Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

12:04 | March 10, 2019

så här packar jag min resväska

tvättpåse här // packningskuber här // underklädespåse här

Jag tänkte visa er hur jag packar min resväska!

Jag har fått lite frågor om hur jag packar min resväska och hur en packningskub och packpåsar egentligen fungerar så det tänkte jag svara på i det här inlägget. När jag började förverkliga min dröm att starta Organista var jag tvungen att bestämma mig för vilka produkter jag skulle börja med. Jag har hundratals idéer och jag ser fram emot att förverkliga flera av dem men det här är de produkterna jag verkligen behöver för att få ordning och reda i min resväska, så då började jag med dem.

stor packningskub i beige här // underkläderpåse i beige här

Produkterna finns i beige och svart och ni vet ju att jag älskar att matcha men det är lika fint att blanda. Det kan också vara en idé att framförallt blanda svarta och beiga packningskuber för att få ännu bättre översikt. Ett exempel är att man t.ex. packar överdelar i de beiga och underdelar i de svarta. Här har jag visat hur man kan använda den beiga packningskuben i största storleken för att vika tröjor och lägga i två högar bredvid varandra. Då är det jättelätt att bara ta upp tröjorna ur kuben och lägga direkt in i garderoben.

Till höger längst ner i resväskan ser ni min absoluta favoritprodukt och anledningen att jag kom på idén att starta mitt företag. Det är underklädespåsen med olika fack för bh och trosor. Mitt liv har förändrats sedan jag började använda en sådan när jag reser. Förr la jag bara underkläder rakt ner i resväskan, när jag sakta men säkert utvecklade mitt intresse för organisering började jag lägga alla underkläder i någon gammal ful påse. Sen märkte jag att det blev alldeles för stökigt. Och ska jag inte resa så lång så behöver jag inte heller ha med mig så mycket underkläder. Då använder jag det ena facket till rena underkläder och det andra facket till de smutsiga.

mindre packningskub i beige här

Det funkar som sagt att vika och lägga ner kläderna som vanligt i kuberna men jag föredrar att rulla mina kläder! Då får man absolut bäst översikt över vad man har med sig på resan och behöver inte dra upp några plagg i onödan när man letar efter något. Framför allt skjortor, blusar och plagg som lätt blir skrynkliga är bra att rulla!

En packningskub består av ett fack, det finns alltså inte fler fack inuti som en läsare undrade. Jag gillar att packa mina kläder i kuberna sedan mindre prylar som laddare, solglasögon och annat i packpåsarna men det går lika bra att använda en packningskub till det ändamålet. Och istället för att packa upp kuberna när jag kommer fram till hotellet brukar jag lägga in dem direkt i garderoben så hjälper de till att hålla ordning och reda där också.

tvättpåse här

När jag packar ner min tvättpåse är det alltid tom och efterhand om jag använder mina kläder och de blir smutsiga så hamnar de här i. Alla påsar och kuber går att tvätta i 30 grader så har jag plagg i samma färg slänger jag in kuberna och packpåsarna tillsammans med kläderna. Och jag tvättar alltid alla mina kläder i 30 grader ur miljösynpunkt, tänk på det ni också. Ju lägre värme desto bättre!

Jag njuter ju när jag ser min resväska så här organiserad, haha! Sedan jag började använda packningskuber har jag dessutom blivit mycket bättre på att bara packa ner det jag behöver. Jag antar att det är för att jag får så bra översikt och vet precis vad jag har med mig i resväskan. Förr glömde jag alltid vad jag hade packat och vad som låg längst ner i högarna av kläder så då brukade jag alltid slänga ner några plagg extra för att vara säker på att jag inte hade glömt något.

Jag hade ju kunnat skriva hur mycket som helst om det här och är det något speciellt ni undrar så får ni gärna lämna en kommentar. Jag delar gärna med mig av ännu fler packningstips, det behöver inte bara gälla våra produkter. Ni kanske vill veta hur jag packar mina necessärer, smycken och annat också? Hojta till i så fall!

Puss & kram!


9 kommentarer9 kommentarer om “så här packar jag min resväska”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Så smarta och fina saker du skapat! Reser oftast med en kabinväska och undrar om du kan visa hur du packar en sån med hjälp av dina kuber och påsar?
  Kram P

  Reply
 • Hej Pernilla! Tack snälla, vad glad jag blir <3 Och vad bra att du reser lätt, det är klart jag ska göra ett inlägg om hur jag packar när jag reser med handbagage. Det är ju en utmaning men jag gillar att fixa och trixa för att få plats för allt. Tack för tipset, inlägget kommer inom kort! Kram <3

  Reply
 • Hej Pernilla! Tack snälla, vad glad jag blir. Och vad bra att du reser lätt, det är klart jag ska göra ett inlägg om hur jag packar när jag reser med handbagage. Det är ju en utmaning men jag gillar att fixa och trixa för att få plats för allt. Tack för tipset, inlägget kommer inom kort! Kram.

  Reply
 • Tvättar du även underkläder i 30 grader? 🙂

  Reply
 • Jajamensan, jag läste en artikel för inte allt för längesedan där det stod att det ändå inte är fler bakterier som dör i 40 respektive 60 grader jämfört med 30 så jag tvättar allt i 30 grader med tanke på att det är bättre för miljön. Kram!

  Reply
 • Tror jag kommenterade det här när du visade dina första samples, men alltså jag önskar att jag reste ibland så jag hade kunnat köpa dina grejer! Såklart för att det är härligt att resa men till stor det för att jag hade älskat att packa såhär!

  Reply
 • Haha, åh ja, jag minns din kommentar! Tvättpåsen är lika fin att ha hemma ju och om du ska iväg på någon resa i framtiden så vet du var vi finns, hehe. Kram fina du och kul att du gillar produkterna!

  Reply
 • Hej! Jättefina produkter och grattis till lyckad lansering! Min man har liknande kuber och jag letar egna. Jag undrar över kanterna på kuberna, är de hårda? Om man inte fyller en kub helt, tar den då samma plats på höjden på grund av de hårda kanterna, så att säga?

  Reply
 • Tack snälla du! Vad roligt att du gillar produkterna och kul att höra att din kille redan packar som ett proffs. Jag ska lära Mattias det också, haha. Nej, kanterna är inte hårda, kuberna ska ju väga så lite som möjligt och jag lyckades hitta ett material som är lätt men som ändå går att fixera, så du kan forma och ställa sidorna upp när du ska packa dem men fyller du inte kuberna kan du platta till dem hur mycket som helst. Det gör även att de passar i de flesta resväskorna, oavsett hur de ser ut. Kram. 

  Reply