Cookies help us give you the best experience of our site. However, you can change your cookie settings in your browser depending on your preferences. Please read more about our cookies in our Cookie Policy.

09:45 | February 26, 2019

min vecka i bilder – en förkyld chihuahua, sellerijuice och en solig helg på landet

Hej godingar! Ska vi kika på den senaste veckan genom mobilen? Jag har varit på strålande humör tack vara det härliga vädret!

Jag har varit på möten och fått turista i min egen stad. Det är inte varje dag jag är i Kungsträdgården!

Känslan att kunna ha vanliga skor och stövlar igen är magisk, gärna med lite klack! Det har jag saknat…

I måndags åt jag jag sen lunch på Saturnus och som ni vet så älskar jag att äta frukost hela dagen så jag beställde gröt!

Jäklar vad god den var! Den hör egentligen till frukostmenyn men finns alla råvaror kvar så löser kocken den ändå.

När jag kom hem möttes jag av ett bud med macarons och en härlig lapp från Hermine Hold-teamet. Dag två fick jag världens vackraste bukett och i onsdags kom ett bud med de fina produkterna som ni ska få se mer av vid senare tillfälle.

Jag gjorde misstaget att lägga mig i sängen när jag hade satt på mig träningskläderna och funderade starkt på att hoppa träningen haha. Vilken tur att varje pass på Becore kostar runt 200 kronor och att man måste avboka senast 12 timmar innan annars får man betala för passet ändå. Så bra för det gör ju att man faktiskt tar sig dit, även om man är trött och inte känner för det.

Här står jag mörbultad efter måndagens Megaformer-pass med Robin. Och känslan är ju alltid underbar när det väl är över. Oj, det ser nästan ut som svett på bordet men det är rengöringsmedel. Visst är det jobbigt men så mycket svettas man inte, haha!

Jag går ju förbi Stureplan varje dag till och från kontoret och ibland stannar jag upp och ser mig omkring. Stockholm är så jäkla vackert och så känner jag lite extra tacksamhet för att just jag får bo här.

Charlie kunde börja använda sitt nya vårtäcke förra veckan, jag hittade det i djurbutiken på Odengatan och Sturehof har ställt ut sina vårlökar, så fint! Det ska jag göra på landet snart också!

I onsdags sken solen in så här vackert på våning fyra när jag och Charlie skulle äta frukost.

Till min besvikelse fick jag veta att deras overnight oats är gjord på havremjölk. Jag åt den jätteofta förra veckan och började få ont i magen men visste först inte varför. Så nu blir det max en gång i veckan framöver, jag får ju jätteont i magen av havremjölk.

På kvällen fick vi åka till djursjukhuset med den här älsklingen! Hon blev nämligen snorig förra veckan, hostade och nös hela tiden. Vi trodde det var en förkylning men fick höra att det även kunde vara noskvalster eller en tandinflammation som spritt sig upp till luftvägarna. De undersökte henne och för säkerhets skull sätter man in en behandling mot noskvalster innan man går vidare. Om det hade varit tandinflammation hade utsikterna inte varit så bra, Charlie är ju hjärtpatient så det är riskabelt att söva henne. Det var en väldigt orolig husse och matte förra veckan men det verkar som det var noskvalster för hon har blivit bättre för varje dag som går sedan hon fick medicinen. Lyckan!

I torsdags fick Charlie stanna hemma och vila under förmiddagen medan jag knatade iväg till Scandic Downtown Camper…

…för Michaelas event med Indiska och Röhnisch.

Alltså lokalen var så fin och kolla in den här utsikten!

En sån här eldstad vill jag ha utomhus på landet, hur fint?

Vi mediterade i en halvtimme och jag kom precis på i skrivande stund att jag inte mediterade en enda gång i helgen. HAHA! Alltså jag är sämst. Men skam den som ger sig, snart så!

Det här var den sista bilden jag tog i torsdags, sen satt vi klistrade framför datorn på kontoret hela dagen…

…precis som i fredags. Jag hade ett möte med Masha sen med vår SEO-konsult och efter lunch gick jag hem till Charlie som hade varit hemma och vilat under förmiddagen.

Jag gick ner och åt lunch på Albert & Jacks och jobbade lite i deras fina lokaler.

Jag älskar det här stället! Vid ett gick jag hem och hämtade min väska, bilen och Charlie så körde vi bort till Norra Bantorget och hämtade Mattias på deras nya kontor.

Vi körde raka vägen ut till landet, hade möte med byggaren och sedan mös vi ner oss soffan och började se den nya Netflix-serien Dirty John.

Charlie hostade en hel del natten till lördag och hon vill ju alltid ligga nära men när hon mår lite dåligt så är det extremt. Så jag vaknade av att hon la sig i min armhåla. Jag som brukar stiga upp så fort jag vaknar låg kvar en bra sund och mös med henne. Jag är så lycklig för att jag får ha den här lilla hårbollen i mitt liv, världens bästa hund!

Efter en stund gick jag upp och åt overnight oats som jag hade förberett kvällen innan. Efter besvikelsen med havremjölken så bad jag kocken på kontoret om receptet och gjorde den på mandelmjölk istället. Det blev precis lika gott och är superenkelt att göra. Lika delar havregryn och mandelmjölk, kanel och frystorkade äpplen som du hackar i småbitar. De sväller under natten och blir så goda. Sen toppar jag med färska äpplen och lite mer kanel!

Förmiddagen var ganska molning, vi gick en långpromenad, jobbade och på eftermiddagen kom solen igen.

