Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:23 | June 4, 2019

min absoluta favoritklänning och att stanna upp och känna efter

klänning Adoore här // solglasögon Celine här // sneakers Jim Rickey här

Hej tisdag! 

Hur är läget idag? Jag mår strålande tack! Jag var nog lite ur gängorna förra veckan och det är så typiskt mig att komma på det först efteråt. Jag är en jäkel på att inte känna efter och bara köra på men jag kände mig väldigt trött och utmattad nu när jag tänker tillbaka, antagligen efter min känslosamma helg i Skåne.

Det är först nu när jag är tillbaka till min vanliga energinivå som jag förstår att något var lite galet förra veckan, haha.

Mitt mål har länge varit att bli bättre på att känna efter och för min del tror jag att meditation skulle kunna hjälpa mig en bra bit på vägen men jag kommer verkligen aldrig till skott.

Eller jag kan meditera varje dag under en längre tid ute på landet men sen tappar jag det så fort vi kommer in till stan igen. Det sista jag tänker på när jag vaknar på morgonen och ska iväg till kontoret är att jag borde sätta mig och meditera en stund. Är det någon här som har lyckats få in det som rutin? Snälla dela med er av era tips och råd i så fall! Jag behöver all hjälp jag kan få….

Så eftersom jag var lite ur gängorna förra veckan så känner jag mig pånyttfödd den här veckan, haha! Och något jag är lite extra glad för är min nya klänning. Jag är nog ett av Petras största fans när det kommer till hennes förmåga att designa kläder som sitter som en jäkla smäck, vilken talang hon har alltså!

Och ni kanske känner igen den här klänningen? Det är för att jag redan har exakt den här modellen i grön (!) och rosa (!) sedan tidigare och den här säsongen har Adoore även gjort den i en mörkare beige färg som de kallar för mocha! Lycklig är bara förnamnet!

Jag hoppas att ni mår riktigt bra idag mina älsklingar, puss & kram! 


10 kommentarer10 kommentarer om “min absoluta favoritklänning och att stanna upp och känna efter”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Kan tyvärr inte ge råd ang meditation, borde nog också försöka mig på det där! MEN är glad för bilderna på klänningen när du sitter ner! Ville så gärna köpa en förra året men hade inte råd, nu har jag fått jobb på kontor (jippie!) men är lite orolig att den är för kort för att sitta i. Vi har inte jättestrikt klädkod, men känns inte okej att sitta i en klänning/kjol som åker upp och blir kort-kort. Men här ser den ju absolut godkänd ut, och jag är “bara” 170 (visst är du 175?) Så det måste ju funka? Vill inte köpa en klänning jag bara kan ha utanför jobbet!

  Reply
 • Hej där! Jajamensan, jag är till och med 176 cm lång så det borde inte vara några problem. Jag lever i min safariklänning och älskar den, jag hoppas du blir lika nöjd. Och massa grattis till nya jobbet, kram!

  Reply
 • Är precis likadan när det gäller att köra på och när det sedan lugnar ner sig (efter ha varit sjuk i utmattning ser jag alltid till att hektiska perioder är så korta som möjligt) så kommer kroppen ikapp och då landar alla känslorna på en och samma gång. Försöker motverka detta med att föra dagbok till vardags där jag ger mig själv lite tid att bearbeta allt som hänt och känna efter löpande men hade säkert mått bra av mer meditation i livet också! Det är ju väldigt härligt när man väl tar sig tiden att göra det.

  Reply
 • Bra tips, tack snälla! Min pappa har varit utbränd så jag är också så försiktig. Stannar ofta upp under dagen och tänker “jaha, vad händer om jag inte hinner med det här just idag?” och i nio fall av tio är det ju ingen katastrof, hehe. Vi får träna på meditationen helt enkelt, kram fina du!

  Reply
 • En bra grej jag hörde om meditation som jag tog till mig var att meditation inte behöver vara uppstyrt typ “nu ska jag meditera!” och slå på headspace, utan det kan räcka att bara sitta och titta ut genom fönstret, på ett träd eller en husfasad. Ingen big deal liksom, en minut räcker och jag blir lite lugnare.

  Reply
 • Wow, det behövde jag verkligen höra och jag testade faktiskt det häromdagen när jag satt på en buss, funkade hur bra som helst så det ska jag träna mer på. Tack för tipset, kram!

  Reply
 • Jag är likadan med meditation och kan inte riktigt sätta mig ner och meditera som en aktivitet. Men oftast så tar jag tillfället i akt när jag befinner mig på en plats som gör mig lugn, eller när jag åker bussen till jobbet och bara tittar ut genom fönstret utan att skrolla på mobilen eller lyssna på musik. Eller ligga kvar i sängen en stund när du vaknar och bara titta ut genom fönstret, sitta ensam på en brygga och titta ut på vattnet… etc etc. Idag när jag skulle hem från jobbet och missade min buss så gick jag genom en grönskande allé och kände mig så tillfreds och lugn bara för att det var varmt, soligt och för att jag inte kände stress med att behöva skynda mig någonstans.
  Man MÅSTE ju inte meditera bara för att alla andra gör det och för att det blivit den nya grejen för att finna lugn. Alla hittar vi mindfullness på vårt eget unika sätt 🙂

  Klänningen var för övrigt riktigt fin. Det ser ut som silke men jag såg nu att det inte är det. Otroligt fina designer på allt från Adoore måste jag säga.

  Reply
 • Hej där! Nej, jag tror inte heller att man måste göra det för att alla andra gör det men jag har läst så många intressanta undersökningar som har gjorts på hälsoeffekterna som kommer med meditation och jag tror verkligen på det. Det är därför jag skulle vilja lära mig. Men bra tips, att man inte måste göra det på ett speciellt ställe eller på ett speciellt vis. Och jag håller verkligen med, Adoores plagg är magi. Kram fina du och ha en härlig sommar!

  Reply
 • Jag mediterar varje kväll innan jag går och lägger mig. Det kan vara allt mellan 5 och 30 minuter, och jag undviker helst att somna till det eftersom det är lätt hänt att hamna i en liten trans när man vaknar.

  Jag säger alltid till mig själv att jag behöver det och börjar genast med fokusera på mina andetag. För att bibehålla koncentrationen så räknar jag inandningen samtidigt som jag visuellt följer den genom magen, hjärtat, lungorna och hjärnan – pausar – och följer utandningen ut i samma tempo som inandningen. Tappar jag fokus och försvinner iväg så stannar jag bara upp och börjar om.

  Det viktigaste för mig är att jag säger till mig själv att jag behöver det, så prova det! 😀

  Hoppas det kan hjälpa dig.

  Reply
 • Åh, bra tips att göra det när man går och lägger sig! Jag är dock så inne i min ljudbok just nu så att inte somna till den känns omöjligt, hehe. Jag gissar att jag får träna på det helt enkelt men ja, jag har också hört att man helst inte ska somna när man mediterar, utan att vara medveten när man gör det. Däremot låter det som ett skönt sätt att komma ner i varv innan man ska sova. Tack för tipset, kram!

  Reply