Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:11 | April 22, 2019

vecka 17 – organista.com är äntligen vår och tjejhäng mitt i veckan

veckans planer

Hej måndag! Den här veckan börjar ju lite annorlunda eftersom det är röd dag idag! Vi ska faktiskt bege oss in till stan ganska tidigt i eftermiddag för jag har lite att fixa i kväll. Vi börjar sälja slut av vissa produkter (nyp mig i armen, vad fort allt går) så jag tänkte ägna kvällen åt att gå genom lagret och inventera. Jag måste säkerställa att vi faktiskt har så många vi ska ha av varje produkt som håller på att ta slut. Jag måste skaffa mig lite överblick och även börja planera för att sätta igång en ny produktion. Så spännande! I morgon ska jag fixa med ett riktigt roligt samarbete som kommer upp här i bloggen nästa vecka. På onsdag har jag möte med min agent och en av projektledarna på min agentur och ska gå genom avslutade kampanjer. Jag ska ta en kaffe med en tjej som också driver en start up och på kvällen har Petra bjudit in till middag hemma hos henne. Det ska bli underbart med lite tjejhäng mitt i veckan! På torsdag är min dag än så länge helt obokad så då ska jag bara beta av en massa att göra från min långa lista. Jag har börjat leta efter en bra logistikpartner som kan packa och skicka våra ordrar men det är en djungel där ute. Jag är så noggrann med utförandet och hur jag vill att våra kunder ska uppleva produkten och paketet när de får sin leverans så det här kan bli en utmaning. På fredag blir det halvdag för mig för på eftermiddagen åker jag till London med Mattias, jag fick ju en weekend av honom i födelsedagspresent. Vi ska bo på mitt favorithotell Edition, äta goda middagar och bara umgås vi två hela helgen, herregud vad jag längtar alltså!

veckans bästa

OK! Jag är så jäkla glad, jag vet inte om ni har varit inne på Organista under påskhelgen och lagt märke till något annorlunda. Nämligen att vår domän nu är organista.com, istället för organistaofficial.com som vi fick börja med. Det var något av det som tog absolut mest tid när jag skulle starta upp mitt nya företag förra året. Att hitta ett namn och en domänadress som var ledig, det är så svårt! Idag är det ofta företag eller privatpersoner som köper domäner billigt och sedan säljer dessa vidare och tjänar pengar på det. Så ofta kan en domän vara “oanvänd” men så måste du som vill ha den köpa loss den från den nuvarande ägaren. Och det är dyrt! Ju kortare domän desto dyrare och domäner idag kan säljas för flera hundratusentals kronor eller ännu mer.

Jag lyckades köpa organista.se ganska billigt när jag startade bolaget och det var först veckan innan lansering som jag bestämde mig för att tillfälligt ta organistaofficial.com som domän. Jag trodde aldrig att vi skulle få organista.com för den förra ägaren (ett jättestort bolag som äger några av de dyraste domänerna som finns) ville ha minst 50 000 euro för den, alltså runt en halv miljon kronor, haha. MEN, tack vare att jag har världens bästa domain broker (domänmäklare, yes, det finns ett yrke som heter så) på Otmore så lyckades vi få den till ett riktigt bra pris. OCH, det roligaste av allt är att det är tack vare en av er läsare som jag kom i kontakt med Otmore.

Förra året skrev jag nämligen i ett “veckans planer”-inlägg att jag letade efter ett företag som kunde hjälpa mig med varumärkesskydd. Då var det en av er som känner en kille som jobbar med just detta och på den vägen är det! Det var så vi fick kontakt, Fredrik heter min kontakt där och han hjälpte mig först att varumärkesskydda Organista och sen när jag skrev nästa gång att jag hade problem med domäner så kontaktade min läsare Fredrik igen och då visar det sig att de har en konsult på Otmore som sysslar med just domänköp. Förhandlingen satte igång men det verkade som att bolaget som ägde organsita.com aldrig skulle gå under prislappen som var satt till 50 000 euro. Så vi la vårt sista bud, tackade för oss och två veckor senare återkom de och sa att de kunde tänka sig sälja domänen. HURRA! Då hade jag nästan vant mig vid tanken på att vi inte skulle lyckas köpa loss organista.com just nu och det störde mig som tusan. Så då kan ni tänka er hur glad jag blev när Fredrik ringde och berättade att de hade accepterat vårt bud. Förra veckan blev alltså flytten klar och det känns helt jäkla amazing!

veckans fruktansvärda

Igår kantades dagen av nyhetssändningar från Sri Lanka. Vi har familjevänner på plats och bara tanken på att våra vänner var där för några veckor sedan gör att jag ryser i hela kroppen. Varje gång (kan man skriva så, vi har ju fått bevittna så många terrordåd under vår livstid nu) jag hör om ett terrordåd så tänker jag, hur kan man göra något så omänskligt? Och att strategiskt spränga så många katolska kyrkor under en högtid som påsken när katoliker strömmar till kyrkan, det är omänskligt! Men jag antar att alla handlingar är omänskliga så fort man tar en annan människas liv, oavsett vilket sätt man gör det på. Det är svårt att mäta på en skala 1-10, vad som skulle vara värst. Jag märker hur vänner och bekanta börjar vänja sig vid att det rapporteras om terrordåd på nyheterna med jämna mellanrum och jag antar att det är likadant för mig. Jag känner mig lika medtagen varje gång fortfarande, tänker på de som mist sitt liv, vilka de lämnar efter sig och hur det känns när man förlorar en närstående. Men jag tänker inte längre “hur kunde det här hända?”, så som jag tänkte de första gångerna och det känns fruktansvärt!


0 kommentarerLeave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här