Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

07:55 | April 26, 2019

så här packar jag mitt handbagage

Ok hjärtan!

Nu är det bara några timmar kvar innan jag sätter mig på flyget till London och möter upp min älskling. Jag såg precis på Nyheterna att SAS-piloterna har gått ut i strejk och som tur är flyger jag med Norwegian. Otroligt lättad och glad för det och jag hoppas att ingen annan här är drabbad. Ni är i alla fall några stycken som har önskat ett inlägg där jag visar hur jag packar när jag flyger med handbagage och det passar ju perfekt inför min weekend till London!

Och vi går rakt på sak och börjar med ett av mina bästa tips!

Vilket är att alltid spara alla reseförpackningar du kommer över. Jag har en hel liten låda i badrummet med tops, tandborstar, minitandkrämstuber, sykit och de små behållarna till schampo och balsam köper jag på t.ex. Åhlens eller Sephora! Jag brukar använda schampot de har på hotellen men jag måste ha mitt balsam och min hårinpackning. Flaskorna är alldeles för stora för att få dem genom säkerhetskontrollen och då är det här den bästa räddningen. Samma sak gäller min sminkborttagning!

Jag vet att många fasar inför att packa resväskan när man ska resa iväg och jag har varit likadan. Det var därför jag började organisera min resväska men diverse tillbehör, för att få en bättre överblick av vad jag har med mig och det var så idéen att starta Organista föddes. Nuförtiden ser jag fram emot att packa min resväska och handbagage är nästan roligast för det är en riktig utmaning även om jag har blivit ett proffs på att organisera.

Jag sparar dessutom alltid parfymprover, de är klockrena att ha med sig när man reser och till Jimmy Choo-parfymen fick jag det här söta lilla fodralet som alla mina små parfymer förvaras i. Något liknade skulle jag vilja designa i framtiden, klockrent!

Och helt ärligt, vad gjorde jag innan vår packningslista?

Jo, jag skrev en ny packningslista varje gång jag skulle ut och resa! Det här var ju första gången jag fick testa den slutliga versionen av vår packlista på riktigt och den sparade mig så mycket tid. Det kan ju ta så lång tid att skriva en packningslista och mest tid går det åt till att försöka komma på allting jag har glömt att skriva ner, haha!

Du hittar vår packningslista här och den är gratis att ladda ner så du kan skriva ut den varje gång du ska ut och resa!

Jag köper alltid mina bästa torrschampon och hårspray i småförpackningar så att jag alltid har det hemma om jag ska resa med handbagage. Deo och ansiktskrämer brukar ju vara små och praktiska så de får åka med som de är!

Jag älskar genomskinliga necessärer där man ser exakt vad som ligger i så den här uppe till höger som jag har köpt på  Sephora brukar få följa med. Det är en produkt jag redan har kikat på att ta fram, det är dock sjukt svårt att göra den riktigt snygg men tänk er en riktigt schysst, genomskinlig necessär. Drömmen!

Det kommer bli lite shopping i London så jag försökte att inte packa för kompakt och lyckades spara några luftfickor. Jag brukar alltid ha med mig en stor handväska eller shopping bag också om jag hittar något som inte får plats i resväskan på hemvägen.

Det här mina vänner, den här tvättpåsen är något av det bästa som har hänt mig och det är också en av de produkterna vi säljer allra mest av. Jag slänger ner både en beige och svart tvättpåse när jag reser nu, det var Matildas idé så jag lägger all ljus tvätt i den beiga och all mörk tvätt i den svarta. Snacka om att organisera och förbereda, älskar det!

De senaste veckorna har vi fått så många återköpande kunder och det måste vara höjden av lycka och bevis på att man faktiskt har gjort någonting rätt, jag kan knappt beskriva i ord hur glad det gör mig. Vi har fått så underbar feedback gällande kvaliteten på produkterna och det värmer i mitt hjärta för herregud vad vi testade olika material för att få fram packningsprodukter som verkligen känns lyxiga och fina att ha i resväskan. Petra berättade att det hon gillade absolut mest var att slänga in packningskuberna i garderoben när de var på sin smekmånad. Vill man t.ex. inte hänga upp alla plagg så fungerar packningskuberna lika bra till att hålla ordning under resans gång som i resväskan.

Och vänner, lova mig att ni alltid förvarar era skor i påsar när ni packar ner dem i resväskan, oavsett om ni köper en skopåse för det ändamålet eller om ni använder den ni fick när ni köpte skorna. Nummer ett är så klart p.g.a. hygieniska skäl, tänk på alla konstiga ställen där de har trampat. Och nummer två, för att skydda dem ordentligt när de ramlar runt i resväskan!

Jag planera ju att ta fram fler färger och även några mönster till våra packpåsar och jag ser skopåsar i olika färger framför mig så att man vet exakt vilka skor som ligger i vilken påse, vad tror ni om det? Mitt största problem när jag reser med handbagage är att jag inte kan ha med så många skor, de tar ju en hel del plats och är inte lika lätta att komprimera som kläder är. Skor väger dessutom en hel del så när jag reser med handbagage blir det bara två par, de jag har på mig när jag reser och ett par lite festligare till kvällsaktiviteterna i resväskan!

Alla småprylar som jag inte vet var jag ska göra av och som annars hade åkt runt och stökat ner i min resväska hamnar i en egen packningskub!

