Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:41 | June 12, 2019

före och efter Infuzion – min första ansiktsbehandling

Hej hjärtan!

Nu är det dags för ett, kanske lite ovanligt, inlägg här i bloggen på temat ansiktsbehandling. Jag har ju aldrig gjort en ansiktsbehandling tidigare och har faktiskt aldrig känt något behov av att göra en heller. Min hy är dessutom ganska känslig så jag väljer noggrant ut vilka produkter jag använder för att ta hand om den på bästa sätt.

Jag älskar verkligen min hy och det finns inte mycket jag skulle vilja ändra med den men nu i trettioårsåldern har jag känt att jag vill börja ta ännu bättre hand om min hud i förebyggande syfte. Jag har dessutom alltid haft ganska synliga porer, de stör mig inte särskilt mycket men det är alltid kul att se om man kan förbättra någonting.

Sommaren är snart här och är det något jag vet så är det att huden aldrig kan få nog av fukt. Jag har därför varit nyfiken på ämnet hyaluronsyra ett tag, det skrivs om det och skyltas friskt i samband med skönhetsprodukter. Förkortningen för ämnet är HA och det är i grunden ett kroppseget ämne som binder fukt. Ska jag göra en behandling vill jag alltså att den ska vara så naturligt som möjligt och då är hyaluronsyra perfekt!

Allt det här ledde alltså till ett besök hos Narva Derma Center på Narvavägen. Det var min säljare Helena som tipsade mig om att gå dit och testa en helt ny och nålfri behandling som ska vara så bra.

Helena har gått hos Anna i flera år, hon är hudterapeut på Narva Derma Center och jag som är en riktig kontrollmänniska kände mig ändå väldigt lugn över att låta henne ta över ett tag. Anna har nämligen jobbat som hudterapeut i 30 år och Helena har bara talat så gott om henne.

Behandlingen jag valde att göra heter Infuzion och det är en behandling med hyaluronsyra som ska boosta huden med fukt. Genom att göra det arbetar man bort fina linjer och jämnar ut hudtonen, samtidigt som man får en väldigt fin lyster. Med apparaten för man in hyaluronsyran in i huden med hjälp av svag ström och utan att sticka med nålar. Jag misstänker att behandlingen har blivit så pass populär  just därför, för att man slipper nålsticken. Det var det som fick mig att testa i alla fall.

Man kan bli lite röd under själva behandlingen för att blodcirkulationen sätts igång, men rodnaden lägger sig snabbt efter och min hud som ändå är hyfsat känslig har återhämtat sig helt bara 10-15 minuter efter varje behandling. Det sticker till ytterst lite och jag kände knappt någonting, så skönt!

Anna berättade att hon har fått göra många Infuzion-behandlingar trots att det är väldigt ny behandling, den har blivit så pass populär redan och hon skulle rekommendera den till alla som vill ha en riktig fuktboost med snabba resultat. För bästa resultat ska man göra behandlingen en gång i veckan, tre veckor i rad och sedan en gång var sjätte månad för att upprätthålla resultatet.

Det är så svårt att visa resultatet på bild men jag har känt stor skillnad, framförallt i att min hy har känts så mycket mer välmående. Det känns som att jag har fyllt på min hy med fukt, den känns mer jämn och extra puffig på ett bra sätt. Jag har t.o.m. fått en hel del komplimanger för mitt glow så jag kunde inte vara mer nöjd.

Kollar ni noggrant så ser man även att mina porer har dragit ihop sig lite på vissa ställen men jag antar att det kommer krävas fler behandlingar och rätt hudvård för att det ska bli ännu bättre effekt, men så häftigt! Anna tycker att jag ska testa Dermapen i höst när jag inte ska befinna mig i solen längre, det är en behandling med nålar men jag drar mig lite för det då det krävs lite längre återhämtning för hyn efteråt. Är det någon av er som har testat dermapen? Vad tyckte ni i så fall?

Jag behöver nog lite övertalning om jag ska våga testa, haha!


6 kommentarer6 kommentarer om “före och efter Infuzion – min första ansiktsbehandling”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Dermapen är suveränt för porer tycker jag, jag punktbehandlar ett område på bägge sidorna näsan med dermapen då och då och det har gjort enorm skillnad. Testa, du behöver ju inte göra hela ansiktet. 😊

  Reply
 • Är det sant? Det visste jag faktisk inte, men det är klart att man borde kunna göra det bara där man tycker det behövs som mest? Tack för tipset och så kul att höra från dig som har gjort det och är nöjd med resultatet, kram.

  Reply
 • Tycker absolut du ska prova Dermapen! Jag är jättenålrädd och drar mig verkligen för blodprov/sprutor men känner inte alls på samma sätt med Dermapen. Knepet är att blunda och ej tänka på att det är nålar, för gör faktiskt inte alls särskilt ont, utan pirrar/bränner lite mest. Tycker huden brukar se ok ut redan dagen efter (kanske lite röd) och jättefin två dagar efter så inte jättelång återhämtning! Resultatet är dessutom otroligt 🙂

  Reply
 • Åh, vad kul att höra! Och att det inte gör ont heller. Jag tror att jag har ganska hög smärttröskel men det jobbigaste tycker jag är om man går runt och är svullen i flera dagar efter men då kanske jag ska våga testa mig på det i höst. Det verkar ju som att flera av er har väldigt bra erfarenhet av det. Kram och tack för din kommentar!

  Reply
 • Vad kul att höra om din upplevelse, har själv synliga porer och dessutom hy som trilskas så ska testa denna behandling! Lägger mycket pengar på det och går varannan vecka och ser helt klart resultat men kan vara kul att testa en ny metod 🙂
  Blir nyfiken på sladden som du håller i och som sedan går upp till hudterapeuten, vad är det?

  Och du – så söt och fin du är även utan smink!! 🙂 Naturlig skönhet och inte så stor skillnad mot när du har smink!

  Reply
 • Åh, ja testa! Jag gillade verkligen Infuzion-behandlingen som jag gjorde hos NarvaDerma och jag ser fortfarande riktigt bra resultat, framförallt på mina porer. Min hy är mycket jämnare och jag har även märkt att mitt smink sätter sig bättre och blir mycket finare. Så kul! Sladden med handtaget har med strömmen att göra, att det går runt men jag minns inte exakt vad funktionen var tyvärr men det kan din hudterapeut garanterat förklara bättre än jag, hehe. Tack snälla för dina fina ord, kram!

  Reply