Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

19:10 | May 11, 2019

världens bästa jobb gånger två

JAG KAN JU HA VÄRLDENS BÄSTA JOBB! 

Eller världens två bästa jobb blir det ju nu, jag får driva upp och bygga mitt alldeles egna företag med våra alldeles egna produkter och i mitt andra jobb får jag spendera mina dagar med några av Svergies häftigaste kvinnor. Ibland när jag går ner för Birger Jarlsgatan mot kontoret tänker jag “hur hamnade jag här?”.

Svår fråga så klart och det finns inget specifikt svar men allra mest tror jag att det har att göra med passion. Jag har alltid älskat mitt jobb. Jag har jobbat hårt, slitit i långa perioder och jag ger fan aldrig upp! Det tror jag är det jag har gemensamt med de flesta av kvinnorna i det här rummet. Vi jobbar hårt och älskar våra jobb!

Vi löser problem, ser motgångar som en möjlighet att utvecklas, tar emot en hel del kritik och skit men väljer att använda det för att växa och bli ännu starkare. Mycket tack vare våra fantastiska läsare och varandra så klart och det finns faktiskt ingen annan bransch jag hellre hade jobbat i. Jag stod ju i valet och kvalet när jag var klar med min utbildning, om jag skulle ge upp mina sociala medier och satsa på en heltidsanställning i något ballt företag istället.

Jag kom ganska snabbt fram till att det inte var för mig! Eller snarare att jag hade så mycket annat jag ville göra först. Att jobba för sig själv är fantastiskt, jag kan styra mina dagar som jag vill och jobba var som helst ifrån. Men det innebär också att jag jobbar mycket mer än om jag hade varit anställd och oavsett om jag ligger på en härlig sandstrand någonstans så jobbar jag alltid under mina semesterdagar också.

Jag antar att det är en vanesak och efter tio år som egen (och fyra av de åren även som student) så minns jag knappt hur det är att göra på något annat sätt. Jag tycker sällan att en arbetsuppgift är tråkig och jag ser ett syfte med varenda liten sak jag gör. Det gäller även de mindre roliga arbetsuppgifterna, som att svara på mail hela dagarna, inventera och felsöka vårt lager eller försöka lösa ett problem med vår Facebook-annonsering som jag egentligen inte kan ett dugg om. Jag har nog aldrig lärt mig så mycket som jag gör just nu!

Oj, vad jag pladdrar på, haha! Det här inlägget skulle egentligen handla om Michaelas underbar event igår men jag får dela upp det i två inlägg istället så bilderna och mer om eventet kommer helt enkelt i morgon. Och det jag egentligen ville komma fram till när jag började skriva var att man aldrig ska sluta kämpa för sin dröm. För en dag vaknar man helt plötsligt upp och inser att man lever mitt i den. Precis så känner jag idag!

Ha en fin lördagskväll mina älsklingar, puss & kram!


3 kommentarer3 kommentarer om “världens bästa jobb gånger två”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

  • Tycker du gör det väldigt bra som egen. Har varit anställd hela mitt yrkesliv efter pluggandet (10 år nu) och har faktiskt aldrig varit helt ledig utan att svarat på jobbsamtal eller kollat mailen även på lediga dagar. Känns som det är något man får acceptera i dessa digitala tider. Även om man inte kan nås på jobbtelefonen så vill någon någonting så ser den iaf till att nå fram via messenger/whatsapp. Visst, lite självvalt att alltid ställa upp och hjälpa till också så folk vet vilka de hör av sig till i företaget.

    Reply
  • Hej där, tack snälla! Ja, jag kan tänka mig att man är konstant uppkopplad idag oavsett om man är egen eller anställd. Jag minns knappt hur det är att vara anställd och just nu är ju min situation lite extrem eftersom jag vill driva bloggen och mina sociala medier samtidigt som jag startar ett nytt företag där jag är den enda som är operativ på heltid. Det blir däremot värt det eftersom jag jobbar 100% för mig själv, jag vet inte om jag hade kunnat jobba sju dagar i veckan som anställd, hehe! Samtidigt som jag älskar de som brinner för sitt jobb och alltid gör det där lilla extra, jag var precis som du när jag var anställd en gång i tiden. Ha en fin dag kära du och ta hand om dig, kram!

    Reply
  • Har varit egen nu i några år och det är så mycket friare än att vara anställd. Möjligheten att vara ledig längre och jobba när det behövs mest är oslagbart. Så länge det går så bra att man inte lever med oro att inte lyckas hålla sig flytande.

    Reply