Och jag måste ge en eloge till Rimowa för den här resväskan! Den är faktiskt inte min, utan Mattias, men jag snor den alltid när han inte använder den, haha. Jag gick på utseende när jag köpte min Rimowa och tog den utan fack på utsidan. Mattias valde däremot funktion framför snygg design och i de här facken har jag min dator, mina necessärer och laddare så att de är lätta att ta fram under resans gång. Tänk, någon gång i framtiden kanske jag kan designa den ulitmata resväskan för Organista, vilken dröm det skulle vara va!

Sist men inte minst, glöm inte passet! Jag brukar lägga fram det först av allt men jag fick för mig att jag redan hade gjort det eftersom jag hade tagit fram Mattias pass tidigare i veckan så jag var så nära på att glömma passet. Det har typ aldrig hänt mig men den här gången var det riktigt nära och det som räddade mig var när jag gick genom packningslistan för att se så att jag inte hade glömt något.

Jag har använt en packningskub i storlek medium, två i storlek large (en beige och en svart), en beige tvättpåse till ljus tvätt och en svart tvättpåse till mörk tvätt, en skopåse och min personliga favorit, vår underklädespåse till mitt handbagage och den här resan! Har ni några fler frågor eller funderingar så får ni mer än gärna lämna en kommentar.

Nu drar jag till London och min älskling, ha en härlig helg så länge!


16 kommentarer16 kommentarer om “så här packar jag mitt handbagage”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Ytterligare ett tips om att packa parfym om man inte får tag på varuprov. Det finns små hylsor, (ser dock ut som nåt annat hehe..) som man kan pumpa över parfym från den stora flaskan för att kunna ta med när man reser. Smidigt och tar inte stor plats. Jag har olika stycken i olika färger beroende på vilken parfym jag vill ta med. Jag har köpt mina på apoteket och beställt efter. Ha en fin helg i London 🙂

  Reply
 • Aha, det var faktiskt något helt nytt för mig så tack snälla för tipset! Det måste jag testa, jag har en Tom Ford-parfym som jag älskar men som jag inte lyckats få tag i som prov. Tack gulliga du och ha en underbar helg, kram!

  Reply
 • Verkligen toppen med packlistan så man slipper göra en ny varje gång man ska resa. Ett litet önskemål är att göra den i något format så tt det på hemsidan går att kryssa för det man packat i, så att man slipper skriva ut packlistan. Kram

  Reply
 • Hej där! Vad kul att du gillar packningslistan. Jag har faktiskt kollat upp det men det enda som verkar fungera är om man laddar ner ett program som man kan redigera pdf:er med men det verkar som alla sådana kostar. Om du kommer över något bra tips får du gärna återkomma. Jag hoppas det ska gå att fixa så man kan använda den direkt i mobilen eller datorn snart. Ha det fint så länge, kram!

  Reply
 • Ha en fantastisk helg i underbara London❤️
  Kram!!

  Reply
 • Tack snälla du, ha en härlig helg du också 😍💕

  Reply
 • Klockrent!
  Vilka underbara produkter du har tagit fram,hamnade på din blogg av en slump,
  Oj vad glad jag blev , nu blir det att beställa till sommar semestern. Har använt packpåsar från stadium förut. Bra men inte snygga.
  Lycka till i framtiden / Malin

  Reply
 • Wow, vad glad jag blir Malin och kul att du hittade hit, välkommen! Ska bli så kul att höra vad du tycker sen. Tack för din kommentar, kram!

  Reply
 • Hej Linn,
  Ett tips är att erbjuda fina presentförpackningar där man kan välja vilka produkter som ska ingå från organista. Det skulle vara en bra present att ge bort och det skulle vara skönt om man kunde köpa färdiga presenter 🙂

  Reply
 • Tack för tipset Sara! <3 Vi kikar på ett presentkort nu men din idé var också riktigt bra. Att kunna välja presentförpackning vore ju ett väldigt fint tillägg. Det skriver jag ner direkt och kikar närmre på! Ha en underbar helg fina du, kram <3

  Reply
 • Linn, du fååår inte lägga resväskan på sängen! Tänk på allt snusk som finns på resväskan!

  Reply
 • Hahaha, tro mig, det påslakanet åkte direkt in i tvättmaskinen sen 😘 ha en fin helg, kram!

  Reply
 • Haha skönt att höra. Jag blev alldeles förfärad när jag såg väskan på sängen 😱

  Reply
 • Hehe, jag förståår det!! Vad gör man inte för fina bilder till bloggen 😛 Kram <3

  Reply
 • Hej!
  Jag undrar om det finns möjlighet att få klämma och känna på produkterna om man bor i Stockholm? Jag är en sån där person som gärna vill göra det innan jag handlar 🙂
  Passar även på och lägger in ett önskemål om framtida necessär. En liknande den här: https://www.net-a-porter.com/se/en/product/1104615/Anya_Hindmarch/in-flight-leather-trimmed-perspex-cosmetics-case

  Reply
 • Hej där! Klart det gör, det löser vi! Jag har en hel del produkter på kontoret och du kan maila mig på [email protected] så kan vi synka en tid så får du träffa antingen mig eller Matilda och klämma och känna hur mycket du vill. Vi sitter ett stenkast från Stureplan, kram! 

  Reply