Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

10:46 | June 16, 2019

Ystad Saltsjöbad – en liten pärla på Österlen

Hej på er! Jag tänkte att vi skulle skruva tillbaka klockan lite och kika på några fler bilder från vår magiska helg i Skåne.

Vi valde ju att ta ledigt på fredagen och åka ner till Skåne redan på morgonen så vi fick en extra dag till att utforska Österlen.

Vårt första stopp blev Ystad Saltsjöbad och jag har varit här flera gånger förut.

Däremot blir det bara bättre och bättre för varje gång jag kommer hit och de hade gjort ett ordentligt lyft både inomhus och i deras mysiga trädgård.

Vi kom fram lagom till lunch och var jättehungriga efter resan så vi började med att dyka ner i deras härliga lunchbuffé.

Jag älskar verkligen känslan de har fått till med inredning som känns som en blandning mellan gammalt rustikt och lantlig lyx.

Och läget skadar ju inte direkt det heller, går man genom byggnaden och förbi uteserveringen så kommer man rakt ut på stranden!

Hej min favoritperson i hela världen!

Buffén innehöll det mesta man kan önska sig och jag satsade på mycket fetaost, mozzarella, sallad, kyckling och olika såser.

Vi hade sån tur med vädret, det var 20-25 grader och sol så efter lunchen tog vi en promenad nere på stranden. Det första jag var tvungen att göra när vi kom ner var att ta av mig skorna och gå barfota i sanden. Vilken känsla va? Och det är nog den känslan som påminner mig absolut mest om Skåne.

Jag fick så mycket inspiration av deras fina uteservering och en liknande pergola skulle jag vilja bygga nere på gräsmattan. Hur drömmigt?

Och jag vet inte vad det var men det var någon sorts längtan som väcktes i mig när vi gick runt här på stranden. Jag fick en så otroligt stark känsla av att det är här jag kommer ifrån, precis som att jag befann mig i mitt rätta element igen.

Jag är ju i princip uppvuxen på en sandstrand i Skanör Falsterbo och trots att det här var flera veckor sedan så har jag inte lyckats skaka av mig känslan av att jag bara måste hem till Skåne snart igen.

Jag har t.o.m. kikat på lite hus på Österlen och nere på Näset och drömt mig bort, det här huset hade jag gärna lagt vantarna på! I framtiden kanske jag kan ha ett ställe här men nästa sommar skulle jag åtminstone vilja hyra ett hus i en vecka eller två, så om ni har några bra tips på sidor eller kontakter som hyr ut så får ni hemskt gärna lämna en kommentar.

Puss på er och ha en fin söndag!


2 kommentarer2 kommentarer om “Ystad Saltsjöbad – en liten pärla på Österlen”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Hej Linn! Kul att du fortfarande har lite kärlek till Skåne, här är ju faktiskt väldigt fint på sommaren 🙂
    En fundering som slog mig, jag har bland annat läst en del hos Bloggbevakning om fenomenet att ingen “nutidsbloggar” längre. Nu mera så är det mer regel än undantag att bloggare skriver om resor/event/annat veckor efter det genomfördes, är det dessutom en bloggare som är flitig på instagram så har majoriteten sett allt material redan och det hela upplevs då som old news och tappar läsvärdet. Tycker det är en ganska intressant utveckling, då jag tror att de flesta egentligen uppskattar mera dagliga uppdateringar (eller iallafall närmare i tid), men samtidigt så är det kanske svårt att göra det kvalitativt för er bloggare så tätt inpå? Vad är din egen reflektion om detta? Jag personligen tycker att allt inom några dagar är okej, är det längre tid så märker jag att jag hoppar över inlägg oftare. Kram!

    Reply
  • Hej där! Tack för din kommentar och intressant frågeställning. Jag tycker att det är helt ok så länge man blandar med lite mer “just nu” och enklare mobilbilder som jag har börjat göra här i bloggen. Jag satt alltid på nätterna förr och fixade bilder från dagen som hade gått och som jag sedan la upp direkt dagen efter. Idag lägger man ju så mycket mer tid på sina inlägg så det blir svårt att upprätthålla och det går inte att jobba så sent varje kväll i längden. Jag älskar kombinationen dock, Instagram och framförallt stories som är mer här och nu och sedan läser man bloggen om man vill ha mer bilder, matiga inlägg och framförallt längre och ofta mer personliga texter. Eller vad säger du? Jag brukar ha som regel att inte lägga upp bilder och inlägg för lång tid efter att de har ägt rum men i Skåne fotade jag så otroligt mycket och jobbade dygnet runt med Organista veckan efter när jag kom hem så den här gången fick det bli lite utspritt. Hoppas det känns ok, kram bästa du!

    Reply