Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

08:31 | March 18, 2019

vecka 12 – studiofotografering, pollensäsong och barnsemester i Frankrike

Hej måndag!

Hur mår ni idag? Jag känner mig löjligt utvilad. Vi har hängt på landet hela helgen och det har regnat nästan non stop förutom någon solglimt fram mot eftermiddagarna. Jag har kört så hårt de senaste veckorna och bestämde mig för att vila upp mig ordentligt i helgen. Det har blivit en del jobb men desto mer fritid, vi har kollat serier och jag har somnat på soffan mitt på dagen. Tagit igen all förlorad sömn helt enkelt, så skönt! Ska vi kika på veckan som kommer?

veckans planer

Jag var uppe tidigt i morse för att packa alla ordrar som kom in i helgen och nu har jag tagit plats på kontoret. Masha har varit sjuk i helgen och är fortfarande dålig så hon stannar hemma idag. Det är så gulligt, hon kommer ju från Ryssland och tackade mig säkert tre gånger under fredagen för att hon fick stanna hemma och vila upp sig när hon började må dåligt. Så jag fick förklara för henne att hon inte får tacka för det utan att det är hennes rättighet som människa, haha. Jag har min administrativa dag idag och kommer sitta klistrad framför datorskärmen till klockan fyra. Då ska jag gå hem och lämna Charlie och sen iväg på ett Megaformer-pass, och som jag har längtat efter att träna, det blev inte ett enda träningspass förra veckan men nu är jag back in business.

I morgon jobbar jag med Matilda, vi ska fota lite och försöka lösa våra tekniska problem med att få över adresser från vår webshop och in i Postnords system. Matilda är så duktig, kodar, gör om filer och har sig men ingenting har hittills funkat så just nu sköter vi allting manuellt. Hoppas vi löser det i morgon! På onsdag hoppas jag få bokat en studio där det ska skapas mer material till hemsidan men det är inte säkert än så jag håller mig dag hyfsat obokad. På torsdag ska jag och tjejerna sitta med plan och strategi för sociala medier och nyhetsbrev på förmiddagen och på kvällen ska jag ut och äta med Cecilie. På fredag ska jag äta lunch med Johan och en gammal tjejkompis, hon jobbar med Facebook-marknadsföring som jag vill lära mig allt om och jag har redan börjat läsa på en hel del. Det är en helt ny värld för mig och så spännande!

veckans bästa

Nästan allt som toppar min bästa-lista just nu rör mitt företag, haha, det har rullat på så bra sedan lanseringen och jag går konstant runt i något sorts lyckorus. MEN, förra veckan bokade vi även ett hus i Frankrike i sommar tillsammans med ett gäng kompisar. Jag inser att jag antagligen inte kommer hinna ta någon semester i vår så det känns extra härligt att redan ha bokat in lite semester i sommar. Det är världens finaste hus i Grimaud med utsikt över bukten, pool och stora sällskapsytor. Vi åker dit med Stina, Kristian, Steffi, Jonas, Dasha, Douglas, Sophia och Johan och allas respektive barn eller bebisar. Första semestern med kids alltså, vissa vänner bara himlar med ögonen när vi berättar det och säger något i stil med “vänta bara, ni kommer ångra er”. Haha, jag är inte det minsta orolig och någon gång i framtiden kommer vi förhoppningsvis ha egna barn och då vill jag fortsätta resa tillsammans med mina vänner så här så det är lika bra att vänja sig med ett hus fullt av ungar. Jag är ju optimist och tror att det mesta blir vad man gör det till så vi får väl se!

veckans sämsta

Pollen, jag tycker redan att jag märker av det, någon annan som också gör det? Al och hassel har ju satt igång och jag flyr socker och allt annat som kan förvärra min allergi som pesten. Jag vill helst slippa ta min pollenmedicin för jag känner mig så svullen och konstig av den. Förra veckan berättade dessutom Martin att jag borde sluta dricka Cola Zero. Tydligen så görs vissa E-ämnen och surhetsreglerande medel av svartmögel. Så det kan stå något i stil med “citronsyra” på innehållsförteckningen men det är framställt på svartmögel. Hur sjukt är det? Det i sin tur förvärrar tydligen även allergisymptom. Kan inte någon bara skriva en bok om det här? Livsmedelsindustrin känns fortfarande som ett stort, svart hål känner jag och jag hoppas det är något som kommer regleras bättre i framtiden, precis som läkemedelsindustrin.

