarna utan att någon vaknade. Vilka drömungar alltså, haha! Så det blev fest och dans inpå småtimmarna. Ett helt perfekt avslut på en riktigt jäkla bra midsommarafton!

Tack alla underbara vänner för att ni kom och för att ni har världens bästa energi och inställning till livet! Vi är så otroligt lyckligt lottade som har er…

Puss och kram!


5 kommentarer5 kommentarer om “Min midsommarafton i bilder”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej Linn! Vi håller på att bygga hus i Nacka och ska även bygga en pool. Vet du möjligen hur stor er pool är? Är så svårt att bedöma vilken storlek man egentligen behöver, vill inte att den ska bli för liten men har ingen jättestor tomt så vill inte heller att den ska kännas för stor 🙂

  Reply
 • Hej där! Ja, det är verkligen inte det lättaste. Vi har ju byggt vår pool på berget och ville inte att den skulle ta över hela terrassen. Den är 4×8 meter och vi är så nöjda, det är ingen enorm pool men den känns ändå stor och passar perfekt hos oss. Mitt bästa tips är att lämna mycket plats runt omkring poolen där ni kan ha utemöbler och solsängar. Kram!

  Reply
 • Så härlig midsommar!

  Reply
 • Tjejen i jeans och blus med armarna i sidorna, på bild nr 2 om man räknar nerifrån, kan du SNÄLLA, snälla, snälla fråga henne var hennes ljuvliga blus kommer ifrån? :O Hade blivit så glad, puss!

  Reply
 • Hej fina du! Det är en klänning från Adoore som hon har vikt upp och du hittar den här. Tycker också att det blev fint att ha den som blus, det ska jag definitivt testa att göra med min, jag har ju en likadan. Kram!

  Reply