Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:45 | April 21, 2019

nyttig kladdkaka utan socker

Hej söndag!

Hur mår ni idag? Jag mår bara fint och har bakat nyttig kladdkaka igen, det är tredje helgen i rad nu, haha! Jag försöker ju hålla mig från socker nu när pollensäsongen är i full gång och det fungerar verkligen för mig, mina symptom blir mycket lindrigare. Då och då vill jag dock unna mig något extra gott och den här nyttiga kladdkakan gör verkligen susen när jag blir sötsugen.

Receptet hittade jag hos Food Pharmacy och du behöver:

3 ägg
10 färska dadlar
1/2 dl smält kokosolja
2 dl mandelmjöl
1/2 dl riven kokos
5 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 nypa havssalt

Smörj en form med kokosolja! Ett tips är dock att ni använder en eller två lite mindre pajformar för receptet räcker inte till en vanlig tårtform, i så fall borde ni göra dubbel sats.

Släng ner dadlarna i mixern tillsammans med den rivna kokosen, mixa! Tillsätt resten av de torra ingredienserna (mandelmjöl, kakao, bakpulver, havssalt), mixa. Blanda i äggen och den smälta kokosoljan och mixa en sista gång. Ställ in formarna i ugnen på 175 grader i tio minuter, jag körde 11-12 minuter för jag gillar inte för kladdig kladdkaka, hehe.

Låt svalna i kylen och toppa med valfria bär, vispgrädde och riven mörk choklad!

Ät, njut och ha en underbar söndag!


5 kommentarer5 kommentarer om “nyttig kladdkaka utan socker”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Mums! Jättefina bilder, så sugen på att baka denna nu 😋

  Reply
 • Den är magisk 😀 Kram

  Reply
 • Ser supergott ut! Dadlar innehåller väl en del socker dock?

  Reply
 • Är ju inte raffinerat socker iaf!

  Reply
 • Ja, men jag syftar på raffinerat socker 🙂 det är det jag försöker undvika. Bär och frukt tillåter jag mig själv att äta då jag inte känner att det triggar min allergi väsentligt <3 Kram

  Reply