Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

17:17 | April 5, 2019

helgtips – nationalmuseum

Solen skiner, det är fredag, pappa bestämde sig för att komma upp till Stockholm igår, vi ska på middag hos Michaela och Damon i kväll och sen ut till landet där Charlie redan befinner sig och njuter av det fina vädret med pappa. Jag hade inte kunnat vara gladare och längtar verkligen efter helgen!

Tidigare i veckan bestämde jag och Matilda oss för att gå bort till Nationalmuseet och äta lunch. Jag har velat besöka Nationalmuseet så länge jag kan minnas men när jag äntligen var på väg dit så bestämde de sig för att stänga och renovera.

Sedan de öppnade igen har jag sett så många Instagram Stories därifrån och fascinerats av denna vackra pärla mitt i hjärtat av Stockholm.

Så nu kunde jag inte hålla mig längre!

Vi tog en snabb tur genom museet innan lunchen och det är precis så pampigt som jag hade föreställt mig. Det är galet att jag har bott i Stockholm i snart tio år men aldrig varit här. På tal om det så hade jag ingen födelsedagsfest i år ju, jag funderar istället på att ha en fest i början av september när jag har bott här i exakt tio år. Jag tänker att jag ska bjuda in alla mina vänner så ska de få fira att de har fått ha den här lilla skåningen i Stockholm i ett helt decennium, hehe.

Tillbaka till Nationalmuseet! De har en jättefin shop också, där jag bl.a. hittade ett par jättefina kaffekoppar och coffee table-böcker.

Vi besökte museet under en vardag som sagt och delade det med hundratals pensionärer, hehe. På helgen kan jag tänka mig att det istället är en hel del barnfamiljer här och jag rekommenderar er att hänga på låset när de öppnar så ni hinner njuta av alla vackra lokaler innan de fylls upp med för mycket människor.

Det kanske bara är jag men jag tittar ofta upp när jag går omkring, inte bara när jag är på nya ställen men också när jag går runt på gatorna i Stockholm, man missar så mycket vackra saker om man aldrig tittar uppåt. Det här fantastiska taket hade jag gärna haft hemma!

Solen lös in genom de stora fönstren och gjorde lokalerna om möjligt ännu vackrare!

Jag misstänker som ni vet att jag har nedsatt känsel i mina små fossingar för jag kan springa runt i klackar dagarna i ända utan att få ont men nästa gång ska jag definitivt ha på mig sneakers.

Det är en hel del trappsteg på nationalmuseet och stället är stort!

Efter vår tur genom museet åt vi en välförtjänt lunch…

…tillsammans med alla söta pensionärer i matsalen.

Det finns även ett café om man är sugen på något lite lättare, eller kanske den här morotskakan som såg helt brutal ut.

När vi var klara promenade vi tillbaka till kontoret längst den vackra kajen och har ni inga planer i helgen och befinner er i Stockholm tycker jag definitivt att ni ska ge Nationalmuseet en chans.

Nästa gång ska jag gå hit under helgen så att jag kan strosa runt i flera timmar och njuta av all vacker konst!


4 kommentarer4 kommentarer om “helgtips – nationalmuseum”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Nationalmuseum* 😉

  Reply
 • Haha, jag vet, ändrade rubriken nu men det är ju omöjligt att skriva i texten, eller är det bara jag 😛 “Och så gick vi runt på Nationalmuseum” Det låter grammatiskt fel? Haha! Kram och ha en härlig helg kära du!

  Reply
 • Jag förstod inte riktigt vad som var så kul med att ni var där tillsammans med en massa pensionärer?

  Reply
 • Hej där! Det var mer en reflektion över att pensionärer ju är lediga på vardagar och att det därför antagligen är så många där, de passar på mitt i veckan helt enkelt. Jag skriver ofta som att jag pratar med någon och ibland kanske det inte blir lika tydligt i text vad jag menar med ett haha eller hehe i olika sammanhang. Det var inget illa menat i alla fall om det var så du uppfattade det och jag älskar pensionärer. De är världens gulligaste och jag önskar att jag hade många fler äldre människor och pensionärer i mitt liv. Kram <3

  Reply