veckans låt

Ni vet ju redan att jag är ett stort fan av Benjamin Ingrosso och han blir fan bara bättre och bättre, jag tror och hoppas att han kommer bli riktigt stor runt om i världen. Jag gillade verkligen den här covern som han framförde på Melodifestivalen men annars är den här låten min favorit just nu. De två går på repeat i mina hörlurar, riktigt bra måndagsvibe på båda faktiskt.

Puss & kram!


6 kommentarer6 kommentarer om “vecka 12 – studiofotografering, pollensäsong och barnsemester i Frankrike”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Hej fina! Du borde läsa boken ”saltad nota”
  Ha en fin dag!

  Reply
 • Tack för tipset gulliga du! Jag ska definitivt läsa “Saltad nota” och lära mig mer om matfusket. Kram och detsamma!

  Reply
 • Hej! Du kan kolla efter E330 (ej naturlig citronsyra), det verkar inte finnas några vetenskapliga bevis på att det triggar allergier men jag har läst på en del om det tidigare och det är många som ändå finner ett samband. Det finns även i många hudvårdsprodukter och jag slipper all irritation när jag använder andra produkter. Så jag kan backa din kompis i frågan, det kan vara värt att prova om man har besvär.
  Ha en fin dag, din blogg är verkligen mysig och proffsig!

  Reply
 • Hej där, vad glad jag blir att du gillar bloggen, tack snälla du! Ja, det verkar som att väldigt många i alla fall får mycket lindrigare allergi när de undviker bl.a. citronsyra. Jag har gått med i en grupp på Facebook nu som heter “Bli fri från allergi genom att undvika Citronsyra”där alla medlemmar delar erfarenheter kring ämnet och det är över 20000 medlemmar, så galet. Jag fick lite tips från en bekant som läser bloggen och hon skrev kort om vad jag borde undvika: “Om du ska undvika all citronsyra så måste du vara uppmärksam. Liten tumregel: alla nummer som börjar med E3, 3 eller har ett c på slutet + alla utskrivna namn med citron, citrate eller citric.” Jag har tack vare det här blivit av med mitt Cola Zero-beroende också, haha, så nöjd! Hoppas det kan hjälpa fler som har besvär, kram!

  Reply
 • Jag måste bara säga att du verkar vara en bra arbetsgivare! Nu får jag ju bara en bild av dig genom din blogg men du känns verkligen genuin när du bryr dig om dina anställda och lyfter dem i bloggen, inte bara i detta inlägg utan det lyser igenom i många inlägg att du är mån om dem och värdesätter deras kunskap och tid. Får ibland känslan när jag läser i andra bloggar att vissa bloggare kan behandla sina anställda med lite sämre attityd där de ser sig som “stjärnan” och deras anställda inte riktigt är lika viktiga. Du verkar inse att allas jobb är viktiga och även det dina anställda gör även om du såklart är varumärket. Ville bara säga det:)

  Reply
 • Åh, vad roligt att höra att min attityd mot mina anställda lyser genom här i bloggen. Jag arbetar med två riktiga stjärnor och jag är väldigt noggrann med att alla jag jobbar med ska få känna sig viktiga, för det är de! De är livsviktiga för mig och jag brukar skämta med Matilda om att jag nästan värderar hennes tid högre än min egen, haha. Vi kan så olika saker så behöver vi t.ex. lösa något som hon är bäst på så tar jag hellre på mig hennes andra arbetsuppgifter som måste lösas så hon kan fokusera på det andra. Det finns ingen arbetsuppgift jag inte kan tänka mig göra eller som jag anser mig själv vara för bra för. Jag vill dessutom jobba tillsammans med människor som är bättre än mig på specifika områden och det är exakt det jag har hittat i både Matilda och Masha och jag är så tacksam för det. Tack snälla för din fina kommentar, massa kramar!

  Reply