I söndags vaknade jag tidigt, tog en lång dusch och målade naglarna. Jag älskar Mavala’s nagellack, framförallt i färgerna Velvet och Windsor. Ett lager Seche Vite över det och sedan håller det lika bra som gellack. Stora sovrummet där nere är helt tomt eftersom de har gjort om hela taket efter vattenläckan. När jag satt där på golvet slog det mig att det här rummet vore en fantastisk yogasal, haha. Jag måste anordna ett yogaretreat på landet snart, jag tror det hade varit helt perfekt för det!

Sedan bar jag upp den här lilla älsklingen från Melimeli. Mattias har inte tyckt att den passar så bra här, jag äskar den och nästa helg ska jag byta ut lite kuddar, våra tavlor och lite annat så kommer han säkert på bättre tankar.

Våra tavlor har blivit alldeles skrynkliga, det syns inte på bilden men de har blivit typ randiga. Jag vet inte om det är värmen från elementet som gör det eller om det är fukt? Någon som varit med om det? Det ser i alla fall inte klokt ut så jag ska byta ut dem och se om jag kan hitta en annan ram som plattar till dem igen.

Jag vet inte vem som har varit gladast av att solen har börjat titta fram igen, antagligen vår lilla mexikanska, så fort det är sol ute letar hon upp den bästa solplatsen i huset. Och så här har mina snacks sett ut sedan jag införde mitt sockerförbud.

Terrassen fanns inte förra helgen, de var tvungna att dra upp den när de lagade tacket så alla möblerna var borta.

Det ser ut som en enda stor dansbana och flera gånger i helgen gick vi ut här och njöt av det fina vädret. Jag längtar tills vi kan börja använda utemöblerna igen!

Isen i viken smälter sakta men säkert…

…och jag undrar om det blir mer vinter i år. Jag är lite antingen eller! Antingen vill jag har jättemycket snö och minusgrader, annars kan det va. Jag saknar inte slasket i alla fall!

På eftermiddagen innan vi skulle åka hem till stan rotade jag fram min juice-centrifug som har stått längst in i tvättstugan i flera månader. Jag har så många vänner som dricker selleri-juice och lovordar det så jag funderar på om jag ska ge det ett försök. Juicemaskinen fick i alla fall hänga med in till stan.

Det var min vecka genom mobilen det!


14 kommentarer14 kommentarer om “min vecka i bilder – en förkyld chihuahua, sellerijuice och en solig helg på landet”

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Jag accepterar villkoren som finns här

 • Vilken fantastisk vecka du haft ! Älskar att din inlägg andas massa positiva eneriger .
  Jag själv försöker leva ett så positivt liv som det bara går och därav älskar jag att din blogg går hand i hand med det .
  ha en fin vecka 🙂

  Reply
 • Hej fina du och tack för din kommentar! Vad glad jag blir och det känns som att vi blir fler och fler här inne som vill anamma och leva efter en positiv livsfilosofi. Jag blir glad att du känner av energin jag vill förmedla här inne. Massa kramar!

  Reply
 • Är du säker på att det är havremjölken du får ont av? Tänker om du tål havregrynsgröt så borde du tåla havremjölk?

  Reply
 • Hmm, jag har ju testat och uteslutit det mesta i perioder för att komma fram till vad det är och det enda jag egentligen reagerar på är havremjölk och för mycket rött kött. Det kanske har att göra med att jag äter gröt max en gång om dagen men när jag drack som mest havremjölk blev det flera gånger om dagen? Jag kan ju inte säga att det är så till hundra procent men det känns mest troligt och jag har träffat en hel del andra som är känsliga mot just havremjölk. Kram!

  Reply
 • Men bär och frukt innehåller också socker. Mer naturligt men ändå socker. Man ska vara försiktig med det med!

  Reply
 • Bär innehåller väldigt lite fruktsocker och med tanke på hur nyttigt det är så är det dumt att undvika äta det.

  Reply
 • Håller med, och så är det ju så himla gott också, hehe! Kram!

  Reply
 • Hej där! Jag är inte så strikt av mig och vill äta frukt men framförallt bär för det finns så många hälsofördelar. Jag utgår dessutom från vad som triggar mitt sockersug eller inte. Bröd, mjölk, frukt och bär som innehåller en hel del socker gör inte alls att jag blir suger på sötsaker, bullar och godis så då äter jag det precis som vanligt.

  Reply
 • Använder du Seche Vite dry top coat eller deras överlack som är lite gel baserat (kommer inte ihåg vad det heter 🙂 )

  Reply
 • Ja, precis jag använder det vanliga, inte gel varianten. Kram!

  Reply
 • Ska du juica så måste du testa Mean green! Juice från två lime istället för citron blir snäppet godare.
  1 cucumbers. 4 celery stalks. 2 green apples. 8 kale (Tuscan cabbage) leaves with stalks (svartkål). 1 lemon. 1 in (2.5 cm) piece of ginger.

  Reply
 • Åh, jag har fortfarande inte tagit tag i att testa sellerijuice, det känns så omständigt att pressa, haha. Jag önskar att någon kunde börja sälja det istället. Däremot kommer jag inte juicea utan bara lägga till sellerijuice på morgonen innan min frukost och sedan äta som vanligt. Jag har läst på många ställen att man helst ska dricka bara sellerijuice om det ska ge bästa möjliga effekt? Men det här receptet lät grymt, tack snälla! Kram!

  Reply
 • Gröten ser grym ut! Hur mycket kanel har du för en portion ungefär? 😘😘

  Reply
 • Mycket, haha, jag älskar kanel! Drar nog i nästan en tesked. Kram!

  Reply